» »

Zgodbe o "strahovih" (na slovenskem)

Zgodbe o "strahovih" (na slovenskem)

;-) ::

Pogosto sploh med starimi ljudmi slišimo take ali drugačne zgodbe. Nazadnje sem slišal pred tednom o Portovcu (kraj med Tepanjem in Oplotnico). Tam je neko jezero in naj bo v tistih koncih videvali bele svetlobe (t.i. belo babo). Res je da moraš čez gozd itd. Res pa je tudi da se svetlobe itd. zakaj? Zarad smole na drevesju ki se pač sveti.

No nima veze. Kr radio hodmo po takih krajih me zanima če še veste za kaj takega pa da gremo kak večer tja ;)

SmeskoSnezak ::

A tisto tudi veš, da v enem bloku nekje straši v eni sobi? Štirje ljudje bi naj že umrli, ki so tam not stanovali. Od takrat več ne dajejo v najem tiste sobe.
@ Pusti soncu v srce... @

;-) ::

hihi res?

kje

vasquez ::

Deklica na gugalnici je verjetno ena izmed najbolj razvpitih v zadnjem času :)

bluefish ::

A tisto tudi veš, da v enem bloku nekje straši v eni sobi? Štirje ljudje bi naj že umrli, ki so tam not stanovali. Od takrat več ne dajejo v najem tiste sobe.

Da niso to slučajno bili glasni ali pa čudni sosedje, najemniki pa so bili pač stari ali pa jih je pobrala azbestna kritina :).

ReBi ::

V manjšem bloku v lj sta se sicer samo dva fentala. Mi je bilo tam zelo zelo neprijetno še preden sem to izvedel. Verjetno je razlog to, da pri gradnji niso upoštevali feng shui-ja:D

mpernat ::

ful zanimiva tema.

Jaz poznam kar nekaj takih zgodb, ena se je celo zgodila meni :)

Pri kolegu od moje punce, so se v hiši dogajale čudne stvari. pa so pač naročili eno gospo, ki bi naj bila medij in jasnovidka. V hiši je odkrila 4 duhove: starejšega moškega, mlajšega moškega in starejšo žensko z otrokom v kleti. Vsi so umrli nasilne smrt nekaj desetletij nazaj, ker je njegova mama mislila, da jasnovidka pač naklada, je dala izkopat klet in našli so okostje te ženske in otroka. Poklicali so izganjalce in Nemčije in duhovnika-eksorcista, pa ni nič pomagalo, ker duhovi nimajo nič s krščanstvom. Fizično ni videti neke meglice ali pa podob, ki bi se sprehajale. Gre samo za sproščanje prevelike energije. Pozna se pa v premikanju stvari, lebdenju, kritino jim odkriva brez da bi zunaj pihal veter. Njegovi mami je jasnovidka pomagala videti tega starejšega moškega, ki bi se naj vračal v hišo, ker je pred smrtjo pogosto hodil tja na pijačo. Od eksorcistov in teh lovcev so izvedeli, da dobrih duhov naj ne bi bilo. Obstajajo samo slabi in tisti, ki imajo neporavnane račune ali pa umrli so nasilne smrti.

Pred leti se mi je zgodilo, da zvečer preden sem zaspal, mi je nekdo premikal odejo. Starša nista bila, ker sem jih slišal, v drugi sobi, kako se pogovarjata. Tudi nobenega odpiranja vrat nisem slišal, da bi kdo vstopil v mojo sobo. Kar naenkrat se mi je odeja dvignila in spustila nazaj. Bilo je mi je zelo čudno, obrnil se pa nisem, da bi pogledal kdo je. Naslednje jutro sem izvedel, da je ponoči umrla naša soseda, ki sem jo pogosto obiskoval, ko sem bil mlajši...

Pouh ::

enkrat smo mi pač tako sedel v gozdičku, nakar zagledam 3 ljudi v belem, 20m stran od nas, so stal pri miru in nas gledal. Omenm kolegoma da so eni ljudje tm in res, prvi se takoj zgrozi, da on tm vid 2 zamegljena fleka (kot neviden človek v kakšni igrici...), drugi pritrdi da vid 3 pingvine?
Se gledamo še malo, potem pa kolega vstane in gre do njih... Oni čist namer in nas gledajo. Kolega hodi, nakar cca. 2m pred ljudmi (fleki, pingvini) pogleda z hip nazaj (naju s kolegom) in v tistem času oni zbežijo (moje doživljanje) tako cik-cak.
Sicer to ne vem kaj je bilo, ker ne verjamem v te stvari (v vse, kar ni dokazano).
Pol pa pride kolega k nama nazaj in navijemo še enga.

PaX_MaN ::

Nekje na jugu Novega mesta je dokaj nova hiša (ene deset let stara), v kateri družina, ki jo je zgradila, noče živeti, saj notri menda živi en duhec. Zaradi tega so zagradili vsa okna te nove bajte, živijo pa v stari podrtiji, le nekaj metrov stran.

SmeskoSnezak ::

Ne vem, to zgodbo so meni povedali, spomnim se le približnih podatkov. Nekak se mi svita, da bi naj bil to dijaško dom al neke v tem stilu. Tudi, ko se je dekle preselilo drugam, ni dolgo trajalo, da so jo našli mrtvo. Very spooky story. Btw, to zgodbo so celo na televiziji predvajali. Lahk pa vprašam po več podatkih, če želiš.
@ Pusti soncu v srce... @

dela ::

Ko sem se prvič dal dol z eno bivšo, ji je iste noči umrl dedek. Upam, da nisem bil jaz kriv. :|

Je pa moj dedek naredil pred 30 leti samomor v sosednji sobi, pa še noben predmet ne lebdi ali kaj podobnega. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

Pyr0Beast ::

Doma sem našel stare ključe pa tudi firbec me je matral da bi videl, kakšno je stanje pri 'sosedih', pa sem se tako moral malce sprehoditi čez stanovanje že zdavnaj umrle sosede. Grem čez vhodna vrata se že voha vlaga v zraku, stvar ni bila prezračena že dalj časa, grem skozi druga vrata, stopim čez tisti prag v drugo sobo še ne, pa me preide en neopisno čuden, ne toliko strašljiv koz zanimiv a neprijeten občutek, kot da me je nekaj potegnilo nazaj za trenutek, vendar pa me je bolj zanimalo če se bo to ponovilo pri naslednjih vratih, in glej ga zlomka identična stvar se še enkrat dogodi.
Nazaj in šetanje gor dol ni več priredilo enakega efekta, skratka zanimivo :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

A to veš, da so tudi primeri, ko bi naj strašilo po hiši, v bistvu pa je dejansko otrok kriv z neko lastnostjo, ki bi lahko rekli, da je nadnaravna? Ta lastnost kasneje z leti zbledi. Gre se pa za neke podzavestne dejavnosti. To sn enkrat gledal v oddaji Galileo, kjer so odkrivali duhove in so to razložili kot en dejavnik, zakaj v bistvu ne straši v hiši. Sn se dans tega spomno, v oddaji pa je tudi par drugih razlag, zakaj bi lahko prišlo do čudnih zvokov, treskanja vrat in podobno, ki jih ljudje smatrajo, da to počnejo strahovi. :)

Je prav spooky, če ti lahk tvoj mali pozvroči, da reči lebdijo in letijo. :)

edyt: Evo, našel celo youtube posnetek oddaje. Klikni
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

mare_ ::

Nekje na jugu Novega mesta je dokaj nova hiša (ene deset let stara), v kateri družina, ki jo je zgradila, noče živeti, saj notri menda živi en duhec. Zaradi tega so zagradili vsa okna te nove bajte, živijo pa v stari podrtiji, le nekaj metrov stran.
Kje, kje? :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mravlje v hisi

Oddelek: Loža
2110012 (9085) Tear_DR0P
»

nočne more (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
627207 (6073) Keyser Soze
»

sanje ....

Oddelek: Loža
201666 (1002) iNooby

Več podobnih tem