» »

Težave s povezavo na WLAN

Težave s povezavo na WLAN

El Nino ::

LP

Nekdo od žlahte me je prosil, naj se obrnem na vas.
Že nekaj časa je bratranec redno za dostop do interneta uporabljal sosedovo dostopno točko, ki ni zaklenjena. Nanjo se je povezoval z Dellovim prenosnikom (starejši model, ne vem kateri), na katerega ima priklopljen na USB sprejemnik wifi. Zadnje čase (1 mesec) pa ima težave s priklopom. Sprejemnik zazna omrežje Wlan, signal je baje zelo močan, tudi se poveže, vendar prenos podatkov se ne začne. Poskusil je že z reinstallom gonilnikov, ponovno inštalacijo winsov (Windows XP Professional SP2), vendar ne pomaga. Kot sem že omenil, dostopna točka NI zaklenjena, saj se poveže. Je mogoče šel USB sprejemnik (baje je Linksysov)?

Hvala za vsakršno pomoč,

LP

AndrejS ::

Morda je sosed vklopil samo mac filter....

Aja, pozabil sem dodati, da se recimo po 5-10 poskusih le poveže.

@AndrejS: Kaj je mac filter?

Leks ::

MAC filter: vsaka mrežna katrica ima svoj MAC naslov v obliki A1:B2:C3:itd in sosed lahko svojo dostopno točko zaklene na te naslove, tako da lahko do interneta dostopajo samo tisti računalniki katerih mrežna kartica ima naslov, ki je vpisan v dostopni točki. Čeprav se pa dajo MAC naslovi mrežnim karticam tudi spreminjati, tako da če ima kakšen guru željo priti na tvojo AP mu bo tudi to ratalo. Za običajne smrtnike pa je ta zaščita dovolj.

btw. tudi jaz doma uporabljam MAC filter zaščito in je čisto dovolj.

netanyahu ::

Ne, ni dovolj. Vsakdo lahko vidi podatke, ki jih tipkaš v spletne strani, vključno z gesli, datoteke v skupni rabi, itd. Tak nasvet na slo-techu nima mesta.

Ars Technica: The ABCs of securing your wireless network

OK, vendar mene zanima ali je mogoče izdihnil receiver? Le-ta se namreč poveže po cca. 5-10 poskusih. Kaj bi lahko bilo narobe?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ojačanje zaščite domačega omrežja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5011232 (9559) Yacked2
»

WiFi in android

3212914 (9992) Anaa1
»

tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range Extender

315331 (4012) Mikec17
»

Domače WIFI omrežje

171722 (1315) n0pin
»

Kako narediti domačo brezžično mrežo zasebno?

173815 (3281) Pyr0Beast

Več podobnih tem