» »

WinXP in zasedanje diska.

WinXP in zasedanje diska.

Hux ::

a je to normalno da recimo eno igro instaliram ne na eno particijo kjer ni nicesar drugega gor in pol dal cursor na mapo in mi rece da zaseda 709MB pol pa grem v defragdisk analizira in pise da zaseda 774MB.

Jaz sem to particijo formatiral ker prej sem mel gor F1 2001, F1 2002Demo in NAscar 2002 pa je polek tega kaj zasedejo spili se bilo okol 800MB zasedenega diska. Pol sem oznaco vse in zbriso dol pa se je vendo ostalo 800 gor ceprav nisem vec nic najso na disku. Pol sem probal defragmirat in je defragmiralo tiste nevidne podatke. Edino kak sem se jih lahko znebil je bilo da sem formatiral particijo.
Kaj te je to zavraga?
  • premaknil: andrej ()

AngelOfDeath ::

Kaj maš v nastavitvah omogočeno gledanje skritih dadotek ?

atamama ::

sprazni koš

Hux ::

v kosu ni nic in ja mam nareto show hiden files.
Sicer ta norton Antivirus prevzeme nad kosom kr brezveze ne samo sem mel to izklopleno.

AngelOfDeath ::

Kaj se ti je rač slučajno sesul ko si kopiro kaki večji fajl ?

sash ::

WinXP si delajo ti. System Restore, ki ga ne vidiš tud če označiš da naj pokaže skrite mape (vsaj pr meni je tako), tak da si daj to odznačit če misliš da ne rabiš - potegne cca 10-20% prostora na disku.

Hux ::

system restore takoj ob instalaciji winsev vedno izkopim. Isto Hibernet.

LunKi ::

A to kej vpliva na hitrost kompa???

andrej ::

hibernate in System Restore nimata vpliva na hitrost PC-ja.

CaqKa ::

hibernacija ima malček vpliva če jo uporabljaš za vklop izklop... system restore pa bi pravzaprav moral malček (ampak res malo) upočasnit računalnik ker potrebuje svoje resource in čas da posname restore point

andrej ::

hibernate pac protrebuje malo casa za shranjevanja in potem loadanje ampak to je celo manj kot ce bi shutdownal. Tak da tukaj NI nobene upocasnistve.

Glede SR pa isto. Obnovitvene tocke se naredijo, ko se 2-3 minute na Pc-ju ne dogaja nic. Torej kot je cpu kolko tolko idle. OK, ce delas 24/7 neke hudo jake znanstvene kalkulacije lahko pricakusej kaksno sekundico ali manj, med obicajnim delom pa zadeva ni opazna, ravno zaradi cakanja, da bo racunalnik prost.

CaqKa ::

ups ja.. sem pozabil napisat da hibernacija vpliva pozitivno :) torej računalnik se prej zboota ali izklopi (zelo opazno, če kdo tega ne uporablja naj kr proba enkrat)
glede system restore pa.. če imaš dovolj placa na disku mislim da je kr fajn če je vklopljen vsaj tisti ki se jim dosti krat kaj zruši bodo vedli zakaj. pa driver rollback je tui vredi

andrej ::

Sr in Drive rollback sta cool, ja. SR pa se ti splaca tudi ce nimas ravno dosti diska. Si pac das da ti zadeva zavzame manj placa pa je...

Hux ::

Ma v pido nej gre ta slo tech server. Lahko seenkrat pisem vse mater.

Ok no Hiberneta ne uporablam oz vsej prej nisem ker sem mel 6.4 disk in zasede tolko placa kot mas rama tak da mi je ze takoj 512MB zasedlo. No zaj z tem diskom ni problem ce res kaj hitreje delujejo shutdowni ga bom celo zaj aktiviral. Ampak vseeno se nevem zakaj mi je takrat tolko diska zasedlo. Sicer se mi je komputer parkrat resetiral ko je zmanjkalo napetosti +5V ampak to se je le vendarle samo resetiral in ne zruso pa tudi napacna particija je bla nafilana ce se bi ze zruso.

andrej ::

si pogledal kaj temp datoteke, v temp folderju pa temporary datoteke za IE? te se lahko kar fajn razpasejo. Fajn bi tud blo ce bi sel s kaksnih programom skozi, ki ti lahko graficno izrise kaj zasede kolko...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vedno manj prostora na disku

Oddelek: Strojna oprema
201719 (1532) ne_ti_si
»

Kam gre 1gb diska?

Oddelek: Pomoč in nasveti
311879 (1440) alum
»

Kam izginja plac na c:-ju ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
221765 (1439) CaqKa
»

XP sistem si kar sam jemlje svoj prostor na C disku ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
61183 (1084) boštjan
»

System restore-> Win XP

Oddelek: Programska oprema
7958 (840) Highlag

Več podobnih tem