» »

nakup vodnega hlajenja

nakup vodnega hlajenja

t3hn0 ::

v zadnjem casu me zelo mika nakup vodnega hlajenja. prva misel mi je bil sevede edi. mal sm prebrsku stran in si provizoricno napolnil kosarico, pa vendar me zanima se par vprasanj okoli tega...najprej bi nastel komponente, pa prosim pokomentirajte....

- cpu blok
- radiator (za 2x 120mm fan)
- rezervoar (295ml)
- pumpica (12v / 38w / 1500L/h)

potem pa bi si za zraven kupil se:
- backplate za 775
- nosilcke za rezervoar
- uv dodatek

skupaj pride 246.19EUR, brez cevi (nekaj takega bi tudi dal 250e +-)

zanima me predvsem, če se mi bolj splaca vzeti kaj drugega (cpu je na voljo samo ta; crn je enkak, le grsi)...potem glede tega dodatka k vodi (uv aktivno), na strani pise "Dodatek za vodo ne preprecuje pojavo alg in sluzi v vodi!", kar pomeni, da je potrebno kupiti se anti-korozivni dodatek za vodo, kajne? je kaj narobe ce se to dvoje mesa? verjetno ne...

kar se pa tice cevi, bi vzel Screw-in prikljucke 8/10 (zraven bloka, radiatorja, rezervoarja), za same cevi pa se ne vem a se splaca tega ali tega?

poleg tega sem opazil, da ima pumpica luknji 2x 1/2" (12.7mm)...to pomeni, da bi mogel met se kaksne pretvornike iz 12 (oz. 13mm?) na 10? notri verjetno ne gre...

vglavnem...trenutno bi si kupil samo to nothbridge/southbridge/graficno bi hladil kasneje, ker imam v planu se par menjav...cpu blok je pa itak "univerzalen"

bo en radiator dovolj? na zacetku bi verjetno moral bit...samo za cpu hladit namrec
^.^

M-XXXX ::

Vzemi 3x120mm ventilator
Pumpo vzemi navadno ali + verzijo
Rezervoar 150ml max

Oddin ::

Premisli še enkrat, če res rabiš vodno. IMHO, da so ti časi mimo. Nov proc in nova grafa so boljša varijanta, da se znebiš denarja. Če te veseli pa kar. Sam ne bi vzel rezervoarja in pumpa je vrh glave Laing DDC-1 Plus+.
Corsair Obsidian 750D, i5 3570 & 4.4GHz, Sapphire R9 290 Tri-X OC,
CPU+GPU EKWB Custom Liquid-Cooling Loop, Asus P8Z77-V DELUXE, Corsair Vengeance
Pro 8gb 1600MHz, Samsung SSD 850 EVO, Corsair AX860i

t3hn0 ::

trenutno imam thermatake xaser vi, in je zadeva dokaj glasna...prikljucene mam vse ventilatorje (2x 140mm + 4x 120mm)...druga opcija je, da bi si kupil:
mCubed T-Balancer bigNG
in
mCubed T-Balancer miniNG
ter da ju povezem skupaj...skupaj bi prisla recimo 100-150€

klasicni kontrolerji mi niso vsec, ker bi moral imeti vsaj 2. to je pa lepo skrito in dela kot je treba ;)

kar se tice menjave graficne in procesorja...bi verjetno prisla v postev 4870(x2 - se ne vem), za procesor bom pa cakal na i7 in se takrat odlocil...nov sistem (mobo+ram+proc), al pa samo menjava procesorja...

torej da bi se mi bolj splacalo vlozit v zrak?
^.^

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nexus 12cm vent

Oddelek: Kaj kupiti
141318 (1155) t3hn0
»

Nakup vodnega hlajenja. Pomoč... (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
674704 (4049) Vuli
»

Vodno hlajenje

271618 (1237) Glodko
»

Kratka anketa glede črpalk in blokov

353106 (2517) MasterMiG
»

Vodno - par vprasanj