Forum » Omrežja in internet » Program za prenašanje datotek po mreži
Program za prenašanje datotek po mreži
racunalnicar ::
Zdravo!!
Jaz imam dva računalnika priključena s kablom na router. Iz enega računalnika bi rad prenesel na drugega podatke.
Zanima me, s katertim programom vi to počnete in katerega mi priporočate?
Program za skupno rabo datotek in map od Windowsov mi ne diši, ker sta računalnika potem vedno povezana in se tako iz enega na drugega prenašajo virusi.
HVALA!!
Jaz imam dva računalnika priključena s kablom na router. Iz enega računalnika bi rad prenesel na drugega podatke.
Zanima me, s katertim programom vi to počnete in katerega mi priporočate?
Program za skupno rabo datotek in map od Windowsov mi ne diši, ker sta računalnika potem vedno povezana in se tako iz enega na drugega prenašajo virusi.
HVALA!!
buneech ::
Če nimaš virusev, se težko prenašajo iz enega na drugega, še vedno najraje svetujem skupno rabo map v Windowsih.
Pesimist ::
Teamviwer sux. Meni rata samo v eno smer prenasat. V drogo pa zacne jamrat da file ze obstaja in ce ga hocem prepisat. Nelogicno. Tak da recive iz one kompo na drugo gre. Kontra pa noce. Zato pa uporablam zaj skype :). Pac mm en racun samo za transfere.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
gokky ::
Prenašanje v smislu enosmernega kopiranja: XCOPY /C /R /K /H /E /Y ali cp /r in deljeni diski
Prenašanje v smislu sinhronizacije (lahko tudi dvosmerne): AlwaySync (cca. $20, za domačo rabo ob manj podatkih zastonj)
Prenašanje v smislu sinhronizacije (lahko tudi dvosmerne): AlwaySync (cca. $20, za domačo rabo ob manj podatkih zastonj)
imagodei ::
računalničar> "Program za skupno rabo datotek in map od Windowsov mi ne diši, ker sta računalnika potem vedno povezana in se tako iz enega na drugega prenašajo virusi."
Predlagam, da spremeniš svoj nickname, ker sploh ne veš, o čem govoriš. Te zasledujem v nekaj temah in sprašuješ popolne bedarije. Lepo priznaj, da pojma nimaš, kako skupno rabo nastavit, Googla pa ne znaš uporabljat.
Predlagam, da spremeniš svoj nickname, ker sploh ne veš, o čem govoriš. Te zasledujem v nekaj temah in sprašuješ popolne bedarije. Lepo priznaj, da pojma nimaš, kako skupno rabo nastavit, Googla pa ne znaš uporabljat.
- Hoc est qui sumus -
Invictus ::
slimFTPd
Dela kot service, zasede 50k. Nič lažjega. Niti ga ni treba izklapljat ker nič ne pokuri.
Potem prenašaš s katerikoli FTP klientom.
LP I.
Dela kot service, zasede 50k. Nič lažjega. Niti ga ni treba izklapljat ker nič ne pokuri.
Potem prenašaš s katerikoli FTP klientom.
LP I.
preem ::
FTP na LAN-u je pa res čisti overkill... kaj je narobe z win sharingom? Lahk si pa linux naložiš in uporabiš SFTP, ta zadeva je pa zakon.
kixs ::
FTP na LAN-u je pa res čisti overkill... kaj je narobe z win sharingom? Lahk si pa linux naložiš in uporabiš SFTP, ta zadeva je pa zakon.
Kaj si hotel povedat?
preem ::
pravim da je ftp mal štorast za uporabo, sftp je pa čist nekaj drugega, SSH file transfer protocol, in je super zadeva, ampak zgleda da ste to že vedeli, pardon :-P
računalničar> "Program za skupno rabo datotek in map od Windowsov mi ne diši, ker sta računalnika potem vedno povezana in se tako iz enega na drugega prenašajo virusi."
"Hvala za kompliment!"
Skupno rabo imam nastavljeno že sedaj, zato se odločam za kaj druzga.
Google pa uporabljam non stop.
Zato lepo prosim, ne bluzi!!
HVALA!!
računalničar> "Skupno rabo imam nastavljeno že sedaj, zato se odločam za kaj druzga."
Ne, nimaš je. Če bi jo imel, ne bi spraševal, kako podatke prenest med dvema računalnikoma. Skupna raba je najlažji način. Virusi se načeloma preko nje ne širijo, sploh če imaš Polkna ustrezno updatana (kar onemogoči tudi 98% drugih virusov).
Skupne rabe pa na XP-jih, sploh od SP2, ni več tako lahko nastavit. Moraš poznat nekaj osnov. Nihče pri zdravi pameti se v lokalnem omrežju ne bi trudil prenašati podatke s Team Viewerjem, če bi znal nastaviti skupno rabo.
Ne, nimaš je. Če bi jo imel, ne bi spraševal, kako podatke prenest med dvema računalnikoma. Skupna raba je najlažji način. Virusi se načeloma preko nje ne širijo, sploh če imaš Polkna ustrezno updatana (kar onemogoči tudi 98% drugih virusov).
Skupne rabe pa na XP-jih, sploh od SP2, ni več tako lahko nastavit. Moraš poznat nekaj osnov. Nihče pri zdravi pameti se v lokalnem omrežju ne bi trudil prenašati podatke s Team Viewerjem, če bi znal nastaviti skupno rabo.
- Hoc est qui sumus -
pa še vseeno (imam zdravo pamet) skupno rabo imam vključeno. Na rabiš poznat nobenih osnov. Na obeh računalnikih zaženeš čarovnika, na kuncu ju resetiraš in stvar deluje.
Sklepam, da je ti nimaš vključene, ker tebi to predstavlja velik problem!!
Sklepam, da je ti nimaš vključene, ker tebi to predstavlja velik problem!!
Mhm, ja... Meni predstavlja problem
končno priznal.
Vzemi tole kot hec, sedaj se pa prosim nehaj spotikati vame.
PS: Skupno rabo imam vključeno!
Saj ni nate osebno, samo na jetra mi gre, če vidim, da ljudje ne uporabljajo Googla.
10x hitreje dobiš odgovor za take stvari na guglu, kot na slo-techu. Pa gugl pokriva še slo-tech.
10x hitreje dobiš odgovor za take stvari na guglu, kot na slo-techu. Pa gugl pokriva še slo-tech.
- Hoc est qui sumus -
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava 2 računalnikov in medsebojni prenos datotek (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17101 (15781) | imagodei |
» | Mreža med win 98in win7Oddelek: Omrežja in internet | 3354 (2599) | Duhec |
» | prenos podatkov med računalnikiOddelek: Pomoč in nasveti | 1439 (1356) | Voluharr |
» | Router asus RX 3041Oddelek: Omrežja in internet | 1157 (1069) | ffani |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9557 (6493) | bastadu |