Forum » Kaj kupiti » kateri prenosnik 17 ali 16, procesor ali grafika
kateri prenosnik 17 ali 16, procesor ali grafika
vecerja ::
kolebam med
ACER Aspire 6920G-6A3G25MN slika1 slika2
in
ASUS F7SE (2,4 GHZ verzija) slika
- prvi je dost boljši po izgledu (in grafični 512), vendar ima 16 zaslon ter 2.0 procesor,
- drugi pa zgleda malo bolj resno (manj hi-tech) vendar ima kar 2.4 procesor (ter 256 grafično), tako da sem res v dilemi kaj naj si omislim.
Kako veliko vlogo ima razlika med 2.0 in 2.4 procesorjem (oba rač. imata 3GB DDR2 rama 667, 3mb, L2)
kaj naj? thx za vaše misli in ideje
ACER Aspire 6920G-6A3G25MN slika1 slika2
in
ASUS F7SE (2,4 GHZ verzija) slika
- prvi je dost boljši po izgledu (in grafični 512), vendar ima 16 zaslon ter 2.0 procesor,
- drugi pa zgleda malo bolj resno (manj hi-tech) vendar ima kar 2.4 procesor (ter 256 grafično), tako da sem res v dilemi kaj naj si omislim.
Kako veliko vlogo ima razlika med 2.0 in 2.4 procesorjem (oba rač. imata 3GB DDR2 rama 667, 3mb, L2)
kaj naj? thx za vaše misli in ideje
mtosev ::
grafika v asusu je crap.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
grafika v asusu je crap.
a glede na to da ne mislim igrat špilov, zlasti ne kakšnih 3d poletov in streljačin ipd., temveč jo uporabljati predvsem za gledanje downloadanih in izposojenih filmov ter za občasno obdelovanje fotografij iz mojega digitalca še vedno pomen da je grafična crap --- ali gre morda že za zadovoljiv crap?
Pyr0Beast ::
Vzami acerja..
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
M@73Y ::
grafika v asusu je crap.Ali lAhko argumentiraš prosim. Po tvoje zgleda, če se ne, da igrati najnovejših iger, potem je crap.
@vecerja
če imaš namen gledati filme, potem definitivno laptop z večjim monitorjem. Drugače pa priporočam nakupa prenosnika s TV-OUT priključkom. Zelo koristno pride, če si želiš ogledati filme na TV-ju. Razlika med procesorjema ni bistvena, ker največje ozko grlo povzroča trdi disk s svojimi 5400 rpm. Če imaš možnost menjaj za SATA ali za EIDE 7200 rpm varianto.
Grafična...z mojo ati radeon x700 128MB, ki je stara 3 leta lahko normalno vse delam. Te novejše so pa seveda še boljše. Če bi rad tudi kkšno novo igro oddigral, ti lahko povem, za primerjavo, da sem lahko jaz dokaj normalno z nastavitvami nekje na sredi igral pred leti "požrešno" igro F.E.A.R. na mojmu laptopu 1,73 pentium M centrino, 1,5GB rama disk z 5400 rpm, grafična pa ati x700 128MB ločena. Tako da premisli za kaj ga boš največ potreboval.
Lp.
..jump into psytrance tunnel..
Alfonzo ::
Jest mam tega asusa F7Se in sem z njim zelo zadovoljen. Zdej če ne misleš igrati kaj velik ti predlagam asusa k ma 17" enkran in je zelo fino. K je en omenu TV-OUT, sej ma itak HDMI izhod za na tv.
Popravek: šele zdaj sem videl da ta asus ki ga ti gledaš ni isti kt ga mam jest. Moj ma največjo resoluciji 1920x1200. Pa jest mam še tanov proc notr T9300.
Popravek: šele zdaj sem videl da ta asus ki ga ti gledaš ni isti kt ga mam jest. Moj ma največjo resoluciji 1920x1200. Pa jest mam še tanov proc notr T9300.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alfonzo ()
axon, sem videl tudi tega k ga imaš ti, verjetno tale pa me zanima ali te morda pri delu v Visti in Wordu (seveda razen gledanja filmov) moti da je predobra resolucija glede na velikost ekrana (=da je vse premajhno) in ali si jo zato pomanjšuješ?
btw kako si zadovoljen z ventilatorjem oz. hlajenjem - a je računalnik splošno ful glasen, ali ne? a se ti kaj pregreva?
btw kako si zadovoljen z ventilatorjem oz. hlajenjem - a je računalnik splošno ful glasen, ali ne? a se ti kaj pregreva?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vecerja ()
boolsheat ::
Acerjev zaslon (sicer lahko, da se motim) je dober za filme gledat, ker je 16:9 in tako je pri filmih ni črne obrobe kot je pri zaslonih 16:10 (Asus). No, vsaj tako tržijo Sonyjeve 16'ke, npr.:
http://www.vshop.si/129/podrobnosti/VGN...
Sem našel, tudi Acerjeve 16ke so 16:9:
http://itmanagement.earthweb.com/cnews/...
http://www.vshop.si/129/podrobnosti/VGN...
Sem našel, tudi Acerjeve 16ke so 16:9:
http://itmanagement.earthweb.com/cnews/...
zcetrt ::
Acer je zelo lepo uravnotežen. Za filme je boljši, ker ima pravi 16:9 zaslon. Pri 17" cel zaslon ne bo izkoriščen in razlika v velikosti prikaza je vprašljiva.
4.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenosnik za igre do 1200EOddelek: Kaj kupiti | 7588 (6960) | hojnikb |
» | nakup prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6199 (4929) | sw0rdfish |
» | Nakup prenosnika - 3 opcijeOddelek: Kaj kupiti | 3855 (2145) | Jackass |
» | Težava z nakupom prenosnika!Oddelek: Kaj kupiti | 2263 (1717) | samo112 |