» »

Vse o Ebay-ju

Vse o Ebay-ju

««
82 / 109
»»

amacar ::

Zadnjih 10 sekund bidaš svojo najvišjo ceno, k isi jo še pripravljen plačati in če dobiš dobiš, če ne poskusiš drugje.

GrimReaper ::

Ne vem, vsaj zaenkrat pri dveh bidih kaže da sem dosegel namen te strategije, odgnat potencialne kupce preč od tega izdelka, da bidajo na podobnega, ki je recimo samo druge barve.
Zdaj je cena že 4 dni enaka, bidanje pa poteka 5 dni. Zastopim da bo še kar nekaj folka uletelo proti koncu, ampak mislim da manj kot bi jih, če prej sploh ne bi bidal.
Ampak je še 2 dni do konca, bom videl kako se izteče. Gre pa za enak izdelek, ki sem ga prej že dobil, ko sem bidal zadnjih 5s, tako da bom imel približno primerjavo. Mislim pa da nekih velikih razlik na koncu ni.

Drugače zadnja tukaj, Bid Nibbling:
http://www.ebay.com/gds/Bidding-Strateg...

Ali pa tukaj, The Early Bid:
http://www.ebay.co.uk/gds/10-TOP-BIDDIN...
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Racunalnik ::

Hocem vrnt en izdelek, seller se ne odziva na ebayovi strani pise da ima 3 delovne dni da ti odgovori in da se ti potem ponudim opcija, step in ebay, men ze 4. dan ne odgovori pa nobene nove opcije ne vidim ampak pise da ce rabiva s selerjem vec dni in je moznost skoraj do novega leta.

Machete ::

Če hočemo bit pametni rabimo več podatkov. Zakaj se gre, link, rate selerja, znesek bla bla bla.

Drugače pa pač klikni resolve a problem in sledi navodilom.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Racunalnik ::

sej sem return in potem kao napises sporocilo sellerju in cakas na odgovor ce ne odgovori v treh delovnih dneh se ti baje pojavi "ebay step in" in kliknes to, ampak tega se ni po stirih dneh.

Ebay se te izogiba povsod, kamorkoli kliknes da ti nekaj ne stima te po vec razlicnih kanalih vedno pripelje do kontakta z sellerjem.

miha1135899 ::

Zalostno je tudi to da nimajo za en pof. mail ali pa helpchat ali pa en enostaven obrazec za prijavit kaj sumljivega :) Kako bo en indijanc klical pa se z njimi v zivo anglesko pogovarjal?

Machete ::

Ne vem, z dimnimi signali verjetno al neki..

Žalostno je prej, da ne znaš uporabljati eBaya. Ne vem kaj bi ti prijavljal še posebaj, saj imaš vsa orodja za to in za slučaje nesporazumov na voljo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Klemen13 ::

Imam eno vprasanje. Danes popoldan sem kupil neko stvar na ebayu, ki naj bi bila, kot je tam pisalo 399 GBP. Vse dobro, si pretvorim v evre, super cena, kupim. Ko pogledam na račun in vidim, da mi je namesto 467EUR trgalo 490EUR se kar malo začudim. Grem pogledat na paypal in vidim njihov čuden menjalni tečaj(glej sliko). Ali je res čuden, ali pa jaz za kako zadevo nevem?
 google,paypal exchange rate

google,paypal exchange rate

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Klemen13 ()

darkolord ::

Je čuden, ja.

Klemen13 ::

Ali lahko to kako rešim, da mi povrnejo ta denar, ali nima smisla?

amacar ::

Pravkar preveril z njihovim kalkulatorjem na paypal spletni strani. In je izračunano po tečaju, tako da nimaš kaj praskati, strinjal si se z njihovim tečajem. Drugič ti naj konverzijo naredi naša banka.

Klemen13 ::

Dobro, vsaka šola nekaj stane. Hvala za pomoč.

juve91 ::

Tudi jaz želim kupit nekaj prek ebaya in je cena v funtih. Kje lahko preverim koliko bo to v EUR, ne najdem tega kalkulatorja. A paypal tudi še kaj dodatno zraven vzame?

amacar ::

Če ti bo banka delala konverzijo greš na spletno stran tvoje banke.

juve91 ::

Imam preko skrilla. kje pa se najde ta kalkulator na paypalu?

amacar ::

Racunalnik ::

dostikrat je v oglasih napisano private sale no return, a je sploh kaksna pravna podlaga za ta "no return" al lahko zadevo vrnes brezproblema ce imas razlog, recimo ne ustreza opisu itd?

Okapi ::

Če ne ustreza opisu, lahko vrneš. Ne moreš pa vrniti, če si si samo premislil (tako, kot lahko vrneš, če kupiš od trgovca).

Alamar ::

V teorije ne, v praksi si pa lahko kupec izmisli 1001 razlog in ebay se bo vedno postavil na njegovo stran. Tako, da tale no returns je joke.

amacar je izjavil:

Kalkulator je tu: https://www.paypal.com/si/cgi-bin/websc...

Tale kalkulator je včasih dal boljše valutno razmerje, kot direktna paypal konverzija ob plačilu. Kako je trenutno, pa nisem preverjal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Alamar ()

deleted ::

Danes se mi je zgodilo nekaj nenavadnega.

Zmagal sem v eni avkciji, vse ok in prav, nakar danes dobim email, da je prodajalec storniral nakup (Der Verkäufer hat einen Kauf abgebrochen).

Še vedno pa lahko kliknem tam za plačat zadevo (ker še nisem niti utegnil), na tistem linku iz maila od storniranga nakupa pa lahko izberem samo, al sem že plačal prodajalcu ali ne. Pisal sem prodajalcu sporočilo, kaj je na stvari, pa se mi ne odzove (no, vsaj danes se ni).

Kaj je sploh fora? Ni zadovoljen s prodajno ceno in je kar storniral? Sem mislil, da to ne gre kar tako ... v glavnem, jaz bi imel to reč, pa tudi če plačam 30 eur več :)

aerox45 ::

Odvisno lahko, da ni dosegel željene cene, ki jo je zastavil pred avkcijo pol ti lahko prekliče. Druga možnost pa je, da ne pošilja v Slovenijo.

Okapi ::

Vprašaj prodaajalc, v čem je problem. Mogoče noče prodajati v Slovenijo, mogče nočem takim, ki nimajo dovolj dobre ocene.

deleted ::

Pridržane cene ni bilo. Mogoče je pričakoval, da bo več iztržil, to sem mislil, a to gre?

Feedbacka imam dosti in 100%. No, upam, da danes odgovori.
Poštnino mi je nabil na 45e, ker je velika zadeva, to sem tudi pričakoval. Mogoče ima s tem kakšne probleme.

delfinus ::

juve91 je izjavil:

Tudi jaz želim kupit nekaj prek ebaya in je cena v funtih. Kje lahko preverim koliko bo to v EUR, ne najdem tega kalkulatorja. A paypal tudi še kaj dodatno zraven vzame?


Ce imas Viso in naredis transakcijo z njo in placas v funtih in dolocis, da ti konverzijo NE BO opravil PayPal, je konverzija po tecaju Vise, ki je ugoden. Kalkulator za izracun je tukaj. https://www.visaeurope.com/making-payme...

MasterCard pa ima konverter tukaj: https://www.mastercard.us/en-us/consume...

bela120 ::

Pri nakupi telefona je pisalo ,da je prodajalec iz Avstrije...vmes med drobnim tiskom je pisalo ,da je telefon lahko poslan iz Anglije ampak to mi ni bilo jasno označeno ali je to lahko podlaga za delni refund ?
Samsung garantee to verjetno pomeni garancije tudi ni priložene .Ali lahko prosim vsaj za delni refund ?

Okapi ::

Ne moreš. Kar piše, bi moral prebrati, in z nakupom se s tem strinjaš. Vračilo (delno ali polno) lahko zahtevaš, če kaj ne bo tako, kot piše v oglasu.

Alamar ::

Kako ni bilo jasno označeno? Drobni tisk je treba vedno prebrati in upoštevati. Garancijo uveljaviš z računom.

bela120 ::

Okapi je izjavil:

Ne moreš. Kar piše, bi moral prebrati, in z nakupom se s tem strinjaš. Vračilo (delno ali polno) lahko zahtevaš, če kaj ne bo tako, kot piše v oglasu.

Evo v oglasu piše ,da ima
samsung garantee se pravi ,da naj bi imel garancijo tega ni telefon je pa po mojem treba dat v servis oziroma vsaj kupiti novo baterijo upam ,da bom lahko od prodajalca dobila vsaj delni refund

darkolord ::

Kaj točno piše? In kaj ti ne dela?

bela120 ::

SAMSUNG GALAXY NOTE 4 SM-N910F-32GB
*****

WHITE FROST
*****
OVP, ALLE NETZE,
OHNE SIMLOCK
*****

Guter Gebrauchtzustand, einige kleinere Gebrausspuren
*****

komplett mit neu Zubehör in OVP!
*****
samsung garantee......


















manchmal werden Produkte aus unserem UK veröffentlicht depot.the Versand mal gleich bleiben







versand

WIR VERSENDEN WARE IN DER REGEL INNERHALB EINES WERKTAGES.
DER VERSAND INNERHALB OESTERREICHS BETRAEGT 1-3 WERKTAGE
DER VERSAND NACH DEUTSCHLAND 2-5 WERKTAGE

DER VERSAND INNERHALB VON EUROPE BETRAEGT 2-7 WERKTAGE

ALLE SENDUNGEN WERDEN VERSICHERT VERSCHICKT - TRACKING NUMMER.







BEWERTUNG

SOLLTEN SIE MIT UNSEREM SERVICE UND DEM PRODUKT ZUFRIEDEN SEIN, BITTE WIR SIE EINE POSITIVE BEWERTUNG FUER UNS ZU HINTERLASSEN.
SOLLTEN SIE PROBLEME MIT EINER LIEFERNG HABEN ODER UNZUFRIEDEN SEIN, BITTEN WIR SIE SICH MIT UNS IN VERBINDUNG ZU SETZEN - WIR WERDEN IMMER EINE BEIDERSEITS AKZEPTABLE LOESUNG FINDEN!

VIELEN DANK


--------------------------------------------------------------------------












ANY QUESTIONS PLEASE CONTACT US





Die Rechnungsstellung bei diesem Artikel erfolgt unter Verwendung der Differenzbesteuerung gemäß § 25a UStG.




Widerrufsbelehrung für den Verbraucher

Verbrauchern steht ein Widerrufsrecht nach folgender Maßgabe zu, wobei Verbraucher jede natürliche Person ist, die ein Rechtsgeschäft zu einem Zwecke abschließt, der weder ihrer gewerblichen noch ihrer selbständigen beruflichen Tätigkeit zugerechnet werden kann:

Widerrufsbelehrung

Widerrufsrecht

Sie können Ihre Vertragserklärung innerhalb von 2 WOCHEN ohne Angabe von Gründen in Textform (z. B. Brief, Fax, E-Mail) oder - wenn Ihnen die Sache vor Fristablauf überlassen wird - auch durch Rücksendung der Sache widerrufen. Die Frist beginnt nach Erhalt dieser Belehrung in Textform, jedoch nicht vor Eingang der Ware beim Empfänger (bei der wiederkehrenden Lieferung gleichartiger Waren nicht vor Eingang der ersten Teillieferung) und auch nicht vor Erfüllung unserer Informationspflichten gemäß Artikel 246 § 2 in Verbindung mit § 1 Absatz 1 und 2 EGBGB sowie unserer Pflichten gemäß § 312g Absatz 1 Satz 1 BGB in Verbindung mit Artikel 246 § 3 EGBGB. Zur Wahrung der Widerrufsfrist genügt die rechtzeitige Absendung des Widerrufs oder der Sache.






Widerrufsfolgen

Im Falle eines wirksamen Widerrufs sind die beiderseits empfangenen Leistungen zurückzugewähren und ggf. gezogene Nutzungen (z. B. Zinsen) herauszugeben. Können Sie uns die empfangene Leistung sowie Nutzungen (z.B. Gebrauchsvorteile) nicht oder teilweise nicht oder nur in verschlechtertem Zustand zurückgewähren beziehungsweise herausgeben, müssen Sie uns insoweit Wertersatz leisten. Sie haben die regelmäßigen Kosten der Rücksendung zu tragen, wenn die gelieferte Ware der bestellten entspricht Verpflichtungen zur Erstattung von Zahlungen müssen innerhalb von 30 Tagen erfüllt werden. Die Frist beginnt für Sie mit der Absendung Ihrer Widerrufserklärung oder der Sache, für uns mit deren Empfang.

Ende der Widerrufsbelehrung


Besonderer Hinweis zu vermittelten Verträgen

Von uns vermittelte Verträge über die Erbringung von Telekommunikationsdienstleistungen, die Sie mit Drittanbietern geschlossen haben, sind ausschließlich gegenüber den jeweiligen Drittanbietern zu widerrufen. Nähere Hinweise dazu können Sie den Bestimmungen des jeweiligen Drittanbieters entnehmen.

Allgemeine Hinweise

1. Bitte vermeiden Sie Beschädigungen und Verunreinigungen der Ware. Senden Sie die Ware bitte in Originalverpackung mit sämtlichem Zubehör und mit allen Verpackungsbestandteilen an uns zurück. Verwenden Sie ggf. eine schützende Umverpackung.
2. Senden Sie die Ware bitte nicht unfrei an uns zurück. UNFREIE SENDUNGEN WERDEN NICHT ANGENOMMEN.
3. Btte beachten Sie, dass die vorgenannten Ziffern 1-2 nicht Voraussetzung für die wirksame Ausübung des Widerrufsrechts sind.
Mit der Abgabe Ihrer auf den Vertragsabschluss gerichteten Willenserklärung akzeptieren Sie unsere
Allgemeinen Geschäftsbedingungen AGB.
Tole vse mi piše pod oglasom bo pa treba kupit novo baterijo sem pa potrdila prejem

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bela120 ()

Alamar ::

Kaj, ko bi priložila povezavo do oglasa in ne lepila teh kilometrskih črev? Tudi vsaj približno slovnično pravilno in smiselno vprašanje ne bi škodilo. Še zdaj ne vemo, kje točno je problem.

bela120 ::

http://www.ebay.de/itm/Samsung-Galaxy-N... oglas je tale piše ,da ima samsung garante in da je dobro ohranjen.Verjetno bo treba menjati baterijo ...ohranjen ni tako zelo garancije nima ali sem upravičena vsaj do minimalnega refunda recimo stroška nove baterije?

Alamar ::

Čisto lepo v oglasu piše, da je telefon rabljen in, da je v dobrem rabljenem stanju in ne zelo ohranjen. Na voljo je tudi več fotografij za podroben ogled telefona in dodatkov. Če kupiš rabljen telefon ne moreš pričakovati brezhibno baterijo. Ne vem točno, kako je s Samsung garancijo. Ali velja EU garancija in koliko je garancija na baterijo. Najbolje, da pokličeš na uraden slovenski servis in ti bodo tam bolj natančno povedali.

Jaz ne vidim nobene podlage, da bi ti trgovec vrnil del denarja. Če nisi zadovoljna z nakupom, imaš mesec dni časa, da telefon vrneš in boš dobila nazaj celotno kupnino. Če je baterija dejansko popolnoma fuč, to sporoči trgovcu in se potem naprej menita kako in kaj.

yayo ::

Jaz bi preko Ebaya začel prodajati par stvari pa me zanima kako je s kalkuliranjem poštnine do kupćevega naslova. Je najbolje, da predmete zapakiram in odnesem na pošto, da stehtajoin preračunajo ceno do kupčevega naslova, ali gre kako drugače? Koliko si Ebay zaračuna od transakcije?

amacar ::

Ebay vzame 10%, 3-4 še paypal.

Alamar ::

Stehtaš si lahko sam doma, recimo s kuhinjsko tehtnico. Najbolj zanesljivo in najceneje je, da pošlješ pošiljke kot priporočeno pismo. Brez skrbi, predmet prodaje je lahko zapakiran tudi v trde škatle, le določenih dimenzij ne sme presegati (dolžina+širina+višina ne sme presegati 90cm, dolžina mora biti pod 60cm). Cene so naslednje in so identične za vse države sveta.

101g to 250g = 5,22 EUR
251g to 500g = 6,99 EUR
501g to 1000g = 9,77 EUR
1001g to 2000g = 14,29 EUR

Če je teža nad 2kg je treba poslati kot paket, kar pa močno dvigne poštnino. Na strani pošte imaš kalkulator za izračun poštnine.

http://wpo.posta.si/IzracunPostnine/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Alamar ()

yayo ::

Hvala obema, po praznikih bom poskusil objaviti kak oglas, žal pri nas ni tržišča za določene rabljene stvari katere na Ebayu kar razgrabijo, (sodeč po mojih poskusih bidanja). Seveda pa zaradi visokih poštnin in Ebay provizije prodajanje iz Slovenije v tujino ne zgleda kaj dosti dobičkonosno.

miha1135899 ::

Pozdravljeni,

spet imam problemcek z ebayem :))))

Torej za izdelek moram placat preko bancnega nakazila na racun iz poljske, pa se mi zdi da imam premalo informacij.
Torej na kliku sem sel na UPN/SEPA izpolnjevat poloznico imam IBAN in SWIFT/BIC stevilko, ime poljaka (poljski Z s pol stresice recimo ne prime), drzavo, znesek in neko Ebay zaporedno stevilko - viska mi hodi se naziv banke Smart bank, manjka pa mi naslov in kraj s postno steviko, a se da za ta naslov napisat N/A ali pa kaj takega ali moram prodajalca sfehtat da pove?

Hvala lp

Ted ::

Ne plačuj mimo PayPal-a, eBay te ne ščiti pred goljufivimi trgovci...
Mah...

Machete ::

Pove naj ti, kje je problem. Ted ima sicer delno prav, a folije spet ni treba skozi nositi na glavi.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

miha1135899 ::

Racunam da bo vse OK glede na feedback. Kontaktiral sem ga ampak praznicna 2 dnevna odzivnost je pac kakrsna je, v prvo ni razumel, tako da bodo 4 dnevi zdajle okrog. Sem mislil da se da kako z N/A nahitro pridet cez, ce ze ni podal naslova kot relevanten podatek za nakazilo.

deleted ::

OK klapa, odsvetujem pošiljanje z MYHERMES iz Nemčije. Enkrat so mi že poslali preko tega in je trajalo nenormalno dolgo. Zdaj pa je tu nova pravljica. Tole je tracking:
03.01.2017	10:11:27	Die Sendung befindet sich auf dem Weg in das zuständige Hermes Verteilzentrum.
30.12.2016	17:33:21	Die Sendung wird an den Versender zurückgeführt.
20.12.2016	06:35:21	Die Sendung wurde im Hermes Logistikzentrum sortiert.
17.12.2016	10:12:31	Die Sendung wurde im Hermes Logistikzentrum sortiert.
16.12.2016	16:21:40	Die Sendung befindet sich im Hermes Verteilzentrum Hagen.
16.12.2016	09:03:15	Die Sendung wurde im Hermes PaketShop abgeholt und für den weiteren Transport sortiert.
15.12.2016	11:41:26	Die Sendung ist im Hermes PaketShop eingegangen.


20 dni in sedaj izgleda, da so zmutili in se paket kar vrača pošiljatelju :| Res so neverjetni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: deleted ()

selenci ::

Pozdravljeni! Zanimam se za dani izdelek Kobo Aura in me zanima koliko bo izdelek stal z davkom. Razumem da je davek 22% vendar nisem prepričan če 22% s poštnino ali brez. Prav tako me zanima če nastane še kakšen strošek razen davka. Če pa je kdo tako prijazen da bi bil pripravljen izračunati končno ceno, bom pa zelo vesel.

amacar ::

Cca 95-100€ bo z ddv + stroški vred.

selenci ::

Hvala za ta hiter odgovor! Torej se k davku prišteje tudi cena poštnine? Sprašujem ker nočem spraševati v prihodnje.

amacar ::

Izračuna se nekako tako:
((izdelek + poštnina) * (1 + %carine/100)) * (1 + DDV/100) + znesek obdelave (6-7€, odvisno če oddaš potrdila elektronsko ali po pošti).

recimo za tvoj primer: izdelek + potšnina = 77$ = cca 73€
((73€) * (1 + 0/100 (carine ni na tablice, bralnike...)) * (1 + 22/100) + 6-7€ = (73€) * 1.22 + 6-7€ = 89€ + 6-7€ = cca 96€

selenci ::

Aha super. Dobro da vem. Še enkrat, hvala

yayo ::

selenci je izjavil:

Pozdravljeni! Zanimam se za dani izdelek Kobo Aura in me zanima koliko bo izdelek stal z davkom. Razumem da je davek 22% vendar nisem prepričan če 22% s poštnino ali brez. Prav tako me zanima če nastane še kakšen strošek razen davka. Če pa je kdo tako prijazen da bi bil pripravljen izračunati končno ceno, bom pa zelo vesel.


Po sliki bi rekel, da gre za stari model, katerega ne izdelujejo več. Kako boš urejal stvari z garancijo, če bo kaj narobe? Boš pošiljal v ZDA? Raje si nabavi novega iz Avstrije ali Italije za 20-30 evrov dražje. Ali celo za manj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yayo ()

selenci ::

Dober nasvet, hvala edino nisem prepričam če euronics pošilja v slovenijo. Bom pogledal še kakšne druge trgovine.

selenci ::

Kaj pa če izdelek pošiljajo iz UK? Se šteje davek glede na to da so zapustili EU?
««
82 / 109
»»