Forum » Programska oprema » Pomoč pri Photoshop CS3
Pomoč pri Photoshop CS3
SeeN000 ::
Zdravo
Zanima me kako se da obdelati tekste. Imam sliko na katero želim napisati nekaj vrstic teksta in potem to obrniti za recimo 10 stopinj (po želji). Do sedaj imam sliko ki sem ji spremenil temperaturo barve, jo shranil pod jpeg, nato jo spet odpru v PS in želim dodati tekst, vse ok, nato pa poskusim wrap tekst mi pa napiše: Could not complete your request because the type layer uses a font with no outline data. Ima kdo izkušnje z urejanjem in obračanjem teksta po želji na sliko? Prosim za pomoč, hvala
Zanima me kako se da obdelati tekste. Imam sliko na katero želim napisati nekaj vrstic teksta in potem to obrniti za recimo 10 stopinj (po želji). Do sedaj imam sliko ki sem ji spremenil temperaturo barve, jo shranil pod jpeg, nato jo spet odpru v PS in želim dodati tekst, vse ok, nato pa poskusim wrap tekst mi pa napiše: Could not complete your request because the type layer uses a font with no outline data. Ima kdo izkušnje z urejanjem in obračanjem teksta po želji na sliko? Prosim za pomoč, hvala
LapD ::
obstaja še ena možnost in sicer da tekst spremeniš v navaden layer, vendar potem ne boš mogel več povečati velikosti teksta brez izgube kvalitete. Torej pred tem korakom poskrbi da bo tekst dovolj velik. Potem pa boš lahko uporabil warp
ps: z desno klikneš na text layer in izbereš convert to shape
ps: z desno klikneš na text layer in izbereš convert to shape
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LapD ()
Druge poti pa ni? Recimo tako kot je za brush da ga lahko obrneš kolikor stopinj hočeš, ali pa tako kot je v word ko tekst obračaš po želji? Kako pa je s tem novim layer? samo tekst dam na sliko (z novim layerom) im potem sliko s tekstam obrnem? Rad bi da bi tekst bil postrani.
Ok sem že pogruntal kako, napišeš lepo normalno tekst (brez novega layerja) držiš Ctrl in tekst se označi, nato ga pa lahko spreminjaš kot čisto po želji kot v wordu. Hvala vseeno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Photoshop začetniški problemiOddelek: Programska oprema | 2815 (1602) | HighBane |
» | Barvanje z SEE THROUGH barvo? ProgramOddelek: Programska oprema | 1188 (1055) | Neumann |
» | PhotoshopOddelek: Programska oprema | 2171 (1389) | donski |
» | Photoshop - layerjiOddelek: Programska oprema | 2087 (1769) | #000000 |
» | Šumniki in Photoshop 5.5Oddelek: Izdelava spletišč | 1334 (1201) | darh |