Forum » Operacijski sistemi » VNC/TSC na localhost v Ubuntu
VNC/TSC na localhost v Ubuntu
poweroff ::
Kot je razvidno že iz naslova teme, me zanima, kako bi se z VNC ali RDP (Terminal Services Client) povezal na localhost na Ubuntu mašini.
Situacija je naslednja: na nek računalnik se ssh-jam prej ssh -X IP.IP.IP.IP, potem pa bi rad videl namizje tega računalnika.
Situacija je naslednja: na nek računalnik se ssh-jam prej ssh -X IP.IP.IP.IP, potem pa bi rad videl namizje tega računalnika.
sudo poweroff
borchi ::
ssh tunneling?!
konektaš se na remote mašino: ssh -L 5901:localhost:5900 user@whereyouat
na lokalni mašini: vncviewer localhost:5901
* port 5901, če imaš tudi na lokalni mašini vnc server (na default 5900), drugače lahko daš tudi kar 5900
konektaš se na remote mašino: ssh -L 5901:localhost:5900 user@whereyouat
na lokalni mašini: vncviewer localhost:5901
* port 5901, če imaš tudi na lokalni mašini vnc server (na default 5900), drugače lahko daš tudi kar 5900
l'jga
Eh, sem ugotovil, da sem smotan.
Dovolj je, če rečem ssh -X ip.ip.ip.ip
in nato:
vncviewer localhost
Problem je le, da je pred tem treba na tisti mašini vklopiti VNC server, kar sem pa pozabil. :-)
Dovolj je, če rečem ssh -X ip.ip.ip.ip
in nato:
vncviewer localhost
Problem je le, da je pred tem treba na tisti mašini vklopiti VNC server, kar sem pa pozabil. :-)
sudo poweroff
BaRtMaN ::
Se moram potožit nad integriranim VNC strežnikom v GNOME (vino-server). Menda uporabljajo source od RealVNC in sicer za to, da imajo lahko lep enostaven vmesnik do nastavitev. Bljak, raje bi pustili razvoj zunaj in samo spisali enoten GUI za različne vrste strežnikov. Ampak to je verjento neskladno z Miguelovimi prepričanji or sth.
No, imel sem težavo ,da se nikakor na ta vino-server nisem mogel povezati, celo iz localhost-a ne. Težava je bla v tem, da sem v nastavitvah serverja zahteval šifriranje povezave, ki pa je vncviewer ne podpira! Pazi to - vino-server uporablja kodo od realVNC-ja, vncviewer je od RealVNC-ja in sta nezdružljiva... priceless.
Na koncu sem ugotovil, da imam šifriranje že omogočeno s SSH tunelom, tako da dodatnega šifriranja samega VNC protokola ne rabim. Zadeva špila, rant over.
Eno vpraŠAanje se mi je pa le postavilo: kako bi v ukazu
No, imel sem težavo ,da se nikakor na ta vino-server nisem mogel povezati, celo iz localhost-a ne. Težava je bla v tem, da sem v nastavitvah serverja zahteval šifriranje povezave, ki pa je vncviewer ne podpira! Pazi to - vino-server uporablja kodo od realVNC-ja, vncviewer je od RealVNC-ja in sta nezdružljiva... priceless.
Na koncu sem ugotovil, da imam šifriranje že omogočeno s SSH tunelom, tako da dodatnega šifriranja samega VNC protokola ne rabim. Zadeva špila, rant over.
Eno vpraŠAanje se mi je pa le postavilo: kako bi v ukazu
vncviewer -via user@server.ip host:displaydodal port, na katerem posluša SSH na strežniku?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BaRtMaN ()
Recimo za port 443:
ssh -X user@ip -p 443 vncviewer -via user@localhost host:display
ssh -X user@ip -p 443 vncviewer -via user@localhost host:display
sudo poweroff
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop na KVM konzolo iz ukazne vrsticeOddelek: Programska oprema | 1277 (1061) | SasoS |
» | VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??Oddelek: Omrežja in internet | 4353 (3369) | flisko |
» | RealVNC WinXP -> MandrivaOddelek: Programska oprema | 1137 (1054) | DEFA |
» | WinVNC in internetOddelek: Programska oprema | 1353 (1274) | Sims |
» | remote administration linux/unix mašin preko xserverjaOddelek: Operacijski sistemi | 1610 (1453) | Zzzzzzz |