Forum » Kaj kupiti » Prenosni trdi disk do 100 eur
Prenosni trdi disk do 100 eur
mAXTER ::
Zaradi primankljaja kapacitete sem se odločil da poskusim s prenosnim diskom, pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje z le temi. Iščem prenosni disk kapacitete 500Gb tam nekje do max 100 eur vrednosti.
Gledal sem Toshibine diske (500gb model pri bigbangu za 77 eur), Western digital (500 gb za 77eur - solo.si) ter Samsung (500gb za 90 eur - elektronika.si)
Kakšen sloves imajo kaj prenosni diski in ali je velika razlika med temi modeli, kar se tiče zanesljivosti, tišine, porabe, itd.
Bi bilo mogoče vseeno bolje vzeti interni disk glede na veliko cenovno razliko (samsung 750gb F1 za 74 eur - elektronika.si )
Če ima kdo kakšen nasvet ali dva oz. izkušnje s prenosnimi diski se toplo priporočam :)
L.P.
Gledal sem Toshibine diske (500gb model pri bigbangu za 77 eur), Western digital (500 gb za 77eur - solo.si) ter Samsung (500gb za 90 eur - elektronika.si)
Kakšen sloves imajo kaj prenosni diski in ali je velika razlika med temi modeli, kar se tiče zanesljivosti, tišine, porabe, itd.
Bi bilo mogoče vseeno bolje vzeti interni disk glede na veliko cenovno razliko (samsung 750gb F1 za 74 eur - elektronika.si )
Če ima kdo kakšen nasvet ali dva oz. izkušnje s prenosnimi diski se toplo priporočam :)
L.P.
- spremenil: mAXTER ()
5er--> ::
Če rabiš samo plac, raje vzemi notranjega, drugače pa katerega koli zunanjega. Mogoče si poglej le kateri ima največ garancije.
t3hn0 ::
diski znotraj prenosnega ohisja so taki kot jih lahko kupis v trgovini (ponavadi).
razlike so v vezju v ohisju tega diska...do razlik ponavadi prihaja v hitrosti prenosa podatkov.
nato se moras odlociti:
- ce rabis zares prenosen disk, potem "moras" vzeti 2.5" disk (ne potrebuje dodatnega napajanja, dovolj je usb power)
- ce rabis bolj ali manj samo za doma, potem si definitivno raje vzemi samo interni disk (kaksen ohisje za disk lahko konec koncev kupis kasneje in zmontiras disk noter)
razlike so v vezju v ohisju tega diska...do razlik ponavadi prihaja v hitrosti prenosa podatkov.
nato se moras odlociti:
- ce rabis zares prenosen disk, potem "moras" vzeti 2.5" disk (ne potrebuje dodatnega napajanja, dovolj je usb power)
- ce rabis bolj ali manj samo za doma, potem si definitivno raje vzemi samo interni disk (kaksen ohisje za disk lahko konec koncev kupis kasneje in zmontiras disk noter)
^.^
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navaden ssd disk kot prenosni diskOddelek: Strojna oprema | 3099 (1971) | hojnikb |
» | Nov računalnik po komponentahOddelek: Kaj kupiti | 1152 (885) | bidybolder |
» | nakup novega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1555 (1158) | nuclear |
» | Nov racunalnik za 500 ojrovOddelek: Kaj kupiti | 1500 (1148) | x45 |
» | komp za ~750eurOddelek: Kaj kupiti | 1013 (905) | Čmrlj |