Forum » Omrežja in internet » dva brezžična ruterja
dva brezžična ruterja
Grill ::
Bratova hiša; v zgornjem nadstropju je brežični ruter, ki pa ne vleče v spodnje nastropje. Zato je kupil še enega, zvrtal luknjo in ju povezal z utp kablom.
Zgornji linksys (z dd-wrt) je nastavljen na 192.168.2.1, dhcp laufa 192.168.2.100-150, ssid je "zgoraj1"
Kaj moram na spodnjem (Asus wl 500g premium, ni dd-wrt) nastaviti, da bo zadeva delala? Ni in ni mi uspelo.
Omogoča AP, ruter je bil hard resetiran, nič nisem nastavljal ali vnašal, samo omogočil AP pa ni delovalo. Niti preko kabla se potem več nisem mogel povezat na ruter in sem ga moral spet resetirat. Ssid je "default", signal je viden, moč signala je ful, na net pa ne gre.
Ruter je seveda zmontiran na najbolj nemogočem mestu in je prava muka telovadit tako da če lahko kdo napiše kaj še nastavit? Hvala
Zgornji linksys (z dd-wrt) je nastavljen na 192.168.2.1, dhcp laufa 192.168.2.100-150, ssid je "zgoraj1"
Kaj moram na spodnjem (Asus wl 500g premium, ni dd-wrt) nastaviti, da bo zadeva delala? Ni in ni mi uspelo.
Omogoča AP, ruter je bil hard resetiran, nič nisem nastavljal ali vnašal, samo omogočil AP pa ni delovalo. Niti preko kabla se potem več nisem mogel povezat na ruter in sem ga moral spet resetirat. Ssid je "default", signal je viden, moč signala je ful, na net pa ne gre.
Ruter je seveda zmontiran na najbolj nemogočem mestu in je prava muka telovadit tako da če lahko kdo napiše kaj še nastavit? Hvala
Mavrik ::
Če ga daš v AP mode, potem je jasno, da priklopiš kabel v enega izmed LAN portov, ne pa WAN port.
The truth is rarely pure and never simple.
residual ::
jaz bi definiral še LAN IP na Asusu, da ga lahko pingaš in preveriš povazavo PC-Linksys-Asus. Bi pa moralo vseeno delovati že ko si definiral kot AP. Mogoče je problem ker si v istem subnetu (Linksys LAN in ASUS LAN) in uporabljaš različna SSIDja. Daj še spodnjemu enak ssid kot zgornjemu pa potem probaj.
Invictus ::
Lahko si pa narediš za vsak nadstropje svoje omrežje s svojim naslovnim prostorom. Tako boš moral asusa nastaviti kot router.
Samo drugega nastaviš da se poveže na prvi router. Seveda priklopiš preko WAN porta :). In vklopiš DHCP ter nastaviš SSID "spodaj1".
Kot druga možnost pa isti SSID. tako al tako bo kartica pobrala najmočnejši signal.
LP I.
Samo drugega nastaviš da se poveže na prvi router. Seveda priklopiš preko WAN porta :). In vklopiš DHCP ter nastaviš SSID "spodaj1".
Kot druga možnost pa isti SSID. tako al tako bo kartica pobrala najmočnejši signal.
LP I.
All ::
Tole z enakimi SSID-ji špila..al zna bit kej problemov???
nekje sem že štimov tko, pa sm se raj odloču za dve ločeni omrežji v izobig problemov.
nekje sem že štimov tko, pa sm se raj odloču za dve ločeni omrežji v izobig problemov.
Tomay ::
Če imaš enak ssid potem zna bit težava če se povezuješ z windows wireless zero configuration, ker včasih ostane tudi na bolj oddaljenem ap-ju. Medtem ko software priložen kartici zazna tudi moč dveh omrežij z enakim ssid-om in se poveže na močnejšega
Voodoo 4Ever
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | daljši doseg wifi signalaOddelek: Omrežja in internet | 6656 (4969) | maremare |
» | 2 Routerja in omejena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 2597 (2138) | DeeCoy |
» | tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range ExtenderOddelek: Omrežja in internet | 5327 (4008) | Mikec17 |
» | Povezava dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 7545 (7137) | Leet1337 |
» | AMIS Ruckus Wireless MediaFlexOddelek: Omrežja in internet | 14104 (7489) | galex4 |