Forum » Kaj kupiti » Vse o Ebay-ju
Vse o Ebay-ju

an3333 ::
to si kupil na ebayu in placal preko paypala? v tem primeru ti ni treba skrbet, praktično vedno zmaaga kupec

St235 ::
Pošta nima tukaj kaj dosti. Sploh pa poškodbe, kot so na primer na kablu močno dvomim, da so lahko nastale med transportom.
Glede na to, da si kupil prekoebaya odpri dispute in prilepi slike zraven.
Glede na to, da si kupil prekoebaya odpri dispute in prilepi slike zraven.

_geek_ ::
Tako je, licitacija je potekala na Ebay-u, transakcija je bila opravljena via paypal.
PS Hvala obema :)
PS Hvala obema :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _geek_ ()

toplakd ::
Sklepam da si prodajalca pred licitacijo prosil še za dodatne slike, ker se že iz tiste
ene slike na ebayu vidi da je laptop konkretno zjahan.
ene slike na ebayu vidi da je laptop konkretno zjahan.

Machete ::
Uf. Pa na it take robe kupovat od človeka, ki nima nobenega feedbacka, ali pa enega!
Pa opis je zelo nekorekten. Nobenega stanja opisanega. To boš dobil dispute, ampak z takimi horuk nakupi imaš potem samo preglavice in zgubljaš čas in denar.
Pa opis je zelo nekorekten. Nobenega stanja opisanega. To boš dobil dispute, ampak z takimi horuk nakupi imaš potem samo preglavice in zgubljaš čas in denar.

Dispute bo že dobil, sam vprašanje, če je še denar na paypalu.
Ne glede na to, pa bi ti ebay moral denar povrnit iz zavarovanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()

Mislim da ebay zadrži account 60 dni od tipove zadnje transakcije. Tudi če nima nič na PPju, mu odtrgajo z kartice. Nevem pa kako to dunkcionira v primerih teh predplačniških jajc ipd.. Aja saj je itak prodajalec.. nah ignore me. Neka varovalka mora bit, če si prodajalec..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

Dispute bo že dobil, sam vprašanje, če je še denar na paypalu.
v tem primeru gre paypal račun od prodajalca v minus, kupec dobi denar nazaj, oni pa potem izterjujejo od prodajalca
Mislim da ebay zadrži account 60 dni od tipove zadnje transakcije. Tudi če nima nič na PPju, mu odtrgajo z kartice. Nevem pa kako to dunkcionira v primerih teh predplačniških jajc ipd.. Aja saj je itak prodajalec.. nah ignore me. Neka varovalka mora bit, če si prodajalec..
če je šel namerno nategovat, potem verjetno ima malo bolje urejeno, kar se tiče tega
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: an3333 ()

Infusion ::
Lep pozdrav,
iz nemškega Ebaya imam namen nabavit en rabljen DSLR preko Paypala. Stvar je taka. Isti oglas sem našel tako na nemškem kot na vsesplošnem Ebayu (.com). Do konca avkcije tega DSLR-a katerega imam namen nabavit je še en dan. Zdaj ko je prišel oglas do enega dneva do konca avkcije, je oglas izginil iz vsesplošnega Ebaya in je samo še na nemškem.
Me ima kaj za skrbet? Tip ki prodaja je sicer odlično ocenjen (ima 35 pozitivnih in nobene slabe ali nevtralne). Opozoril me je tudi koliko pride poštnina v SLO in koliko pobere še Paypal od te vrednosti.
Še eno vprašanje, deluje zaščita od Ebaya tudi na nemškem Ebayu ali samo na vsesplošnem? Ker na nemškem ebayu ne vidim tega znaka za kritje, v primeru da te kdo nategne.
Hvala!
iz nemškega Ebaya imam namen nabavit en rabljen DSLR preko Paypala. Stvar je taka. Isti oglas sem našel tako na nemškem kot na vsesplošnem Ebayu (.com). Do konca avkcije tega DSLR-a katerega imam namen nabavit je še en dan. Zdaj ko je prišel oglas do enega dneva do konca avkcije, je oglas izginil iz vsesplošnega Ebaya in je samo še na nemškem.
Me ima kaj za skrbet? Tip ki prodaja je sicer odlično ocenjen (ima 35 pozitivnih in nobene slabe ali nevtralne). Opozoril me je tudi koliko pride poštnina v SLO in koliko pobere še Paypal od te vrednosti.
Še eno vprašanje, deluje zaščita od Ebaya tudi na nemškem Ebayu ali samo na vsesplošnem? Ker na nemškem ebayu ne vidim tega znaka za kritje, v primeru da te kdo nategne.
Hvala!

Tilen ::
"Nemški" Ebay ne obstaja. Ebay je samo en, stran je v več jezikih in prilagojena lokalni zakonodaji.
Ebay buyer protection na ebay.de;
Käuferschutz
Käuferschutz
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

kixs ::
35 ocen ni veliko.
Ti placas le toliko kolikor znasa zmagovalni bid + postnina (verjetno med 9 in 15€). Koliko je provizija PayPal-a tebe cisto nic ne zanima in jo placa prodajalec dolocen procent od zmagovalne cene.
lp

DarwiN ::
Dokler plačaš prek paypala, te nima kaj veliko skrbet... Druga stvar pa je, ko te prodajalec prosi, da plačaš z bančnim nakazilom, zaradi paypal provizij ali s kakšnim drugim izgovorom..
Mislim, da paypal prodajalcu nakaže tvoj denar šele po cirka treh tednih, oziroma prej, v kolikor ti oddaš pozitiven feedback za nakup...
Skratka, nič bat, dokler ne slišiš besede "direct bank transfer"..
Mislim, da paypal prodajalcu nakaže tvoj denar šele po cirka treh tednih, oziroma prej, v kolikor ti oddaš pozitiven feedback za nakup...
Skratka, nič bat, dokler ne slišiš besede "direct bank transfer"..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Tilen ::
Lahko, da Paypal možnosti sploh nima v oglasu in ga je zato opozoril. Precej (zasebnih) prodajalcev na ebay.de še vedno ne podpira Paypal plačil.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

teslam2 ::
Sem ze veckrat kupil kaj iz nemskega ebaya z "Uberweisung" , pač SEPA bančno nakazilo, in nikol ni blo problemov.
Tisti, ki prodajate... Kako najceneje prit skos s poštnino v države EU? pošta, dhl....?
Tisti, ki prodajate... Kako najceneje prit skos s poštnino v države EU? pošta, dhl....?

dejansan ::
Tudi sam sem par let prakticiral na nemškem ebayu z bančnimi nakazili dokler nisem naletel na mino :(. Od takrat naprej nikoli več.
Glede poštnine, pošta je bila nazadnje najbolj ugodna.
Glede poštnine, pošta je bila nazadnje najbolj ugodna.
dejansan

barossa45 ::
Zanima me pošiljanje iz Bolgarije
je carina?
koliko časa traja, tam piše "For items that are shipped from overseas, the delivery date can not be specified exactly."
ne vem zakaj bi šlo preko morja.
je carina?
koliko časa traja, tam piše "For items that are shipped from overseas, the delivery date can not be specified exactly."

SupPuss ::
je carina?
Mislim da ne ker je Bolgarija v EU. Na vrhu oglasa blizu cene piše lokacija predmeta.

"Nemški" Ebay ne obstaja. Ebay je samo en, stran je v več jezikih in prilagojena lokalni zakonodaji.
Käuferschutz
Seveda obstaja nemški ebay. Gotovo je mama kokoš ebay usa, ampak obstaja. Kaj pa je drugega, če je v Nemščini, z Nemci kot zaposlenimi, primarnim trgom Nemčija itd.. Meni deluje kot nemški ebay.
Še točneje ebay.de Kako pa ti gledaš na pojem nemški pa ne vem. Ta ki sprašuje gotovo ne misli da gre za popolnoma ločeno zadevo. Pač nemško različico.
Avkcije iz lokalnih ebayov včasih niso na voljo z direktno povezavo iz ebay.com.
Tudi določene akcije povezane z njimi včasih ne delujejo. Nevem sicer točno pa katerem ključu (mislim da glede na lokacijo kam vse prodajalec pošilja, torej če se zmeniš pisno da ti bo poslal, čeprav ima označeno samo recimo da pošilja v Nemčijo) ampak ni nobenega razloga za skrb. Oglas moraš odpreti z strani kjer je bil vpisan. Če slučajno še nisi proval, geslo za en ebay, prime na vseh ostalih. Je pa dobro da poznaš vsaj osnove strani, če ne razumeš jezika ali pa vzporedno gledaš angleškega, da vsaj veš kaj klikaš ;)
je carina?
Mislim da ne ker je Bolgarija v EU. Na vrhu oglasa blizu cene piše lokacija predmeta.
Ta preverba traja točno 4 sekunde na googlu :)
Bolgarija je v EU od leta 2007 (1.1.). Torej ne plačaš nikakršne carine.
Tisto opozorilo pa je napisano samo v splošno vednost, da folk prodajalcem ne teži vsak dan kje je paket in odpira disputov tretji dan, da niso še dobili (čeprav se zdaj tega pred predvidenim rokom menda ne da več).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

je carina?
carine ni (oziroma poste znotraj EU naceloma ne pregledujejo, jo pa še vedno lahko, če želijo (nvm, mislijo da je not kg heroina))
traja nvm.. 1 teden, če se kje ne zatakne.. naša pošta ima na spletni strani obljavljene ciljne dostavne čase za kup držav, poglej za slo->bg, ponavadi je obratno priblizno isto
so pa vsi te časi ciljni in ti jih ne garantirajo, lahko traja tudi dosti več, če hočeš zihr maš pa ups/dhl/.. samo za posameznike se to ne splača, ker bos placal v pm
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: an3333 ()

Ajnstajn` ::
Če bi kdo rabil kakšno večjo količino dolarjev na paypalu (vsaj par stotakov), se lahko dogovorimo za osebno menjavo, da obojestransko prišparamo na njihovih oderuških provizijah.
Lahko tudi jaz direkt kupim. Pa prosim brez poskušanja ogoljufanja.
Lahko tudi jaz direkt kupim. Pa prosim brez poskušanja ogoljufanja.
//

dr.Akula ::
Koliko zvezdic se da pod "How quickly did the seller ship the item?", če je prodajalec rabil 4 dni da je odposlal naročeno? Vseeno dam 5?
EDIT: Zdej v tistem polju nisem nič ocenjeval (sploh nisem vedel da je opcija da se lahko ne oceni), pomojem še najbolj fer. Lahko pa vseeno odgovorite kaj vi naredite v takem primeru.
EDIT: Zdej v tistem polju nisem nič ocenjeval (sploh nisem vedel da je opcija da se lahko ne oceni), pomojem še najbolj fer. Lahko pa vseeno odgovorite kaj vi naredite v takem primeru.
ni podatka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.Akula ()

darkolord ::
Odvisno od tega, če obljublja, da odpošlje v določenem roku - "Seller ships within X days after receiving cleared payment".
Glede na to, da to vidiš, preden izdelek kupiš, se mi zdi fer, da mu daš 5, če se tega roka drži.
Glede na to, da to vidiš, preden izdelek kupiš, se mi zdi fer, da mu daš 5, če se tega roka drži.

šernk ::
4 dni? Veš če je bil kak praznik vmes? Vikend? No meni enkrat sploh niso napisali, da so poslali, pa sem jih potem kontaktiral čez 4 tedne, pa so mi povedali kdaj je bilo odposlano, pa tudi prišlo je potem v roku tedna dni po tistem ko sem jih kontaktiral. Sam bi rekel daj 5 zvezdic, če si dobil pa je vse OK.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

dr.Akula ::
@darkolord Piše da odpošlje v enem dnevu po prejetju plačila.
@šernk Ni bil vikend, naročil sem v nedeljo, poslano je bilo potem v četrtek. Je pa prodajalec iz Nemčije in kolikor sem gledal tam od 15. avgusta ni bilo nacionalnih praznikov.
Saj drugače ni noben big deal, da ne bo kdo mislil da delam tule iz miši slona, samo zanimalo me je kako drugi postopate v takih primerih. Hvala za odgovora.
@šernk Ni bil vikend, naročil sem v nedeljo, poslano je bilo potem v četrtek. Je pa prodajalec iz Nemčije in kolikor sem gledal tam od 15. avgusta ni bilo nacionalnih praznikov.
Saj drugače ni noben big deal, da ne bo kdo mislil da delam tule iz miši slona, samo zanimalo me je kako drugi postopate v takih primerih. Hvala za odgovora.
ni podatka

menjalnik ::
4je izdelki od različnih trgovcev z 100% feedbacka, mi hodijo iz kitajske že od začetka avgusta
Kaj zavlačujejo te pošte mi ne bo nikoli jasno

first_line ::

facepalm ::
mene pa neki zanima..
kupil sem izdelek za 60eur.
na ebayu pise, da bo izdelek poslan iz uk in je estimated delivery 2 tedna.
sedaj sta 2 tedna mimo in sem preveril mnenja o prodajalcu in videl en feedback, da dejansko ni poslal iz UK ampak iz HK in je zato trajalo dlje.
Cakanje mi ne predstavlja problem ampak jaz sem narocil nalasc iz UK zato da se izognem carini. Kaj lahko storim v primeru, da morem placat carino? Lahko zahtevam denar nazaj od prodajalca? ker ta isti izdelek lahko dobim iz UK ceneje kot za 60eur + 22% ddv..
sedaj sta 2 tedna mimo in sem preveril mnenja o prodajalcu in videl en feedback, da dejansko ni poslal iz UK ampak iz HK in je zato trajalo dlje.
Cakanje mi ne predstavlja problem ampak jaz sem narocil nalasc iz UK zato da se izognem carini. Kaj lahko storim v primeru, da morem placat carino? Lahko zahtevam denar nazaj od prodajalca? ker ta isti izdelek lahko dobim iz UK ceneje kot za 60eur + 22% ddv..

first_line je izjavil:
4je izdelki od različnih trgovcev z 100% feedbacka, mi hodijo iz kitajske že od začetka avgustaKaj zavlačujejo te pošte mi ne bo nikoli jasno
Joj ubogi revež. Cel mesec že čakaš.
Ti priporočam da raje kupuješ direktno v Merkator Tehniki. eBay ni zate.
Saj ni kriv Ebay ampak pošta!

Alamar ::
Jaz jih imam 10 iz začetka avgusta, pa sta do sedaj samo dva prišla. Pač 3-6 tednov je normalen rok, če imaš običajno China post pošiljko brez trackinga.
mene pa neki zanima..Vprašaj najprej prodajalca, od kje je dejansko poslal in če ima mogoče tracking številko. V primeru, da je dejansko poslal izven EU, mu seveda naloži vse (morebitne) dodatne stroške, ki jih boš imel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()

Dej ne seri, glihkar dobu 2 pošiljki sam mal pojambru na slotechu pa že poštar prletu haha

BladE_ ::
Ali je možno plačati v dveh(treh, štirih...) nakazilih? Torej, 1x ~22€ in potem še ostalo... ja, rad bi se izognil carini! Pisal sem Kitajcu(2 dni nazaj), ki pa mi seveda ne odgovori in stvar bo iz "akcije" čez en dan...
Ima kdo več izkušenj s takimi dogovori? Naj bi se dalo, prvič to testiram, googlam ampak nič na to temo plačila v dveh zneskih...
Ima kdo več izkušenj s takimi dogovori? Naj bi se dalo, prvič to testiram, googlam ampak nič na to temo plačila v dveh zneskih...
Akcija - Reakcija

Okapi ::
Ne da se. In tudi če bi se dalo, ne bi pomagalo, ker carina hoče videti podatek o prodaji, ne o plačilu.

Screen shoot plačila na Paypalu je bil dovolj, da sem dobil izdelek brez carine...
Kaj pa, če se s prodajalcem zmenim privat in mu nakažem 2x na Paypal? Je to sploh varno?
Kaj pa, če se s prodajalcem zmenim privat in mu nakažem 2x na Paypal? Je to sploh varno?
Akcija - Reakcija

Z zasebnikom se lahko zmeniš karkoli, če je pri volji, tudi da da v paket voščilnico za rojstni dan in pošiljko prijavi kot darilo. S kitajsko štacuno se pa v glavnem ne moreš kaj dosti zmenit.
O.
O.

svecka ::
Z zasebnikom se lahko zmeniš karkoli, če je pri volji, tudi da da v paket voščilnico za rojstni dan in pošiljko prijavi kot darilo. S kitajsko štacuno se pa v glavnem ne moreš kaj dosti zmenit.
O.
Moram podariti da obstajajo izjeme. Na aliexpress.com sem kupil grelnik v vrednosti 118 dolarjev za Jacuzzi, ker ga je praktično nemogoče poceni kupiti v EU ali popraviti preko privatnika (zelo specifičen grelnik). No skratka na Aliexpress ni nikakor hotelo potegniti kartice Visa Electron pri tem prodajalcu. Pisal sem direkt prodajalcu, če mu lahko kako drugače nakažem denar in mi je sporočil njegov PayPal account, da naj nakažem direkt denar tja.
Malce sem bil v tveganjih (preveril prodajalca, njegov paypal, njegovo ujemanje pay-pal z spletno stranjo, starost, ocena uporabnika itd.). No nakažem denar, preveril sem tudi paypal garancijo ki me krije in držal pesti. Vsa komunikacija je potekala preko Aliexpress, kjer pa nisem izvedel naročilo izdelka. No skratka čez 40 dni dobim grelnik, ki je začuda šel mimo carine in nisem rabil plačati nič :O
Samo v opombo, teli identični grelniki se v Slo prodajajo po tamalem po 700€

Mi je vse jasno ampak zakaj bi plačeval carino, če bi obstajal način, da je nebi? Verjetno bi marsikomu prišlo prav še posebaj, če bi šlo za večje vsote...
Kje pa lahko najdem podatek o % obdavčitve za določen izdelek?
Akcija - Reakcija

Sem našel... carina 14% in 22% ddv... kako torej to izračunajo, če je izdelek vreden 50€?
Akcija - Reakcija

Mislim, da imam zdaj vse... do 150€ skupne vrednosti se ne carini in se plača samo davek 22%...
Akcija - Reakcija

Mi je vse jasno ampak zakaj bi plačeval carino, če bi obstajal način, da je nebi? Verjetno bi marsikomu prišlo prav še posebaj, če bi šlo za večje vsote...
Normalno, jaz bi tudi rad način da pridem do frerrarija brez da ga plačam, pa ni to zato nič manj goljufija kot to kar ti predlagaš.

Primer verjetnega poskusa natega na ebayu:
Sem iskal zvočnike in bidal za ta KEF 105 sistem.. Sem bil tudi v stiku s prodajalcem in se mi je že pred prodajo tip zdel malce sumljiv, ker je bil nekak preveč vnet za prodajo.. No, nič ne de.. Sem pa pred tem nekaj časa spremljal cene in pričakoval končno ceno nekje okrog številke 500€, a se nazadnje nisem znal ustavit in odnehal šele pri 690€...
Zakaj je bil nekdo tako odločen in vztrajal do tako (pre)visoke cene.? No, v prvi vrsti sem bil pa srečen, da v tistem trigger-happy trenutku dejansko nisem zmagal dražbe za ~700€, ker bi si s tem naredil medvedjo uslugo..
Vse skupaj se mi je zdelo sumljivo do te mere, da sem še isti dan malce raziskoval na temo ebay prevar in bil skoraj prepričan, da je tip preko sekundarnega računa nabijal ceno... Ugibal sem, da je imel najbrž nastavljen bid za ~700€ in če bi torej jaz ponudil še desetaka ali dva več, bi bil nategnjen za 100-200€..
Takrat sem postavil hipotezo, in sicer, da tip v resnici ni prodal zvočnikov in bo čez čas ponovno objavil ta isti oglas..
In glej ga šmenta
Zdaj.. Seveda obstaja možnost, da si je prvotni kupec dejansko premislil in ni plačal, zato je prodajalec ponovno objavil oglas, ampak common, možnost za kaj takšnega je izredno majhna..
99% sem prepričan, da gre za scam. Še toliko bolj, ker sem vse skupaj pričakoval oziroma hipotetiziral. Ne bi namreč nič rekel, če bi bila cena povsem realna. Tako pa...
Skratka, naj vam bo v poduk, če boste kupovali kakšne večje stvari.
Zadevo sem prijavil ebayu in bodo že ustrezno ukrepali.
Sem iskal zvočnike in bidal za ta KEF 105 sistem.. Sem bil tudi v stiku s prodajalcem in se mi je že pred prodajo tip zdel malce sumljiv, ker je bil nekak preveč vnet za prodajo.. No, nič ne de.. Sem pa pred tem nekaj časa spremljal cene in pričakoval končno ceno nekje okrog številke 500€, a se nazadnje nisem znal ustavit in odnehal šele pri 690€...
Zakaj je bil nekdo tako odločen in vztrajal do tako (pre)visoke cene.? No, v prvi vrsti sem bil pa srečen, da v tistem trigger-happy trenutku dejansko nisem zmagal dražbe za ~700€, ker bi si s tem naredil medvedjo uslugo..
Vse skupaj se mi je zdelo sumljivo do te mere, da sem še isti dan malce raziskoval na temo ebay prevar in bil skoraj prepričan, da je tip preko sekundarnega računa nabijal ceno... Ugibal sem, da je imel najbrž nastavljen bid za ~700€ in če bi torej jaz ponudil še desetaka ali dva več, bi bil nategnjen za 100-200€..
Takrat sem postavil hipotezo, in sicer, da tip v resnici ni prodal zvočnikov in bo čez čas ponovno objavil ta isti oglas..
In glej ga šmenta
Zdaj.. Seveda obstaja možnost, da si je prvotni kupec dejansko premislil in ni plačal, zato je prodajalec ponovno objavil oglas, ampak common, možnost za kaj takšnega je izredno majhna..
99% sem prepričan, da gre za scam. Še toliko bolj, ker sem vse skupaj pričakoval oziroma hipotetiziral. Ne bi namreč nič rekel, če bi bila cena povsem realna. Tako pa...
Skratka, naj vam bo v poduk, če boste kupovali kakšne večje stvari.
Zadevo sem prijavil ebayu in bodo že ustrezno ukrepali.

Če zmagovalec dražbe ne kupi, običajno prodajalec ponudi nakup naslednjemu. Malo dvomim, da bo šel tak nategovalec še enkrat od začetka, ne da bi prej poskusil tebi prodati za 690.

Sem pomislil tudi na to.. Ampak to ničesar ne spremeni, ker bi "moral" v obeh primerih ponudit, pa če je pošten ali ni. Potem bi prej rekel, da se ne zaveda realne vrednosti in si je postavil sprejemljivo mejo na 750 ali celo 800 in mi zato ni dal te možnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()

kixs ::
Kaj pa, ce ima se en komplet takih zvocnikov?
Vidim, da je odstranjen drugi oglas.
Vidim, da je odstranjen drugi oglas.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()

Točno to mi je odgovoril... 
Ni mi dalo miru in sem ga enostavno moral ponovno kontaktirat in soočit z morebitno resnico..
In zdajle, s tem ko je oglas izbrisal, je nateg 100% potrjen.
Sem pa hkrati zasral, ker ga ebay zdaj najbrž ne bo mogel preganjati.. No, vprašanje, če bi mu tudi sicer sploh lahko kaj dokazali.
Ampak, there you go.. Tako se nekoga nategne za ~200€..
In deluje... Pred iztekom licitacije sem si namreč začrtal, da bidam do ~530€, ampak človeku v tistem trenutku marsikaj roji po glavi ("rad bi imel novo igračko", "morda pa je res vredno več") in lahko hitro izgubiš nadzor.

It´s quiet simple.
I have two systems.This is the second one with the same pictures, because there´s no difference.
Ni mi dalo miru in sem ga enostavno moral ponovno kontaktirat in soočit z morebitno resnico..
In zdajle, s tem ko je oglas izbrisal, je nateg 100% potrjen.
Sem pa hkrati zasral, ker ga ebay zdaj najbrž ne bo mogel preganjati.. No, vprašanje, če bi mu tudi sicer sploh lahko kaj dokazali.
Ampak, there you go.. Tako se nekoga nategne za ~200€..
In deluje... Pred iztekom licitacije sem si namreč začrtal, da bidam do ~530€, ampak človeku v tistem trenutku marsikaj roji po glavi ("rad bi imel novo igračko", "morda pa je res vredno več") in lahko hitro izgubiš nadzor.

mn ::
mpak, there you go.. Tako se nekoga nategne za ~200€..
Jaz pa ne razumem ljudi, ki temu pravijo nateg. Pri licitaciji greš tako visoko kot hočeš sam. Nateg je če opis ne ustreza dejanskemu stanju blaga, ali pa prodajalec blaga ne pošlje.
Ne pa to, da nimaš samokontrole.

Jaz pa ne razumem ljudi, ki temu pravijo nateg. Pri licitaciji greš tako visoko kot hočeš sam. Nateg je če opis ne ustreza dejanskemu stanju blaga, ali pa prodajalec blaga ne pošlje.
Ne pa to, da nimaš samokontrole.
Moja meja je bila približno 530€, in če bi se torej z dobro samokontrolo ustavil pri 580€, bi bil nategnjen samo za 50€..
Obstaja pa tudi možnost, da bi bilo zanimanje manjše in bi zvočnike dejansko dobil pod ceno, za kakšnih 400€.... V tem primeru bi njegovo umetno dvigovanje cene pomenilo nateg v višini ~150€, in to kljub moji perfektni samokontroli.
You're funny!

Dogovorjeno bidanje je nateg. Je proti pravilom ebaya. Upam da vsaj oglasa ni imel zastonj, in ga bo plačal. Komot bi ga prijavil.