» »

Ena mala dilema v moji glavi -->php

Ena mala dilema v moji glavi -->php

cahahopie ::

Takole je....kolkr že vas velik ve jaz delam en portal, ki ma forum in novice in članke...
Torej mam skripte za oddajanje novic, komentarjev, threadov, postov, privatnih threadov in privatnih postov. Za članek pa imam eno ta drugo skriptico..kar ni važno.
In zdaj sem jaz študiro, če bi vse te skriptice združo v samo eno in bi lahko glede na pogoj, da hoče user popravlat...bi se vrednosti izpisale v input tagih... ker do zdaj sem imel za vse te skriptice eno samo skriptico - popravilo.php. Zdaj ker pa jaz hočem vse to malo bolj elegantno nardit... sem prišel do težave, da pa ta rešitev z enim fajlom ne bo najbolša, ker je vsaka tabela od teh (novice, kometarji, itd...) v bazi malo drgačna in ne morem vseh skupnih točk in pisanje if($novica) { $polje1 = "dnjdv" }..zdi prevč lamersko. Zato sem sedaj raje odločo za eno skupno funkcijo, ki bo glede na pogoj kaj hočemo oddat..izpisala formo in če je pogoj popravilo dan... bo selektalo iz baze... in zapisalo v value.
Fora je v tem, da je zadnje bolje ker mi ne bo treba ne vem kolk čenjđat v teh skirptah.
Torej... kva zej?... No jz bom delu zdj funkcijo. Veste hočem izbrat neko pravo pot, ker nočem pol spet čez mesec popravlat, ker si mi bo neka ideja zdela bolja.

Pa še to.......
Enkrat sem odpru en thread kjer so še bli še smajliji takle pisani -> :) ...sedaj vsi vemo, da so spredaj in zdaja [ in ].
Torej to pomen, da je Primož tak naredu, da se string replejca potem, ko se selekta post iz baze in NE ko oddamo. Jaz imam narejeno, da preden insertam v bazo, da se string zamenja.... Sicer ima obojen ene pluse in minuse. Prvi način je bolši če želimo post popravlat, ker ni potrebno vzvratno string replejcanje. Drugi je bolji, če se na strani delajo takšne spremembe kot tukaj pri smajlih. Je pa seveda pri drugem potem problem, da ko želimo popravlat se ne bo replejcalo...

Torej...kaj predlagate?

Loki ::

ni sicer tocno tisto, kar hoces, ampak zakaj ne razmisljas v tej smeri:
mojfile.php?what=popravi
v php file pa sam includas templato popravi.inc, k ma ze spisan vse za npr. popravljanje komentarjev.
Oglej si se tole.

No ja sem mau prečeriku.... sicer je presentation narejen samo za CF. Tist sem zDLjo in ne vem ravno kaj si naj s tem pomagam.:D Kokr vidm je to nek standard po katerem se ravnajo mnoge strani, da bi blo lažje prepoznavanje kode med programerji. Hmm... sicer.. bom šel kar po svoje. Hvala vseeno.:D

Loki ::

Presentation...ne fajli.... fajli so tud za php...ja. Sam prežentacijo bi rabu.. da si gor pridem. Sicer pa vseeno hvala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Začetki programiranja

Oddelek: Pomoč in nasveti
233498 (2546) FTad
»

skripta za članke

Oddelek: Izdelava spletišč
141272 (1094) cahahopie
»