» »

Graficna Pomoc Cimprej

Graficna Pomoc Cimprej

d3n!5 ::

Namrec imam Osebni racunalnik Z 1gb Rama Intel Pentium 4 2.8 Ghz socket 478 Navit na 3.6 Ghz, 160 Gb Trdi disk in rad bi si kupil kaksno novejso graficno kartico z podporo direct x10 pa me zanima katero graficno mi priporocaste glede na moc procesorja ali pa tudi lahko priporocaste pa tudi kaksen link kje bi lahko kupil mocnejsi procesor ne moti me pa tudi ce je Amd.

Prosim cimprej za vase odgovore.

Hvala
Slotech pravi : Sarkazem je zločin !
w00t

bluefish ::

močnejši procesor boš težko našel, saj S478 ni že dogo več aktualen. Če pa bi želel AMD, pa boš moral kupiti tudi drugo matično, saj AMD uporablja drug socket.
Grafične kupovati se ti za ta računalnik ne splača, saj ne bo izkoriščena na sistemu, ki ima samo 1GB RAM-a.
Raje začni šparati za nov komp.

Imam 2 racunalnika medtem en najbolsih na trgu vendar bratcov racunalnik torej drugi ni tako dober pa tudi si nemorem privosciti se za enega vrhunskega.
Ampak kot usak, obozuje tudi on igre trenutno ima Ati 9200 Se ki je zanic graficna dandanes. Mislim da ni problem v ramih temvec u procesorju saj 1Gb rama je dovolj za najboljso agp kartico ampak tudi ni problem lahko kupim dodaten ram. Recimo da imam 1,5 Rama ali 2gb kaksno priporocaste. Sem pristas Nvidie ampak Ati se tudi ne branim.

Vuli ::

i, verjetno ima samo ATi kartice za AGP. Sej verjetno iščeš to, ne, ker za PCI-E nisem slišal , da bi bil na platah 478.
Poglej za kako 3850 AGP
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Seveda je agp saj Ati 9200 Se ni na Pci-e :D.
Torej ta je najboljsa na trgu vendar kak izkorisek bom imel na moji trenutni konfiguraciji? Ali bo moj sistem to prenesel...
Hvala za use vase odgovore.

solatko ::

Ne vem kako je z nVidio, ati ti odsvetujem na tem sistemu, ker so gonilniki za AGP slot zanič in ti še tako dobra kartica ne pomaga kaj dosti. Na tolk starem sistemu, bo nove igrice pač težko igral. Najboljše, kar lahko dobiš in bo delovalo, je kakšna rabljena ati 9800xt, na to da ti bo Dx10 deloval pa pozabi. Za vse ostalo je pa tist sistem čisto dober.
Vuli - obstoja chipset 915 in popolnoma nove MSI plate s 478, chipset 945 in DDR2 -
http://global.msi.com.tw/index.php?func...

g. Oden ::

Ja, dejstvo je, da je AGP mrtev, kar pa se tiče gonilnikov pa ni res, da bi imel ati kaj slabše od tistih za pci-e. Lahko probaš z hd3850 ali pa hd2600XT, ampak ju je pri nas kolko jaz vem težko najt, pa še dražji sta dosti od enakih na pci-e! Po drugi strani pa si lahko sestaviš sam poceni računalnik na novo. Za 500 evrov dobiš bistveno boljšo mašino, kot pa jo imaš. Pa še dva delujoča računalnika boš imel (enega, ki porabi manj-za na internet... in drugega za grafično-procesorsko zahtevno delo/igre). Upam da sem razjasnil zadeve.

Ogledau sm si in nasel sem na mimovrste Hd3850 za 113 Eurov kar je za 10 evrov bol poceni od Pci-e(Smeh). Pa se na zalogi so tko da danes mislim da kar narocim pa tudi omenjeno je da mi nebo delovalo ceprav sm gledal video na cisto isti konfiguraciji racunalnika in grafika je bila se kar solidna na crysis pa assasins creed itd. Potem kar Hd3850 kupim al kako.
Hvala za vase odgovore veliko ste bili v pomoc.

Uredu maticna vendar ce bi kupil bi potem moral se nove rame graficno tako ali tako in potem mi pride ze prek 300 evrov za katerega dobim nov racunalnik.
Tako da ta opcija odpade.Drugace ce najde kdo primerjavo ati HD3850 z ati x1950 ali Nvidia 7600 naj prosim pove hvala.

jest10 ::

Ogledau sm si in nasel sem na mimovrste Hd3850 za 113 Eurov kar je za 10 evrov bol poceni od Pci-e(Smeh)

ne vem kje ti to gledaš, samo HD3850 na PCI-E so pod 70€

Poglej se 1x.
Ati Hd3650 so pod 70 evrov.
Drugace gledam na mimovrste.

Ah potem so pri mimovrste daleč za cajtom.
ENAA
Funtech
In še kupe drugih trgovin...

Vzami v racun tudi da je razlika med 3D in Saphirre:D

sapphire*

Prosim za razlago, kakšna?

Placas znamko oz. proizvajalca

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d3n!5 ()

solatko ::

d3n!5 - to sem dal samo v vednost modelu, ki je trdil da za socket 478 PCI-e ne obstoja. Drugače se pa strinjam, da je taka menjava čisto brez veze, pri današnji ceni procesorjev, ko smo kupovali mašine so bili te procesorji blizu 100k sit (420 €), dons ga pa na bolhi dobiš za €30. Takrat so večina kupovali AMD-je.

Oprosti moja napaka.
Drugace pa sem ze narocil omenjeno graficno in +1Gb DDR Ram kot sem brskal se malo sem videl da igre odlicno delujejo na taki konfiguraciji oziroma se slabsi. Upam da to brskanje ni bilo le lari fari ciri biri :D in da bom zadovoljen.

Najlepsa hvala usem za vaso pomoc.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d3n!5 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pentium 4 "P4S800"

Oddelek: Strojna oprema
402567 (2060) XrobertoX
»

AGP najboljša grafika ki jo lahko kupis ?

Oddelek: Igre
192216 (1749) Urc
»

Katero grafično do 70€

Oddelek: Kaj kupiti
492506 (1576) Freezen
»

Katero grafično? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
706487 (5122) opeter
»

Nov računalnik - zadnjo posveti