Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

pierch ::
Ob 9h bo na nemškem amazonu 850EVO 1TB na Lightnig deals. Koliko bo cena je vprasanje, so pa cene ponavadi kar konkretno znižane. Če koga zanima naj bo pripravlje da hitro klikne :)
Pierch

Dr_M ::
Mmm za 300e ga takoj uzamem.
A na amazonu se da s PP placat? Namrec, nimam blage veze, kje imam kartico.
A na amazonu se da s PP placat? Namrec, nimam blage veze, kje imam kartico.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ok, najdu.
Ce prav razumem, bo to ob 9 zjutri?
Ce prav razumem, bo to ob 9 zjutri?

DarwiN ::
Jap, ob devetih zjutraj.. Ampak jaz bi prej rekel, da bo cena okrog 340, plus 3% razlike v davku in dostava = ~355.. Če že moram ugibat. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

jernejl ::
Ne verjamem, da bo za takšno ceno.
Trenutno je na Amazonu njegova cena 400€.
Za primerjavo: Transcend SSD370 1TB ima ceno 370€ (torej 30€ manj). Kakšna dva tedna nazaj je bil v "blitzangebote" znižan iz 370€ na 330€. Jutri bo spet v ponudbi, najbrž po enaki ceni kot takrat.
Dvomim, da bodo 850EVO (ki je v osnovi dražji) ponudili za manj kot SSD370.
Trenutno je na Amazonu njegova cena 400€.
Za primerjavo: Transcend SSD370 1TB ima ceno 370€ (torej 30€ manj). Kakšna dva tedna nazaj je bil v "blitzangebote" znižan iz 370€ na 330€. Jutri bo spet v ponudbi, najbrž po enaki ceni kot takrat.
Dvomim, da bodo 850EVO (ki je v osnovi dražji) ponudili za manj kot SSD370.

radmannsdorf ::
počakte do jutra, pa bo. neki ugibat tukej - nima smisla, ker bo jutri veljala cena ki jo bodo oni zastavli:)

Aston_11 ::
Se še komu zdi, da je za sistemski disk 300 malo preveč, glede na to, da je 64/128 čist dovolj? Od viška sicer glava ne boli.

radmannsdorf ::

radmannsdorf je izjavil:
če veliko igraš igrice, se jih tudi splača naložit na sdd, zaradi hitrejšega zagona. meni takrat ni zneslo se stegnit do 240Gb, na žalost imam 120Gb.Aha, jaz jih ne, tako da mi SSD bolj ali manj sameva s sistemom (ubuntu) in kakšno virtualko z windowsi.

PrimozR ::
Se še komu zdi, da je za sistemski disk 300 malo preveč, glede na to, da je 64/128 čist dovolj? Od viška sicer glava ne boli.
64 ČISTO dovolj?? 128 čisto dovolj?!? 256 je barely enoguh, če zraven naložiš še kako programje. Pa folk je za 300+ kupoval ravno 60 GB diske, ko so SSD-ji prišli na sceno. Danes kupiš vsaj 500 GB SSD oz. 256 GB, če moraš res šparati. Vse ostalo je neumno početje.

128GB res zna bit ze kar malo svoh, razen ce furas res minimalen sistem.
Ceprav pa ima moja mat comp z Crucialom C300 64GB, pa je se ene 25GB frej. Ampak to je res minimalisticen sistem.
Ceprav pa ima moja mat comp z Crucialom C300 64GB, pa je se ene 25GB frej. Ampak to je res minimalisticen sistem.

Yup. Sistem, chrome, libre office, vbox z virtualko win 10, vlc itd. in še pohaja plac. Tako pohaja, da sem HDD ven pobral, ker ga ne rabim.Se še komu zdi, da je za sistemski disk 300 malo preveč, glede na to, da je 64/128 čist dovolj?
Aja, 64 gb v šihtu. Doma 128 (plac jasno pohaja) + 1 Tb za torente in slike.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()

iloveboobz ::
Vse je odvisno kaj delaš. Meni je recimo čisto dovolj na laptopu 120GB, kjer razen nekaj orodij za javo in brskalnka ni; na main kišti, kjer imam pa 180GB, je pa kr tesno, če hočem met vso aktivno robo na ssdju (orodja, pogosto igrovje itd...).
Tko da ja. To each its own. Bare sistem se da tut furat na 32GB ( na winsih jasno, z linuxom gre tut na par GB).
Tko da ja. To each its own. Bare sistem se da tut furat na 32GB ( na winsih jasno, z linuxom gre tut na par GB).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

Ma ja, ajd, za starše, ki samo pol ure na dan (če sploh) klikajo internet. Ampak saj smo na ST? Valda smo malo bolj resni uporabniki... Ne vem no, jaz imam ~100 GB od 250 GB frej, pa razen browserja in offica praktično nimam programja in iger na SSD-ju. (lahko bi imel marsikaj, ampak čakam Win10 za clean install in inštalacijo tega programja).

driver_x ::
Ma ja, ajd, za starše, ki samo pol ure na dan (če sploh) klikajo internet. Ampak saj smo na ST? Valda smo malo bolj resni uporabniki... Ne vem no, jaz imam ~100 GB od 250 GB frej, pa razen browserja in offica praktično nimam programja in iger na SSD-ju. (lahko bi imel marsikaj, ampak čakam Win10 za clean install in inštalacijo tega programja).
Pobriši temp mapo.

Ne bo pomagalo, 44 GB je fajlov za virtualce (ubuntu in Win10), 31 GB pa DLL-jev. .mps-jev je 14 GB, ostali filetypi so vsi pod 10 GB. Jebiga, 5 let star Win7 pač ;)
Aja, CCleaner bi pobrisal 3 GB ;)
Opa, sori, zdajle vidim v WinDirStatu, na SSD imam naložena Creo 2.0 in 3.0. Okroglih 9 GB :)
Aja, CCleaner bi pobrisal 3 GB ;)
Opa, sori, zdajle vidim v WinDirStatu, na SSD imam naložena Creo 2.0 in 3.0. Okroglih 9 GB :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

SuperVeloce ::
Pa sej te nesnage je polno na starih instalacijah. En primer, ogromno so meni posvinjale vse instalacije od visual studiev (sem jih pred časom rabil več - vse od 2008 do lanske verzije - zaradi nekaterih stvari). V installer mapo nafila svašta, še SPji in ostali update-i, v package cache mapo pa nič (torej brisanje tega ne pomaga, razen če bi na roko iskal). Ko pobrišeš programje, pa teh stvari ne izbriše.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()

Saj sem razmišljal o frišni inštalaciji, ko sem kupil SSD, pa se mi ni dalo. Zdaj pa pač čakam Win10.

Bi bilo prevec lepo, ce bi bil res ugoden.

mah, sploh ni tak dobra cena (ok 5 let garancije je dost hud bonus).
recimo mushkin 1tb se že nekaj časa prodaja za tam okoli 300€ (ok zdele v parih dneh je zrastu na 320e)....
recimo mushkin 1tb se že nekaj časa prodaja za tam okoli 300€ (ok zdele v parih dneh je zrastu na 320e)....

pierch ::
Jah, sem bil kar razočaran
, ker sem pričakoval ceno bolj proti 300. No, sem pa prišparal ker ga nisem naročil saj ga ne rabim nujno
.

Pierch

Sej je vseeno za koliko se prodaja, gledat moras koncno ceno, ki jo placas, da dobis na dom oz ce se ti splaca it iskat (jasno da v tujino ne gres ravno vsak dan).

Evo, zdele imajo TS1TSSD370 za 334€, kar niti ni tako poceni naprem 850EVO.

Insan3Lik3 ::
Sedaj pa je na voljo Transcend SSD370 256GB za 91,90 € s poštnino vred.
take it while it's hot fantje
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

Kle prisparas nekaj €, ker ni davka na PP, pa se malo bolj ugodna postnina je.

odvisno kaj želiš. Če hočeš spodobn pogon z dosti garancije, potem je evo 850evo the way to go.
Za najboljši value pa cenejši arc 100, bx100, transcend ssd370..
Za najboljši value pa cenejši arc 100, bx100, transcend ssd370..

nwave ::
Nekaj sem opazil v softwaru te opcije za power saving. Se bom malo poigral pa stestiram še enkrat.

SuperVeloce ::
Je to kakšen starejši AMD APU? Po mojih izkušnjah v tem chipsetu sata kontroler ni ravno blesteč...
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

To bi mogu res vse mozne varcevalne funkcije izklopit, da bi pridobil se nekaj MB/s, ampak glede na to, da je prenosnik, je to res popolnoma brez veze.

Na tem testu so dosegli občutno višje random hitrosti, pa je primerljiva mašina glede performansa. (Ne glejte RAPID mode, tisto je nek Samsungov bullcr*p)
http://www.ubergizmo.com/reviews/samsun...
http://www.ubergizmo.com/reviews/samsun...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nwave ()

Ja, na desktop racunalniku.

Mah, se mi neda več jeb*t z diskom. Jutri priklopim na desktop računalnik, da vidim ali je problem v laptopu ali v disku.
Samo za info, če bodo še na desktopu tako slabi rezulati, bom lahko menjal disk za novega?
Samo za info, če bodo še na desktopu tako slabi rezulati, bom lahko menjal disk za novega?