Forum » Omrežja in internet » Google Apps in si domena
Google Apps in si domena
Miran ::
Pozdravljeni!
Preko registriraj.si sem registriral domeno, kateri sem začasno določil parkirane DNS nastavitve. Za emali in delo v skupini bi želel uporabljati Google Apps storitve. Registratorju moram sporočiti DNS nastavitve in popravke za MX recorde kot jih zahteva google. Zanima me kakšni so pravi DNS strežniki za mojo domeno ? So to arnesovi DNS strežniki (*.si domena)?? Zanima me tudi kako speljem postopek preverjanja lastništva domene, ki jo zahteva google? Na svojo domeno morš uploadati nek html... kako naj to storim jaz, saj bi za web hosting prav tako uporabljaj google, ki pa še ni aktiven??
Prosim za kak nasvet!
Hvala&LP,
Preko registriraj.si sem registriral domeno, kateri sem začasno določil parkirane DNS nastavitve. Za emali in delo v skupini bi želel uporabljati Google Apps storitve. Registratorju moram sporočiti DNS nastavitve in popravke za MX recorde kot jih zahteva google. Zanima me kakšni so pravi DNS strežniki za mojo domeno ? So to arnesovi DNS strežniki (*.si domena)?? Zanima me tudi kako speljem postopek preverjanja lastništva domene, ki jo zahteva google? Na svojo domeno morš uploadati nek html... kako naj to storim jaz, saj bi za web hosting prav tako uporabljaj google, ki pa še ni aktiven??
Prosim za kak nasvet!
Hvala&LP,
Overclock yourself !
d0rK ::
Uh, tudi jaz sem si uredil eno domeno na GoogleApps tako da lahka sprejemam maile na tisti naslov.
Kar se tice DNSjev je pa tako...V kolikor mi je znano jih dobis ko nekje zakupis prostor...Jaz ga nisem, DNSje sem pa dobil tako
da sem jih ustvaril na Afraid.Org . Postopek ni zahteven ali dolgotrajen. Zadeva dela super za mail in dvomim da nebi tudi za kaj
drugega. Torej na hitro:
1. Prijavi se na Afraid.Org
2. Dodaj domeno
3. Dodaj oba (?) MX recorda
4. Posodobi nastavitve pri registrarju
Lp.
Kar se tice DNSjev je pa tako...V kolikor mi je znano jih dobis ko nekje zakupis prostor...Jaz ga nisem, DNSje sem pa dobil tako
da sem jih ustvaril na Afraid.Org . Postopek ni zahteven ali dolgotrajen. Zadeva dela super za mail in dvomim da nebi tudi za kaj
drugega. Torej na hitro:
1. Prijavi se na Afraid.Org
2. Dodaj domeno
3. Dodaj oba (?) MX recorda
4. Posodobi nastavitve pri registrarju
Lp.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako dodati domeno v voljin dns streznikOddelek: Omrežja in internet | 2829 (2418) | Ice-Heki |
» | DNS zapisi in preusmeritevOddelek: Izdelava spletišč | 2841 (2482) | techfreak :) |
» | DNS server notify . server ali kakorkoli že?Oddelek: Omrežja in internet | 1459 (1459) | fiction |
» | Postavitev web serverja na domači mašini z WinXPOddelek: Omrežja in internet | 3166 (2831) | Gwanaroth |
» | xs26 range - reverse z domenoOddelek: Omrežja in internet | 1075 (1006) | flaksor |