» »

Go Obama!

Go Obama!

««
13 / 38
»»

imagodei ::

No, če pride do atentata na Obamo in na Vice Presidenta hkrat, a ni Secretary of State naslednji v vrsti za predsedniško pozicijo? >:D
- Hoc est qui sumus -

d0rK ::

Speaker of the house je naslednji.

msjr ::

Tako ali tako, Obama ne bo drugega kot "Bush s človeškim obrazom", za vse ki upajo na "change".

...je zapisal Žižek v Mladini, ampak je napisal tudi marsikaj drugega. Pa ga na tem mestu ne bom citiral. Naj si vsak prebere sam, če še ni.

Zelo sem razočaran, da se na tem mestu ni razvila kakšna spodobna debata. Recimo, da bi kdo napisal mnenje zakaj pa (ne) Obama? Do kakšne meje bo sploh sprememba in če bo, kakšna bo? Bo imel splošni optimizem vpliv na gospodarsko krizo? Kakšen bo?

Ne pričakujem, da bomo na Slo-Techu zdaj rešili svet, ampak lahko bi pa še kakšno pametno rekli, a ne?

Thomas ::

Ah ... sej to je pametna debata, vse skupaj. Če ne iz drugega, pa iz (mas) psihološkega aspekta. Smo eni res mau "right wing nuts", al so drugi "navadne ovce, ki blejajo kot bleja večina drugih ovac"?

To bo zanimivo videti. "Moja" teorija razmišljanja pravi, da človek s svojo glavo ne misli vedno, pač pa večkrat outsourca zadevo plemenu. Tole bi bil tipičen primer.

Že zato ima debata smisel.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

p.s.

Žižek si je izmislu? V Mladini? To bo ja!

Kerry seems to be just another Bush with human face

jype ::

Thomas> "Moja" teorija razmišljanja pravi, da človek s svojo glavo ne misli vedno, pač pa večkrat outsourca zadevo plemenu.

Kot običajno se mi tudi zdaj zdi, da imaš ravno to smolo, da v tem primeru pripadaš napačnemu plemenu.

Sej vem. Tebi je plemenska pripadnost bistvena zadeva, vse gledaš skozi to.

Ampak jaz "pripadam" različnim in nasprotnim plemenom. In to ne s srcem, ampak z glavo. Prehod med dvema konfliktnima plemenoma mi sploh ni težek, samo se redko zgodi.

Politično razmišljam kot kakšen republikanec. Sploh ne kot kakšen libertarec, ampak kot republikanec. Kar se tiče biologije, sem taprav Dawkinsovec, katere pa, politično gledano preziram, skupaj z njihovimi bednimi reklamami za ateizem. Kar se ontologije tiče, sem brezbožnik in ateist. Ateist do boga, ateist do neskončnosti, ateist do multiverza, morda bi lahko celo rekli ateist do vesoljčkov.

Kar se tiče matematike sem fizikalist. V smislu - matematika in njene kategorije so izomorfna podmnožica dinamičnim stanjem človeških možgan plus papirju in svinčniku, plus tabli in kredi plus stanju digitalnih in nekaterih analognih računalnikov. Torej, ena precej velika končna množica. Kar se fizike tiče sem matemacist. Pomeni "dejte mau zračunat in premislit prej!".

Kar se tiče kemije, je ne priznam za več, kot pododdelek fizike.

Tko da ... jaz nisem ponosni član kakšnega večjega plemena. Jaz v vsaki gostilni probam samo taboljše, če sploh kaj. Sem jih pa obšel že neverjetno mnogo.

Thomas> Sej vem. Tebi je plemenska pripadnost bistvena zadeva, vse gledaš skozi to.

Vse gledam skozi dejstva. Če si pripadnik plemena, ki ti ne dovoli, da bi dejstva spoznal in upošteval, ko to še lahko pomeni pametno odločitev za prihodnost, ti lahko samo razumevajoče skušam razložiti, čemu si tako pogosto v zmoti.

Thomas> Ampak jaz "pripadam" različnim in nasprotnim plemenom.

Seveda, saj nas večina. V primeru ustavne neustreznosti trenutno izvoljenega kandidata pa žal pripadaš plemenu, ki je na izvolitev odreagiralo malce preveč čustveno, namesto da bi pretehtalo dejstva in sklenilo, kar bo pač neizogibno treba skleniti. Morda vam bo tale "grace period" prišel prav, da se sprijaznite s tem, da ideologija, ki jo zasledujete, po odlični priložnosti s svetovnega odra odhaja brez aplavza.

Thomas> Kar se fizike tiče sem matemacist. Pomeni "dejte mau zračunat in premislit prej!".

Škoda, da za LHC pa to ne drži - tam računi in razmislek nenadoma niso dovolj in je treba še malo počakat (morda na to, da boš tudi ti razumel?).

T-h-o-r ::

in potem thomas drugim očita pretirano plemensko pripadnost;((
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

No .. nekdo ki je "Marsovec" in ima nekaj vpogleda v zemeljske zadeve se bo strinjal da:

Documents that must be produced include;
(a) a certified copy of “vault” (original long version) birth certificate;
(b) certified copies of all reissued and sealed birth certificates in the names Barack Hussein Obama, Barry Soetoro, Barry Obama, Barack Dunham and Barry Dunham;
(c) a certified copy Certification of Citizenship;
(d) a certified copy Oath of Allegiance taken upon age of maturity;
(e) certified copies of admission forms for Occidental College, Columbia University and Harvard Law School; and
(f) certified copies of any court orders or legal documents changing his name from Barry Soetoro.

Nenormalno je sploh razmišljati drugače. Kreganje (zlasti s točko c) - je jasen indic pretirane plemenske pripadnosti.

Daedalus ::

Nenormalno je sploh razmišljati drugače. Kreganje (zlasti s točko c) - je jasen indic pretirane plemenske pripadnosti.

Verjetno ker fotr Thomas tako pravijo? Pomoje si pil v preveč gostilnah, pa te že kr pošteno zanaša...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ne vem zakaj naj bi bil jaz tisti, ki ga zanaša.

Samo ponavljam, kar pravi njihova ustava. MORA dokazati, da je starejši od 35 let, da je najmanj 14 let živel v Ameriki in da je Natural Born American.

Kako lahko kdo to postavlja pod vprašaj, mi ni jasno.

Ampak če to pa dokaže - bo President.

Kaj je izvor žolča pri enih tlele in drugod?

Lej, sej je simpl. Ti si svoj pogled na tole stvar razglasil za edinega normalnega, vsi ostali so - nenormalni. In ko začne en človek trditi, da je on edin normaln, vsi ostali pa nenormalni... je situacija zelo verjetno ravno obratna.

Kako lahko kdo to postavlja pod vprašaj, mi ni jasno.

Jah, mel si že nekaj linkov in citatov (takih, s sodišč), ki pravijo, da je cel case za lase privlečen. Vmes je bila tudi uradna izjava s Havajev, da Obamin birth certificate obstaja in je veljaven. Tudi uradno naznanilo rojstva (scan iz časopisa s Havajev, imena se ne spomnim) iz časa rojstva Obame je bil (tud taka objava glede na linkan source zahteva veljaven birth certificate).

Ampak si jih ignoriral in še naprej goniš svoje. In nam praviš, kako da smo za luno. Ja, definitivno je s stališča psihologije tole nadvse zanimiva debata.
[J.P.Sartre]

borchi ::

prvič slišim, da bi jaz MORAL kazat 'pasoš', če nekdo (ki uradno to lahko zahteva) tega ne zahteva od mene...

torej, kdo in kaj je zahteval od obame in česa od tega obama ni pokazal?

drugače pa sem jaz mnenja "that i'm not getting my money's worth"... da bi v USA postal prezident neki osama z lepo zarjavelo poltjo, brez da si pol amerike vsaj malo skoči v lase. bljak! torej upam, da obama res nima papirjev... :D

(čeprav, po drugi strani pa raje vidim, da obama dolgočasno predloži papirje, ki/ko jih bo moral, da ne bi 'lasanje' pripeljalo do kake modrice ali pa še kaj hujšega)
l'jga

Zdej ponujajo milijon dolarjev tistemu, ki bi prinesel Obamin long form birth certificate.

Hehe..

No, če ne bi bilo protizakonito, bi jaz dal pet evrov tistemu, ki mi prinese Thomasov zdravstveni karton.

Particularly telling is the fact that not one single person has come forward, not a doctor, not a nurse, not a hospital administrator, nor anyone else, to state that he or she was present during this birth

Slabih 50 let nazaj. So vsi pomrli? Črnc rojen na Havajih leta 1961 ni bil nekaj običajnega. Vsaj kakšna soporodnica bi se gaspomnila, ali pa uslužbenec bi se ga bil najbrž spomnil?

No, to nisem čisto prepričan, se mi pa zdi skrajno verjetno, da bi se oglasil vsaj en. Pa se ni!

Vsaj bi rekli "pokojni dohtar XY je bil njegov porodničar v tisti in tisti bolnici".

Ampak ne.

darkolord ::

Črnc rojen na Havajih leta 1961 ni bil nekaj običajnega. Vsaj kakšna soporodnica bi se gaspomnila, ali pa uslužbenec bi se ga bil najbrž spomnil?

Ampak v 10 letih jih je verjetno bilo kar nekaj. Da bi se pa nekdo točno določenega temnopoltega dojenčka spomnil (praktično so vsi "enaki") po desetletjih, je zelo malo verjetno. Zagotovo je za vse od njih bilo precej več drugih neobičajnih dogodkov, kot rojstva črncev, ki so postajala vedno bolj običajna.

Vprašanje, koliko je sploh še živih, pa tudi, koliko od teh živih jih spremlja conspiracy bloge na internetu.

Mimogrede, a bi se ti po 10 letih spomnil, točno katerega črnca si videl v Ljubljani (ker to ni (bilo) nekaj običajnega)? Kaj pa po 30 letih? 50?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Thomas> No, to nisem čisto prepričan, se mi pa zdi skrajno verjetno, da bi se oglasil vsaj en. Pa se ni!

Verjetno se ti zdi, da bi se uslužbenci spomnili enega fantka?

Neverjetno.

Zdej ponujajo milijon dolarjev tistemu, ki bi prinesel Obamin long form birth certificate.

Pointless napihovanje se temu reče. Po zakonodaji zvezne države Havaji, nihče razen Obame osebno (pa verjetno njegovih staršev) ne sme dostopati do teh papirjev. Obama pa verjetno na tako provociranje ne bo nasedal, ane? Torej - pointless napihovanje, ki naj bi delovalo kot kaj? V funkciji nekega prepričevanja, da če milijon doalrjev ni dosti, pol pa certifikat za ziher ne obstaja? Naivnost do jaja.

Pa hvala za link. Prvi komentar, ki USSC obtoži sodelovanja v Obama zaroti, je priceless. Me je pošteno nasmejal:))
[J.P.Sartre]

lufthammer ::

Mene bi bolj zaskrbelo, če bi sam Obama ponujal miljon dolarjev za svoj long form birth certificate.

Tujega je pa težko prinest. Poskušaj na upravni enoti dobit npr. Pahorjev rojstni list - težka bo. Imaš hitro "pooblaščenko" na grbi.

Ziga Dolhar ::

Pooblaščenko?

O madona. Takšno stranko mora zavrnit že prvi uradnik, do katerega pride!
https://dolhar.si/

Odin ::

Se je vsaj ta mit o diskriminaciji crncov v Ameriki dokoncno razblinil. Se spomnem, da so tudi Amerika haterji na Slo-Techu velikokrat poudarjali, kako krivicni so belci v ZDA in da je barva koze problem in jada jada jada..

In tudi izgovori ala "The Man is keeping me down" bodo malo tezji v prihodnosti!

Odin> Se spomnem, da so tudi Amerika haterji na Slo-Techu velikokrat poudarjali, kako krivicni so belci v ZDA in da je barva koze problem in jada jada jada..

In ti meniš, da to ne drži?

http://www.youtube.com/watch?v=nAxeSKJCh3M ?

Icematxyz ::

No je danes če se ne motim še enkrat povdaril Obama, da bo zaprl Guantanamo bay. Zato ker hoče spet povrniti ZDA moralen značaj in ugled. In ker noče, da bi ZDA mučile ljudi po svetu.

V 2 stavkih je tako neposredno priznal, kot naslednji prvi mož za bogom v ZDA da ZDA so v preteklih 8 letih počele nemoralne stvari in da so mučile ljudi.

Toliko o tem, da je Obama le Bush z novim obrazom.

Jure, zadeva je zelo preprosta. Ce bi to res bil taksen problem, kot bi ga rad prikazal, potem Obama ne bi nikoli bil izvoljen. Kdaj bo kaksen crnc al pa arabec al pa xxx izvoljen na celo kaksne evropske drzave? Ne tako kmalu. Zakaj ne? Zato ker je multikulturnost tako "pomemben" faktor in jih zato 'domorodci' vidijo kot tujce.

Ameriski talilni lonec pa zgleda kr dobro deluje. Tisti crnci, ki pa se se obremenjujejo z barvo koze in to krivijo za njihov osebni neuspeh, pa bodo morebiti po Obamini zmagi vseeno sprevidili, da jih nic ne omejuje na njihovi poti navzgor. Samo priden moras bit in kancek srece - tak kot je babica vcasih govorila!

Odin> Ce bi to res bil taksen problem, kot bi ga rad prikazal, potem Obama ne bi nikoli bil izvoljen.

To seveda niti približno ne drži. To zgolj pomeni, da v nekaterih zveznih državah ni več kot polovica rasistov.

Odin> Ameriski talilni lonec pa zgleda kr dobro deluje. Tisti crnci, ki pa se se obremenjujejo z barvo koze in to krivijo za njihov osebni neuspeh, pa bodo morebiti po Obamini zmagi vseeno sprevidili, da jih nic ne omejuje na njihovi poti navzgor. Samo priden moras bit in kancek srece - tak kot je babica vcasih govorila!

Kanček sreče, da se lahko odseliš stran od patoloških redneckov, ja. In ja, talilni lonec kar dobro deluje, ker je teh redneckov vedno manj, čeprav se nekateri izdatno trudijo, da bi med svoje vrste včlanili še kakšnega.

> To zgolj pomeni, da v nekaterih zveznih državah ni več kot polovica rasistov.

No in kaksen je potem ta procent? A so vsi McCainovi volilci rasisti?

> talilni lonec kar dobro deluje, ker je teh redneckov vedno manj

Seveda, tudi rednecki so v talilnem loncu - isto kot vsi ostali!

Odin> No in kaksen je potem ta procent? A so vsi McCainovi volilci rasisti?

Nikakor ne, je pa procent v nekaterih okrožjih večji od polovice.

Odin> Seveda, tudi rednecki so v talilnem loncu - isto kot vsi ostali!

Škoda, da je talilni lonec v bistvu sestavljen iz milijonov talilnih lončkov.

Če maš smolo in živiš v enem od ta bukovih - bog ti pomagaj.

Thomas je omenjal neko zaslisanje v torek. Torej?

darkolord ::

Še jutro je.

(HONOLULU)(November 18, 2008) Aloha from Hawai’i.

A Honolulu circuit judge heard vigorous arguments in the lawsuit filed by Obama author Andy Martin. Martin is seeking access to Barack Obama’s original, typewritten 1961 birth certificate. The judge reserved judgment.

“We had about a half-hour hearing,” Martin states. “Both the Attorney General and I vigorously presented our respective positions. The Court gave no indication of when or how the ruling could come or what the result will be.

XsenO ::

Kaj pa lahko storijo če je prišlo v tem času do tsunamija, požara, izbruha vulkana ali potrasa in je zahtevan dokument za vedno zgubljen?
1 + 1 = 1

Eeeek! Pol pa ne more bit precednik, aveš!

Mislm dej, absurd. Danes popoldne sem googlal za rezultati tega historicnega zaslisanja in vse kar sem nasel je bilo vec brezveznih blogov
kjer se ksenofobicni kreteni trepljajo po hrbtu med debatami da je Obama v resnici muslinaski infiltrant, kako je terorist in nasploh antikrist.
V kolikor Obama nebi prilozil nobenega rojstnega lista bi recimo bil razlog za sum. Ampak zahtevati da prilozi originalno kopijo, 40+ let staro,
napisano na roke je pa grasping at straws. Give it up rednecks, you lost.

Azrael ::

Podatke o rojenih in umrlih so vodili marsikje po svetu že več stoletij. Dokumenti, kljub starosti so v veliki meri ohranjeni in seveda povsem lahko berljivi. Da bi se izgubili dokumenti stari še ne 50 let, je zato praktično nemogoče, saj kake hude kataklizme ni bilo, hranijo se vestno in so na papirju in ne na crappy medijih ala CD.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgleda se sodniki zdaj hihitajo v eni sobi in gruntajo kako bodo predstavili svojo sodbjo, da bodo rednecki čimbolj jezni :)

Ma ne. To je vse zarota liberalnih medijev (ki molčijo), sodnega sistema (ki noče resno jemat edinih pravih patriotov), Al Kajde (ki je Osamo, ups, Obamo podtaknila v ZDA) pa še koga tretjega. Kak tega ne vidite... mi ni jasno.
[J.P.Sartre]

T-h-o-r ::

zato, ker nam kučan kontrolira misli
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

According to a press release from the American Independent Party, former presidential candidate Alan Keyes and other members of the party have filed suit in California Superior Court in Sacramento to stop the state from giving its electoral votes to President-elect Barack Obama until documentary evidence is provided to prove Obama is indeed a natural born citizen of the United States.

NBC

Se en sore looser looking for publicity. Kaj boljsega ne najdes?

Hja ... zgleda da so odklenili zadevo. Obama JE NBC, vendar je sin Frank Marshall Davisa.

Z Afriko nima veze drugače, kot večina drugih ameriških črncev.

Šele pozno v življenju je to izvedel in ni hotel tega povedati javnosti.

Gandalfar ::

zakaj pa to v nobenem od mainstream medijev ne pise zdajle?

:)))))))

Sej bo pisalo. Mora miniti še par dni, pa bo.

PacificBlue ::

zakaj pa to v nobenem od mainstream medijev ne pise zdajle?
Sej bo pisalo. Mora miniti še par dni, pa bo.

Matr kugla je bolj meglena, še jz ne vem:)

Sam vseen Imo mislim, da preti večja nevarnost Obami z strani kakšnega atentatorja kot pa zaradi tega BC-ja.
I’m out.
:3

Hja ... zgleda da so odklenili zadevo. Obama JE NBC, vendar je sin Frank Marshall Davisa.

Z Afriko nima veze drugače, kot večina drugih ameriških črncev.

Šele pozno v življenju je to izvedel in ni hotel tega povedati javnosti.

A to je uradno priznanje, da si moonhoaxer?
[J.P.Sartre]

Dejmo se držat vsebine, ne forme. Oziroma vsaj ne navidezne forme.

Če se nekomu zdi skepticizem do Obama's birth document *podoben* dvomom o pristanku na Luni ... mau pretirava. Blago rečeno.

Meni se zdi marsikaj do mnogo dobro pojasnjeno s tem, da ima tega Franka za očeta. Ni potem (tak) problem državljanstvo in izvoljivost. Je pa večja težava pa to, da je moral zavajati ljudi, da so bili izvoljeni prav njegovi elektorji.

Ne znam presoditi, če je to "čista politika", ali ga znajo zaradi tega še pošteno sekirati, tudi s pravnimi sredstvi in načini.

Ne vem. Kenija je v tem primeru iz enačbe precej padla ven. Morda le še kot rojstni kraj, ampak to z ameriškimi starši zna "ustavno priti čez".

Koliko je pa to damage v političnem smislu, koliko ga lahko obtožijo ... ne vem.

Tožb je zdaj že okoli 17. Tudi v državah, kjer so doma Obamini elektorji, se išče sodna prepoved glasovanja za Obamo, če ne dokaže državljanstva. Kajti NA NJEM je da to dokaže, sej ga ni nihče prosil, da bi bil predsednik. Sam je hotel, zato naj dokaže svojo upravičenost.

Logično.

Pri tem dokazovanju, pa se seveda rade primerijo take nevšečnosti, kot je kdo je tapravi oče. Star ameriški komunist.

Prava figa, ni pomembno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

Drugo je pa, če mu ne bodo obesili kakšnega kaznivega dejanja na tem romanju na oblast. To bo pa šmorn, jasno.

Icematxyz ::

Zavoljo debate vprašam:

Pa tudi če je komunist zagrižen. Pa kaj? A misliš da to igra neko večjo vlogo? Jaz mislim celo, da ljudje ki so ga volili do neke mere pričakujejo da je. Pa tudi "zeleni" če je? To bo šele štala.

Bom pa dal še eno istočnico. Zakaj največja podjetja (ameriška avtomobilska industrija) najbolj kapitalistične države na svetu posegajo po komunističnih metodah in bi rada, da država nase prevzame del bremena, ki ga nosijo?

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

Tožb je zdaj že okoli 17. Tudi v državah, kjer so doma Obamini elektorji, se išče sodna prepoved glasovanja za Obamo, če ne dokaže državljanstva

Link?
««
13 / 38
»»