» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
230 / 507
»»

Izi ::

Stvari, ki se z uporabo izrabljajo so potrošna roba in se jih nikoli ne kupuje rabljene tudi če si oziroma še posebno če si reven.
Trdi disk na primer se splača kupiti rabljen, SSD nikoli.
Pa še redko kateremu sploh pride na misel, da bi star SSD prodajal, ker se vedno najde mesto za njegovo uporabo. Ponavadi gre v kakšen starejši računalnik. Tisto, kar boš našel med oglasi pa gre verjetno za nateg. Ali bo SSD zelo izrabljen, nedelujoč, ali pa boš v paketu dobil kakšno nekoristno zidno ploščico >:D

DuleKrtola ::

Mja, tudi niso cenejši od novih. Ima kdo kaj izkušenj s temi TLC jajčki, npr:
http://funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/t...

Izi ::

DuleKrtola je izjavil:

Mja, tudi niso cenejši od novih. Ima kdo kaj izkušenj s temi TLC jajčki, npr:
http://funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/t...
Pa ravno o Samsungu 840 smo tukaj verjetno največ predebatirali.
Če si lahko privoščiš potem vzemi PRO, ki je brez dvoma trenutno NAJ SSD, če pa ne pa vzameš BASIC, ki ga ima tudi že kar precej ljudi in kakšnih posebnih pritožb jaz še nisem slišal, pa ga imajo nekateri že kar nekaj mesecev.

iloveboobz ::

840 vanilla se splača vzet 250GB in gor, manj imo ne. Do 120GB je kak kingston v300 (in njegovi ekvivalenti, dokler nimajo async flasha) bolša izbira. Pa še cena je nekje ista..

Ok, hvala vama za povzetek teme :)

Jinto ::

Imam 840 250gb pol leta, trenutno 1.55TB zapisanih. WLC 9. Do sedaj brez problemov, za domačo uporabo povsem v redu.

Prej sem imel Crucial m4 64gb, katero pa tudi še v redu deluje.

sj ni težava sploh, da vi stvar obrabu v normalnih pogojih, sam če dobiš za isto ceno pogon, ki ima bolši flash, nevidim razloga, da bi vzel potem 840 vanilla..

Mhm, verjetno bom na koncu res vzel Kingstona 120GB (100€), ker je res le malenkost dražji od 60GB. Pri slednjemu je cena 1,25€/GB malo prehuda, dal bi največ 1 na novega, 0,8 za rabljenega.

tule ga dobiš očitno za 92€
http://www.ekupi.si/Kingston-SSDNow-V30...

kuglvinkl ::

Intel DC S3500: http://geizhals.at/de/?fs=dc+s3500&in=

Za reviewje še nisem gledal.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

All ::

A ma kdo izkušnje z add-on sata3 karticam?

mal sm prebiru pa se nekak ne obnesejo..vsaj ne tiste ki so cenejše od ssd-ja .-))

mam P5Q pro, Q9550, 840pro..in zadeva leti...sam.... :-)))

zadeva sploh ne zgleda švoh :D
mogoče škoda, ko nima HE-MLC flasha noter, ampak itk je to pričakovano, glede na price point..
Zdej more intel sam še prenest ta kotroler na consumer pogone..

All je izjavil:

A ma kdo izkušnje z add-on sata3 karticam?

mal sm prebiru pa se nekak ne obnesejo..vsaj ne tiste ki so cenejše od ssd-ja .-))

mam P5Q pro, Q9550, 840pro..in zadeva leti...sam.... :-)))

beži stran od njih. Razn native kontrolerja je vse šrot..
itk nebi nikol opazo razlike, razn v benchih..

Zgodovina sprememb…

batista ::

samsung 830 512GB ali 840 500GB. which one to get?
840 je 20eur dražji in ima 2 leti manj garancije.
Uporabljen pa bo bil za OS, igre in net.
Nameravam ga imet vsaj 3-5 let.

Kaj bi bla razlika med 840 in 840 basic?
http://www.sestavi.si/index.php/item/di...
http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

destiny ::

830 absolutno. sej ne da je z 840 kaj narobe, ampak že samo dodatno 2 leti garancije je dovolj, da se odločiš za 830. Dodatni plus je 20€ nižja cena in MLC flash (je pa tud TLC čisto good enough za omenjeno rabo računala)

D3m ::

TLC je dobra zadeva, sploh zaradi cene in obratovalne dobe.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Dr_M ::

A si ti preprican, da ves o cem govoris?:|

Vem. Cel PC menjamo recimo na max. 5 let, v tem času cene padejo in tehnologija napreduje/izboljšuje za faktor 2.

Zakaj nebi kupili SSD z TLC? Sej PC ne bo večno zdržal.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

WarpedGone ::

Not any more.
Moj E8400 je že 5 let star pa nimam nobene potrebe po njegovi menjavi. Dokler mamaplata ne spusti duše, bo veselo tiktakal pod mizo.
Časi, ko si vsako naslednje leto lahko kupu 2x hitrejšo mašino in dodatno hitrosti res občutu tut v wordu in excelu so mimo.
Kompjuterji postajajo fast enough (razen za zblojen softver ...). Štancanje dodatnih marginalno hitrejših/počasnejih jeder pa koristi predvsem na papirju in izjemnih situacijah.

Dodatni plus je 20€ nižja cena

830 it is. V *ničemer* ni slabši od 840 razen v sintetičnih testih.
Zbogom in hvala za vse ribe

To je res WarpedOne. Ampak mi smo manjšina. :)
|HP EliteBook|R7 8840U|

D3m je izjavil:

TLC je dobra zadeva, sploh zaradi cene in obratovalne dobe.

nope. je ene 3x slabši kar se tiče endurance in ene 50% daljši program time ma..

D3m je izjavil:

Vem. Cel PC menjamo recimo na max. 5 let, v tem času cene padejo in tehnologija napreduje/izboljšuje za faktor 2.

Zakaj nebi kupili SSD z TLC? Sej PC ne bo večno zdržal.

Zakaj bi vzel ssd z slabšim flashom za več denarja, če pa lahko dobiš 830, ki ima bolši flash (in preverjen), hitrejši write speed, 2 leti več garancije... tukaj je 830 nobrainer..

Zgodovina sprememb…

Kakšna je cena 830 nisem preveril.

Vem samo, da je 120GB 840 TLC, 90 EUR.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: amacar ()

Sploh ti ni treba preverjat, če bi prebral originalen post, bi vedu
samsung 830 512GB ali 840 500GB. which one to get?
840 je 20eur dražji in ima 2 leti manj garancije.
Uporabljen pa bo bil za OS, igre in net.
Nameravam ga imet vsaj 3-5 let.

Nisem sploh bral prejšnje poste sem samo odgovarjal glede TLC.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: amacar ()

840 se splača kupit sam v 250GB izvedbi, za 120GB dobiš V300 za približno ceno (ki ima še vedno MLC).

:D TLC, MLC ali SLC. Preveč se obremenjuješ.
|HP EliteBook|R7 8840U|

1k P/E
10-3k P/E
100k P/E

Pa tu sploh niti ni problem sam endurance. Glede na to da je TLC še dokaj frišna zadeva v ssdjih, je vprašljiv tut data retention..

Zgodovina sprememb…

Dami ::

Intel SSD DC S3500 Series 80GB
lesen: 340MB/s • schreiben: 100MB/s • Random 4K lesen: 70000IOPS • Random 4K schreiben: 7000IOPS
A vedo da je leto 2013? Sej vem da je intel pa da ma še kake bombončke, samo 7000iops ter 100mb/s pri pisanju je na ravni starega x-25. Bo treba na teste počakat, sam dam potem raje 2x več za s3700 in dobim proper enterprise disk.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

In pokaži mi ssd v rangu 60-80GB, ki ima bolše specse ...

In je tudi enterprise in ni sandforce..

Zgodovina sprememb…

No no. Ne moreš zdaj, kar Sandforce označiti, kot, da je kužen.
|HP EliteBook|R7 8840U|

sj ni kužen, sam hitrosti niso realne. Maš ceu kup 60-90GB sandforce pogonov, ki so rejtani za 550R/500W, čeprav vsi vemo, da v praksi to niti približno ni tak.

No ko sem vprašal se je izkazalo da samsung 830 ni več dobavljiv, tako da sem vzel 840 500gb.
hvala vsem za odgovore lp

Ni problema. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

kmetek ::

batista: zakaj sta 2 linka za isto zadevo?

Moj TLC Samsung mi bo po trenutni porabi delal 30-50 let. :)
Verjetno bo prej šlo kaj drugega kot flash. Je pa res, da za isto ceno, ne bi vzel TLC-ja (čeprav Sandforce, ki je ponavadi alternativa, tudi ni ravno najboljša izbira).

kuglvinkl ::

Bemo, da me ta novi Intel srbi... Ker rabim samo read, write niti ne...

http://anandtech.com/show/7065/intel-ss...

Cena za 300 GB model je malo nad evro...
Your focus determines your reallity

djmo intel spravi še ta kontroler na consumer pogone.. :D

Dr_M ::

Denarnici zelo neprijazen pogon. Nismo ciljni potrosniki za tole.

Dr_M je izjavil:

Denarnici zelo neprijazen pogon. Nismo ciljni potrosniki za tole.

Sploh ni namenjen takim kot si ti.
Tole je za read centric enterprise in nič druga.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: JerryP ()

Marat ::

Rad bi kupil SSD disk velikosti cca 250 GB za moj prenosnik in sicer Samsungov 840 ali 830. Kje na netu bi mi priporočili to kupiti, da pride ugodna cena in predvsem poštnina?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Marat ()

SuperVeloce ::

830 boš verjetno težko dobil. 840 250gb so precej ugodne cene, tudi pri nas se najde pod 160€

Ja verjetno bom kar prek sestavi.si naroču: http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

Sicer je za ene 30 EUR dražje kot na Amazonu (US), ampak tam, kolikor sem zasledil, ni pošiljanja izven ZDA. Na britanskem Amazonu je pa cena samo par EUR nižja, tko da se mi niti ne splača. Edino zanima me, a je še kaka boljša tuja spletna stran za nakupe računalniških komponent (tako kot recimo bookdepository za knjige)?

FlyingBee ::

hoh.de in še kar nekaj jih je v avstriji in njemački

FlyingBee je izjavil:

hoh.de in še kar nekaj jih je v avstriji in njemački

hvala :) vidim da je na hoh.de dost cenejši ta disk, ki ga hočem: http://www.hoh.de/hardware/ssd-laufwerk...

a veš mogoče kakšni so ponavadi stroški in čas poštnine pri hoh.de? (nemščina mi gre bolj švoh)

EDIT: Če prav razumem, je poštnina za EU države skoraj 15 EUR? :|

Lieferung in EU-Länder
Versandkosten
Die Kosten für den Versand in die EU betragen 14,90 EUR inkl. 1kg Gewicht. Jedes weitere Kilogramm kostet 1 EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Marat ()

BorutK-73 ::

Marat je izjavil:

nemščina mi gre bolj švoh

Uporabi Google Chrome, ima vgrajeno prevajanje.

http://www.amazon.co.uk/Samsung-Series-...

Če se ti da probat, meni za tega piše, da je brezplačna poštnina :).
(ne jamčim)

Jinto je izjavil:

http://www.amazon.co.uk/Samsung-Series-...

Če se ti da probat, meni za tega piše, da je brezplačna poštnina :).
(ne jamčim)

Piše free UK delivery :) tnx anyway, drgač sem pa že naroču te komponente ki jih rabim, hvala vsem.

amacar ::

Ce gres do konca narocila se nic ne doda k postnini, tako da ocitno je free.

Po inštalaciji win7 na samsung 840 sen pognal še hd tune full error scan...baje naj to nebi bilo dobro?
Pred tem mi je velike fajle pisalo na ssd z cca 109mb/s (iz hddja), zdaj pa z 70-75mb/s, res pa je da sem umes inštaliral še nekaj iger in programov.
Kako naj pridem nazaj na 109, bi format in winse na novo gor kej pomagalo?

trim ti ne dela..
sicer pa secure erase ..

al maš pa na ide način naštiman..

Zgodovina sprememb…

ST-777 ::

Golnar je izjavil:

pridejo v kratkem kakšni novi ssdji? oz do konca tega leta?
Da, pride Samsung XP941.

"Samsung je najavilo pričetek množične proizvodnje pogona Solid State s tržno oznako XP941 SSD, ki po obliki spominja na sistemski pomnilnik. Kompaktni pomnilniški medij Samsung XP941 SSD je zaradi uporabe podatkovnega vodila PCI Express 2.0 nadvse zmogljiv, saj zagotavlja branje podatkov s (teoretično) hitrostjo do 1.400 megabajtov na sekundo.

To je skoraj trikrat hitreje od trenutno najzmogljivejšega 2,5-palčnega pogona Solid State, ki je na voljo v prosti prodaji. Pogon Samsung XP941 SSD bo na voljo s kapacitetami 128, 256 in 512 gigabajtov, prve kompaktne prenosnike opremljene z njim, pa lahko na prodajnih policah trgovin pričakujemo že konec leta." Vir: racunalniske-novice.com
««
230 / 507
»»