Forum » Omrežja in internet » email data retention (gmail) ?
email data retention (gmail) ?
MrStein ::
Kak je stanje z data retentionom dandanes ?
Posebej me zanima za gmail.
Se kaj ve ?
LP,
David
Posebej me zanima za gmail.
Se kaj ve ?
LP,
David
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Primoz ::
gmail ima backupe vsega za odkar obstajajo. Vsaj tako je bilo stanje kakšen mesec nazaj, ko sem jim jaz nekaj najedal na to temo.
There can be no real freedom without the freedom to fail.
BlueRunner ::
DR v smislu kdo shranjuje kaj in za koliko časa, ali DR v smislu tistega, kar zahteva policija & co.
Če se gre za prvo, potem se ne strinjam s Primožem. Ravno GMail občasne razvije tečno težavo z nekaterimi sporočili, ki jih kar nenadoma več ni možno prebrati niti preko POP3, niti preko IMAP. Besedilo takšnih sporočil je preko spletnega vmesnika sicer še dosegljivo, niso pa več dosegljive njihove priloge (attachments). Čeprav najedaš za pomoč, je odgovor vedno bodisi tišina, bodisi "počakaj malo, bo bolje". Tišina je slaba, tisto čakanje pa včasih brez rezultatov traja tudi nekaj mesecev - vem, sem že iz principa enkrat čakal tri mesece.
Čeprav se na prvi pogled zdi, da je GMail uporaben za trajno hranjenje, mislim, da je še vedno precej daleč stran od tega. Enkrat bi se skoraj opekel, če ne bi imel še ene varnostne kopije sporočila, ne samo tiste v GMail. Osebno uporabljam GMail zaradi praktičnosti in dosegljivosti, vedno pa hranim še dve varnostni kopiji na S3 in CD ploščkih doma. Kadar me GMail za kakšno sporočilo zasračka, moram sicer res porabiti nekaj ur, da pridem do tistega, kar potrebujem, vedar še vedno bolje to, kot pa, da izgubim podatke, ki jih ne želim izgubiti.
Če se gre za prvo, potem se ne strinjam s Primožem. Ravno GMail občasne razvije tečno težavo z nekaterimi sporočili, ki jih kar nenadoma več ni možno prebrati niti preko POP3, niti preko IMAP. Besedilo takšnih sporočil je preko spletnega vmesnika sicer še dosegljivo, niso pa več dosegljive njihove priloge (attachments). Čeprav najedaš za pomoč, je odgovor vedno bodisi tišina, bodisi "počakaj malo, bo bolje". Tišina je slaba, tisto čakanje pa včasih brez rezultatov traja tudi nekaj mesecev - vem, sem že iz principa enkrat čakal tri mesece.
Čeprav se na prvi pogled zdi, da je GMail uporaben za trajno hranjenje, mislim, da je še vedno precej daleč stran od tega. Enkrat bi se skoraj opekel, če ne bi imel še ene varnostne kopije sporočila, ne samo tiste v GMail. Osebno uporabljam GMail zaradi praktičnosti in dosegljivosti, vedno pa hranim še dve varnostni kopiji na S3 in CD ploščkih doma. Kadar me GMail za kakšno sporočilo zasračka, moram sicer res porabiti nekaj ur, da pridem do tistega, kar potrebujem, vedar še vedno bolje to, kot pa, da izgubim podatke, ki jih ne želim izgubiti.
MrStein ::
Heh, berem http://groups.google.com/group/Gmail-Help-Organizing-Messages-en in polovica tem je o zbrisanmih sporočilih (slučajno, avtomatsko, po pomoti, izginuli brez razloga...)
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem s Firefoxom in prijavo na GmailOddelek: Pomoč in nasveti | 1488 (1212) | buick |
» | Gmail na mobiteluOddelek: Mobilne tehnologije | 4353 (3342) | Alec999 |
» | Gmail podpira odslej tudi IMAP (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 10720 (10720) | Gandalfar |
» | Onemogočen GMAIL accountOddelek: Omrežja in internet | 3993 (2398) | Tr0n |
» | GMail nedosegljiv?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1352 (1145) | ales224 |