Forum » Izdelava spletišč » Problem z tekstom v novicah
Problem z tekstom v novicah
iggy ::
Problem je sledeč: Imam div v katerem se povežem v bazo in povlečem ven tekst.Div-u sem tudi določil širino in višino. Problem je ta, da ne vem kako narediti da se bodo vrstice prelomile, ko bo prišel tekst do roba okvirja.
Hey, you're fat!
Road Runner ::
če ni presledkov v tekstu se ne bodo lomile. drugače pa se bodo same od sebe, če nisi v cssju določal white-space:nowrap ali kaj podobnega.
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)
iggy ::
Sem že poizkusil dati v tabelo ampak se tabela preprosto širi naprej, tabela bi morala imeti fiksno širino in ko bi prišel tekst do konca vrstice bi šel v novo vrstico.
Hey, you're fat!
NeOman ::
da ne odpiram nove teme, tut sam sm se neki zacel ukvarjat z php-jem in sm spisal skripto za novice. ok stvar deluje tip-top, zdj me pa zanima naslednje... kako bi naredi, da bi skripta zaznala uporabnikov pritisk na enter in bi v mysql bazo vstavu npr.
Janez ima 2 hrčka:
- Marko,
- Janez.
se pravi html kodo ? lahko kaksen namig al pa uporabn link... hwala.
Janez ima 2 hrčka:
- Marko,
- Janez.
se pravi html kodo ? lahko kaksen namig al pa uporabn link... hwala.
Tody ::
Hmm kaj ? Ti moreš met neko formo na strani kjer boš dovolil pisati ljudem imena hrčkov. Ko pritisnejo submit se požene skripta ki bo te imena shranila v bazo. Kako boš bral te podatke pa je druga zgodba.
se opravicujem k nism dost dobr defineru.. mudilo se mi je . forma je narejena, stvar dela lepo. zanima me samo kako naredim da ko uporabnik prtisne enter, da se line break <br> vpise tut v bazo? a me razumete?
@mare_: tocno to, pa hrcek... hum Kozmijan bo bolse ime ? :))
@mare_: tocno to, pa hrcek... hum Kozmijan bo bolse ime ? :))
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NeOman ()
mare_ ::
np :P
Kozmijan je super :)
matr, dokler odgovorim, že trikrat popraviš post :D
Kozmijan je super :)
matr, dokler odgovorim, že trikrat popraviš post :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mare_ ()
r5r ::
NeOman!
Saj imaš mene na msn, kaj tu smetiš. j/k.
Saj imaš mene na msn, kaj tu smetiš. j/k.
And it makes me wonder.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r5r ()
@mare_: lapsus calami mogoce bi hrcku lohka reku tut Fulgor al pa kj :D malce latinscine ne skodi.
@r5r: tebe se sparam za neki :D
drgac pa me zdj zanima obraten postopek, ko preberem <br> iz baze da se mi ko pri urejanju text poklicem v formo spremeni v line break. obstaja funkcija br2nl :)?
@r5r: tebe se sparam za neki :D
drgac pa me zdj zanima obraten postopek, ko preberem <br> iz baze da se mi ko pri urejanju text poklicem v formo spremeni v line break. obstaja funkcija br2nl :)?
r5r ::
Tega ne potrebuješ.
Če je že v bazi enkrat < br / >, ti bo browser sam vrgel besedilo v novo vrstico.
Če je že v bazi enkrat < br / >, ti bo browser sam vrgel besedilo v novo vrstico.
And it makes me wonder.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pravilen vpis/izpis iz podatkovne bazeOddelek: Izdelava spletišč | 753 (640) | schtr4jh |
» | PHP image uploadOddelek: Izdelava spletišč | 1467 (1325) | roli |
» | [php, mysql] sortiranje izpisa iz bazeOddelek: Izdelava spletišč | 2696 (2215) | Binji |
» | PHP in formeOddelek: Izdelava spletišč | 1133 (947) | Japonski |
» | Html problemčekOddelek: Izdelava spletišč | 1478 (1319) | Ziga Dolhar |