Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

Bahti ::
Mislim da je TRIM omogocen,bom pa se enkrat preveril ko pridem do svojega PCja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bahti ()

Jst ::
Spock83: Tisti kontroler podpira Hybrid RAID 1 (in 10) HDD+SSD. Ampak moraš imeti SSD enake velikosti kot HDD, če ne, ti ne pomaga kaj velikost HDDjev.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Spock83 ::
Tega nisem vedel. Na žalost sem imel ta krmilnik samo nisem imel priložnosti sprobat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spock83 ()

Bahti ::
hojnikb--Še enkrat sem preveril TRIM funkcijo,rezultat je DisableDeleteNotify = 0 se pravi TRIM je omogočen
lp
lp

Runnagain ::
Je kdo mogoče kupil in zagnal Kingstona, ki je bil zadnjič v akciji pri mv?
Sam sem ga vgradil v netbook-a, pa opazam, da mi občasno "trokira", lučka za disk sveti na polno, sistem pa bolj ali manj zmrzne...po kakšni minuti pa zlaufa naprej.
Ima še kdo podobne težave z kingstonom V+200?
Lp, Runnagain!!
Sam sem ga vgradil v netbook-a, pa opazam, da mi občasno "trokira", lučka za disk sveti na polno, sistem pa bolj ali manj zmrzne...po kakšni minuti pa zlaufa naprej.
Lp, Runnagain!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Runnagain ()

fireX88 ::
si ga posodobil?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

schrack ::
Po prebranih zadnjih straneh je najcenejši samsung 830 128gb na italijanskem amazonu.93 evrov s poštnino.To je trenutno bestbuy za to ceno,ne?

technolog ::
Sedaj imam pa eno vprašanje za vas. Kako hitro se vam obrabljajo celice?
To se da pogledati v smart podatkih pod lastnostjo "wear-leveling-count".
Pri meni je 80 po 8h mesecih uporabe, torej sem na dan zapisal v povprečju 40GB podatkov. Je pa res da uporabljam ramdisk za /tmp/ direktorij.
To se da pogledati v smart podatkih pod lastnostjo "wear-leveling-count".
Pri meni je 80 po 8h mesecih uporabe, torej sem na dan zapisal v povprečju 40GB podatkov. Je pa res da uporabljam ramdisk za /tmp/ direktorij.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()

blze ::
Živjo,
Imam ssd disk od intela 320.
Tukaj je test:
Prenosnik je tale: http://www.asus.com/Notebooks/Multimedi...
Noter imam 8 giga rama.
Komentarji dobrodošli glede na test?
V biosu je nastavljeno na AHCI...
Hvala
Tukaj je test:
Prenosnik je tale: http://www.asus.com/Notebooks/Multimedi...
Noter imam 8 giga rama.
Komentarji dobrodošli glede na test?
V biosu je nastavljeno na AHCI...
Hvala
uživejte
blze
blze
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blze ()

kuglvinkl ::
tehnolog, 40 GB na dan zapišeš?
blze, glej predvsme random read, vse ostalo je who cares.
blze, glej predvsme random read, vse ostalo je who cares.

SplitCookie ::
54GB/dan tu
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

Crystal disk info
V info;
W7 ne disabla defraga in podobnih zadev, če zazna SSD
To je treba vse ročno
Samsungov utility ima to funkcijo
+
Samsungov ssd po defaultu nima overprovisioninga
V info;
To je treba vse ročno
Samsungov utility ima to funkcijo
+
Samsungov ssd po defaultu nima overprovisioninga

Izi ::
SplitCookie je izjavil:
To je treba vse ročno
Širiš krivo vero.
W7 nikoli ne nastavi defrag za SSD, na HDD pa ga pusti nastavljenega za enkrat na teden.
Tudi vse ostalo pravilno nastavi in ni treba ročno nastaviti popolnoma nič. Lahko pa to 100% potrdim samo za intelove SSD-je, za vse dosedanje modele. Mogoče obstaja kakšna leva firma SSD-jev, kjer sistem ne uspe zaznati, da gre za SSD, ampak jaz takega še nisem imel v rokah.

Širiš krivo vero.
Ye rajt. Kako to da sem moral potem jaz to vse ročno izklapljat ?
Defrag je pa bil nastavljen da se zažene tedensko, indexing on, še par gluposti enabled
W7Home vsi updati
Ne vem če je samsung leva ssd firma, dvomim

ducttape ::
Defrag service ostane vklopljen ampak ce pogledas za katere pogone je defrag nastavljen bos videl da SSDja ni na seznamu, so samo HDDji.
Preverjeno na W7Pro, Samsung 830.
Preverjeno na W7Pro, Samsung 830.

Dami ::
Misliš 330? Ker 320 je sata2 in tele številke se ne ujemajo

Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

@ducttape - ah, fancy

jest10 ::
SplitCookie je izjavil:
To je treba vse ročno
Širiš krivo vero.
W7 nikoli ne nastavi defrag za SSD, na HDD pa ga pusti nastavljenega za enkrat na teden.
Tudi vse ostalo pravilno nastavi in ni treba ročno nastaviti popolnoma nič. Lahko pa to 100% potrdim samo za intelove SSD-je, za vse dosedanje modele. Mogoče obstaja kakšna leva firma SSD-jev, kjer sistem ne uspe zaznati, da gre za SSD, ampak jaz takega še nisem imel v rokah.
Pismo kok je Intel 330 60GB lev SSD, da so mu W7 SP1 nastavili defrag

Jst ::
Pri mojemu S830 je bil defrag tudi vklopljen. Ultimate x64 up to date.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"

destiny ::
Kot se spomnim so nekateri moral zagnat windows experience index test, ki je potem pravilno vklopil/izklopil razne service.

Izi ::
Uradno potrjeno od Microsofta in večkrat preizkušeno z moje strani in tudi na raznih forumih trdijo enako, da Windows 7 vse verzije in tako 32 kot 64bit, vedno za SSD avtomatsko izključijo defragmentacijo, Superfetch, Prefetcher in ReadyBoost funkcije.
To velja za prav za vse SSD-je vseh firm.
Sam sem namestil Windows 7 64bit, različne verzije na že vsaj kakšnih 20 različnih računalnikov s SSD in prav vsakič je bilo vse potrebno izklopljeno, medtem ko za HDD ostane vklopljeno.
Problem je, da se pravzaprav ne vidi, da sistem SSD izloči iz defragmentacije.
Če greš v Disk Defragmenter vse izgleda, kot da je defragmetacija nastavljena tudi za SSD, ampak v resnici ni. SSD je na spisku in lahko ga defragmentiraš ročno, sam od sebe pa se ne bo defragmentiral.
Tam piše, da je defragnmenter vklopljen in da se bo naslednja defragmentacija izvršila takrat na tisti določen datum. AMPAK ta defragmentacije se bo izvršila samo na HDD-jih, na SSD pa ne.
Problem, je, da ne obstaja nastavljanje za vsako enoto posebej. Zato izgleda, kot da se bo SSD tudi defragmentiral, ampak se ne bo, ker ima Windows nekje v ozadju nastavljeno, da se SSD ne sme nikoli defragmentirati.
Čez kakšen teden pojdi v Disk Defragmenter in poglej kdaj so bile izvedene zadnje defragmentacije. HDD se bo defragmentiral vsak teden, medtem ko bo pri SSD pisalo, da še nikoli ni bil defragmentiran in tako bo ostalo za vedno tudi če se tebi ZDI, da je defragmentacija za SSD vklopljena. NI VKLOPLJENA, Windows 7 bo SSD enostavno ignoriral.
Vidiš lahko, če greš na "Turn on Schedule", in tam klikneš na "Select disks", edino tam se vidi, da je Wisndows SSD sploh ni uvrstil na spoisek.
To velja za prav za vse SSD-je vseh firm.
Sam sem namestil Windows 7 64bit, različne verzije na že vsaj kakšnih 20 različnih računalnikov s SSD in prav vsakič je bilo vse potrebno izklopljeno, medtem ko za HDD ostane vklopljeno.
Problem je, da se pravzaprav ne vidi, da sistem SSD izloči iz defragmentacije.
Če greš v Disk Defragmenter vse izgleda, kot da je defragmetacija nastavljena tudi za SSD, ampak v resnici ni. SSD je na spisku in lahko ga defragmentiraš ročno, sam od sebe pa se ne bo defragmentiral.
Tam piše, da je defragnmenter vklopljen in da se bo naslednja defragmentacija izvršila takrat na tisti določen datum. AMPAK ta defragmentacije se bo izvršila samo na HDD-jih, na SSD pa ne.
Problem, je, da ne obstaja nastavljanje za vsako enoto posebej. Zato izgleda, kot da se bo SSD tudi defragmentiral, ampak se ne bo, ker ima Windows nekje v ozadju nastavljeno, da se SSD ne sme nikoli defragmentirati.
Čez kakšen teden pojdi v Disk Defragmenter in poglej kdaj so bile izvedene zadnje defragmentacije. HDD se bo defragmentiral vsak teden, medtem ko bo pri SSD pisalo, da še nikoli ni bil defragmentiran in tako bo ostalo za vedno tudi če se tebi ZDI, da je defragmentacija za SSD vklopljena. NI VKLOPLJENA, Windows 7 bo SSD enostavno ignoriral.
Vidiš lahko, če greš na "Turn on Schedule", in tam klikneš na "Select disks", edino tam se vidi, da je Wisndows SSD sploh ni uvrstil na spoisek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()

Gogo ::
No čas je, da preidem tudi sam na SSD. Glede na to, da ima moja MB Gigabyte MA790XT-UD4P le SATA 2 priključek razmišljam o nakupu Crucial V4 256 GB SATA 2 SSD.
In sicer tule: http://www.reichelt.de/Flash-Drives-Sol...
Zanima me kvaliteta tega V4, ker sem sam izven hardware scene.
thx folk
thx folk
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|Gainward RTX 2060 Ghost, 6 GB GDDR|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

ru7 ::
V4 niso glih, odzivi na cruical forumu so precej slabi. Ponavadi je minimalno € razlike do M4

blze ::
Misliš 330? Ker 320 je sata2 in tele številke se ne ujemajo![]()
pol bo pa verjetno 330 ja

uživejte
blze
blze

Vzami raje Sata3, so disk writes še vedno hitrejši., Boš pa Sata2 vodilo popolnoma zasičil za razliko od Sata2 ssd-ja

jest10 ::
Grrrrr! Fuck Intel. Jebeni 60GB 330 mi je zdržal celih 19dni
Včerej sem fasal en plav ekran, danes dopoldne pa že 4x plav ekran in 1x zamrznitev sistema. SSD se preprosto neha odzivat, smart pa ne pokaže nobene napake.
S tarega diska jasno laufa vse ok, tako da ni problem z ostalo strojno opremo.

Včerej sem fasal en plav ekran, danes dopoldne pa že 4x plav ekran in 1x zamrznitev sistema. SSD se preprosto neha odzivat, smart pa ne pokaže nobene napake.
S tarega diska jasno laufa vse ok, tako da ni problem z ostalo strojno opremo.

Dami ::
Sandforce pač, tud intel ni imun. Ne vem pa zakaj ljudi po vsem tem času še ni izučilo?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

ST-777 ::
O SSD-ju Intel 520, ki ima Sandforce controler, so zapisali tole: "Intel did go on record saying that the 520 is expected to have far fewer F4/F7 BSODs than any other SF-2281 drive. I asked Intel if I should read into the phrase "far fewer", but the answer was no - the 520 is expected to have similar reliability to the Intel SSD 510 and 320." http://www.anandtech.com/show/5508/inte...
Je pa vprašanje, če je to res.
Je pa vprašanje, če je to res.

kamuee ::
Ali ima kdo problem podobn ko jest ?? in sicer imam samsung ssd 830 128GB, zadeva deluje ko puška, celo deluje preko pričakovanj, ampak imam en problem, da mi startup in shutdown ne naredi tako hitro ko je bil prvič priklopljen. Indexing imam na njemu izklopljen že tko in na particiji ssd-ja. Prej se mi je u trenutku ugasnu zdej pa rab kr ene par sekund.
Prosim za nasvet in ali je to normalno. Performansi mu zenkret rastejo, pač sam to sm opazi da je občutna razlika.
Prosim za nasvet in ali je to normalno. Performansi mu zenkret rastejo, pač sam to sm opazi da je občutna razlika.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Normal I guess. Mojega začne malo bremzat če delaš veliko standby-resume in je OS postavljen gor že dlje časa
Ne vem ali je samo sistem kriv ali je to kaj drugega
Ne vem ali je samo sistem kriv ali je to kaj drugega

Res pa je da se razlikuje kere win7 daš gor, kr se vsaka različica drgač obnaša, pa me sam zanima če je kdo opazu podobne simptome, ko jih mam jest?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamuee ()

PlayTheGame ::
No čas je, da preidem tudi sam na SSD. Glede na to, da ima moja MB Gigabyte MA790XT-UD4P le SATA 2 priključek razmišljam o nakupu Crucial V4 256 GB SATA 2 SSD.
thx folk
Napaka! Ne gledat sata2 SSD-jev, če imaš sata2 priključek. Kot že večkrat povedano, bodo vsi sata3 SSD-ji delovali na sata2 priključku, ki ga bodo za razliko od sata2 SSD-jev izkoristili do konca.
Kvaliteten SSD? Se že res mal ponavljamo, ampak Samsung je s svojo 830 serijo res korak pred vsemi.

MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

PlayTheGame je izjavil:
thx folk
Napaka! Ne gledat sata2 SSD-jev, če imaš sata2 priključek. Kot že večkrat povedano, bodo vsi sata3 SSD-ji delovali na sata2 priključku, ki ga bodo za razliko od sata2 SSD-jev izkoristili do konca.
Kvaliteten SSD? Se že res mal ponavljamo, ampak Samsung je s svojo 830 serijo res korak pred vsemi.![]()
Jest mam sata3 oba diska po 6GB/s..
Hja samsung je samsung, s to 830 serijo je zadel v polno ko z SGS3, morm rečt, me preseneča iz dneva v dan. Mi je registry mechanic zmeru startup 17s, tko da je to kr ok ampak lahko bi blo še hitrejše..

Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamuee ()

PlayTheGame ::
Res pa je da se razlikuje kere win7 daš gor, kr se vsaka različica drgač obnaša, pa me sam zanima če je kdo opazu podobne simptome, ko jih mam jest?
Par dni nazaj sem prvič po več kot 3 letih odkar so izšli, na novo instaliral Win7. Kakšne pohitritve/upočasnitve pri samem zagonu in shutdownu nisem zaznal, čeprav so bili stari windowsi že kar konkretno zabasani. Sem pa zaznal pohitritev - sicer ne veliko pa vendar, ko sem povečal sistemsko particijo, ki je bila pred tem že cca. 66% zafilana, sedaj pa je nekje na 25%. Bi lahko bilo to? Sicer pa obstajajo optimizacije za hitrejši zagon/shutdown računalnika tudi za SSD diske.
Eden izmed takih vodičev, kjer so napisane še vse ostale optimizacije:
http://thessdreview.com/ssd-guides/opti...
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb

Runnagain ::
Je kdo mogoče kupil in zagnal Kingstona, ki je bil zadnjič v akciji pri mv?
Lp, Runnagain!!
Nobeden???
LPR!!

FlyingBee ::
cena super, ampak opisi so pe kar dobri, čeprav naj bi bil malenkost počasnejši od Agility 3 recimo

amigo_no1 ::
Samsung 830 je cena padla 108E v Slo, nimaš kaj razmišljati in delati kompromise s spolizdelki...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...