Forum » Operacijski sistemi » Vista remote administracija, problemi [WMI, domena]
Vista remote administracija, problemi [WMI, domena]
imagodei ::
Zdravo,
imam problem z Vistami na šihtu. So vključene v domeno, vendar se ne obnašajo tako - ne updata se group policy, ni nemogoče narediti RSoP, preko Remote Registryja se ne morem povezat gor, WMI queryji ne delajo.
Verjetno je za vse ostale probleme s povezljivostjo krivo to, da Win firewall ne odpre pravih portov. Osnovni problem pa je ta, da bi tem mašinam moral ustrezne nastavitve dati prav Group Policy, ki pa očitno ne pride skozi. Ali pa imam mogoče napačne nastavitve v GP-ju?
A je kdo že delal z Visto v domeni? Imate kakšno idejo, kaj bi lahko bil problem? Z XP-ji, ki so v domeni, ni panike, vse dela, Vista ga pa serje. GP-jev nisem pripravljal sam.
Tole moram res porihtat, tako da bi prosil, če mi lahko malo pomagate. Mislim, da se je problem pojavil po namestitvi SP1 za Visto. Za dodatne informacije samo vprašajte, bom koj dal. Tole mi bo požrlo živce, sem pregledal že pol Googla.
imam problem z Vistami na šihtu. So vključene v domeno, vendar se ne obnašajo tako - ne updata se group policy, ni nemogoče narediti RSoP, preko Remote Registryja se ne morem povezat gor, WMI queryji ne delajo.
Verjetno je za vse ostale probleme s povezljivostjo krivo to, da Win firewall ne odpre pravih portov. Osnovni problem pa je ta, da bi tem mašinam moral ustrezne nastavitve dati prav Group Policy, ki pa očitno ne pride skozi. Ali pa imam mogoče napačne nastavitve v GP-ju?
A je kdo že delal z Visto v domeni? Imate kakšno idejo, kaj bi lahko bil problem? Z XP-ji, ki so v domeni, ni panike, vse dela, Vista ga pa serje. GP-jev nisem pripravljal sam.
Tole moram res porihtat, tako da bi prosil, če mi lahko malo pomagate. Mislim, da se je problem pojavil po namestitvi SP1 za Visto. Za dodatne informacije samo vprašajte, bom koj dal. Tole mi bo požrlo živce, sem pregledal že pol Googla.
- Hoc est qui sumus -
noraguta ::
ja gp se razlikujejo med xp in visto v nekaterih primerih.
tule je lepo razloženo:
http://technet.microsoft.com/en-us/libr...
ni neke panike je pa kar nekaj dela.
edit: sam v bistvu na domeni visto zaenkrat še preizkušam.
tule je lepo razloženo:
http://technet.microsoft.com/en-us/libr...
ni neke panike je pa kar nekaj dela.
edit: sam v bistvu na domeni visto zaenkrat še preizkušam.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WSUS ne najde mašinOddelek: Programska oprema | 3125 (2523) | NeMeTko |
» | Remote desktop in skrivanje diskovOddelek: Programska oprema | 1037 (859) | solatko |
» | [Xp] Kako jih zaklenit v nulo?Oddelek: Operacijski sistemi | 2502 (2134) | Ice-Heki |
» | kako nastaviti oddaljen dostopOddelek: Operacijski sistemi | 2036 (1636) | Microsoft |
» | Group policy za windows 2000Oddelek: Operacijski sistemi | 1330 (1150) | veteran |