Forum » Programska oprema » Word in avtomatično združevanje vrstic
Word in avtomatično združevanje vrstic
Bellzmet ::
Živjo!
Zanime me, če se da nekako avtomatično naredit tole.
Imam namreč velik file (copy/paste) z neta, ki ima besedilo v stolpcu, vendar je ta stolpec samo do približno pol strani, potem pa gre besedilo v novo vrstico. Ker to pomeni, da je desna stran vsakega lista prazna, bi jaz besedilo razvrstil čez celotni list - se pravi do desnega roba. Ročno za vsako vrstico gre brez problema, samo dokument ima 200 strani.
lp
Zanime me, če se da nekako avtomatično naredit tole.
Imam namreč velik file (copy/paste) z neta, ki ima besedilo v stolpcu, vendar je ta stolpec samo do približno pol strani, potem pa gre besedilo v novo vrstico. Ker to pomeni, da je desna stran vsakega lista prazna, bi jaz besedilo razvrstil čez celotni list - se pravi do desnega roba. Ročno za vsako vrstico gre brez problema, samo dokument ima 200 strani.
lp
Ziga Dolhar ::
Vklopi prikaz skritih znakov (narobe obrnjen P). Verjetno imas na koncih vrstice rocne prelome (manual line break).
Ctrl+F, vklopi 'wildcard', isci ^l (strehca in crka L), zamenjaj z presledkom.
(znak za manual line break lahko tudi nakliknes z enim gumbom tam, ne morem tocn pogledat k sem zdle na telefonu)
Ctrl+F, vklopi 'wildcard', isci ^l (strehca in crka L), zamenjaj z presledkom.
(znak za manual line break lahko tudi nakliknes z enim gumbom tam, ne morem tocn pogledat k sem zdle na telefonu)
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PDF kopiranje v WordOddelek: Pomoč in nasveti | 1459 (1294) | harvey |
» | Lepljenje teksta iz PDF v DOCOddelek: Pomoč in nasveti | 1673 (1563) | ST-777 |
» | Pomoč pri izbiri fonta/barveOddelek: Izdelava spletišč | 1577 (1475) | keworkian |
» | Smart line break po 33 znakihOddelek: Pomoč in nasveti | 856 (811) | Pimoz |
» | Problem z tekstom v novicahOddelek: Izdelava spletišč | 1160 (994) | mare_ |