» »

Tiskanje A4 format

Tiskanje A4 format

Rasho ::

Zdravo!

Sem bolj ali manj začetnik v programiranju php strani, pa sem pri določeni nalogi, ki sem si jo zadal, prišel do težave, ki je ne znam zaobiti. Tudi na Googlu ne najdem neke prave rešitve, ki bi rešila moj problem.

Težava nastane, ko hočem obrazec potem, ko ga izpolnim natiskat in pride natisnjena stran čez 1 A4 format. Ker imam na strani nogo se mi zadnje 2 vrstici texta in celotna noga, ki je tudi 2 vrstična prekrivajo. Če nogo postavim za nekaj % nižje pa mi zaradi nastavitve strani le-te ne izpiše. Če bi zmanjšal robove strani, pa se verjetno tega problema pravtako nebi izognil.

Torej zanima me, ali obstaja možnost, da bi nekako omejil višino strani, v katero vpisujem text, tako da se nebi prekrivali noga in telo dokumenta?

Še CSS koda, katero uporabljam. Sem že veliko poiskušal, tko da je mogoče vmes tudi kakšna stvar, ki ne paše tja. Če ima kdo kakšen namig, ki bi mi utegnil pomagat kar na dan z njim. Vsakega koristnega namiga bom zelo vesel.

<style type="text/css">
	.page {size: 210mm; color:#FF0000; max-height:250mm;}
	n1 {font-family:Arial Narrow, Helvetica, sans-serif; font-size:16pt; font-weight:bold; float:none;}
	n2 {font-family:Arial Narrow, Helvetica, sans-serif; font-size:12pt; font-weight:bold; float:none;}
	n3 {font-family:Arial Narrow, Helvetica, sans-serif; font-size:14pt; font-weight:bold; float:none;}
	n4 {font-family:Arial Narrow, Helvetica, sans-serif; font-size:12pt; float:none;}
	n5 {font-family:Arial Narrow, Helvetica, sans-serif; font-size:8pt; font-weight:bold; float:none;}
	#desno {width: 90%; text-align:right;}
	#levo {width: 90%; text-align:left;}
	#polje {width: 90%; text-align:center; }
	#noga {text-align:left; position: fixed; top:96%; height: 5%; left: 0; width: 90%;}
</style>

Če pa rabite še kako podrobnost, pa povejte.
Yippie-Kai-Yay Mo*herf**ker!
  • spremenil: Rasho ()

mte ::

zakaj ne uporabiš "position: absolute; bottom:0; height:5%" pri nogi in "margin-bottom:5%" pri containerju ki vsebuje nogo?

Tudi drugače imaš precej napak v kodi. Raje jih odpravi preden se ti pojavi kakšna čudna situacija:
- size ne obstaja, če že, potem width
- n1-n5: kaj je to? Naslovi so h1-h5
- ne rabiš vsakič dajat float:none

n1-n5 sem uporabil namesto teh h1-h5, sem mislil, da je vseeno, ampak to lahko hitro popravim.

Če dam v footer position: absolute, potem se mi footer pojavi samo 1x na prvi strani, ne pa na vseh straneh tako, kot jaz hočem.

Kdaj pa potem uporabim float: none?

e2: pa še vedno se mi telo pa footer prekrivata. :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Rasho ()

mte ::

aha... razumem, ampak kot vidim zdaj, IE6 sploh ne podpira position: fixed.
Kar ti želiš, zna trenutno biti problem. Mogoče bo kdo kaj pametnega pogruntal, ampak vseeno bi ti svetoval da razmisliš o poenostavitvi zadeve ali pa da s pomočjo pdfja kreiraš PDF..
lp

Moja prva ideja je bila, da bi izdelal stvar v pdf formatu, kjer pa nisem ugotovil, kako narediš avtomatski prelom vrstice, ker imam veliko polj, ki se avtomatsko vpisujejo. PDF pa tega ne zna? sam pofilat v več vrst.

Kako pa bi to lahko poenostavil? Načeloma bi šlo to, da bi bil footer samo na prvi strani, ampak še vedno obstaja problem v tem, da je stran predolga in se prekriva s footerjem.
Ugotovil sem, da mi browser zgornji rob upošteva na prvem listu tiskanja, spodnji rob(margin) pa na zadnjem listu tiskanja. Ali obstaja kakšen ukaz, ki bi mu dopovedal, da hočem imet vse robove enake na vseh listih?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tabela/razpredelnica v html kodi

Oddelek: Programiranje
6866 (776) Yacked2
»

Prikaz strani na različni resoluciji-Joomla

Oddelek: Izdelava spletišč
151935 (1663) kr?en