» »

Fantje, dajte povedat ali je tole vredu ali ne?:)

Fantje, dajte povedat ali je tole vredu ali ne?:)

Pat_MaGroin ::

Ow!

Odlocil sem se, da si naredim kar se da tiho racunalo. Imam big tower in Xp1800+. Imel sem idejo na procesor dati TT Silent Viking (hrup okoli 20db). Spredaj v kisto enega zalmana 92x92 (hrup okoli 20db). V napajalniku imam en vent in mislim da se vrti glede na temperaturo, saj na napajalniku pise "best results with temperature controlled fan". Napajalnik se nahaja nad (ene 10cm) procesorskim hladilnikom. Razmisljal sem, da bi dal v spodnji del napajalnika (torej bi ta ventilator "vlekel" zrak iz procesorskega hladilnika) namestil se en 80x80 vent (tudi okoli 20db) in tako ustvaril airflow skozi napajalnik, kar bi znizalo temperaturo in posledicno tudi hrup ventilatorja v napajalniku. Moje zelje bi bil nekako hrup okoli 20db (disk imam Barracudo).

Zadaj bi odstranil mrezico na napajalniku in dal drugo, da ne bi tako piskalo. Se zadnja stvar: ali naj na sprednji strani ohisja (notri je naluknjana plocevina) odstranim plocevino, tako da bo 92 vent bolj vlekel zrak v ohisje? Na zunaj nocem nobenih modifikacij.

Imate se kaksne boljse predloge? Ponavljam: zunanjih modifikacij, rezanj ohisij, vodni, etc. ne zelim izvajati:-)

lp

IceIceBaby ::

Ja dobr pobrusi volcanota in uporabi najboljso termalno pasto pa ven pomeci vse druge ventilatorje. Temp. bo res zrasla za par stopinj ampak bos mel vsaj neslisen comp. Takoj ko bos mel not vec ventilatorjev, magar samo na 2000rpm se bo poznalo.

BlazP ::

Ni problem s hladilnikom na procu. Pri meni je tudi najbolj glasna stvar v compu ventilator za napajalnik. Ko prizgem racunalnik, je prijetno tih, ko pa se malce zagreje, postane pa zelo glasn(vsi ostali ventilatorji v compu so skoraj neslisni) . BTW:Napajalnik ima termoregulacijo vrtljajev venta.

burekar ::

Ok, mal vas bom podučil o ventih v napajalniku. :))
Prvo od vsega, obvezno odrezat tisto železje pred ventom. To je že takoj 50% tišine. Potem je pa dobro, če se ga priklopi v PSU s tistim Zalmanovim pretvornikom, da je na 5V. Če pa to vseeno ni dosti, potem pa na 5V v molex konektor.
Drugo, dobro je, če damo med ventilator in kovino kakšno gumo, jaz sem si odrezal malo zračnice za kolo. Nekaj tanke gume torej. To tudi pomaga proti vibracijam. Pomaga tudi, če je ventilator že sam od sebe kvaliteten-Zalman npr.

Ok, še neki. Če je dovolj tiho in vas začne nekaj bost v glavi, da zdaj premalo vleče ta vent in bi radi še enega. Imam alternativo, ki je pa malo skregana z logiko. To priporočam samo tistim, ki imate nekaj v glavi in ne odpirate ohišja vsak dan. Enostavno damo dol pokrov napajalnika. To poveča pretok zraka, zmanjša temperaturo in razbremeni ventilator. Je pa zelo nevarno, dvakrat me je že zaštromal(ker sem debil in ne gledam kam dam roke).

To je bil en mali guide za tišanje
PSU-a...

Spajky ::

BlazP, zgleda, da imaš malo švoh PSU; jest tudi in imam enako težavo ko se PSU segreje...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Hux ::

jaz sem si zaj nabavo tega Enermaxa 350W ko ma enga 92mm in enga 80mm ventilator not. Zadeva roxa. V moji histi je najbolglasna stvar CPU Volcano 7. Drugace pa mam 2 Zalmana + 2 v PSU plus graficni in je tiho ko miska razen CPU ventilator seveda hehe. Ostali ne proizvajajo vec kot 20dB.
To da cim vec ventilaotrjev mas tem bol glasno je nedrzi sploh. Odvisno od vec faktorjev. Glasnons se ne stopnjuje in ce se ze zvisa se minimalno tak da sploh ne opazis. V mojem primeru je celo cim vec ventilatorjev mam tem bol tiho je vse sej tak kot sem reko je Volcano najbol glasni in ce njegov senzor ni fejst vroc se tudi vrti z 1000 manj vrtljaji in tudi hrup pade kr za dosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rad bi utišal računalnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
483578 (2602) jcb
»

Silent Comp

Oddelek: Kaj kupiti
212612 (1950) knap
»

tišanje napajalnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
292225 (1545) WinsuckeR
»

TT Silent Tower ali Zalman CNP6000-Cu (cilj je tišina)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241903 (1362) js
»

Odprto ohisje napajalnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211291 (928) TESKAn

Več podobnih tem