» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
246 / 507
»»

iloveboobz ::

Sj je tut dobra izbira :)
Enjoy your performance :)

destiny ::

5pellfire je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

Nabaviš m500 in skloniraš z temlem free toolom :)
http://www.minitool-drivecopy.com/drive...

Pa ta program omogoča kloniranje samo podatkov ali klonira celo particijo
...na 64GB SSD-ju imam cca. 40GB podatkov (OS+programi) in nebi rad da mi
nov 120GB SSD skrči na 64GB

Če ti ga skrči na manj kot je velikost diska, greš v Disk management in razširiš primarno particijo na preostali disk. V win8 sem to pred parimi dnevi naredil brez težav in to na sistemski particiji.

seminal ::

Fresh install na windows 8.1 PRo, pa me zanima če morem kaj dodatno izklopt vklopit. Mam pa Corsair 3 120gb. Pa recimo chrome cache na mehanski disk al na SSDju pustit? Hvala

nć ne rabiš nastavlat.

Hayabusa ::

seminal
http://www.ghacks.net/2010/10/19/how-to...

če ga boš pustil na ssdju dodaj v browser shortcut:
--disk-cache-size=1

Poženi win experience index.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

bianconero ::

SSD Kingston V300 ali SSD CRUCIAL M500??

darkolord ::

M500

bianconero je izjavil:

SSD Kingston V300 ali SSD CRUCIAL M500??

sploh ni primerjave.

jasa123434 ::

Kaj pravite
Kingston v300

Bo dovolj dober za sistem,brskalnik in kako igro

vzam crucal m500. oz karkoli druga, ko nima sadnforce.

Skyman ::

ti hojnikb si kar spremen ime v M500 al pa samsung :P
Kaj imas proti sandforce? še sam ga imas v intelu ce prov vidim iz tvojega podpisa jz sm pa pricakoval da imas m500 al pa samsunga not :D

RejZoR ::

SandForce je zdej pomoje čist dobra izbira. Problem je bil na začetku, ko so bile resne težave z BSODi in podobnim...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR je izjavil:

SandForce je zdej pomoje čist dobra izbira. Problem je bil na začetku, ko so bile resne težave z BSODi in podobnim...

Ja bi se strinjal sam imam od zacetka sandforce(kingston hyperX) pa niti enega samega problema z njemu takoj ko sm ga dobil v roke updejt firmware dela ko urca moram potrkat na les

Jaz imam dva sandforce pogonona in ga ne svetujem nikomur. Razn če ga dobite za manj kot polovično ceno najcenejšga ssdja..
Težave ostajajo, čeprav si nekateri zatiskajo uči.

jz si nc ne zatiskam oci,ce si jih mi pa povej tezave da bom odpru oci:D

D3m ::

iloveboobz je izjavil:

Jaz imam dva sandforce pogonona in ga ne svetujem nikomur. Razn če ga dobite za manj kot polovično ceno najcenejšga ssdja..

Katera dva pa? Upam, da ne še ta prve OCZ pogone.
|HP EliteBook|R7 8840U|

ah kje pa.
Adata s510 in intel 330. Oba second gen sandforce (tako kot ta kingston). Oba updejtana na zadn firmare.
Pri obeh je trim kaput (tako kot pri VSEH sandforcih, posledično drop sekvenčnih write hitrosti), adata pa doživlja tudi BSODe ob specifičnih loadih.

Tak da prosim, ne mi o tem, kako so bsodi popravljeni na sandforcih. So popatchani, tako da za večino deluje približno ok.

Zgodovina sprememb…

So popatchani, tako da za večino deluje približno ok

Torej stvar deluje. Hvala za pojasnilo :)
|HP EliteBook|R7 8840U|

D3m je izjavil:

So popatchani, tako da za večino deluje približno ok

Torej stvar deluje. Hvala za pojasnilo :)

Kar pa ne pomen, da stvar deluje za vse. Torej ko stvar kupuješ, si še vedno lahko srečneš, ki te bojo doletele težave.
In napisal sem popatchani, ne popravljeni.

Zgodovina sprememb…

Tukaj se besede "približno" ne upošteva.

Samo a stvar dela ali ne dela.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Sj meni tudi deluje večino časa. Do prvega bsoda. Torej stvar deluje približno.

Either way. Zakaj bi kupo ta junk, če pa dobiš za par € več proper ssd, ki je povrhu hitrejši in zaneslivejši.

Zgodovina sprememb…

FlyingBee ::

m500 v nemčiji cca 75 eur, samo se ne splača le en produkt naročit zaradi poštnine, se potem že splača na nakupovanje.net vzet za 85 eur

Ja glih sel sm zadnic ko si mi ti hojnikb priporocal unega vectorja sm sel gledat in mi je kolega rekel da teh ocz-jev ni vec vectorjev da so jih nehal delati evo pa danes vidim vector 150 sm se kr mal ogrel :D drugace pa kaj pravis mogoce samsung pro 840 al kar tega vector-ja cena tega je cca 210€

če gledaš tanovga vectorja, potem bi jst še mal počaku, da se mal stvar potestira.
Če pa morš vzet ta trenutek, pa vzam PRO. Seveda če rabiš endurance in hitrost, sicer bo tut kak m500 oz EVO dober.

ne ni una sila takoj po novem SSD-ju recimo v roku 1 mesca bi ze bila ko cakam custom serije 290x potem vzamem pa se SSD bi vzel iz nemcije itd.. pustmo to da ne bom zasel v tem :D Nekako bi bolj PRO vzel ni problem € m500 ali pa EVO mi ne dišita mogoce prej kaki intel 530 ali corsair samo to je spet sandforce bos rekel sei vem :D

Skyman je izjavil:

ne ni una sila takoj po novem SSD-ju recimo v roku 1 mesca bi ze bila ko cakam custom serije 290x potem vzamem pa se SSD bi vzel iz nemcije itd.. pustmo to da ne bom zasel v tem :D Nekako bi bolj PRO vzel ni problem € m500 ali pa EVO mi ne dišita mogoce prej kaki intel 530 ali corsair samo to je spet sandforce bos rekel sei vem :D

če vmešaš ta dva pogona v pogovor: po hitrosti 840PRO in v končni fazi tut m500 ne sežeta ta dva sandforčka niti do kolen.

Tak da će maš denar, vzam PRO. Če si na budgetu, vzam m500/EVO.
Defenitivno nič od sandforce. Razn će maš rad suhe številke, potem pa go ahead :D

Zgodovina sprememb…

SuperVeloce ::

ce denar ni problem, vzam 840 pro :)

Če denar ni problem, vzameš PCI-E rešitev ;)

ma ne pci-e ne rabim se xD ampak tko sm mislu do max 230€ dam za 256gb verzijo itd. PRO bi vzev definitivno al pa tega OCZ vector-ja zdej mal cekiram te rewieve :D

SuperVeloce ::

iloveboobz je izjavil:

Če denar ni problem, vzameš PCI-E rešitev ;)

ne za sistemsko particijo...

Zgodovina sprememb…

SuperVeloce je izjavil:

ne za sistemsko particijo...

in zakaj pci-e ni za sistemsko partricijo točno ?

destiny ::

Ne vem zakaj bi tvegal z Vectorjem. Po enem mesecu niti slučajno ne bo tako pretestiran kot Samsung 840 Pro. V hitrosti pa v praksi tudi dvomim da bodo kakšne opazne spremembe.

199€ je na caseking-u ta vector 150 serija! samo ni na zalogi intresting :D

darkolord ::

Pr men so za 40€ takrat k jih ni na zalogi :)

sei nis duhovit ce si to mislu ti mal se manka

FlyingBee ::

men se pa zdi duhovito, edino ena velika luknja je v tej trditvi, ce ni na zalogi se ne pomen da ob natocilu za 40 se ni treba drzat te cene

v150 je z 200€ silno nekonkurenčen. Ko pade enkrat na ~130€ za 250GB, bo pa zanimiv.

spet pobozne zelje da bo 130€ to bo itak potem cez 1-2 leta ali bodo pa prej ukinil tako kot navadnega vector-ja

sploh ne. že danes dobiš 240gb ssd za ~130€, če si pripravljen razkirat z sandforce.

http://www.pixmania.de/solid-state-driv...

Spock83 ::

Vector nima Sandforce krmilnika, če se ne motim. In je razred višje od Vertex. Slednjega verzije štiri si lastim sam in nimam nobenih pripomb. Saj nekoč bo verjetno taka cena za tako kapaciteto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spock83 ()

Dr_M ::

Ce bi motal bit Vector150 130e, potem enako velja to za vse trenutne top 240/256GB modele. Samsung 840 PRO 256GB za 130e anyone? Mokre sanje malih ljudi. :>

Dr_M je izjavil:

Ce bi motal bit Vector150 130e, potem enako velja to za vse trenutne top 240/256GB modele. Samsung 840 PRO 256GB za 130e anyone? Mokre sanje malih ljudi. :>

http://geizhals.at/eu/toshiba-q-256gb-h...
840PRO like endurance and performance za ~40€ manj... Pa malo še počakajmo in bo tut tale blizu 130€ marke :)

Dr_M ::

Hm ja, spet rebrandan jmicron kontroler?

Nope. Je kr lepo marvell, ki med drugim tiči tudi v m500.
In ja, jmicron še neki časa nebo zmožen spravit skup kontrolerja, ki bi lahko konkuriral MDX (840pro).

Zgodovina sprememb…

no comment ::

Sem skoraj vzel SanDisk Ultra Plus 256, ampak sem storniral in vzel Samsung 830 128, ko sem malo začel googlat (nVidijin chipset MCP89 ima očitno probleme z mnogimi SSD-ji).

Samsung 830 zaenkrat dela super v Fusion drive konfiguraciji v mojem 2010 mini-ju. Ampak vseeno, kaka je drugače sodba glede SanDisk Ultra Plus serije?

marvell z 4 kanali. Nič pretresljivega, ampak bolje kot kak sandforček.

Blazz ::

iloveboobz je izjavil:

jaz sem dal čez 20 sandforce SSDjev in 2 samsunga. Vsi so delali povsem enako, brez kakršnihkoli težav. Sandforce je treba dat na zadnji FW in to je to.

si mel pač srečo. Jaz imam dva in oba ne delujeta ok.
En ima še vedno bsode (latest fw), oba pa imata degradacijo performanca, ker trim pač ne deluje (design flaw, problem vseh sandforceov)

Blazz ::

kako ti trim ne deluje no... uveljavljaj garancijo... sam še nikoli nisem opazil degradacije performancea. Kaj pa Bios od plate, maš zadnjega? BSODe sem imel samo na prvih FWjih na Vertex 3 in na čisto prvem fw od V4. Recimo imel sem tudi dva vertexa3 v raidu več mesecev brez downtimea. Vem pa da je OCZ svetoval, da ko se je nagradilo iz tistih slabih FWjev na nove, da si moral tudi OS na novo inštalirati in tudi backup imagea in restore ni rešil težave (kar se je sicer dalo rešiti z bit per bit ghostanjem imagea), mogoče te daje ta težava, ne vem...

s čim pa meriš performance, upam da ne z AS SSD? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()
««
246 / 507
»»