Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

SuperVeloce ::
jaz sem ga dobil pri m500 in mx100
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

lopov ::

PrimozR ::
V škatli mam samo blister, ESD vrečko in dodan tisti plastični distančnik. Pa ne verjamem, da sem kake papirje vrgel stran. Disk kupljen pred slabim letom pri Top Solutions (tik pred prvomajskimi, sem ga dobil na zadnji delovni dan), garancija je nalepljena na zunanji strani škatle.

V škatli mam samo blister, ESD vrečko in dodan tisti plastični distančnik. Pa ne verjamem, da sem kake papirje vrgel stran. Disk kupljen pred slabim letom pri Top Solutions (tik pred prvomajskimi, sem ga dobil na zadnji delovni dan), garancija je nalepljena na zunanji strani škatle.
Ne bit hud, ampak -- pod blisterjem ni bilo nič?

Modri dirkač ::
Tudi pri meni ne, nobenega SW, kupljen na mimovrste 2 meseca nazaj, mx100.
Everybody lies!

Zgleda so dajali le en čas. m500 sem nabavil v Nemčiji v času, ko so že praznili zalogo zaradi mx100. Kmalu zatem sem vzel mx100 (ker poceni m500 nisem več dobil) kar pri nas na mimovrste. Oba 256gb
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

PrimozR ::
Zdajle ne, morda prej, ampak saj pravim, pomojem nisem stran metal...

Zdajle ne, morda prej, ampak saj pravim, pomojem nisem stran metal...
Hm, morda pa res ni vključeno :/

TribesMan ::
Glede na mnogo težav z MX100 in random BSODi, toplo odsvetujem to zadevo... tako da karkoli drugega sam MX100 ne :D
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

CyberPunk ::
MX100 imam v prenosniku ze skoraj pol leta in deluje povsem OK. Netbook ima en kup drugih ozkih grl, pa gledam najcenejso ponudbo; edino nekje v spominu sem imel, da je Intenso (mogoce pa je bil Kingston) imel en star kontroler in/ali en slabsi flash.

iloveboobz ::
to je bil kingston v300. Intenso je kul, ima tošibin flash in malce slabši phison kontroler.

Jah napišite na Google "MX100 BSOD" in se čudite.
Jaz dobivam na compu random resete od enkrat na teden do petkrat na dan... kakor se mu sprdne.
Probal sem že vse mogoče zadeve, preprosto ne špila.
Jaz dobivam na compu random resete od enkrat na teden do petkrat na dan... kakor se mu sprdne.

Jah napišite na Google "MX100 BSOD" in se čudite.
in po čem sklepaš, da je problem v ssdju in ne kje drugje ?
ps:
maš zadnji fw gor ?

CyberPunk ::
Uf, pa res, vidim, da je MU02 zdaj. Je OK? Imam MU01, pa ne bi rad, da bi z apdejtom kaj podrl. ;)

zgleda da je tale mx100 kot sandforce; nekateri pogoni enostavno bsodajo, kjub popravljenim firmwareom.

ace99 ::
iloveboobz je izjavil:
zgleda da je tale mx100 kot sandforce; nekateri pogoni enostavno bsodajo, kjub popravljenim firmwareom.
ja kako je pa to mozno??? pa tako si jih promoviral kot best buy in ne vem kaj se vse..
a sedaj so pa kot sandforce? dej bod drugic rajs tiho in ne zavajej folka!!

Dr_M ::
Zakaj pa ti nisi povedal, da so problematicni?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

yup, mislim, da bi crucial bil kr vesel takih jasnovidcev.
Besides, še zdaj ne vemo kje dejansko tici zajec in če je stvar res tako problematicna k sandforce...
Besides, še zdaj ne vemo kje dejansko tici zajec in če je stvar res tako problematicna k sandforce...

N4m31355 ::
iloveboobz je izjavil:
ja kako je pa to mozno??? pa tako si jih promoviral kot best buy in ne vem kaj se vse..
a sedaj so pa kot sandforce? dej bod drugic rajs tiho in ne zavajej folka!!
Prijaznost in vljudnost na vrhuncu!
Promovira se izdelek ki se odreze najbolje na testih. Verjemi, da se je prodalo ogromno mx100. Ce dobis BSOD na novi instalaciji to ne pomeni avtomatcno da je krivec SSD.
Ce se ugotovi da izdelek ni vec tako dober, se ga seveda neha promovirati. Se ti to ne zdi logicno?

Mogoče je kak jezni prodajalec, ki sedi na ogromni zalogi v300 :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

iloveboobz je izjavil:
in po čem sklepaš, da je problem v ssdju in ne kje drugje ?
ps:
maš zadnji fw gor ?
Sklepam po tem, da na istem računalniku do vgradnje MX100 nikoli nisem imel težav z BSODi, od vgradnje naprej pa so redni (gre za clean install). Druga stvar je da včasih po BSODu ko se računalnik reboota, BIOS ne najde več SSDja (ga ni več na seznamu), dokler nekajkrat "hard resetaš" mašine (komplet power off). Tretja stvar, poglej Crucial forum, ljudi s tem problemom je ogromno, ampak Crucial mirno ignorira.
Sem namestil zadnji FW pred kakim tednom, ampak nobene razlike. Isto poročajo tudi drugi uporabniki.

Dj za hec nastavi tole na active, če bo kej bolše
http://www.sevenforums.com/tutorials/17...
Meni je to zmanjšalo bsode na sandforce (ki so btw mel identične simptome kot ti).
http://www.sevenforums.com/tutorials/17...
Meni je to zmanjšalo bsode na sandforce (ki so btw mel identične simptome kot ti).
Zgodovina sprememb…

Bom probal... :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TribesMan ()

Lonsarg ::
Pa od kje sploh ugotovitev, da je to bug in ne okvara? Sicer je malce težko dokazat okvaro, ki povzroča random BSOD, ampak probat ni greh.

ace99 ::

potem najbolje, da še kr priporočamo samsung 830, ki je že par let na trgu. Ali še precej starejšega intel 320; zdaj je že v kompletu popatchan 
PS:
Še vedno ne vemo, ali gre to samo za LOT defektnih pogonov ali kak večji firmware/hardware zajeb.
Par jeznih uporabnikov na forumu še nič ne pomeni napram na miljone prodanih kosov.
Besides, tako ali tako imaš 3 leta garancije, če kej heca. Use it.

PS:
Še vedno ne vemo, ali gre to samo za LOT defektnih pogonov ali kak večji firmware/hardware zajeb.
Par jeznih uporabnikov na forumu še nič ne pomeni napram na miljone prodanih kosov.
Besides, tako ali tako imaš 3 leta garancije, če kej heca. Use it.
Zgodovina sprememb…

Egidij88 ::
Magična beseda: Backup. Vedno. Večkrat. Backup.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Egidij88 ()

ST-777 ::
iloveboobz je izjavil:
potem najbolje, da še kr priporočamo samsung 830, ki je že par let na trgu. Ali še precej starejšega intel 320; zdaj je že v kompletu popatchanKer omenjaš oba modela - ko sem kupil Intelov 320 in kasneje Samsungov 830 SSD, sta bila oba še dokaj malo časa na trgu. Takrat sem si zastavil vprašanje: ali je smiselno kupiti novinca, kaj pa, če bo kasneje šlo kaj narobe, saj so se težave pojavljale tudi pri SSD-jih drugih firm, ki so bili precej dalj časa na trgu?
Vseeno sem se odločil za novinca in ni mi žal, z obema ni nobenih problemov. Morda Intel in Samsung bolj temeljito testirata nekatere modele. Pri tistih, ki jih ne, pa pride do težav. Oba Intel in Samsung imata nekatere modele, ki delajo probleme uporabnikom.

Samsung 830 je bil zelo dolgo na trgu, samo pri nas precej casa ni bil poznan.

ST-777 ::

Mare2 ::
ne mors trdit, da je disk super in ne vem kaj, kot je to pocel hojnik!!
Vsak, ki ima 5 minut časa, se spravi na našega hojnika. Po njegovi zaslugi in nasvetu sem si pravilno namestil msata disk in vse ostalo. Zato tistih 5 minut uporabite za kaj drugega... :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Ja nekdo more bit kriv za njihove težave. Bi lahko jaz zaradi 840evo postrelil vse tech novinarje, če bi se toliko obremenjeval

Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()

Mare2 ::
SuperVeloce je izjavil:
Bi lahko jaz zaradi 840evo postrelil vse tech novinarje
A ne dela?
Upajmo, da tvojega sporočila ni videl kak policaj, saj veš, kazenske ovadbe so danes moderne. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

> A ne dela?
840evo še vedno trpi za read bugom (ki ubistvo niti ni bug, ampak fizika na delu).
840evo še vedno trpi za read bugom (ki ubistvo niti ni bug, ampak fizika na delu).

AvtoR ::
Par let nazaj so v reviji Monitor na vse pretege hvalili sandforce pogone.
K sreči sem začel spremljati tole temo in po nasvetu hojnikb nabavil Samsunga 830
Še zdaj sem mu hvaležen!
Še sreča, da nisem ubogal "strokovnjakov" iz revije monitor
Naročnino za revijo Monitor sem pa odpovedu
K sreči sem začel spremljati tole temo in po nasvetu hojnikb nabavil Samsunga 830

Še zdaj sem mu hvaležen!
Še sreča, da nisem ubogal "strokovnjakov" iz revije monitor

Naročnino za revijo Monitor sem pa odpovedu

Ni čudno, da so ga na vse pretege hvalil, če je pa izpljuno magičnih 550/500MBs iz najbolj zanič flasha 
Btw, sf3700 očitno še kr zamuja. Mogoče ga celo dobimo to desetletje
In other news, more 3D goodness
http://anandtech.com/show/9113/toshiba-...

Btw, sf3700 očitno še kr zamuja. Mogoče ga celo dobimo to desetletje

In other news, more 3D goodness

http://anandtech.com/show/9113/toshiba-...

Evo kar dobro dela.
Po temu nisem nic kaj dosti spreminjal, mogoce prve 3 tedne, potem pa bolj ali manj vse stoji, razen kaksne manjse zadeve.
Original Install Date: 16.11.2014, 15:37:37
Po temu nisem nic kaj dosti spreminjal, mogoce prve 3 tedne, potem pa bolj ali manj vse stoji, razen kaksne manjse zadeve.
Original Install Date: 16.11.2014, 15:37:37

m!cho ::
Torej prosim iščem 240 ali 250gb disk, pripravljen sem nanj počakat tudi do 2 tedna. Važno mi je da je hiter (vsaj 500mb/s), zanesljiv in da ima garancijo. Iščem seveda najcenejšo varjanto. Zaenkrat http://www.sestavi.si/index.php/item/di...
Kaj pametnejšega?
Kaj pametnejšega?