» »

S/MIME email client

S/MIME email client

fiction ::

Nekomu zelim poslati email in ga zasifrirati z njegovim SIGEN-CA certifikatom (javni kljuc). Problem pri tem je to, da so vsi email clienti, ki sem jih do sedaj preizkusil totalno blesavi in certifikat za sifriranje dolocijo po naslovniku. Nikjer nisem odkril nacina, da bi "forcal" uporabo tocno dolocenega certifikata. Fora je v tem, da v certifikatu pise email naslovnik@whatever.com, medtem ko bi jaz rad posto poslal na naslovnik@otherdomain.com pri cemer pa se vedno zelim da bo clovek tisto dekodiral s svojim zasebnim SIGEN kljucem.

Torej zanima me ce in kako se ta pretirana "pametnost" priljubljenih email odjemalcov kot npr.
Thunderbird, Outlook itd. izklopi oz. ce sploh obstaja kaksen email client, kjer bi lahko
sam izbiral s katerim(i) kljuci zelim zakriptirati posto, ne pa da program samo gleda po importanih certifikatih drugih oseb in sam izbira.
  • spremenil: fiction ()

_sem_ ::

Ne znam konkretno pomagat, se mi pa zdi da je PGP glede takih stvari bolj fleksibilen, če ne bo boljše rešitve (generalno se mi zdi sicer bolj štorast).

Se mi zdi pa hecno da po vseh teh letih S/MIME še ni splošno razširjen in da si folk še kar naprej dopisuje na "dopisnicah".

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalno podpisan mail

Oddelek: Loža
93075 (2745) mk766321
»

e-bančništvo: PIN "kalkulator" v. kvalificirano digitalno potrdilo

Oddelek: Informacijska varnost
418263 (7317) krneki0001
»