Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

iloveboobz ::
This goes both ways :)
Povej mi en dober razlog, da bi kupo samsunga namesto cruciala (ne mi o tem, da ti je samsung bolj všeč, saj ko ga imaš enkrat v kompu niti neveš, ali je noter samsung ali čisto x firma).
Mi ti pač predlagamo cenejšo alternativo :)
Povej mi en dober razlog, da bi kupo samsunga namesto cruciala (ne mi o tem, da ti je samsung bolj všeč, saj ko ga imaš enkrat v kompu niti neveš, ali je noter samsung ali čisto x firma).
Mi ti pač predlagamo cenejšo alternativo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

Prav žalostno je, kako naiven folk pada na visoke številke (turbowrite) in znamko. Medtem pa imaš primeljiv produkt manj znane firme za 1/4 cenej in z kvalitetnješim flashom (samsung ima 1000 prepisov, m500 3000)...
EVO je res nesmiseln pri teh cenah, razn če se ti gre za vsak miliwat idle porabe.
EVO je res nesmiseln pri teh cenah, razn če se ti gre za vsak miliwat idle porabe.

V NAND svetu res ne, je pa med general publiko veliko manj tistih, ki so slišali za crucial/micron kot pa samsung :)

Invictus ::
Katerikoli SSD kupite, bo svetlobna leta pred vsakim trdim diskom.
Sploh danes ko dobiš 500GB za manj kot 2x ceno 64GB manj kot 2 leti nazaj ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x

FlyingBee ::

Katerikoli SSD kupite, bo svetlobna leta pred vsakim trdim diskom.
da ne bo pomote, 200 eur je še vedno kar tretjina cene enega v redu prenosnika z navadnim diskom ali celo hibridnim
Težko rečeš prenosku "vredu", če nima ssdja :)
Itk te pa nič ne sili,da kupiš tako velikega. Imaš 120GB modele od 60e naprej... torej 1/10 cene za enormni boost v odzivnosti :)

samo v primeru, če ima še prostor za hdd, sicer pa ni spet tak hudo imet prenosni disk pa si tam shranjevat
imamo doma Mediona s Seagate hibridnim diskom pa sem ful zadovoljen, pač ne rabim še ssd-ja
imamo doma Mediona s Seagate hibridnim diskom pa sem ful zadovoljen, pač ne rabim še ssd-ja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

Skoraj vedno imaš opcijo met dodatn disk... Ali msata, dvdbay ali dodatn bay za disk.. nekaj od tega je skoraj vedno.

je, vsekakor je to prihodnost, padajoče cene pa so lep pokazatelj in naslednji bo s SSD, tukaj ni dvoma
mal je še problem potem z licencam, če kupiš z Win prenosnik ... bo še nekaj časa minilo, da se SSD-ji popolnoma uveljavijo, drugače pa vrteči se diski so bili že 2000 zastareli
iloveboobz je izjavil:
Skoraj vedno imaš opcijo met dodatn disk... Ali msata, dvdbay ali dodatn bay za disk.. nekaj od tega je skoraj vedno.
mal je še problem potem z licencam, če kupiš z Win prenosnik ... bo še nekaj časa minilo, da se SSD-ji popolnoma uveljavijo, drugače pa vrteči se diski so bili že 2000 zastareli
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()

iloveboobz je izjavil:
Zakaj bi bil problem ?
nam, ki to ni problem, smo v manjšini ... saj drugače se strinjam s tabo, ampak hudič je v detajlih

da ne bo pomote, 200 eur je še vedno kar tretjina cene enega v redu prenosnika z navadnim diskom ali celo hibridnim
Če škatlo uporabljaš za delo, je to zanemarljiv strošek. Drugače delaš nekaj narobe.
200 EUR je poldnevna tarifa malo bolj normalno plačanih freelance služb.
Za igrice je pa res mal overkill ...

Če škatlo uporabljaš za delo, je to zanemarljiv strošek. Drugače delaš nekaj narobe.
200 EUR je poldnevna tarifa malo bolj normalno plačanih freelance služb.
Za igrice je pa res mal overkill ...
Polno nesmislov, kje naj začnem ... zanemarljiv, ker prenosnik ni več 600 eur in ne moreš več take primerjave naredit ... igrice in prenosnik je pa tržna niša

PrimozR ::
iloveboobz je izjavil:
iloveboobz je izjavil:
zakaj bi vzel samsunga, če je m500 50€ cenej ?!
Enostavno zato ker mi je Samsung bolj všeč.( eni majo radi blondinke, eni pa rdečke .... )
No potem pa daj 50€ več za praktično isto stvar (m500 ni nič počasnejši v real life), če tako rad padaš na znamke.
Aja pa za bonus dobiš 3x slabši flash :)
Pusti šibke na duši, a ne veš da je Samsung the_best ?
Kar poglej kaj so naredili iz svojih android telefonov.
Cene konkretno padajo, sploh veliki modeli; 480 Gb za 201 eur v Slo.
180€ DE![]()
3x slabši?
Sicer pa hojnikb, ti se tudi precej močno dereš, kako je crucial boljši in vse. Čeprav se je izkazalo, da je zadeva požrešna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

Požrešna kako ?
Aja takrat, ko mu vse power state uzameš (desktop enviroment)... zelo fer ... Ko je pa v igri DIpm/hipm, so pa razlike zanemarljive oz. m550 celo prednjači pred vsemi.
In nikjer se ne derem, da je boljši. Samo izpostavljam fact, da za tak denar pač ponuja največ, zato je neumnost kupovat samsunga, če v real lifeu zadeva ni nič kaj boljša, stane pa vsaj 1/4 več.
jap, TLC flash pač ima že po dizajnu slabši endurance.
Aja takrat, ko mu vse power state uzameš (desktop enviroment)... zelo fer ... Ko je pa v igri DIpm/hipm, so pa razlike zanemarljive oz. m550 celo prednjači pred vsemi.
In nikjer se ne derem, da je boljši. Samo izpostavljam fact, da za tak denar pač ponuja največ, zato je neumnost kupovat samsunga, če v real lifeu zadeva ni nič kaj boljša, stane pa vsaj 1/4 več.
3x slabši?
Zgodovina sprememb…

Dr_M ::
Ce zbiras med M500 in 840 Evo, uzames tistega, ki je cenejsi. In ta trenutek, je M500 bistveno cenejsi. Ubistvu se celo M550 bolj splaca nabavit, kot samsunga.

Exactly my point. In potem se še vedno najde folk, ki je nastrojen proti temu...
Kot da ste plačani s strani samsunga
Kot da ste plačani s strani samsunga

Zgodovina sprememb…

54j0 ::
Jaz sem pred par mesci kupil evo 250Gb za cca 160EUR. Sem zadovoljen, a bi raje kupil m500 240Gb za 100EUR, če bi vedel, kako bo s cenami (hell, v tem primeru bi se odločil za 480Gb). A kdo bi si mislil, da bodo cene padle TAKO hitro. Seveda folk na forumu pretirava in realno se razlike v hitrosti poznajo le redkokomu. Če sem popolnoma iskren, ne opazim bistvene razlike med 840 evo in starim corsair force 3 (120Gb...). Razliko vidim le v benchmark-u in v par ne ravno bistvenih primerih (recimo preverjanje podatkov -kao repair- igre battlefield 4 je sedaj 460Mb/s, prej pa je bilo 220Mb/s).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 54j0 ()

iloveboobz je izjavil:
Požrešna kako ?
3x slabši?
Smo pogruntali, da je Samsung v vseh pogojih varčnejši. Celo sam si dal take linke. U, endurance je slabši. Ena metrika. Kako fino, da najbolj neugodno metriko uporabimo za posploševanje, ane? Ko se pa potegne ven požrešnost je pa vse narobe. Ne deri se nad folkom, ki hočejo Samsunga, ker sam nisi nič boljši, el da navijaš za Crucial.
raje sammy 128gb 840 pro za 93 eur kot m500 240gb za isti denar v de
Trololo much??
iloveboobz je izjavil:
Exactly my point. In potem se še vedno najde folk, ki je nastrojen proti temu...
Kot da ste plačani s strani samsunga![]()
Jaz sem predvsem nastrojen proti brezglavemu zagovarjanju nečesa.
Zgodovina sprememb…

Zakaj je že zagovaranje nečesa, ki je konkretno cenejše in nič opazno slabše (ok pač porabi več v določenih primerih in blesti v benchih zaradi turbowrite) brezglavo početje ?
Tvoje izjave so brezglave. Pač samsung fanboyism.
Smo pogruntali, da je Samsung v vseh pogojih varčnejši. Celo sam si dal take linke. U, endurance je slabši. Ena metrika. Kako fino, da najbolj neugodno metriko uporabimo za posploševanje, ane? Ko se pa potegne ven požrešnost je pa vse narobe. Ne deri se nad folkom, ki hočejo Samsunga, ker sam nisi nič boljši, el da navijaš za Crucial.
Zdaj se obešaš na to porabo, kot da je razlike vsaj pol ure.. Ko pa vsi vemo, da je v večini primerov skoraj zanemarljiv delež in je rahlo nižja svetlost ali kaj drugega boljši power saver kot malo varćnejši disk. Heck, za 50€ več, kolker boš dal za tega varčnega samsunga, dobiš že dodatn battery pack, če ti je tolk do porabe oz. avtonomije.
In z m550 samsung sploh nima več edgea v vseh cornerjih porabe, ker v najnižjih statih le ta porabi manj.
Torej razn če si super fanboy ali se ti pa gre za vsako minuto avtonomije, pač neboš posegel po samsungu. To je fact. Sprijaznite se s tem, da vas samsung na suho odira s temi cenami.
Zgodovina sprememb…

destiny ::
No, pri prenosnikih je poraba in posledično proizvedena toplota precej pomemben faktor. Več ko pokuri, bolj se greje, bolj se ventilatorji derejo da odpihnejo vroč zrak. Če nč druzga je vsaj annoying!

Kot da jih ni že zunaj ...
In 0,5W se ne pozna niti tam.
Debata vredna kozlovske sodbe ...
In 0,5W se ne pozna niti tam.
Debata vredna kozlovske sodbe ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()

zakaj se obešate na idle, če pa pogoni konstatno preklaplajo v slubmer mode, kjer je poraba par 10mW..

Idle je v resnici relavanten samo na desktopu, kjer nižje pač pogon ne more it (ker so te funkciej v čipsetu izkloplene).
Jap, ker toplota, ki jo odda pogon prestavlja levji delež vse toplote v prenosniku... NOT
No, pri prenosnikih je poraba in posledično proizvedena toplota precej pomemben faktor. Več ko pokuri, bolj se greje, bolj se ventilatorji derejo da odpihnejo vroč zrak. Če nč druzga je vsaj annoying!
Jap, ker toplota, ki jo odda pogon prestavlja levji delež vse toplote v prenosniku... NOT
Zgodovina sprememb…

destiny ::
Klasični diski sploh niso bli zanemarljivi, sploh 7200 rpm ne. Kakšne so številke pri ssd-jih pa ne vem in me kaj preveč podrobno niti ne zanima. Zame je dovolj če je precej manj :)

to be fair, nekateri ssdji v loadu kurijo več kot povprečni diski. Res pa je, da lahko preklopijo v dosti nižji power state kot hddji (razn spindowna mora pri diskih še vedno vrtet ploščo itd) in se tudi zbudijo z njih dosti hitreje.

ST-777 ::
Ce zbiras med M500 in 840 Evo, uzames tistega, ki je cenejsi.Ni vse v ceni. Recimo, da se odločam med SSD Samsung in SSD Crucial in sta približno enako hitra, oba uporabljata kakovostne komponente, SSD Samsung pa je za 30 € dražji. Katerega izberem? Jaz bi Samsunga.
Zakaj? Ker imam mobilnik in TV Samsung in z obema sem zadovoljen. Občutek, ko kupiš SSD tiste firme, s katero si do sedaj zadovoljen, je vsaj zame vreden 30 €. Verjamem pa, da je nekoga drugega pomembnejša nižja cena.

Zakaj? Ker imam mobilnik in TV Samsung in z obema sem zadovoljen.
Potem bi jaz kupil LGja ce bi delal SSDje

Tako da, ne, 30€ drazji evo ne odtehta niti enga centa, ker to je tvoje zelo subjektivno mnenje.
Vseeno pa cenim, da si odkrit fanboy.

blackbfm ::
pri določenih stvareh je smiselen nakup iste firme, recimo wifi oprema ali kaj podobnega.. da bi pa dal par 10e več zato ker na ssdju piše X namesto Y je pa fejst ubrisano.

ST-777 ::
O Crucial M500 in Samsung SSD 840 EVO bo na tem forumu še dosti govora. Kdor želi o obeh izvedeti kaj več, je na spletu članek Crucial M500 vs. Samsung SSD 840 EVO - Battle of the Mainstream SSDs: http://www.hardwarezone.com.sg/feature-...
"When it comes to pricing, the Crucial M500 has a slight edge on the Samsung SSD 840 EVO. For drives in the 256GB category, depending on where you shop, the Crucial M500 can go for as low as S$215. On the other hand, the Samsung SSD 840 EVO commands a higher asking price of at least S$255 - a difference of S$40 or 18%, which is considerable (and the price differential can get wider depending on where you shop).
Hence if you are on a very tight budget, we would recommend going with the Crucial M500."
"When it comes to pricing, the Crucial M500 has a slight edge on the Samsung SSD 840 EVO. For drives in the 256GB category, depending on where you shop, the Crucial M500 can go for as low as S$215. On the other hand, the Samsung SSD 840 EVO commands a higher asking price of at least S$255 - a difference of S$40 or 18%, which is considerable (and the price differential can get wider depending on where you shop).
Hence if you are on a very tight budget, we would recommend going with the Crucial M500."

pri določenih stvareh je smiselen nakup iste firme, recimo wifi oprema ali kaj podobnega.. da bi pa dal par 10e več zato ker na ssdju piše X namesto Y je pa fejst ubrisano.
Pa še to ni nujno zagotovilo, da bo delal ok in bo kompatabilno, ker dosti firm uporablja različne čipsete ...

Dejstvo je, da če rabiš ugoden SSD, boš pač vzel najcenejšo opcijo (jasno z zadovoljivim kontrolerjem), če ti je pa performance na prvem mestu, pa že tako gledaš v napačen segment (tukaj potem pridejo v poštev razni 840pro/sandisk extreme oz. še raje pci-e solucije).
Gledanje na znamko je pa itk neumnost pri ssdjih, ker je v veliki večini primerov znamka le nalepka, komponente pa generične/identične čez celo paleto (to zelo drži pri sandforce pogonih, vedno bolj pa tudi pri marvell pogonih --- m550 vs adata sp920 anyone?). Kar je treba gledat je modele in revizije... če so problematični, se jih pač izogneš. Koliko je takih firm, ki so danes ok, so pa mele v preteklosti crappy controllerje (kingston je eden izmed teh):
Če se pa gre za specifično rabo (absolutn must pri porabi, priložen software) pač vzameš tistega ki ti to ponuja, ne glede na ceno.
Raznega nabijanja o tem kako je neka znama zelo dobra pri delanju ladij in podobnega, pa prosim v ložo z njim..
Gledanje na znamko je pa itk neumnost pri ssdjih, ker je v veliki večini primerov znamka le nalepka, komponente pa generične/identične čez celo paleto (to zelo drži pri sandforce pogonih, vedno bolj pa tudi pri marvell pogonih --- m550 vs adata sp920 anyone?). Kar je treba gledat je modele in revizije... če so problematični, se jih pač izogneš. Koliko je takih firm, ki so danes ok, so pa mele v preteklosti crappy controllerje (kingston je eden izmed teh):
Če se pa gre za specifično rabo (absolutn must pri porabi, priložen software) pač vzameš tistega ki ti to ponuja, ne glede na ceno.
Raznega nabijanja o tem kako je neka znama zelo dobra pri delanju ladij in podobnega, pa prosim v ložo z njim..
Zgodovina sprememb…

Pač fanboyism, sej štekam. Včash je bil tut folk upaljen na intle (in čist pošteno -- imelo so dobre ssdje svoj čas), ampak ko je prišlo sandforce obdobje, so pač izgubl svoj edge.
Sicer ima trenutno samsung super produkte (sploh ko pomisliš, kaj so sposobni potegnat ven iz TLCja), sam tepe jih pricing.
Sicer ima trenutno samsung super produkte (sploh ko pomisliš, kaj so sposobni potegnat ven iz TLCja), sam tepe jih pricing.
Zgodovina sprememb…

http://www.anandtech.com/show/7908/adat...
Rebrand M550, pri 128 in 256 GB z nekaj slabšimi perfromansi (uporablaj 128 Gbit flash, namesto 64 Gbit v M550), je pa zato cenejši.
To ni brezglavo početje. Stalno dretje pa je. S čim se izkazujem kot fanboy? S tem da sem izpostavil to tvoje dretje?
Bistvo je bolj, da je Crucial najboljši, oh in sploh, potem pa tako boli, ko nekje ni najboljši. Samo to.
Rebrand M550, pri 128 in 256 GB z nekaj slabšimi perfromansi (uporablaj 128 Gbit flash, namesto 64 Gbit v M550), je pa zato cenejši.
iloveboobz je izjavil:
Zakaj je že zagovaranje nečesa, ki je konkretno cenejše in nič opazno slabše (ok pač porabi več v določenih primerih in blesti v benchih zaradi turbowrite) brezglavo početje ?
Tvoje izjave so brezglave. Pač samsung fanboyism.
To ni brezglavo početje. Stalno dretje pa je. S čim se izkazujem kot fanboy? S tem da sem izpostavil to tvoje dretje?
iloveboobz je izjavil:
Zdaj se obešaš na to porabo, kot da je razlike vsaj pol ure.. Ko pa vsi vemo, da je v večini primerov skoraj zanemarljiv delež in je rahlo nižja svetlost ali kaj drugega boljši power saver kot malo varćnejši disk. Heck, za 50€ več, kolker boš dal za tega varčnega samsunga, dobiš že dodatn battery pack, če ti je tolk do porabe oz. avtonomije.
In z m550 samsung sploh nima več edgea v vseh cornerjih porabe, ker v najnižjih statih le ta porabi manj.
Torej razn če si super fanboy ali se ti pa gre za vsako minuto avtonomije, pač neboš posegel po samsungu. To je fact. Sprijaznite se s tem, da vas samsung na suho odira s temi cenami.
Bistvo je bolj, da je Crucial najboljši, oh in sploh, potem pa tako boli, ko nekje ni najboljši. Samo to.
Zgodovina sprememb…

iloveboobz je izjavil:
Pač fanboyism, sej štekam. Včash je bil tut folk upaljen na intle (in čist pošteno -- imelo so dobre ssdje svoj čas), ampak ko je prišlo sandforce obdobje, so pač izgubl svoj edge.
Čist pošteno, imeli so dobre SSD-je? Intel je SSD popeljal v uporaben izdelek in v mainstream. Pika. X25-M je bil prvi uporaben in cenovno smiselen pogon. Zdaj so pač zaspali oz. se osredotočajo na druge trge. Kategorija je dozorela, torej prodajne cene ne upravičijo več cene razvoja, vsaj dokler je konkurenca načeloma enako dobra (oz. ne toliko slabša) in obenem cenejša.