» »

kako namazati termalno pasto

kako namazati termalno pasto

WiLd_WiNd ::

oj , zanima me kako namazati termalno pasto na procesor (artic sliver 5) oz kok je to težko oz kok maš šans da kej pokvariš na procesorju ipd?
The best way to predict future is to create it =)

Vanich ::

Z šeflo.

Mitja358 ::

na sredino procesorja daš samo 1 kapljico te patse(približno za eno riževo zrnje) in daš gor hladilnik in male pritisneš gor na hladilnik da se pasta razporedi in to je to

prej ko boš kaj šlatal po rač daj roke na radiator da se razelektriš in potem ni nobene panike. nesmeš pa se potem podrgnih to hlačah ker se potem spet naelektriš............

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

sulaco ::

Bom še jaz pristavil eno "bedno" vprašanje......sem pravkar dobil box verzijo E8400 pa ima na hladilniku že nanešeno neko sivo "pasto" v obliki treh črt. V navodilih, po slikah sodeč (ker kitajsko ne razumem), je prikazano, da jaz hladilnik samo na proc. položim in 4 pine pritrdim. Tista pasta pa se bo verjetno zaradi toplote hitro razlezla.

Sprašujem zato, ker sem na nekem forumu prebral, da so na hladilnikih kao "voski", ki jih je potrebno z izopropanolom očistit, nato pa termalno pasto gor namažeš........

Hvala za odgovor, LP

Mitja358 ::

sulaco kje si pa to slišal? Ta termalna ki je že gor je zelo dobra pasta tako da samo pritisni na procesor in bo. Mislim da se ne bo razlezla ker se pri meni na amd-ju še nikoli ni.

pozitron ::

arctic silver 5 guide za nanašanje, izberi samo kakšen procesor imaš (duo/quad).

WiLd_WiNd ::

e davidx300, hvala ti =)

rockeye ::

Uhh nisem vedel:(

Blinder ::

sulaco, tiste 3 crtice zadoscajo. Tudi moj cpu jih je imel.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

sulaco ::

hvala fantje, sem že namestil....je šlo bolj na tesno (ne vem zakaj ne morejo narediti z vijaki??)ampak bo......samo še grafo počakam, potem pa pali!!!

LP

bluefish ::

upajmo, da ne dobesedno :).

BmN ::

pa še moje vprašanje glede termalne paste ;((

-Je res da ko naneseš termalno pasto na GPU/CPU moreš počakat 18 ur da vredu "prime" preden zaštartaš mašino?

-In kak to misliš da se morem "razelektrit"? Kaj morem naredit?

- Ne. Pasta šele po nekaj dneh uporabe res pridobi na svojih lastnostih. Za nekatere pa je celo priporočljivo, da računalnik nekaj časa dela s polno obremenjenostjo.

- Razelektriš se že ob dotiku ohišja računalnika. Lahko pa se tudi primeš za cev radiatorja,...

BmN ::

So GPU in CPU termalne paste iste? Katera je najboljša?

pravzaprav paste sploh niso razdeljene v tovrsten skupine. Recimo, če rabiš za GPU, vzameš tisto, ki jo morda še imaš,..

Alex2325 ::

A mogoče kdo ve kaj sm zajebu pr nameščanju tega hladilnika OCZ Vendetta.K temperatura je zlo visoka v mirovanju.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
11826503 (6263) Valvoline
»

Primerjava: i7-4770 vs. Xeon E3-12xxv3 (večina družine)

Oddelek: Strojna oprema
404084 (3127) Gapi
»

A moram na novo nanest termalno pasto, če snamem hladilnik in cpu in ju prenesem na d

Oddelek: Pomoč in nasveti
397996 (7458) amigo_no1
»

Odstranjevanje termalne paste

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
255657 (4766) Pyr0Beast

Več podobnih tem