Forum » Programiranje » [C#]Kako nastaviti autoincrement
[C#]Kako nastaviti autoincrement
amaze646 ::
Pozdravljeni
Izdelujem eno aplikacijo in imam problem z vnosom v bazo. Namrec polje ID v bazi imam nastavljeno na AutoIncrement, korak nastavljen na 1 ... Kako sedaj izvedem insert stavek? Poizkusil sem da sem v insertu imel zraven polje ID in mu dal vrednost null, napaka, poizkusil sem kot pri php, tako, da ID polja v insert stavek nisem vpisal in je spet napaka. Ali moram v polje ID vnesti kaksen poseben ukaz, da bo program sam poveceval ID?
Izdelujem eno aplikacijo in imam problem z vnosom v bazo. Namrec polje ID v bazi imam nastavljeno na AutoIncrement, korak nastavljen na 1 ... Kako sedaj izvedem insert stavek? Poizkusil sem da sem v insertu imel zraven polje ID in mu dal vrednost null, napaka, poizkusil sem kot pri php, tako, da ID polja v insert stavek nisem vpisal in je spet napaka. Ali moram v polje ID vnesti kaksen poseben ukaz, da bo program sam poveceval ID?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL inner joinOddelek: Programiranje | 3356 (2611) | smacker |
» | MS SQL: uporaba različnega nabora tabel notraj procedureOddelek: Programiranje | 709 (596) | prozac |
» | VB...listbox v poročiloOddelek: Programiranje | 632 (451) | hexor |
» | C# - MySQL - šumnikiOddelek: Programiranje | 2149 (2048) | Matthew |
» | [SQL] select po skupinah znotraj tabeleOddelek: Izdelava spletišč | 1533 (1279) | R33D3M33R |