Forum » Operacijski sistemi » Boot datoteke
Boot datoteke
Robocop1 ::
Pozdravljeni!
Kot že naslov pove, me zanima katere datoteke bi moral skopirati na CD, da bi postal "bootabilen". Vem, da obstaja nešteto programov, ki znajo sami ustvariti zagonski CD, vendar bi rad zadevo sam ustvaril - če je to sploh mogoče. Predvsem me zanima, čemu služijo datoteke, kot so:
- autoexec.bat
- config.sys
- command.com
- boot.ini
Ali bi stvar delovala, če bi omenjene datoteke zapekel na CD in poskušal bootat s tem CD-jem? Recimo da imam preprost program za DOS in bi rad, da se zežene preden BIOS zažene operacijski sistem (program pa imam na CD-ju). Kako to naredim?
Kot že naslov pove, me zanima katere datoteke bi moral skopirati na CD, da bi postal "bootabilen". Vem, da obstaja nešteto programov, ki znajo sami ustvariti zagonski CD, vendar bi rad zadevo sam ustvaril - če je to sploh mogoče. Predvsem me zanima, čemu služijo datoteke, kot so:
- autoexec.bat
- config.sys
- command.com
- boot.ini
Ali bi stvar delovala, če bi omenjene datoteke zapekel na CD in poskušal bootat s tem CD-jem? Recimo da imam preprost program za DOS in bi rad, da se zežene preden BIOS zažene operacijski sistem (program pa imam na CD-ju). Kako to naredim?
bluefish ::
če boš le kopiral te datoteke, ki si jih naštel, iz trdega diska na CD, potem se ne bo zgodilo nič, saj ima vsaka specifično vsebino. Poleg vsega pa so bile te datoteke v modi v času disket, sedaj pa CD-ji uporabljajo drugačen način.
Skratka, škoda truda, raje uporabi ustrezen program, ki je tako ali tako ustvarjen za taka dolgočasna opravila.
Skratka, škoda truda, raje uporabi ustrezen program, ki je tako ali tako ustvarjen za taka dolgočasna opravila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VHS na DVDOddelek: Pomoč in nasveti | 4500 (3393) | free2dark |
» | GPL/LGPLOddelek: Programska oprema | 6702 (3876) | čuhalev |
» | Program za predvajanje Blu-ray filmovOddelek: Pomoč in nasveti | 5473 (5293) | Anney |
» | Konfiguracija strežnika LinuxOddelek: Omrežja in internet | 830 (594) | NoName |
» | kompresacija datotek-kater za max.Oddelek: Pomoč in nasveti | 830 (731) | bobby |