» »

vbox guest in host v različnih LAN-ih - gre?

vbox guest in host v različnih LAN-ih - gre?

joze67 ::

Problem: laptop (WinXP) ima wired in wireless interface (if). Wired se poveže v intranet (strežniki, interne storitve), wired in wireless se lahko povežeta v internet (pošta, web, msn, skype...). Stranka nudi (in delo z njo zahteva) dostop do svojega LAN preko Cisco VPN - ki pa ne dela iz intraneta. Zato moram pred uporabo onemogočiti povezavo preko wired if, s čimer izgubim dostop do lokalnih sredstev (zaradi Cisco VPN pa tudi do interneta).

Del težave bi lahko rešil, če bi nastavil par proxyjev in uporabil strankino internet povezavo.

Za popolno rešitev pa sem si omislil virtualbox. Nanj sem namestil WinXP in Cisco VPN. Povezati sem ga hotel v bridge s wireless if. Ideja je bila, da bi vbox guest uporabljal wireless dostop do interneta, hostu pa bi ostal wired dostop do vsega. Če ne vesta drug za drugega, ni velike škode.

Bridhe sem uspešno vzpostavil in usposobil (potreben je bil trik z netsh show bridge adapter, ker se brez tega vbox nikakor ni uspel povezati). Ampak - če je wired aktiven, gre vse preko njega in smo spet v intranetu (Cisco spet ne dela). Če wired onemogočim, lahko host dostopa do interneta IN guest preko VPN do stranke, kar je napredek - ampak sem še vedno brez intraneta.

Ali bi se dalo, npr s posebej zvito routing tabelo, doseči, da bi vbox uporabil wireless, host wired, in se ne bi zmenila drug za drugega? In če, seveda, kako?

rgv45vg4t335 ::

Jože predvidevam, da dostopaš do HKOM. Z vsem tem si povsem v rdeči (prepovedani) coni. Tudi če ti slučajno rata, lahko po tem samo moliš, da te ne dobijo.

Sicer pa je moje mnenje, da je prekinitev povezave z lokalnim omrežjem vgrajeno v Cisco zaradi varnostnih razlogov in se temu itak ne boš mogel izogniti.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

joze67 ::

Nič ne bom rekel. >:D

Ampak prav temu (Cisco-tu) sem se hotel ogniti s tem, da sem ga porinil v guest.

Pa tudi sicer obstajajo povsem legalne in legitimne uporabe take konfiguracije, HKOM gor ali dol.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Network switch (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6015910 (13826) Poldi112
»

Virtual Machine WmWare-Hkom_Vista 64

Oddelek: Pomoč in nasveti
91683 (1156) mastah
»