Forum » Pomoč in nasveti » Gigabyte osnovna plošča in IDE diski - WinXP se ne inštalira
Gigabyte osnovna plošča in IDE diski - WinXP se ne inštalira
neres ::
Imam osnovno ploščo GA-EP31-DS3L.
DVD je na S-ata, dva diska sta pa na IDE. Če sta oba diska priklopljena sploh noče niti začet snemat Windowse, piše nekaj v stilu da particija ni kompatibilna...
No, če pa enega od teh dveh diskov odklopim potem se lahko formatira particijo kot NTFS in začne nalagat fajle. Ampak potem, po restartu, mi vrže to sporočilo:
Ima kdo kako idejo?
Jaz najbolj sumim, da je problem v osnovni plošči in kaki nekompatibilnosti, ravno zaradi tega, ker če imam oba diska priklopljena ne pride nikamor. Čeprav diske mi vidi, tako da v biosu je prav nastavljeno (sem proval več kombinacij).
Sem proval tudi nadgradit bios, ampak se ne sa (ne najde fajla na usb-ju). Bios je sicer verzija F3.
DVD je na S-ata, dva diska sta pa na IDE. Če sta oba diska priklopljena sploh noče niti začet snemat Windowse, piše nekaj v stilu da particija ni kompatibilna...
No, če pa enega od teh dveh diskov odklopim potem se lahko formatira particijo kot NTFS in začne nalagat fajle. Ampak potem, po restartu, mi vrže to sporočilo:
Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.
Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware.
Please check the Windows documentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for additional information.
Ima kdo kako idejo?
Jaz najbolj sumim, da je problem v osnovni plošči in kaki nekompatibilnosti, ravno zaradi tega, ker če imam oba diska priklopljena ne pride nikamor. Čeprav diske mi vidi, tako da v biosu je prav nastavljeno (sem proval več kombinacij).
Sem proval tudi nadgradit bios, ampak se ne sa (ne najde fajla na usb-ju). Bios je sicer verzija F3.
FrancBula ::
v biosu maš za naštimat native sata mode al nekaj takega. ti piše da če hočeš inštalirati xp ali visto, moraš dati na enabled.
lp
lp
GA-P35-DS3(rev. 1.0) ; E5200@3.75GHz ; Palit Radeon 4850 ; LC8650 Ozeanos
rainmaker666 ::
v biosu maš za naštimat native sata mode al nekaj takega. ti piše da če hočeš inštalirati xp ali visto, moraš dati na enabled.
lp
Mislim da to nebo to saj ima IDE diska in ne SATA.
Nimam tiste opcije v biosu, je pa nekaj "podobnih" in sem preizkusil vse ampak ne pomaga.
Še eno 'foro' sem odkril ta čas: če zmanjšam particijo na tem disku (seveda, ko je samo en priključen) se mi setup ustavi tam pri kopiranju fajlov. Kar naenkrat se ustavi in ne kopira naprej, čeprav lučke svetijo.. neka aktivnost je pri cdju in disku.
Še eno 'foro' sem odkril ta čas: če zmanjšam particijo na tem disku (seveda, ko je samo en priključen) se mi setup ustavi tam pri kopiranju fajlov. Kar naenkrat se ustavi in ne kopira naprej, čeprav lučke svetijo.. neka aktivnost je pri cdju in disku.
Han ::
Če imaš v biosu izklopljen AHCI, je verjetno nekaj narobe z diskoma. - S kakšnim disk managerjem izbriši vse particije in poskusi znova.
Ja, eden od diskov je bil kriv. Sem ga začasno odklopil in inštaliral sistem na drugega. Če sta bila oba priklopljena pa ni hotelo inštalirati nikamor. Čudno. No, kakorkoli, zdej dela in sta spet oba priklopljena. *tok tok po lesu* ;)
solatko ::
Ide diske moraš imeti nastavljene na master in slave. To narediš z jumperji na zadnji strani diska, poleg napajalnega konektorja. Na disku imaš narisano kako postaviš zatič ali dva. Eden mora biti master, ne smeta pa biti oba.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | s.m.a.r.t. testOddelek: Pomoč in nasveti | 940 (639) | DeeCoy |
» | Težava z namestitvijo windows xpOddelek: Pomoč in nasveti | 2807 (2570) | bluefish |
» | Instalacija XP ne najde diskaOddelek: Operacijski sistemi | 6027 (4890) | fredyjetle |
» | ena jeba, nč jasnOddelek: Pomoč in nasveti | 1791 (1350) | OldSkul |
» | Abit NF-7s v2.0: Nastavitve BIOS-a za bootanje.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2798 (2675) | jELKO |