» »

Internet Explorer 8

Internet Explorer 8

rkasteli ::

Danes sem brskal po Microsoftovi spletni strani in sem opazil da je zunaj že Internet Explorer 8 beta 2. Nisem si ga sicer še naložil, vendar me pa zanima če si ga je že kdo od razvijalcev in oblikovalcev? Skrbijo me predvsem layouti spletnih strani. Že sedaj imam na večini strani ki jih naredim v glavah [if lte IE 6], [if lte IE 7] in [if IE], ter potem posebaj napisan del CSSa za vsako verzijo. Če bo treba prilagajat in glavo dodjat še [if lte IE 8]...;((;((;((

Uradna stran
rkasteli

t3hn0 ::

ja 8 naj bi se celo priblizala standardom...to pomeni, da naj bi delovalo bolj podobno operi/ff kot pa ie7

nisem ga sicer se probal, ker po mojih izkusnja tako ali tako vecino uporabnikov uporablja se vedno ie6 :)
^.^

rkasteli ::

Ubistvu po statistikah za avgust ene mojih bolj obiskanih spletnih strani je zadeva takale:

Obiskov: 103,736
Brskalniki:

• Firefox : 41.68%

• Internet Explorer : 53.22%

• Internet Explorer 6.0 : 55.93%

• Internet Explorer 7.0 : 43.43%

• Internet Explorer 5.5 : 0.51%

• Internet Explorer 8.0 : 0.07%

Tako da ubistvu IE6 uporablja samo še dobrih 25% obiskovalcev. IE6 hvala bogu počasi tone v pozabo, vendar kljub temu ga bo treba še kar nekaj časa vrjetno upoštevat pri izdelavi in oblikovanju spletnih strani. Kljub temu da pa je IE8 še v beta verziji pa sem imel ta mesec že 36 uporabnikov ki ga ima nameščenega.
rkasteli

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google ukinja podporo za Internet Explorer 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7426583 (23721) Icematxyz
»

Internet Explorer 6 noče umreti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
749184 (6760) Poldi112
»

Test porabe pomnilnika različnih brskalnikov (strani: 1 2 )

7612330 (8893) MrStein
»

Tržni delež IE-ja pada na račun Firefoxa (strani: 1 2 )

608922 (7362) bluefish
»

Izšel Internet Explorer 8 (strani: 1 2 )

7314639 (9759) blackmack

Več podobnih tem