Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

iloveboobz ::
arc je kr kul, ker koristi SLC cache (hitro pisanje in pomoje tudi boljši endurance).
Pa še poudarek je na consistency kot surovih IOPSih, kar je tut plus za sever.

3man ::
iloveboobz je izjavil:
arc je kr kul, ker koristi SLC cache (hitro pisanje in pomoje tudi boljši endurance).
Ampak je pa od OCZja, ki jim ni za zaupat :p

technolog ::
Samsung 830
Danes malo gledam SMART statistiko. V dveh letih in pol uporabe sem zapisal 90TB (cirka 700 prepisov celic). Kako je to sploh mogoče? Sumim, da je razlog to, da imam samo 4GB rama, ki ga pogosto presežem...
Danes malo gledam SMART statistiko. V dveh letih in pol uporabe sem zapisal 90TB (cirka 700 prepisov celic). Kako je to sploh mogoče? Sumim, da je razlog to, da imam samo 4GB rama, ki ga pogosto presežem...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()

ST-777 ::

mas se ene 100 let,da ga znucas tko da nebo panike;)
we get it. dealal si z oczji in so bli crap ;)
iloveboobz je izjavil:
Ampak je pa od OCZja, ki jim ni za zaupat :p
we get it. dealal si z oczji in so bli crap ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

perci ::
no, jst sem zdej nabavu bx100 in kloniral disk novega laptopa, ki sem mu iztaknil HDD.
Zadeva leti, edino particije je bilo treba alignat.
Zaenkrat kul izkušnja, poročam, če bodo težave.
Zadeva leti, edino particije je bilo treba alignat.
Zaenkrat kul izkušnja, poročam, če bodo težave.

perci ::
Ok, vidim, da sem hecno napisal - nisem sam kloniral, ampak sem naročil, da so mi v štacuni to naredili (nov laptop).
Skratka, ne vem s katerim softwareom so klonirali, particije sem pa aligneal z AOMEI partition assistant.
Skratka, ne vem s katerim softwareom so klonirali, particije sem pa aligneal z AOMEI partition assistant.

tt2 ::
http://www.intelgamingpromo.com/intel15...
A to je kaj konkretno novega, ali pač samo velika reklama? Ker kolikor mi je znano intel-jevi ssd-ji niso bili top izbira v preteklosti.
A to je kaj konkretno novega, ali pač samo velika reklama? Ker kolikor mi je znano intel-jevi ssd-ji niso bili top izbira v preteklosti.

Dr_M ::
Mogoce pa vseeno relativno cenovno ugodna resitev za navadne smrtnike. Ce bi bila cena na GB podobna, kot je recimo pri Samsungu 850 Pro, bi bila cista zmaga.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

O ceni podobni 850pro kr pozabi.
Stvar je dobra do 2500MB/s in 440k IOPS
To bodo zlatarske cene
PS:
Takale zver ni za navadne smrtnike :)
Stvar je dobra do 2500MB/s in 440k IOPS
To bodo zlatarske cene
PS:
Takale zver ni za navadne smrtnike :)
Zgodovina sprememb…

Pol to ni neka revolucija, ker to ze obstaja.

yup, sam pač dober marketing majo in svoje enterprise pogone tiščijo consumerjim z preveč dnarja :)

jest10 ::
Samsung 830 ... V dveh letih in pol uporabe sem zapisal 90TB ... Sumim, da je razlog to, da imam samo 4GB rama, ki ga pogosto presežem...Ni razlog v ramu. Imam 4 GB na 32 bitnih Win 7, moj Samsung 830 je podobno star kot tvoj in CrystalDiskInfo pokaže 6,2 TB.
In pri meni v podobnem času 2,5TB

scipascapa ::
INTENSO 120GB SSD
SEG 424.5 / 125.2
512K 255.7 / 106.3
4K 20.44 / 20.07
4K 77.97 / 22.41
QD32
nekam slabo tole, mar ne? Kako že temeljito preveriš v WIN7 če je AHCI pravilno nastavljen in particaja pravilo klonirana oz. alligement OK?
SEG 424.5 / 125.2
512K 255.7 / 106.3
4K 20.44 / 20.07
4K 77.97 / 22.41
QD32
nekam slabo tole, mar ne? Kako že temeljito preveriš v WIN7 če je AHCI pravilno nastavljen in particaja pravilo klonirana oz. alligement OK?

Vesoljc ::
transcend 370 256gb za 107e v slo, je se kaka cenejsa varjanta?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

tule maš bx100 (isti kontroler in nand) za 104e
http://funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/t...
as ssd
scipascapa je izjavil:
INTENSO 120GB SSD
SEG 424.5 / 125.2
512K 255.7 / 106.3
4K 20.44 / 20.07
4K 77.97 / 22.41
QD32
as ssd
Zgodovina sprememb…

forg0tten ::
iloveboobz je izjavil:
tule maš bx100 (isti kontroler in nand) za 104e
scipascapa je izjavil:
INTENSO 120GB SSD
Očitno je šla nekaj gor cena, ker je zdaj 107,62EUR, je pa BX100 trenutno top izbira, enaa ima še najceneje:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: forg0tten ()

Yup, sm2246EN kontroller dobiva fuŁ na popularnosti zadnje cajte. Kar je kul, ker je dost spodobna zadeva in ne crapshot, kot sandforce.

Tudi SF je bil na zacetku "dober", cez cas so se pa zacele kazat tezave.

Upajmo, da pri siliconmotion niso tko zafural. Pa sej nebi "smel", pobje so že dolg na sceni :)
(little trivia: čist taprvi eeepc uporabla njihov pata to nand controller :D )
(little trivia: čist taprvi eeepc uporabla njihov pata to nand controller :D )
Zgodovina sprememb…

scipascapa je izjavil:
š čim klonirate kaj dise?S programom Norton Ghost sem naredil backup vsebine 67 GB (OS Win 7 + programi + podatki) v 15 minutah iz SSD na HDD. Preizkusil sem tudi Clonezillo, ker me je zanimalo, kako hitro deluje, vendar je po mojem mnenju Clonezilla preveč zapleten program.

zapleten ?
Razn "dosovskega" vmesnika ni nič bolj zapleten od teh fancy rešitev z našminkanim GUI.
Razn "dosovskega" vmesnika ni nič bolj zapleten od teh fancy rešitev z našminkanim GUI.

iloveboobz je izjavil:
zapleten ? Razn "dosovskega" vmesnika ni nič bolj zapleten od teh fancy rešitev z našminkanim GUI.Norton Ghost zaženem iz CD-ja in ima "dosovski" vmesnik. N.G. ima tudi možnost vklopa verifikacije. Ima to možnost tudi Clonezilla, in koliko približno porabi časa (z verifikacijo vred), da naredi backup vsebine 67 GB?

r3spect ::
Mi lahko kdo razloži, čemu je cena Samsung EVO 850 nižja od Samsung EVO 840, pri večini večjih ponudnikov?

Ponavadi to ni razlog za nižjo ceno. Vsaj pri ostalih artiklih. Torej 850 še ne velja za zanesljivega? Imaš kakšen predlog, če izbiram med naštetima?

850evo itk... 840 ima še vedno probleme z branjem, tko da odpade v vsakem primeru.
Pri 850evo imaš vsaj 5 let garancije, kar je velik plus.
Pri 850evo imaš vsaj 5 let garancije, kar je velik plus.

Sem se tudi sam bolj nagibal k 850, želel sem le razčistit dvom zaradi sumljive cene. Hvala.

Cene je samo posledica večje proizvodnje/večjega yielda 3D nanda, kar se pa pozna na ceni.

N4m31355 ::
kako delate cloneranje z vecjega na mansi disk ? probov pr clonezilli skor use pa ni nc ratal..

N4m31355 ::
vedno mi faila.. 1. particijo se gre, naslednje pa ne..
pod advanced dodam se -icds pa ne uspe.
pod advanced dodam se -icds pa ne uspe.

m!cho ::
Prosim za pomoč! Pred kakšnim tednom sem spraševal katerega priporočate, sam sem razmišljal o Sasmung PRO, svetovali ste OCZ ARC 100. Torej za sistemski disk bom dal SSD, 240GB (250Gb). Torej rabim nekaj kar je hitro, zanesljivo, ugodno. Priporočate kaj drugega kot OCZ ARC 100, kje kupiti najceneje, da bo tudi podpora vredu, da ne bojo komplicirali glede garancije če kaj crkne, v poštev pride seveda tudi tujina.
Zanima me še, s katerim programom priporočate da naredim kloniranje sistema in podatkov iz navadnega na SSD!
Hvala za nasvete, carji ste ;)
Zanima me še, s katerim programom priporočate da naredim kloniranje sistema in podatkov iz navadnega na SSD!
Hvala za nasvete, carji ste ;)

SuperVeloce ::
Samsung ima svoj software za kloniranje, zraven Crucialov dobiš acronis (ki je za moje pojme najboljši)
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C