» »

napajalnik

napajalnik

jure1873 ::

js sem se spravil delat mp3 player za v avto. Je kdo tukaj že probal to narediti in ima kaj izkušenj?

Jaz imam namreč probleme z napajalnikom.
Na http://sproggy.mp3car.com/psu.html sem našel shemo za naredit napajalnik za v avto ki ima 12,5 in 3.3v izhode, ampak moje "veščine" elektronike so bolj slabe.

Za naredit ta napajalnik rabim ene čipe od maxima (ic max 787 cck in ic max 788 cck) ki naj bi bli v angliji pri maximu zastonj, na ceniku od ic elektronike jih pa ni tako da ne vem kaj naj naredim. Isto velja za ic lm2587-12t od national semiconductor.

Recimo da mi bo ostale dele uspelo najdet in bom pol našu kakšnega kolega ki mi bo to skupaj spajkal...kaj naj pa s temi tremi čipi ki jih nimam naredim?

DJroky ::

Če imaš kakšen navaden napajalec odveč doma raje malo poglej za napravice, ki ti iz 12V DC naredijo 230V AC. Malo preračunaj kaj pride ceneje. Te naprave prodajajo v vseh bolje založenih električnih trgovinah.

ja sej bi samo sem prebral na netu da tej "inverterji" deljo motnje radio, se sliši nek dodaten šum zelo slabo izkoristijo energijo - npr za kakšen hauba party zdržijo zelo malo. ampak zgleda da bo to moja edina možnost...

Can ::

omenjena MAX-a naroči v HTE (Roška).

jurcek ::

Ej Jure...zakaj pa ne vprašaš kakega kolega ko obvlada električna vezja pa da bi ti on naredo al pa bi se pozanimal kaj bi rabo,...pa bi sam doma naredo??Jaz sem gledal pa taki pretvorniki pridejo okoli 18000!!!! Preveč drago je to!!! Jaz sem se tud ravno spravil delat tak player in bom malo vprašal električarje če bi mi lahko pomagali...!BOlj poceni bo pa še boljše mogoče!!Ej če maš kake slike al pa kaj mi lahko pišeš na moj mail!

sej vem kaj rabim in zdej lih zbiram dele za to da mi bo kakšen kolega sestavu.
No nisem še našel prostovoljca ampak verjetno bom imel manj problemov, kot da dobim vse dele.
Pretvorniki so pa 13k za 100 wattov in okoli 20k za 200wattov. Zdej pa ne vem točno kako deluje atx napajalnik: če imam priklopljeno samo osnovno ki ima gor grafiko in sb potem 100% ne porabi več kot 100W, ampak če imam to priklopljeno na 200w napajalnik (manjšega nisem dobil) potem to porabi 200w ali manj?

jurcek ::

Veš da ne vem...ampak če piše da je napajalnik 200W pol verjetno že porabi 200W al kak to gre. Nimam pojma! Za dele pa tak vem kak je, ker si saj zaj to delam in sem bil na oni strani ko si ti dal link in je totalna beda ej! Če so oni čipi iz anglije,..!Pa bomo že nekak...ne?

krucymucy ::

To je maximalno kolk je sposoben dati ven! Če ni polna obremenitev ne kur 200W

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Overclocking non K

Oddelek: Navijanje
142292 (1377) nvfl4sh
»

Kako močan razsmernik za prenosik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika