» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
200 / 507
»»

amigo_no1 ::

Zgodovina sprememb…

Excalibrus ::

Zakaj potem sploh rabiš ssd, če ti hitrost ni klučna oz. je vredu, če je je enaka random 7200 disku?

piek ::

In kdo od vas ima stevilke o zanesljivosti SSDjev? Stare mogoce kje dobite, novih pac ne. In jaz verjamem, da je Vertex 4 ravno toliko zanesljiv kot Samsung 830, raje se bolj, sicer nanj ne bi dajali 5 let garancije ... No, pa saj bomo cez leto ali dve vedeli, pri cem smo. =)
--- Finish it off if you started it! ---

Ocz Vertex 3 je imel 3 leta in jih je 1/2 pocrkala.
-> če ima 6 let jih torej samo še 1/4 umre :)) ?

Dr_M ::

piek je izjavil:

In kdo od vas ima stevilke o zanesljivosti SSDjev? Stare mogoce kje dobite, novih pac ne. In jaz verjamem, da je Vertex 4 ravno toliko zanesljiv kot Samsung 830, raje se bolj, sicer nanj ne bi dajali 5 let garancije ... No, pa saj bomo cez leto ali dve vedeli, pri cem smo. =)

Za Samsunga 830 se ze kar dobro ve, da je ok, tudi njegov predhodnik je bil odlicen, vertex 4 je sicer precej mlajsi in se njegove hibe se ne kazejo zelo, za njegove predhodnike in ostale sorodnike pa vemo, da so za en ku** vredni.
Lahko, da je cisto uredu, lahko pa ne.

piek ::

Saj to vam cel cas dopovedujem - edino skozi cas lahko vidimo, ali je nekaj res dobro ali slabo. Najbolj problematicni so se doslej izkazali SSD-ji na Sandforce cipovju prejsnje generacije (npr. OCZ Vertex 2 in podobni). Jaz sem imel recimo za 7 SSDjev, ze od takrat ko so bile se kapacitete od 32 GB dalje. In edini, ki mi je odpovedal, je bil 32 GB Adata. Vsi ostali se vedno delajo. Vkljucno z Agility 3 in Vertex 3, za katere tu ne najdete najlepsih besed.

Pa zaradi ene odpovedi ne bom trdil, da gre pri Adati za slabo firmo, saj znajo narediti kak dober pomnilniski izdelek, pac tisti ni bil najboljsi. Osebno se mi zdi zanesljivost SSD-jev kar primerljiva s HDD-ji. Odpovedo sele takrat, ko njihova kapaciteta in zmogljivosti niso vec relevantne - ce v tem casu nisem nadgradil, j*** ga.
--- Finish it off if you started it! ---

Eh, predno se bo kaj vec vedelo, se Vertex 4 ze ne bo vec prodajal. :))

Alamar ::

matobeli je izjavil:

Imam samo eno vprašanje, ker nažalost nimam časa prebrati 200 strani teme:

Iščem SSD za sistem (kot edini mass storage v PCju). Velikost okoli 120GB, lahko tudi več če se ne preplača, rabim samo za sistem in programe, kar mi v trenutni konf. znaša krepko pod 100GB z vsemi igricami vred. Mass storage bo na NASu, razen osebnih dokumentov kateri se pa komaj merijo v GB.

Iščem v rangu okoli 100€, oziroma lahko tudi več ker nevem koliko sploh stane disk ki bi ga potreboval.
Zahteve:
-Zanesljivost
-Zanesljivost
-Garancija
-Hitrost

Hitrosti praktično ne rabim. Če bo nekaj hitrejši ali enako hiter od navadnega 7200 3.5 bo ok.
Zanesljivost pa rabim ker bom podobno naredil v službenem prenosniku, kjer res ne bi želel odpovedi ali naključne nadgradnje FWja nekje na terenu 200km iz firme... Tuje trgovine in "sumljive" trgovine odpadejo, najraje bi mimovrste, razen če to pomeni veliko razliko v ceni, za par € se mi pa ne splača.

Pa hvala če se komu da že tisočemu svetovati :)

Nimaš kaj razmišljat, če hočeš iz mimovrste, pa še najcenejši je tam.
http://www.mimovrste.com/artikel/206014...

SplitCookie ::

piek je izjavil:

Ti kar verjami, sploh ko je 4ka že ob izidu bila 'defektna'.
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

ST-777 ::

Zanimivo je, da so na newegg.com uporabniki mnogo manj zadovoljni z OCZ Vertex 4 512GB kot z Vertex 4 manjše kapacitete.

Kar 41% uporabnikov je dalo Vertex 4 512GB najnižjo možno oceno.

(David_T: "Pros: None, Bad, Junk.
Cons: Die affter 3 weeks ! it slow ! Not recommend to any ONE !
Other Thoughts: OCZ Vertex4-25SATA3-512GB Really Bad Drive") http://www.newegg.com/Product/Product.a...

Company ::

Pozdravljeni.
Prosim za pomoč. Vgradil sem SSD Samsung 830 128 GB. Disk mi prepozna kot SCSI disk, hitrosti so pa cca polovici nižje, kot pri uporabniku Veron malo višje. Nastavljeno imam kot AHCI v BIOS. Prosim za nasvet, kako zadeve pravilno skonfigurirati.

Hvala in LP!

WarpedGone ::

Tako da uporabiš enak benčmark kot zgoraj Veron.
Zbogom in hvala za vse ribe

iloveboobz ::

Company je izjavil:

Pozdravljeni.
Prosim za pomoč. Vgradil sem SSD Samsung 830 128 GB. Disk mi prepozna kot SCSI disk, hitrosti so pa cca polovici nižje, kot pri uporabniku Veron malo višje. Nastavljeno imam kot AHCI v BIOS. Prosim za nasvet, kako zadeve pravilno skonfigurirati.

Hvala in LP!

če maš sata2 so polovične hitrosti normalne..

Katera MB & cpu ?

Plošča je Asus P7P55D-E, procesor je intel I5 3,2 GB, 8 GB RAM.
LP!

Plata naj bi podpirala SATA3, pa očitno nekaj ne znam skonfigurirati...
LP!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Company ()

Kateri OS ?

Si priklopil ssd v siv port ?

Marvell(R) SATA 6Gb/s controller:
- 2 x SATA 6.0 Gb/s ports (gray)

4x zeleni so sata2.

Daj screen bencha (crystal disk mark).

Imaš zadnji bios v1601 ter šoferje ?
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Windows 7 64 bit. Priklopljen je pa v pravi port.
Zadnjega BIOSa res nimam, ker se mi zdi, da mora biti z njim nekaj narobe. BIOS file je namreč velik 247 MB, vsi ostali do tega pa cca 1,6 MB.
Zanimivo je pa, da diska v BIOS ni na seznamu SATA naprav (?!)

Zgodovina sprememb…

Hehe, bom pogledal kaj je notri.
v 247MB bios fajlu je notri:
IRST_V10501026_XPVistaWin7.zip...245 MB

P7P55D-E-ASUS-1601.zip...1 MB

IRST_V10501026_XPVistaWin7\Hotfix\dotnetfx35\dotnetfx35.exe
od tega 237 MB
(ms .net framework)

Imaš vsaj v1504 ?

rtfm
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA...
stran 88 izklopi jmicron sata, #89 -> ahci za marwell

configure sata as
ahci

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Takole izgleda benchmark:

BIOS sem nadgradil, na 1601, Jmicron SATA sem disablal, Marvel je nastavljen na AHCI. Ni pa nič boljše...

Zgodovina sprememb…

Za Marvell je to kar normalno.

neres ::

Company: mislim da se ti celo bolj splača imet na Intel controllerju kot na Marvell, SATA 3 gor ali dol. Tisti Marvell SATA 3 priključki so bolj za lepo videt.

gost987 ::

Imam SSD Intel 330 180Gb, priključen na matično ploščo Gigabyte Z77MX-D3H (v SATA 3). Zanima me zakaj imam tako slabo histrost pisanja.

SSD test

SSD test

nastavitve v BIOS-u

nastavitve v BIOS-u

sandforce my friend sandforce :)
nastavi zero podatke v cdm in boš vidu boost ;)

gost987 ::

Kje to spremenim?

neres ::

Z 'incompressible data' (kot je privzeto v CrystalDiskMark) imajo ti SSDji pač slabše hitrosti zapisovanja. Lahko pa testiraš npr. z Atto, ki uporablja 'compressible data', in boš videl lepše številke.

FlyingBee ::

qwea ::

Imam težave z Verbatim 128GB ssd sata2. Na njem je nameščen win7, matična je asus P8H61-M (bios sem posodobil).
Še dva testa

Disk deluje obupno počasi. Za posodobitev firmware-a ne najdem nobenih informacij.
Kje je težava? Kaj lahko storim.

medenko ::

Alamar je izjavil:

matobeli je izjavil:

Imam samo eno vprašanje, ker nažalost nimam časa prebrati 200 strani teme:

Iščem SSD za sistem (kot edini mass storage v PCju). Velikost okoli 120GB, lahko tudi več če se ne preplača, rabim samo za sistem in programe, kar mi v trenutni konf. znaša krepko pod 100GB z vsemi igricami vred. Mass storage bo na NASu, razen osebnih dokumentov kateri se pa komaj merijo v GB.

Iščem v rangu okoli 100EUR, oziroma lahko tudi več ker nevem koliko sploh stane disk ki bi ga potreboval.
Zahteve:
-Zanesljivost
-Zanesljivost
-Garancija
-Hitrost

Hitrosti praktično ne rabim. Če bo nekaj hitrejši ali enako hiter od navadnega 7200 3.5 bo ok.
Zanesljivost pa rabim ker bom podobno naredil v službenem prenosniku, kjer res ne bi želel odpovedi ali naključne nadgradnje FWja nekje na terenu 200km iz firme... Tuje trgovine in "sumljive" trgovine odpadejo, najraje bi mimovrste, razen če to pomeni veliko razliko v ceni, za par EUR se mi pa ne splača.

Pa hvala če se komu da že tisočemu svetovati :)

Nimaš kaj razmišljat, če hočeš iz mimovrste, pa še najcenejši je tam.
http://www.mimovrste.com/artikel/206014...

ceneje:
http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv...

Vaša cena: 97,17 EUR
Spletna cena: 99,99 EUR
Dobavljivost: Na zalogi

samo registrirat se je potrebno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: medenko ()

matobeli ::

hvala za vse info, mimovrste mi je nekako ljubša, mogoče se da tudi kakšen popust dobit, za ceno piva se mi pa tudi ne splača drugje kupovat.

Pa še pri mimovrste mi nikoli niso komplicirali z garancijo/vračili (razen enkrat ko sem hotel nekaj na njihove stroške v garancijo pošiljat).

tudi na comshopu je vse ok....pa kot članu comshop kluba se ti nakupi seštevajo ipd.

qwea je izjavil:

Imam težave z Verbatim 128GB ssd sata2. Na njem je nameščen win7, matična je asus P8H61-M (bios sem posodobil).
Še dva testa

Disk deluje obupno počasi. Za posodobitev firmware-a ne najdem nobenih informacij.
Kje je težava? Kaj lahko storim.

Si pošlihto alignment ? Trim ti dela ?

Spy ::

Imam vprašanje. Ker sem na predprejšnji strani prebral "ne sekiraj se za SATA II, III, 4" me zanima na kaj moram biti pozoren pri nakupu SSDja za starejši laptop HP DV3500el (letnik 2009, SATA). Potrebujem disk cca 120GB. Ima kdo priporočilo? Bodo težave pri namestitvi diska?
Hvala in LP,
Spy.

darkolord ::

Samsung 830. Ne bo težav.

SiMN ::

Živjo! Vprašanje ... iščem SSD za HP EliteBook 8540p - 480GB.
Priporočila? :)

Samsung 830.

Samsung je vsaj tako zanesljiv, 32GB večji in precej cenejši.

Pa lepši je.

http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
Tole bi šlo not? Predvsem me skrbijo priključki sata I II III ...

830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830

Sicer so pa vsi SATA priključki enaki.

FlyingBee ::

glej ga trgovca slovenskega, še malo dvignil cene 830-etk, ko že ima 840 v ponudbi
http://www.mlacom.si/samsung-830-series...

darklord - HVALA ! :)

FlyingBee je izjavil:

glej ga trgovca slovenskega, še malo dvignil cene 830-etk, ko že ima 840 v ponudbi
http://www.mlacom.si/samsung-830-series...

aha dobavitelj jih pa ni?

Dami ::

Samsung 840pro 256gb

Asus Gene V, i7-3770K, OS (win7&64) disk je intel 320 160gb, oba pa priklučena na intelov sata3 porta. Mam še enga sicer (samsunga namreč), mogoče enkrat nardim raid0 za hec na LSI sas2 kontrolerju :)
Kok berem forume me bolj skrbi zanesljivost, itak jih pa nameravam ponucat za raid1.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Dami ::

Edino ne vem zakaj imata oba neumno visok host writes
 .

.

Pri intelu mam po letu pa pol uporabe 129719 recimo.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Dami je izjavil:

Edino ne vem zakaj imata oba neumno visok host writes
 .

.

Pri intelu mam po letu pa pol uporabe 129719 recimo.

veliko pišeš po njem (oz kako programje) + wear levelling..

na kateri samsungovi strani vam je uspelo registrirati ssd?

erm wtf danes? :))

JAO NO :)

JAO NO :)

Ogromno zapisuješ.

pri takem dnevnem zapisovanju pa lahko flash endurance dejansko predstavlja problem ...

Tanov sammy 840 takle skuriš v parih mescih 8-O

rešitev? danes sem veliko iger inštaliral, samo nisem nič na ssd....to mi je blazno čudno no?
««
200 / 507
»»