» »

Go Obama!

Go Obama!

««
28 / 38
»»

Thomas ::

bo treba kr zaupat institucijam

Nobenega razloga ni, da ne bi smeli dvomiti vanje. In jih vlačit po zobeh. Kot je sicer v navadi.

Zakaj pa zdaj nenadoma ne?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gundolf ::

Je kdo, ki reče "sem za Obamo, 100%, ampak glede na to, da je napol Kenijec, bil posvojen v Indonezijo ... bi lahko bil toliko, da razprši vse dvome in vsem pokaže rojstni list, dolgo verzijo."

Ta je smešna. Kaj ma pa veze 'posvojitev' v Indonezijo z rojstnim listom? In kaj ma veze dolga verzija rojstnega lista s tem da je napol Kenijec? To že a) vemo, b) je čisto isto razvidno iz kratke kot iz dolge verzije.

Pa da še eno povezavo dam. Se pravi Obama bi bil lahko tako dober, da okol kaže to kar mu ni treba?
A bi bli lahko volilci tako dobri, da bi rekli, pa ok no, briga nas tehnikalija, zaradi katere je Obama ali NBC ali pa alien, tako da mu ne bomo težili, čeprav imamo to pravico?

Jaz vidim tu čisto lepo analogijo. A vseeno bi se prvo smatralo za pošteno in praktično obvezno dejanje, drugo pa za prezira vredno. Iz ene strani tukajšnjih komentatorjev seveda. Takih ki zahtevajo nevtralen, objektiven aspekt. In potem se pritožujejo nad trdoto buč drugih komentatorjev.
cout << "[st.koda c]" << moja_koda << "[/st.koda c]";

WarpedGone ::

>> V pravni državi se pač zaupa institucijam, ki so pristojne za neko področje, da opravljajo svoje delo. Period. Brez tega imaš pač anarhijo

Katera institucija je v USA preverila Obamin status NBC? Nobena.
Na letošnjih volitvah v USA kandidiral človek za katerega je javno znano, da nima niti USA državljanstva. Link par strani nazaj.

Slika BC, ki se lima kot dokaz da je Obama NBC, je bila objavljena samo na netu. Nobena uradna oseba v uradnem postopku ni videla tega papirja v živo.

Sodišča vsem, ki to zahtevajo, zaenkrat pravijo le: "FUCK OFF, to te nič ne briga"
Ko bo en sodnik končno pogledu Obamine paprije in morda reku "Ja, Obama je NBC", potem se lahk preklamo al naj mu zaupamo al ne.
Dokler pa sodišča iz sebe spravijo samo "do not ask this question", nimamo česa zaupat.
Zbogom in hvala za vse ribe

Dokler pa sodišča iz sebe spravijo samo "do not ask this question", nimamo česa zaupat.

Če sodišča tako delajo - in tako delajo zdajle - je to znak za 1000 alarmov.

Če jih Američani ne slišijo - njihov problem. Nej ga kr majo, če ga majo Obamo tko radi, kdo jim je pa kriv? Sami so si krivi.

borchi ::

> Ja. Meni tudi. Če so pa res take šleve ... pa boljšga ne zaslužijo.

mogoče je vse to v strahu, da ne dobijo koga bistveno slabšega. bogve...
l'jga

mogoče je vse to v strahu, da ne dobijo koga bistveno slabšega. bogve...

Razlog ni pomemben. Če si bodo zjebali Ustavo ... nej si jo pa. Let it be!

je pa, pomoje, bistveno lažje razumet, da nobene uradne osebe ne zanima vault verzija zato, ker je tisto kar je prinesel obama popolnoma dovolj oz. se točno ve kdaj in komu bo še kaj moral prinesti obama, kot pa verzija po kateri si NOBENA uradna oseba ne bi upala zahtevati običajne predpisane dokumentacije od obame...
l'jga

BluPhenix ::

Tisti kao Obamin CoLB, ki je zaokrožil po internetu, je fake. Zato se ljudje sprašujejo.

In dokaz za to trditev je kje?

Slika BC, ki se lima kot dokaz da je Obama NBC, je bila objavljena samo na netu. Nobena uradna oseba v uradnem postopku ni videla tega papirja v živo.

Bedarija. Vsaj 2 uradni osebi USA sta papir potrdili, nauči se malo boljše brati, je bilo tudi v tej temi večkrat napisano.

Sodišča vsem, ki to zahtevajo, zaenkrat pravijo le: "FUCK OFF, to te nič ne briga"

MEni se bolj zdi, da sodišča pravijo: "FUCK OFF, ali boš predložil res kaj omembe vrednega ali pa ne teži. To, da je tvoja soseda rekla, da je res nas nič ne briga. Z drugimi besedami: podaj verodostojne dokaze, ki dokazujejo, da je papir, ki ga je Obama predočil in je zadosten dokaz fake."

Če sodišča tako delajo - in tako delajo zdajle - je to znak za 1000 alarmov.

Seveda se porodi vprašanje: Ali res tako delajo, ali pa vi razumete, da tako delajo, ker narobe interpretirate njihove izjave?

Nej ga kr majo, če ga majo Obamo tko radi, kdo jim je pa kriv? Sami so si krivi.

Seveda so si sami krivi, saj je zanj volila več kot polovica volilcev.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Arto ::

Ko bo en sodnik končno pogledu Obamine paprije in morda reku "Ja, Obama je NBC", potem se lahk preklamo al naj mu zaupamo al ne.

A ne razumeš, da to sploh ni v domeni sodišč? Ti ljudje samo zahtevajo, da se POKAŽE papirje od Obame, ne pa da sodišče odloči, če je Obama NBC ali ne. In ti ljudje nimajo nobene pravice zahtevati vpogleda v osebne dokumente, tako kot jaz nimam pravice zahtevati vpogleda v tvoje dokumente.

frudi ::

Je kdo, ki reče "sem za Obamo, 100%, ampak glede na to, da je napol Kenijec, bil posvojen v Indonezijo ... bi lahko bil toliko, da razprši vse dvome in vsem pokaže rojstni list, dolgo verzijo."

Ko sem prvič slišal za teorije, da Obama ni NBC, jih nisem jemal niti približno resno; pač še ena izmed umazanih predvolilnih taktik, ki jih mrgoli pri vsakih volitvah.

Nato sem površinsko preletel argumente nasprotnikov in me je zadeva začela interesirat - na prvi pogled je bilo videt, da pri toliko 'problemih', pa bi kateri že lahko bil zaresen; oče tujec, posvojen in živel v tujini, objavljen ponarejen rojstni list... itd.

No, potem sem pa sam začel raziskovat in ugotovil, da argumenti nasprotnikov eden za drugim ne zdržijo vode. Da je oče Kenijec, nima veze. Da ga je morebiti posvojil Indonezijec, nima veze. Da je par let živel v Indoneziji, nima veze. 'Forenzične' analize, ki potrjujejo, da je objavljeni COLB ponaredek, so se izkazale za prazno nabijanje anonimnih 'ekspertov' po blogih, ki jih drugi, s pravimi imeni in referencami, zlahka ovržejo. Vse blazne tožbe po sodiščih so se do zdaj izkazale za neosnovane. Da so vsi pretekli prezidenti objavili svoj originalni BC, se je izkazalo za bluz. In tako naprej... vsak argument se je dalo z malo raziskovanja in premisleka ovreči.

Bil sem nekoliko skeptičen, pa ste me nasprotniki Obame prepričali, da sem preko raziskovanja prišel do sklepa, da z njegovim NBC statusom najverjetneje ni nič narobe. Kot Imagode pravi - beyond reasonable doubt.

V tem trenutku bolj ali manj samo še čakam, da se celotna zadeva že enkrat zaključi. Za vault CB me več ne briga kaj dosti; mogoče toliko, da bi videl, če bi vsi nasprotniki Obame potem res nehali težiti, da ni primeren za biti prezident... ampak po mojem, bi si že našli kakšno drugo kost za glodanje. Vsaj nekaterim, sodeč po tej temi, racionalnost ni ravno največja vrlina.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

imagodei ::

W1> "Katera institucija je v USA preverila Obamin status NBC? Nobena."

1.) Shame. Da v 250 letih niso pogruntali, da je takšno preverjanje v teku postopka vlaganja kandidature nujno.
2.) Kako veš, da CIA in FBI oz. kaka druga agencija ne preverja tega? Konec koncev so bili Američani 40 let v hladni vojni s Sovjeti... Misliš, da niso naumili, da bi jim lahko Sovjeti podtaknili kakega kandidata za visokega funkcionarja?

W1> "Na letošnjih volitvah v USA kandidiral človek za katerega je javno znano, da nima niti USA državljanstva. Link par strani nazaj."

Zakaj je končal kandidaturo? To, da ni bil NBC, ne igra nobene vloge?

W1> "Slika BC, ki se lima kot dokaz da je Obama NBC, je bila objavljena samo na netu. Nobena uradna oseba v uradnem postopku ni videla tega papirja v živo."

Kako veš? Imaš insajderske informacije? In spet, če je to res, potem je edino prav, da se jim zgodi ena huda ustavna kriza. Eno izmed najpomembnejših določil za predsednika v Ustavi, pa ga nikakor ne morejo enforcat. Sramota.

W1> "Sodišča vsem, ki to zahtevajo, zaenkrat pravijo le: "FUCK OFF, to te nič ne briga""

Posameznika gotovo ne. Že 100x povedano na teh straneh. Imaš dokument, ki je veljaven in se delaš norca iz njega. E, poldi, ne gre. Vloži tožbo na sodišču, predloži jasne dokaze in gotovo ti bo vsak razumen sodnik prisluhnil. Dokler pa na ves glas kričiš "Elvis živi, Elvis živi", te pa lahko doleti kvečjemu to, da te pridejo iskat tisti v belih haljah.

W1> "Ko bo en sodnik končno pogledu Obamine paprije in morda reku "Ja, Obama je NBC", potem se lahk preklamo al naj mu zaupamo al ne."

Obamine papirje bo pa pregledal šele nekdo, ki bo dobil na mizo dovolj trde dokaze, da tisti "Obamini papirji" niso vredni nič.

W1> "Dokler pa sodišča iz sebe spravijo samo "do not ask this question", nimamo česa zaupat. "

Mhm. Demagogija.
- Hoc est qui sumus -

Doubting Thomasi bi se v glavnem pustili odgnat s tem, da pokaže dokumente.

Ni to zdej - vsaj z moje strani ne - neka zarota proti Obami Izvoljenemu.

Ampak se mi pa dozdeva, da jih je hype okoli Change tako prevzel, da jim je Ustava v tem stampedu nepomembna. Hočejo Drugo republiko, kot se meni vidi. Francozi majo že peto.

infidel ::

Famozna konferenca predstavnikov "We the people" se je zgodila vceraj, kot so naznanili. Na kratko "We the people foundation" so predstavniki, ki so v Chicago tribune objavili odprto pismo Obami, da pokaze svoj rojstni list. Chicago tribune je eden najvecjih casopisov v ZDA. Tiskovka je bila v Washingtonu - National Press Club. Novinarji bi naj bili tako od Washington posta, CNN in drugi. Kaksne posebne medijske pozornosti pa niso bili delezni, da bi to objavili v medijih. Page od organizatorjev KLIK

Sicer pa tole je bilo 05.12.08 na CNN. KLIK

i.

Zelo zanimivo je razmišljanje nekaterih konzervativcev. Da Kennedy je ukradel volitve 1960, a Nixon je to požrl dol.

Zdaj, da je podobna situacija.

Zanimivo ...

pecorin ::

in leta 2000 bush.

zanimivo...

Azrael ::

Dvomim, nihče tega ni uspel dokazati na sodiščih. Urban mit, posledica nerazumevanja elektrorskega sistema.
Nekoč je bil Slo-tech.

Leta 1960 je Vrhovno sodišče, v izogib ustavni krizi, ko je bila kraja glasov s strani Kennedyja že znana ... odločilo da ne bodo zibali barke. Nixon se je s tem strinjal.

Zdajle je še nekaj več, IMHO.

pecorin ::

tako kot se je gore strinjal, da ne bodo v neskoncnost prestevali glasov, ko so vrhovni sodniki dolocili busha za predsednika.

Dvomim, nihče tega ni uspel dokazati na sodiščih. Urban mit, posledica nerazumevanja elektrorskega sistema.

bomo videli, ce bodo teoretiki zarote enako rekli v primeru obame, ko bo nastopil sluzbo predsednika, saj trenutno kaze, da svojih zahtev ne bodo spravili niti do obravnave na sodiscih, kaj sele, da bi zmagali.

imallears ::

Veste kaj, TAKE HINAVŠČINE PA ŠE NE. Predlagam, da tale tema postane righty zealots' peskovnik, pa naj se sami s sabo pogovarjajo. Oziroma naj sami sebi pamet solijo.

The challenges to Obama's birth status have been fueled by the Internet, right-wing radio talk shows and WorldNetDaily, a right-leaning Web site, the Tribune reported.

Right wing, right leaning, to je dones vse sprejemljivo, kokr je pa kšn medij biu tko mal vrjetn zarad dolgega časa kritičn do stvari k so jih rightyi delal, takrat pa tut centre-right ni bil več sprejemljiv če je kritiziru.

Go take a deep look in the mirror.

Zgodovina sprememb…

jype ::

radeqster> Go take a deep look in the mirror.

A ne veš, da vampirji nimajo odseva v ogledalu?

Nestrpnost radgesterja in pišmevuhovstvo jureta, ne pripomoreta k debati.

Sem pa slišal - ne morem dati roke v ogenj za to - da je situacija "O lubi Jezus!".

Js sm slisu d je bla mal pred 20. marcem 2003 situacija "Good golly miss Molly!"

Drgač je pa Thomas tko k en Rupelj. When not in his favour,...

Zgodovina sprememb…

Hoho ... to vsekakor _je_ kompliment. Samo ni pa resnica. Povsem druge baže tič sem.

Le enako grem na jetra približno istim ljudem.

username ::

Predlagam, da tale tema postane righty zealots' peskovnik
To je zelo lahko storiti - ostali (non-righty zealots) jo lahko ignorirajo. In če ostali 'tvoji' te tvoje želje ne ubogajo, še vedno to lahko to storiš sam in si prihraniš živciranje.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

I will.

Ja, boš figo. Če te jaz kaj preveč razburim, se boš moral oglasiti.

Ravnokar te nameravam.

Taktika right wing nutsov je jasna. Našel se bo sodnik, slejkoprej, ki bo nasupinal VVBC. Ni hudič, magari kakšen right wing nuts, ki mu bo kakšna dobro organizirana tožba "pripadla".

Ali pa kakšen neskončno pošten liberal. Sej je vseena figa.

Strategija je jasna in ni šans, da ne bi obrodila sadu - slejkoprej.

Tale situacija ni trpna. Ne more se vlečt v neskončnost.

Zheegec ::

Tale situacija ni trpna. Ne more se vlečt v neskončnost.

In namesto, da bi ti podlegel dokazom in razsodbami sodišča boš šel 10000x z glavo skozi zid dokler ne boš imel sreče ali pa našel kakšnega, ki bo sprejel politično obarvano odločitev.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

djordjevic ::

boš šel 10000x z glavo skozi zid dokler ne boš imel sreče ali pa našel kakšnega, ki bo sprejel politično obarvano odločitev.
Bolje to, kot da Ameriki vlada The Messiah, očitno.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ne. Ne razumeš.

Nobene razsodbe sodišča nismo videli. Samo NEOBRAVNAVANJE.

Zdej pa ni cilj nič drugega, kot nekako dobiti po uradni poti - s kakršnim že pretextom - VVBC na sodišče in potem v javnost.

Če bo to preden Obama pride na položaj, bo vse OK.

Če pa pride do tega kasneje, bo pa bolj komplicirano.

Za Obamo je morda bolje, da se to zgodi kasneje, za vse druge pa da prej.

Ena ideja je taka, da se bo prvi zakon z Obaminim podpisom kršil in bo obramba da ni veljaven, ker Obama ni NBC.

Takrat bodo stvar morali obravnavati.

(Podobno so Koroški Slovenci ravnali v primeru dvojezičnih napisov. Če res nekaj hočeš dobiti na sodišče, boš to dobil. Izid sojenja je nepomemben. Pomembna so potem posledična sojenja. Mgoči Obami.)

Pardon, sem narobe napisal. Ne razsodbami sodišča, ampak volilnih komisij in vse birokracije, ki je že požegnala Obamo kot NBC. Prav tisti, ki so požegnali tudi Busha na isti način.
Janez Janša, 29.04.2014

Bush ni bil neustaven predsednik. Izpolnjeval je pogoje.

Za Obamo ... tega še ne vemo. Zato bi radi videli VVBC - in ga tudi bomo.

Daedalus ::

Ena ideja je taka, da se bo prvi zakon z Obaminim podpisom kršil in bo obramba da ni veljaven, ker Obama ni NBC.

In kako boš utemeljil to, da ni NBC? Z istimi iz riti potegnjenimi argumenti, kot zdaj?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

To, da je izpolnjeval pogoje je moralo biti dokazano (pred nastopom prvega mandata) pred glasovanjem elektorjev. Je bilo.
Potem je prišel Obama, ki je prav tako moral to dokazati pred glasovanjem elektorjev. Je bilo. Sedaj pa to določeni ljudje izpodbijajo pred sodiščem, samo ker nimajo nobenih dokazov sodišče zavrne obravnavo.
Janez Janša, 29.04.2014

ampak volilnih komisij in vse birokracije, ki je že požegnala Obamo kot NBC

Katera volilna komisija pa je požegnala Obamo? Tista, ki je požegnala tudi tistega nikaragvijca, ki se sam hvali da nima niti ameriškega državljanstva, pa je kljub temu kandidiral v desetih zveznih državah?

Katera birokracija je preverjala Obamin NBC? NOBENA.
Še enkrat, ker vam zgleda nikakor ne potegne: N O B E N A
Nihče ni uradno požegnal da je on NBC.
Nobeno sodišče ni na mizo dobilo njegov BC, niti tistega, ki se valja po netu.

Havaji so pa rekli samo "imamo obamin BC". Ničesar niso rekli o tem, kaj v njemu piše.

Potem je prišel Obama, ki je prav tako moral to dokazati pred glasovanjem elektorjev.

Očitno živiš v paralelnem vesolju. V našem se to še ni zgodilo.

Zgodovina sprememb…

Nobeno sodišče ni na mizo dobilo njegov BC, niti tistega, ki se valja po netu.

Ni bilo potrebe. In je še vedno ni.
[J.P.Sartre]

frudi ::

Katera volilna komisija pa je požegnala Obamo? Tista, ki je požegnala tudi tistega nikaragvijca, ki se sam hvali da nima niti ameriškega državljanstva, pa je kljub temu kandidiral v desetih zveznih državah?

Izvedba volitev (tudi zveznih) je prepuščena posameznim državam. Tudi če bi nekdo brez državljanstva lahko kandidiral v 49 zveznih državah, ni rečeno, da bi mu pustili tudi v 50-ti. Sam nisem uspel izbrskati podatka, če in katere zvezne države preverjajo (ali pa vsaj naj bi preverjale) ustreznost kandidatov.

Katera birokracija je preverjala Obamin NBC? NOBENA.
Še enkrat, ker vam zgleda nikakor ne potegne: N O B E N A
Nihče ni uradno požegnal da je on NBC.

Beri gori - tega enostavno ne vemo.

Havaji so pa rekli samo "imamo obamin BC". Ničesar niso rekli o tem, kaj v njemu piše.

Samo toliko, da smo si na jasnem - kaj druga niti ne bi mogli reči! Gre za zaupne podatke, ki jih uradniki ne smejo kar po lastni presoji razkriti. Zato iz tega, da niso izrecno potrdili, da se podatki na objavljenem rojstnem listu (ne)ujemajo z originalom, ne gre razbrati kakršnegakoli prikrivanja ali zarote.
Si pa predstavljam, da bi tiste uradnice v Havajih prej zagnale vik in krik (javno, ali pa anonimno preko medijev), če bi videle, da je Obama v javnosti pokazal ponarejen rojstni list, kot pa da bi to skrivale.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

username ::

In kako boš utemeljil to, da ni NBC? Z istimi iz riti potegnjenimi argumenti, kot zdaj?
Ne boš utemeljeval, da ni NBC.
En ameriški čeferin bo hotel na vsak način spraviti svojega klienta off the hook.
Bo rekel "Tha Prez ain't NBC" - pa mu bodo pod nos porinili nek sklep, ki to uradno potrjuje, magari posredno.
Pa bo siten še naprej in bo zahteval vpogled v spis tistega sklepa.
In ČE v tistem spisu ne bo brezhibnega dokaza kot osnove za odločitev - bo štala.

Velika štala tudi za odločevalca v tistem primeru, saj bi to pomenilo dokaz, da svojega dela ni opravil vestno, ampak je kar na pamet odločil.

Zato tudi me ne čudi, da še nismo (kot pravi Thomas) dobili sodbe nobenega sodišča dosedaj, le neobravnavo.
Ker (če velja hipoteza, da The Messiah ni košer), je to za sodnika težka jeba. Če reče 'nisem videl dokazov' in s tem v bistvu reče, da Obama ni NBC - ga čaka bes Mesijevih vernikov. Če zadevo 'zavoljo ljubega miru' zamolči - je naredil izjemno težko strokovno napako.
Zatorej je povsem logičo, da noben tega noče obravnavat, če mu ni absolutno treba - se bo že izvlekel s tem, da 'v tej fazi ni pristojen' - magari raztegnil pravno tehniko maksimalno, da le lahko umakne prste stran, če lahko.
Če je Obama NBC z košer dokumenti in sodniki to vedo oziroma nimajo vzroka za sum v nasprotno - se sodnikom tega ne bi bilo treba tako otepati.
Tudi sodniki so ljudje. Povečini pametni. In se raje držijo stran od težav, dokler jih lahko prepustijo drugim.

Kot sem ugotavljal poprej v tej temi, mnogi ne veste kaj dosti o birokratskih načelih in postopkih. Pa tudi birokratske duše ne poznate.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: username ()

jype ::

username> In ČE v tistem spisu ne bo brezhibnega dokaza kot osnove za odločitev - bo štala.

Uradnik pravi, da je Obama rojen na Havajih. Da to piše tam.

Drug pa nihče nima vpogleda v to, razen če obstaja upravičen dvom, da to, da je Obama rojen na Havajih, ne drži. Brez resnih dokazov seveda tudi dvoma ni.

SmeskoSnezak ::

Obama bo mel večje težave, če bo začel s fintami, kot je tale. Cyber police
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

Dej mi prosim link na ta citat, sem ga zgleda spregledal.

l'jga

imagodei ::

Ne, res, samo kaj se mi gremo...

En finski novinar obtoži Janeza Janšo korupcije in zdej bi en imagodei kar imel komplet izpisek njegovih bančnih transakcij in telefonskih pogovorov. Naj jih Janša javno objavi in pokaže na tiskovki.

Ampak res, no, to je v nacionalnem interesu. Bivši predsednik vlade bi to res lahko naredil in razblinil vse dvome, ne pa da tako spretno skriva dokaze. Če jih sploh ima, ane. Ker če bi jih imel, bi bila res šala mala pokazat jih.

Sej je resnica, da se to mene ne tiče, ampak on kot predsednik vlade bi lahko naredil izjemo in narodu pokazal. Bi bilo koj konec debate in ugibanj. Pokazal bi svoje bančne račune in transakcije za 4 leta nazaj, pa smo zaključili. Tko pa - gotovo nekaj skriva, tale J.
- Hoc est qui sumus -

Ker (če velja hipoteza, da The Messiah ni košer), je to za sodnika težka jeba. Če reče 'nisem videl dokazov' in s tem v bistvu reče, da Obama ni NBC - ga čaka bes Mesijevih vernikov. Če zadevo 'zavoljo ljubega miru' zamolči - je naredil izjemno težko strokovno napako.
Zatorej je povsem logičo, da noben tega noče obravnavat, če mu ni absolutno treba - se bo že izvlekel s tem, da 'v tej fazi ni pristojen' - magari raztegnil pravno tehniko maksimalno, da le lahko umakne prste stran, če lahko.

Pozabil si na hipotezo, ki gre nekak tako - do zdaj vsi "Obama is not NBC" niso sproducirali enega omembe vrednega dokaza, ki bi sodnika/e prisilil, da podrobneje raziščejo stvar. Kar je case, do zdaj. Logično je, da US Supreme Court ne obravnava na govoricah utemeljenih "primerov." Sem mislil, da smo to že razčistili.

Slovenski al pa ameriški Čeferini pa lahko tupijo, karkoli jih je volja. To pa še ne pomeni, da je njihovo tupenje smiselno, ali vredno resne obravnave na sodišču.
[J.P.Sartre]

Vsake toliko časa se zgodi kaj nepredvidenega.

Nihče si ni mislil, da more na listi Republikancev ali Demokratov kandidirati in zmagati kdo, ki ni ustavno zmožen tudi zasesti funkcije.

Nekako so računali na to, "da nihče ni tako neumen, če je pa že, pa strankarski ljudje niso".

To je bil en tak loophole v sistemu, ki se je je nekdo zelo inteligenten zavedal in jo izkoristil.

Primerov je polna cela zgodovina.

Branilci neke kitajske trdnjave v srednjem veku so mislili, da ne bo nihče tako nor, da bi jih napadel s konjenico po skoraj 90 stopinj strmi kamniti steni. Saj se bodo pobili konji in jezdeci.

Well ... not. Ene pol jih je preživelo in zavzelo trdnjavo.

PaX_MaN ::

Bush ni bil neustaven predsednik. Izpolnjeval je pogoje.

Pokaži mi njegov Vault BC, k? Thnx, bai!

Busheva babica ni trdila, da je bila v sosednji sobi, ko se je on rodil v Keniji.

Bush ni bil posvojen v Indonezijo.

Ni bil v Pakistanu, ko je bilo Američanom tja praktično nemogoče priti pa bi imel še kakšen potni list.

Ko je Bush dirkal proti Kerryju leta 2004, so prišle ven razne podrobnosti o Bushevih šolskih ocenah. Tako kot Kerryjevih. Edini razlog, da to ni bilo še bolj popularna stvar je bilo dejstvo, da je bil Bush "dober", Kerry pa "zadosten". Če bi bilo obratno bi bilo več pompa.

A vendarle ... govorilo se je o vsem. Celo o Goreovih ocenah leta 2000, ki so bile ravno take kot Busheve. Ali pa o McCainovih, letos. McCain je bil skoraj najslabši v letniku. Isto za Palinovo, kakšna tepka naj bi bila.

Obamine ocene so sealed. IMO ne zato, ker je bil (prav možno) "odličnjak", ampak ker je bil v poslopju campusa, namenjenem za študente iz tujine?

VSI relevantni Obamini dokumenti so "sealed". Bushev birth certificate pa vidiš v javni knjižnici v Texasu, skupaj z drugo tako memorabilijo.

jure:

Borchi nato postreže z linkom kjer piše:
The director of Hawaii’s Department of Health confirmed on Friday what Barack Obama has been saying all along: the presidential candidate was born in Honolulu.
“There have been numerous requests for Sen. Barack Hussein Obama’s official birth certificate,” said Chiyome Fukino. “State law prohibits the release of a certified birth certificate to persons who do not have a tangible interest in the vital record.”
Citing her statutory authority to oversee and maintain Hawaii’s vital records, Fukino said she has “personally seen and verified that the Hawaii State Department of Health has Sen. Obama’s original birth certificate on record in accordance with state policies and procedures.
“No state official, including Gov. Linda Lingle, has ever instructed that this vital record be handled in a manner different from any other vital record in the possession of the State of Hawaii,” Fukino added.
Lingle, a Republican, has been campaigning on the Mainland for Obama’s opponent, Sen. John McCain of Arizona.
Obama, a Democratic senator from Illinois, was born Aug. 4, 1961, in Honolulu. He graduated high school at Punahou School in 1979.

Ampak, kaj točno je torej reku uradnik?

Tole:
There have been numerous requests for Sen. Barack Hussein Obama’s official birth certificate, State law prohibits the release of a certified birth certificate to persons who do not have a tangible interest in the vital record.

Pa tole:
... personally seen and verified that the Hawaii State Department of Health has Sen. Obama’s original birth certificate on record in accordance with state policies and procedures.

Pa še tole:
No state official, including Gov. Linda Lingle, has ever instructed that this vital record be handled in a manner different from any other vital record in the possession of the State of Hawaii

Novinar je pa iz tega povzel tole:
The director of Hawaii’s Department of Health confirmed on Friday what Barack Obama has been saying all along: the presidential candidate was born in Honolulu.

Hočem direkten citat, kjer uradnik reče : "Obama was born in Hawai". Na tem linku to trdi novinar.

Eni s ponosom navajajo, kako je bilo Obamino rojstvo v lokalnem časopisu in to imenujejo "dokaz".

A v Amerike je šega in navada, da stari starši velikokrat razglasijo na tak način rojstvo vnukov, magari se oni rodili čez lužo. Posebej je to popularno v vojaških družinah, ko starši služijo po bazah v Nemčiji in drugje, ali pa so nekje na potovanju.

Obamini dedek je bil oficir.

Ampak ... ne mislimo odnehat in hočmo videt Obamin rojstni list. Eni zatrjujejo, da so ga. Da je z njim vse v najlepšem redu ... ni uradno rekel ŠE NIHČE.

> bla bla bla...
> ...
> Hočem direkten citat, kjer uradnik reče : "Obama was born in Hawai". Na tem linku to trdi novinar.

to smo že zdavnaj ugotovili, da brat znaš, mislit pa niti za silo ne.

honolulu ne hrani mojega rojstnega lista, niti tvojega. zakaj? ker nisma bila tam rojena. a štekaš?!
l'jga

Honolulu hrani (po havajskem zakonu) veliko rojstnih listov tistih, katerih starši so na Havajih imeli leto dni pred rojstvom otroka, stalno prebivališče.

Ne glede na to, kje se je otrok rodil.

Kar se pa potem iz dolge verzije tudi vidi.

Štekaš?
««
28 / 38
»»