» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
57 / 113
»»

Bellzmet ::

Pri meni je tudi zelo različno cca. od 3 tednov pa do 2 mesecev iz Kitajske.

Okapi ::

Za koliko se trenutno pošiljka zakasni, če gre na carino.
V bistvu za nič. Naslednji dan, ko pride na carino, dobiš obvestilo.

O.

Oldi ::

Mislim v primeru, ko je vrednost pod 23€ in ni obvestila.
Do sedaj je vse prišlo v cca 2-3tednih, le enkrat so robo vozili po Kitajski semintja (imela je sledenje) in je prišla po cca 2 mesecih, za njihovo novo leto se je pa ena zgubila. No pa enkrat do s carino za kak teden podaljšali.

mat11 ::

Prodal sem zadevo, kupec iz Nemčije.Poslal sem mu račun, ne plača in me ignorira na ostale maile. Kaj narediti?
mat

Alamar ::

Odvisno, koliko časa si mu pripravljen dat, da zadevo plača. Jaz imam v oglasih napisano en teden, sicer sprožim prijavo.
Prijavi ga, da boš vsaj provizijo nazaj dobil, saj ebay trga cca 10% kljub neplačanemu izdelku.

kixs ::

Kako pa lahko trga provizijo, ce ni placano?

neon21 ::

Z ebaya imam namen naročiti tale polnilec. Zanima me če ima kdo kaj takega podobnega ter kakšne so izkušnje z tem izdelkom.

http://www.ebay.de/itm/Desktop-Charging...

kixs je izjavil:

Kako pa lahko trga provizijo, ce ni placano?
To jih ne zanima, ker obstajajo tudi drugi načina plačila, kot paypal. Zato je nujno, da prijaviš neplačnika, da dobiš povrnjeno provizijo. Poleg tega je (razen par deset free oglasov na mesec, pod določenimi pogoji) tudi začetna provizija za objavo oglasa, ne glede na to ali artikel prodaš ali ne. In seštevek vseh teh provizij moraš plačati enkrat mesečno, ne glede na to ali si sploh kaj prodal in dobil kaj plačano.

neon21 je izjavil:

Z ebaya imam namen naročiti tale polnilec. Zanima me če ima kdo kaj takega podobnega ter kakšne so izkušnje z tem izdelkom.

http://www.ebay.de/itm/Desktop-Charging...
Kot prvo se izdelek nahaja v UK in poštnina ni majhna. Tovrstne izdelke se da dobiti 3-4x ceneje direkt iz Kitajske. Kot drugo, sem že naročil par komadov za kolege in je čista loterija, ali bo delalo, ali ne. Itak je vse cenen plastik fantastik, ne glede od kje naročiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Alamar je izjavil:

Odvisno, koliko časa si mu pripravljen dat, da zadevo plača. Jaz imam v oglasih napisano en teden, sicer sprožim prijavo.
Prijavi ga, da boš vsaj provizijo nazaj dobil, saj ebay trga cca 10% kljub neplačanemu izdelku.

Tip mi sploh ne odgovarja, bom počakal do ponedeljka in takrat odprl case če bo potrebno.
mat

toplakd ::

Nič čakat, kar odpret.
Bo dobil unpaid item strike.

Pithlit ::

mat11 je izjavil:

Tip mi sploh ne odgovarja, bom počakal do ponedeljka in takrat odprl case če bo potrebno.

Zakaj čakat? Misliš da se mu bo naenkrat slaba vest oglasila? Al pa da mogoče ebay čez vikend ne dela?
Life is as complicated as we make it...

šernk ::

Kaj se dogaja z anglijo? Drugi paket od štirih v roku 2 mesecev že hodi do mene več kot mesec dni :8)

zgodilo se je da je rabilo 3 tedne, nikoli pa 5 tednov in več.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Pithlit je izjavil:

mat11 je izjavil:

Zakaj čakat? Misliš da se mu bo naenkrat slaba vest oglasila? Al pa da mogoče ebay čez vikend ne dela?

Ker mi ebay napiše da lahko šele jutri po 17 uri odam pritožbo. Zanimivo mi je da je tip iz nemčije in da ima 73 nakupov 100%. Svašta...
mat

Good point.

šernk je izjavil:

Kaj se dogaja z anglijo? Drugi paket od štirih v roku 2 mesecev že hodi do mene več kot mesec dni :8)

zgodilo se je da je rabilo 3 tedne, nikoli pa 5 tednov in več.
Kar nekaj paketov v zadnjih dveh mesecih mi je prišlo v tednu ali manj. Si prepričan, da nimaš s kakšnega otočja? Sicer pa je zanimivo, da tudi angleške trgovine vse bolj uporabljajo storitve nizozemske pošte.

šernk ::

Prepričan. Reship je prišel takrat v enem tednu. Sedaj se je pa spet nakup od preverjenega prodajalca izgubil (tretjič nabavljam že pri njemu, pa je obakrat prišlo v normalnem času). Zanimivo se mi zdi, da sta se oba paketa izgubila po poti v tako kratkem razmaku. Če bi se redno to dogajalo ne bi vrgel sploh pozornosti.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

umetnic ::

I am in a pickle here. Narocil gadged za cca 150 USD. Po 7ih tednih še ni prišel, prodajalec pa pravi, da je bilo 'signed for' in, da ima potrdilo, da sem prevzel?!

Kaj sedaj? Jaz zagotovo nisem prevzel in družinski člani tudi ne...lahko sploh kaj naredim?! :/
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Tilen ::

Ja odpri case, da nisi prejel izdelka in počakaj, da prodajalec pokaže potrdilo. Potem pa naprej.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zdaj se pa strinjam s 'teženjem' DPD kurirja, da hoče videt dokument.
Pitaj boga komu je sedaj kurir dostavil moj paket...morda lahko Ebayu pošljem scan svojih dokumentov, ker podpis se ziher ne bo ujemal...:/

A je kdo imel takšen primer kot jaz in kako se je izteklo?

Ker prodajalec je prodal na ebayu ogromno izdelkov, tako da je krivda verjetno na strani neučakanega/površnega/malomarnega poštarja...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: umetnic ()

Tilen ::

Ker prodajalec je prodal na ebayu ogromno izdelkov, tako da je krivda verjetno na strani neučakanega/površnega/malomarnega poštarja...

Karkoli ti rečemo, nisi prejel izdelka in edina pot je, da odpreš case. Naj ti prodajalec pove številko paketa in preveri, če je bil res dostavljen in na kateri naslov.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Okapi ::

Naprej potem urejaš s firmo, ki je "dostavila" paket.

O.

Tnx 4 Re, sem po vaših nasvetih odprl Case, sicer pa vidim po Ebayevih forumih, da je prodajalec Of the Hook, ker ima potrdilo in se bom verjetno sam moral kregat s pošto, kako bo pa to šlo pa že vemo.
Matr en dan bom našga poštarja, da ne rečem kaj....ccc. :(

Če ima potrdilo, potem je moral imeti tudi tracking number.
Naj ti pošlje številko če jo ima. Pa boš potem lažje naprej preverjal
kje se je potikal tvoj paket ter kdaj in kje je bil prevzet.

Hmm, še nekaj sem se spomnil. Kaj pa moja VISA kartica. Glede na to, da sem plačal izdelek, in nisem dobil, bi morda tam lahko zahteval storno kartične transakcije ali kaj podobnega?

Machete ::

Ne.

toplakd je izjavil:

Online China tracking page, pravi samo "delivered" ...Slovenia. Na moji pošti pa nimajo nobenega podatka za ta tracking number....

Machete je izjavil:

Ne.

Sem poslal vprašanje na banko, pa da vidimo, če se strinjajo s teboj. :/

Pokliči jih. Banke pa maili so počasni.
Pomoje ne gre, če ne prijaviš neavtorizirane transakcije, kar pa to ni bilo.
Za kakšen znesek pa se sploh gre?

cca 150 USD..
od Bank, zavarovalnic ipd...pa imam vedno raje pisno, da je potem za referenco...ker je iz izkušenj pravilo žal takšno, da če vprašam pet različnih referentov iste banke ipd, bo vsaj eden drugače odgovoril...

umetnic je izjavil:

toplakd je izjavil:

Online China tracking page, pravi samo "delivered" ...Slovenia. Na moji pošti pa nimajo nobenega podatka za ta tracking number....

Machete je izjavil:

Ne.

Sem poslal vprašanje na banko, pa da vidimo, če se strinjajo s teboj. :/

Tako je en na Aliexpress probal me nat..... , dal je tracking number od nekega drugega Slovenca(Trbovlje) jaz sem iz Lj, pa smo hitro uredili. Zahtevaj tracking number in katera poštno podjetje je uporabljal.
mat

Ajnstajn` ::

nekoč sem vedel za še eno alternativo cheap&more, pa sem pozabil, mi lahko se kdo pove za kaksno alternativo tej strani prosim.
//

Wonder ::

Mogoče borderlinx?

@umetnic
A lahko prilepiš tracking number sem?

toplakd je izjavil:

@umetnic

Čemu?

toplakd je izjavil:

@umetnic

Čemu?
Edit: Sicer pa malo čudno deluje ta china tracking, v Ebay profilu mam 'delivered', na china pagetu pa trenutno sploh nič ne vidim. :/ No ja, skrajni čas, da sedaj pošljem mail na vse enote pri banki, ker iz centralnega emaila po treh dneh še kar ni odgovora. @Machete ni slabo predlagal...

Da se lahko preveri če ti je dal tracking številko katera je bila namenjena v katero drugo državo.

Here You go & TNX, sicer pa čakam na resolution s strani ebaya...
Shipper China post
Tracking number RA468324032CN
Shipping status Shipped
Sicer je pa tip zdej kar zbrisal izdelek iz Ebay-a in ocitno nekaj muti...kakorkoli...drzim pesti, da se bodo na ebayu zavzeli...al pa morda nisem edini, ki ima problem s tem prodajalcem...par dolarjev ne recem...za 100+ mi pa vec ni vseeno..

_geek_ ::

Kako dolgo traja da dobiš vrnjen denar po dobljenem dispute-u? Namreč paket je že pred dvema dnevoma prispel do prodajalca (soseda) :/

_geek_ je izjavil:

Kako dolgo traja da dobiš vrnjen denar po dobljenem dispute-u? Namreč paket je že pred dvema dnevoma prispel do prodajalca (soseda) :/

?

menjalnik ::

Par dni

umetnic je izjavil:

Here You go & TNX, sicer pa čakam na resolution s strani ebaya...
Shipper China post
Tracking number RA468324032CN
Shipping status Shipped
Sicer je pa tip zdej kar zbrisal izdelek iz Ebay-a in ocitno nekaj muti...kakorkoli...drzim pesti, da se bodo na ebayu zavzeli...al pa morda nisem edini, ki ima problem s tem prodajalcem...par dolarjev ne recem...za 100+ mi pa vec ni vseeno..
Tale tracking številka sploh ne obstaja?

darkolord ::

Ne samo da ne obstaja, neveljavna je.

Bojan xxxx ::

Zdravo, mi lahko kdo malo pomaga pri temle:

Sredi avgusta sem na eBayu kupil eno kljunasto merilo (caliper), mala vrednost pod 10$.
Ker zadeva ni pa ni prišla, sem pred 4 dnevi pisal prodajalcu (odprl request), ki je seveda odgovoril, naj počakam in rekel sem OK.

Danes je 44 dan od oddaje naročila. V "message inbox" mi pri zraven sporočila, v stolpcu "Item ends" piše 8 oktober.
Naj se še pogovarjam s prodajalcem in čakam ali je bolj pametno, da zadevo "eskaliram" pri čemer eBayu (kot to razumem) prepustim, da dokončno odloči o tem primeru.

Nič ne eskaliraj. Povej prodajalcu da ni prišlo pa da bi rad keš nazaj. Če se ne strinja mu povej da boš eskaliral. Če se še vedno ne strinja... potem šele eskaliraj.

mihec87 ::

request? ali misliš dispute?

V inboxu potem vidim "You opened a request"
Request in dispute sta najbrž dve različni zadevi.

Komunikacija je okvirno taka:
Jaz: Prodajalcu povem, da nisem dobil.
Prodajalec pravi: naj počakam par dni, če ne pride mi pošlje še enkrat ali pa mi refundira denar.

S tem, da je danes 44. dan ne vem, če bi se z njim še pogovarjal, ker ne vem ali bom imel jutri še možnost eskalirati problem.

St235 ::

V my ebay ti piše kdaj je zadnji rok za excalate, tisti datum je relavanten, ker je ebay spremenil politiko in ni več 45 dni od naročila.

Aha, potem OK. Piše da se zadeva konča 8. oktobra. Ker mi v tem času (se mi zdi) ne more dostavit novega izdelka mu bom pač rekel, da mi vrne denar. Thanks.

Če pa izdelek vseeno pride po tem, ko mi bo že vrnil denar, mu jaz lahko ta znesek še enkrat plačam nazaj?
Ne bi rad da ve človek v minusu zaradi ultra počasne pošte.

Lahko. Upam da nas večina to prakticira.

darkolord je izjavil:

Ne samo da ne obstaja, neveljavna je.

Evo, rešen dispute, očitno je mutil s ciframi in probal če bo šlo čez...sedaj pa tudi v štacuni nima nobenega izdelka več, tako, da predvidevam, da je bla to sankcija s strani ebaya. :)
vesel k radio!

Pithlit je izjavil:

Lahko. Upam da nas večina to prakticira.

To gre brez problema čez, jaz včasih dobim kakšen gadget po 7ih 8ih tednih. In potem refund, za katerega sem se dogovoril s prodajalcem okoli 5ega ali 6ega tedna...vrnem prodajalcu nazaj na njegov paypal preko 'send money for services'...on mora žal plačat manjšo provizijo...to je pa to.
Zanimivo, da sem tako vrnil denar že dvakrat isti (BuyinCoins) štacuni...očitno imajo res problem s pošto... :/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: umetnic ()

umetnic je izjavil:

To gre brez problema čez, jaz včasih dobim kakšen gadget po 7ih 8ih tednih. In potem refund, za katerega sem se dogovoril s prodajalcem okoli 5ega ali 6ega tedna...vrnem prodajalcu nazaj na njegov paypal preko 'send money for services'...on mora žal plačat manjšo provizijo...to je pa to.
Zanimivo, da sem tako vrnil denar že dvakrat isti (BuyinCoins) štacuni...očitno imajo res problem s pošto... :/

To mu pošlješ še znotraj eBaya ali samo preko PayPala?
Če mimo eBaya, kako se potem zmeniš z mjim? Mu pošlješ mesidž, da si dobil izdelek in naj ti pove svoj mail naslov??? Je eBayu to OK?
««
57 / 113
»»