Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

destroyer2k ::
Evo jaz sem dobil sedaj phenoma in lahko povem da stock hladilnik je slabši kot made in china. Res da ni glasen, ampak moreš imeti ohišje odprto, ko zapreš ohišje pa za 5 min začne biti glasen kot 3 xbox 360.

Meizu ::
Imam doma tudi sam Phenoma 9950BE in X2 6400+. Oba na stock hladilnikih sta rjovela kot turbine. X2 6400+ ima še vedno stock hladilnik in še vedno rjovi, na 9950BE sm pa dal Mugen 2 gor in šele zdaj imam mir :)

Mitja358 ::
Imam doma tudi sam Phenoma 9950BE in X2 6400+. Oba na stock hladilnikih sta rjovela kot turbine. X2 6400+ ima še vedno stock hladilnik in še vedno rjovi, na 9950BE sm pa dal Mugen 2 gor in šele zdaj imam mir :)
Nemogoče, jaz vse kulerje (tudi od zdajšnjega X3 720BE) sem dal gor na drugo mašino in so vsi tihi kot miši. Čudno tole. Mogoče so glasni tile s heat-pipami, ker imajo nek čuden vent.

Verjemi ali ne, tako je.
Edit: Lahko pa tudi posnamem to rjovenje...
Edit: Lahko pa tudi posnamem to rjovenje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()

todman74 ::
Imam doma tudi sam Phenoma 9950BE in X2 6400+.
Phenom 9950BE, X2 6400+, i7 920.....a ti to zbiraš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: todman74 ()

Dr_M ::
Ja, ventilator na stock hladilniku je res glasen, ko se vrti na 100%. Ni pa spet tako hudo, kot hocejo nekateri prikazat.

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

No, ma jst bom posnel svojo X2 6400+ kišto in jo obesil na Youtube. Pa boš videl o čem govorim.

Mam ene 3 razlicne AMD box hladilnike.

Uni tastarejsi aluminijasti za 939 so bli tihi, tudi od opterona za 939 je zelo tih.
Je pa predvsem odvisno od maticne plosce, kako nadzira te ventilatorje. Novejse so precej bolj agresivne (4 pin priklop) in zelo hitro zavrtijo ventilator na 100%.
Je pa predvsem odvisno od maticne plosce, kako nadzira te ventilatorje. Novejse so precej bolj agresivne (4 pin priklop) in zelo hitro zavrtijo ventilator na 100%.

Jaz sem fotru dal svojega Opterona 170, ki sem ga imel vodno hlajenega, njemu sem pa dal stock hladilnik. Je zelo ucinkovit (vecji, kot je bil pri obicajnih Athlon 64 procesorjih, z bakrenimim heatpipe), drzi navit obremenjen procesor (2400MHz 1.3V) nekje med 50 in 55°C, s tem, da je to verjetno najtisji ventilator v racunalniku

M-XXXX ::
Se mit o tem, da je i7 boljsi za multigpu, podira?XS
Seveda, zazeljenih je se vec testov.
Popolnoma neprimerna primerjava. Z isto konfiguracijo se lahko dobi do 2000 točk razlike pri istih frekvencah... Potrebno je narediti primerjavo z istimi komponentami ter istimi windowsi. Če se mi bo dalo lahko malo potestiram, ko imam ravno vse doma, škoda da ima Crosshair 3 samo 2 PCI-e reže.

zato pa pravim, da bi bilo fino imet vec promerjav, da se lahko izracuna neko povprecje.
Je pa hecno ja, da jaz dobim s srednje navitim Phenomom toliko pik v 3dmark 06, kot primerljiv sistem z 4870
Je pa hecno ja, da jaz dobim s srednje navitim Phenomom toliko pik v 3dmark 06, kot primerljiv sistem z 4870

DJ MartiNi ::
ASUS je unleashing mode-u dodal novo funkcijo, ki omogoča odklepanje le enega jedra in ne le obeh pri dvojedrnikih, tako da iz X2 lahko dobimo tudi X3 in ne zgolj X4. S tem, da lahko izbiramo katerega od obeh jeder želimo odkleniti.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 Steel Legend/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 6000/RX 6700 XT
Ryzen 7 5700X/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/RX 5700 XT
AMD FX-8350/ASRock 970 Extreme4/2x4GB Kingston HyperX Beast 2400/R9 270X
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()

Mitja358 ::
Super tole. Letos je AMD legenda kaj vse dopušča. Če se bo dalo odklenit vsaj 20% je že nekaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()

Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()

Brane2 ::
O.K. Sem obremenil vse 4 core z compilanjem gccja. Odčitana temperatura CPUja je skočila s prvotnih 35°C(idle) na največ 46°C(full). Po ene 5 minutah take obremenitve so heatpipei rahlo topli, najbrž par stopinj nad telesno temperaturo...
Majhen popravek. Pomotoma sem odčitaval stanje senzorja na plati pod CPUjem, ker sem pozabil inštalirat k10temp.
Po inštalaciji dobim malo višje odčitke: 37.5°C(idle) - 50.0°C ( full load). To je z IFX-14 coolerjem, seveda...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zorro ::
Sempron 140 @ AthlonII X2 440
EDIT:
Vidim, da je stara novica, ne vem pa, če je bila kje omenjena cena procesorja pri nas - 35EUR.
EDIT:
Vidim, da je stara novica, ne vem pa, če je bila kje omenjena cena procesorja pri nas - 35EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zorro ()

x45 ::
ja sem videl... en cepec po nepotrebnem omenja nekoga in moderator ne pobriše dosledno neumnosti.
860 pa zgleda ok... bomo vidli kaj bo s tapravimi testi zo je spet nek čudn test, ČE NE LOČIJO NITI MED i5 IN i7 teško kaj dalje berem.
bo pa zlo zanimiv glede porabe.... mogoče še kaj ko cene padejo, trenutno ni konkuenčen zarad cen ( plat ).
860 pa zgleda ok... bomo vidli kaj bo s tapravimi testi zo je spet nek čudn test, ČE NE LOČIJO NITI MED i5 IN i7 teško kaj dalje berem.
bo pa zlo zanimiv glede porabe.... mogoče še kaj ko cene padejo, trenutno ni konkuenčen zarad cen ( plat ).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()

chicolino ::
No tisti ki nameravate kupiti amd am3 sistem, vam priporočam da se prekleto dobro pozanimate katero matično boste kupili.
Jaz sem imel gigabyte ga-ma770t-ud3p in mi je prvi dan piskal speaker češ da ni grafične kar se je samo od sebe čudežno popravilo. Nato mi je pred enim tednom spet naredilo isto in ni več varjante da boota (sem že dal uveljavit garancijo). Na forumih po netu pa sem zasledil da jih je kar dosti z istim problemom.
Zdj sem kupil asus m4a78t-e in me je prijetno presenetila (usb ključ dosti bolj odziven). Takoj sem flashal biose na 1703 ker default nisem mogel odklepati jeder. nato pa mi je vsakotolko resetiralo pc in ob bootu pokazalo napako "hyper transport sync flood error" in kot sem videl po netu spet nisem edini s to napako. (baje bios v k)
Danes sem upgrejdal bios 2001 in za zdj dela normalno (upam da je odpravljeno) ima pa še lepo funkcijo za odklep jeder: pri ph2 x2 se da odklenit 3 ali 4 jedra in pri 3h jedrih lahko izbiraš katere 3 želiš.
Jaz sem imel gigabyte ga-ma770t-ud3p in mi je prvi dan piskal speaker češ da ni grafične kar se je samo od sebe čudežno popravilo. Nato mi je pred enim tednom spet naredilo isto in ni več varjante da boota (sem že dal uveljavit garancijo). Na forumih po netu pa sem zasledil da jih je kar dosti z istim problemom.
Zdj sem kupil asus m4a78t-e in me je prijetno presenetila (usb ključ dosti bolj odziven). Takoj sem flashal biose na 1703 ker default nisem mogel odklepati jeder. nato pa mi je vsakotolko resetiralo pc in ob bootu pokazalo napako "hyper transport sync flood error" in kot sem videl po netu spet nisem edini s to napako. (baje bios v k)
Danes sem upgrejdal bios 2001 in za zdj dela normalno (upam da je odpravljeno) ima pa še lepo funkcijo za odklep jeder: pri ph2 x2 se da odklenit 3 ali 4 jedra in pri 3h jedrih lahko izbiraš katere 3 želiš.

DaVidQ ::
jaz vem zase:))
pravijo pa da se semproni 100% odklenejo.
Sej odklenejo se bolj ali manj vsi, tudi x2 in x3, vprašanje je pa če je potem stabilno.

jest10 ::
jaz vem zase:))
pravijo pa da se semproni 100% odklenejo.
To pravi X45?

Odklene se jih verjetno res več, kot X2 in X3 na X4, saj je pri dveh jedrih manj možnosti za napake, kot pri štirih. Ampak vsi se brez skrbi ne odklenejo. Semponi so tako defektni čipi, kot tudi nekaj dobro delujočih-pač toliko da pokrijejo povpraševanje. Torej je še vedno odvisno od sreče, kakšen primerek dobiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()

DJ MartiNi ::
Sem zasledil, da bo AMD izdal enkrat konec tega leta šparovčka. Šlo naj bi za enojedrnega Athlona II z 20W TDPjem, frekvenco 1,8GHz in 1MB predpomnilnika. Vir.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 Steel Legend/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 6000/RX 6700 XT

BALAST ::
Naj raje ponudi bolj zmogljiv procesor za prenosnike, kot pa da se igračka z nizkocenovnimi verzijami za namiznike.
Se Via ga je prehitela, kmalu ga bo še IBM in še en Ruski proizvajalec. Še celo na področju strežnikov ni konkurenčen.
Slab tehnični napredek imajo za procesorje, medtem ko za Ati grafične procesorje še nekako dohajajo Nvidio.
Se Via ga je prehitela, kmalu ga bo še IBM in še en Ruski proizvajalec. Še celo na področju strežnikov ni konkurenčen.
Slab tehnični napredek imajo za procesorje, medtem ko za Ati grafične procesorje še nekako dohajajo Nvidio.

FireSnake ::
Ne. Imam Thermalrightov IFX-14, tekočo kovino in tihi, mislim da 12cm vent.
IFX-14 vsebuje tekoco kovino?
O tem je bila, ze dolgo nazaj, ena novica, pa potem sploh nisem zasledil, da bi zadeva sploh sla v prodajo, zato sprasujem.
ASUS je unleashing mode-u dodal novo funkcijo, ki omogoča odklepanje le enega jedra in ne le obeh pri dvojedrnikih, tako da iz X2 lahko dobimo tudi X3 in ne zgolj X4. S tem, da lahko izbiramo katerega od obeh jeder želimo odkleniti.
Katere mamaplate to podpirajo?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

Tarzan ::
Balast pa lapa nekaj v tri dni. Na področju serverjev je trenutno AMD več kot zanimiv s svojimi varčnimi šestjedrniki. Ko bom imel svojo kolokacijo serverjev bom defnitivno gledal na porabo štroma. ;)

Balast pa lapa nekaj v tri dni. Na področju serverjev je trenutno AMD več kot zanimiv s svojimi varčnimi šestjedrniki.
To je res, vendar je drugi pomemben faktor tudi kako hitro zadevo naredi... Da ti na hitro opišem situacijo: vsak bo raje imel procesor z 500W porabe, ki zadevo izračuna v 100 sekundah, kakor procesor ki ima 50W ter računa zadevo 2000 sekund. Seveda je to samo primer in so številke zelo pretirane, vendar po testih konfiguracija z 1366 podnožjem za isto opravilo porabi manj energije, kot AMD (vsaj po testih, ki sem jih gledal pred kašnim mesecem), ravno zaradi toliko višje hitrosti.

823483 ::
Sem ponosni lastnik AMD-jevega Phenoma II X4 940. Po kakšnem tednu, dveh so vtisi sledeči.
Računalnik laufa Visto ultimate SP1 in prva stvar, ki sem jo opazil je, da stvari ne delajo praktično nič hitreje kot na Acerjevem prenosniku z 2,0GHz Turionom 64(na katerem je pravtako Vista). Sprva sem bil malce začuden, ker 1GHz in dve jedri več nista naredili nobene opazne razlike. A sem malo pomislil in odločil, da se ne bom živciral, ker je za poganjanje firefoxa, offica in podobnega že 2GHz očitno čez glavo. Pravo razliko sem pričakoval predvsem na področju multitaskinga in reči moram, da me AMD tokrat ni razočaral :D(no mogoče čisto malo, ampak pustimo to).
Še komentar na temperature in glasnost sistema. Imam ohišje Antec nine hundred(3x 120mm ventilator, 1x 200mm). Vsi ventilatorji so nastavljeni na najnižjo izmed treh mogočih hitrosti(vsak ima znotraj ohišja majhno stikalo na katerem izbereš low, medium, high hitrost vrtenja). Procesor ima idle temperaturo nekje 38-42 stopinj(36-38 ko se računalnika dalj časa ne uporablja, a je prižgan in 38-42 za razno pisarniško delo, brskanje po internetu in hkratno poganjanje torrenta).
Ventilator je praktično neslišen, tudi pri poganjanju crysisa na very high, takrat se temperatura procesorja povzpe do max 55 stopinj celzija(če je za verjeti Everestu in CoreTempu). Daleč najbolj glasen ventilator v sistemu se nahaja na HD 4870 1GB(wnb saphire silent edition xD), kljub temu pa je pri poganjanju crysisa na very high dovolj tih da me ne moti popolnoma nič, vendar so temperature kartice dokaj visoke(to pa že spada v drugo temo :P).
Računalnik laufa Visto ultimate SP1 in prva stvar, ki sem jo opazil je, da stvari ne delajo praktično nič hitreje kot na Acerjevem prenosniku z 2,0GHz Turionom 64(na katerem je pravtako Vista). Sprva sem bil malce začuden, ker 1GHz in dve jedri več nista naredili nobene opazne razlike. A sem malo pomislil in odločil, da se ne bom živciral, ker je za poganjanje firefoxa, offica in podobnega že 2GHz očitno čez glavo. Pravo razliko sem pričakoval predvsem na področju multitaskinga in reči moram, da me AMD tokrat ni razočaral :D(no mogoče čisto malo, ampak pustimo to).
Še komentar na temperature in glasnost sistema. Imam ohišje Antec nine hundred(3x 120mm ventilator, 1x 200mm). Vsi ventilatorji so nastavljeni na najnižjo izmed treh mogočih hitrosti(vsak ima znotraj ohišja majhno stikalo na katerem izbereš low, medium, high hitrost vrtenja). Procesor ima idle temperaturo nekje 38-42 stopinj(36-38 ko se računalnika dalj časa ne uporablja, a je prižgan in 38-42 za razno pisarniško delo, brskanje po internetu in hkratno poganjanje torrenta).
Ventilator je praktično neslišen, tudi pri poganjanju crysisa na very high, takrat se temperatura procesorja povzpe do max 55 stopinj celzija(če je za verjeti Everestu in CoreTempu). Daleč najbolj glasen ventilator v sistemu se nahaja na HD 4870 1GB(wnb saphire silent edition xD), kljub temu pa je pri poganjanju crysisa na very high dovolj tih da me ne moti popolnoma nič, vendar so temperature kartice dokaj visoke(to pa že spada v drugo temo :P).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 823483 ()

Stra ::
To je res, vendar je drugi pomemben faktor tudi kako hitro zadevo naredi...
Treba je vzeti v obzir tudi to, da strežnik več ali manj cel čas nekaj dela, torej se delo "nikoli ne konča". Če nekdo rabi server za nekaj ur rendranja, si bo ja vzel takega, ki to delo pravi čim hitreje, verjetno Intel, in bo po končanem delu idlal. Če je pa to serversko delo sizifovo, če tako rečem, se pa pozna število jeder in varčnost le-teh. To pride v poštev pri serverskih farmah z ogromno procesorji, kjer so le-ti stalno obremenjeni, kjer je idlanja malo ali pa nič.

PrimozR ::
TOP bo AM3, ja. 6 MB L3, 3 MB L2, DDR3 kontroler, itd. Ampak zaenkrat se govori o izidu v Q3 2010. WAAAAAAAY too late.

Ne, to je približno eno leto, ker smo trenutno ravno v Q3 (julij, avgust, september). Pa glede na to da so istanbuli že zunaj, intel pa silja na Q2, ja, je prepozno. Močno prepozno. AMD mora biti prvi, ne drugi, vsaj pri izidih, če že po zmogljivostih ne more biti.

x45 ::
ti ši še v časih 486 k... itak so vsi današnji quadi dovolj močni, gledaš kaj je naj nakup, poraba odzivnost... in tu je amd pač mal boljši.

One word, LGA-1156.
Aja, zakaj sem 'v časih 486'?
Aja, zakaj sem 'v časih 486'?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

itak so vsi današnji quadi dovolj močni, gledaš kaj je naj nakup, poraba odzivnost... in tu je amd pač mal boljši.
Točno tako- v čisto vseh razredih, ki si jih naštel je AMD zadaj, posebno po poravi, preformancu ter ceni (glede na 1156 socket).