» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
193 / 507
»»

FlyingBee ::

pa še 840 in 840 pro prideta, tako da bi morala cena še dodatno pasti 830-ki

Dr_M ::

Kje pa pise, da more?

sss ::

V teoriji ponavadi poteka tako, ker bi se npr radi znebili starih zalog?

Madonca nalašč kljubujete z neumestnimi vprašanji

Assass1n ::

Imam trenutno Samsung 830 60gb, če ga zamenjam z tem a brcnem v temo? Imam ga še pol frej z tem da ga imam le za sistem in programe, če bi kupil 120gb bi pa gor vrgel še igre.
Imam plato z podporo le sata 2, tako da hitrost ni tako važna, vrjetno sta tudi zanesljiva tam tam?
Pa za samsunga če dobim cca 50€...?
Lp
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

sss je izjavil:

A je kdo rekel, da bodo 830 ukinili? Prosim, deli z nami ta podatek.

medenko ::

amigo_no1 je izjavil:

A grize ?

nikoli ne veš :))

Runnagain ::

Dr_M je izjavil:

sss je izjavil:

A je kdo rekel, da bodo 830 ukinili? Prosim, deli z nami ta podatek.

Tole je verjetno veljalo za kingstona ;) Velja pa tudi za Samsung...840 verzije so že veselo stestirali!!
TEST: http://thessdreview.com/our-reviews/sam...

Zgodovina sprememb…

Tudi ce ga ukinejo, ga ne bodo dajali zastonj, tako kot se to nekaterim zdi samoumevno.
Ze zdaj je cena tako nizka, da vec kot za kaksno pivo ali 2 ne bos prisparal, ce bos cakal se nekaj mesecev.

jest10 ::

amigo_no1 je izjavil:

Samsung 830 je cena padla 108E v Slo, nimaš kaj razmišljati in delati kompromise s spolizdelki...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...

M4 je pa 102€

s cenami se nikoli ne ve, zato je napisal "v teoriji je tako", recimo to teorijo že podrejo CPU-ji, ker po prihodu 3570k, se 2500k zato ni skoraj nič pocenil, čeprav ga je nesmisel kupovati, če je IB za 5 EUR dražji

Nizjanje cen, kot si vi to predstavljate, je direktno pljuvanje v lastno skledo in resne firme tega ne delajo.

amigo_no1 ::

jest10 je izjavil:

amigo_no1 je izjavil:

Samsung 830 je cena padla 108E v Slo, nimaš kaj razmišljati in delati kompromise s spolizdelki...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...

M4 je pa 102€

Oba sta v špici, vendar je Samsung hitrejši:
http://www.anandtech.com/bench/Product/...

Dr_M je izjavil:

Nizjanje cen, kot si vi to predstavljate, je direktno pljuvanje v lastno skledo in resne firme tega ne delajo.

ne vem kaj si ti predstavljaš, ampak eno je nižanje cen s strani proizvajalcev, drugo je dobaviteljev in tretje še trgovcev retail

cena SSD samsung 830 je v pol leta padla za cca. 80 EUR, tudi večini drugih SSD-jev, kar pa dela mimovrste z 50% znižanjem pa je izjema ... me pa zelo zanima po koliko kupujejo komponente, da jih lahko tako znižajo

Spock83 ::

Jaz mislim, da se se puca zaloga in je zelo dobra reklama za mimovrsto ;)

a lahko sklepamo, da so jih za 50 eur brez davka dobili?

Runnagain ::

Pa so ponovno pošli...upam, da ne bodo vsi imeli problema z zmrzovanjem...moram še malo raziskati, če zna kakšen indexing servis ali pa prefetching na to vplivat.

LPR!!

Zgodovina sprememb…

Ne me strašit, ravno plačal predračun. Naprodaj bo 830 64Gb za cca. 60€(star par mesecev) več ZS.

Lp

kmetek ::

FlyingBee je izjavil:

Dr_M je izjavil:

ne vem kaj si ti predstavljaš, ampak eno je nižanje cen s strani proizvajalcev, drugo je dobaviteljev in tretje še trgovcev retail

cena SSD samsung 830 je v pol leta padla za cca. 80 EUR, tudi večini drugih SSD-jev, kar pa dela mimovrste z 50% znižanjem pa je izjema ... me pa zelo zanima po koliko kupujejo komponente, da jih lahko tako znižajo

tile kingstone so prodajali v minus.

sennheiser ::

Ravno v minus pomoje ne. Pozitivna ničla pa. Drugače pa mislim da je to mal povezano s tem, da je 10 let odkar je mimovrste, ker ni samo tale ssd tisti, ki je konkretno cenejši. Majo tudi druge akcije.

PrimozR ::

Assass1n je izjavil:

Ne me strašit, ravno plačal predračun. Naprodaj bo 830 64Gb za cca. 60€(star par mesecev) več ZS.

Lp

A to tisti, ki je v Nemčiji nov 63 €? :>

Ne za ceno prosim sem na pamet pisal, raje mi povej če že vse veš, če bom lahko z usb bootable Clonezilla skopiral obstoječ disk na novega brez kasnejših zapletov z bsod, hitrostjo itd... Hvala in Lp

RejZoR ::

Clonezilla in PING sta neuporabna pri SandForce baziranih diskih, ker ne marajo bit-perfect kopiranja sektorjev zaradi stiskalnega algoritma. Pri drugih baziranih na npr Marvell kontrolerjih načeloma ne bi smelo bit težav. Čeprav sam vseeno raje kopiram na navaden način z npr EASEUS Todo Backup brez Sector-by-sector funkcije. Predvsem spet zaradi celic in TRIM funkcije pa to.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Kaj pa v windows funkcija v backup and restore, da naredim image diska, ga odstranim, bootam iz cd-ja in potem povrnem backup iz prej narejenega image-a. To bi moralo delat, da ne kompliciram iz 101 programom?
Hvala in Lp

Načeloma naj bi tisto delovalo tud s SandForce SSD-ji čeprav ne bom trdil.

jest10 ::

jest10 je izjavil:

Grrrrr! Fuck Intel. Jebeni 60GB 330 mi je zdržal celih 19dni;((
Včerej sem fasal en plav ekran, danes dopoldne pa že 4x plav ekran in 1x zamrznitev sistema. SSD se preprosto neha odzivat, smart pa ne pokaže nobene napake.
S tarega diska jasno laufa vse ok, tako da ni problem z ostalo strojno opremo.

Fuck Intel, hello Samsung.

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/t...

evo na AGT že za 98 EUR, ampak ...

nanoleet ::

ampak kaj?

SplitCookie ::

Fuck Intel, hello Samsung.

Sandforce power !:)

a ne viš kk hitr je, najhitrejši da crkne:P
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

http://www.techtradecenter.si/164_Kompo...

pa se počasi približujemo 0,7 eur/gb, ampak ...

PrimozR ::

http://geizhals.at/de/740876

Pod 0,6 € na GB.

Glede na tempo padanja bo konec leta 0.50 E /Gb :).

PrimozR je izjavil:

http://geizhals.at/de/740876

Pod 0,6 € na GB.

ne, čist tako, ampak naj ti bo

v glavnem, garancijo hočem v Lj., ker drugače .....

lojze8 ::

Spet se oddaljujete od naslova teme, ki ima že 193 strani in debata teče okoli cen, trgovin, čedalje manj pa je razprave o SSD-ju kot sistemskem disku. Za nekoga ki želi na hitro pregledati temo po nalovu je to postalo nemogoče, ker je enostavno preveč debate o vsem drugem.

kuglvinkl ::

Ma,ko maš razčiščene pojme okrog sistema, se jasno zastavi vprašanje.

je pa tko, da je s w7 to postalo trivialno, če narediš fresh install. Če sistem migriraš, je bolj zabavno. Čem rečt, tehnologija je dozorela.

Jst ::

WARNING!!!

Jaz sem za foro (ker moram itak narediti reinstall) iz http://thessdreview.com strani šel po "The SSD Optimization Guide Redesigned", ki je bil objavljen 16. maja 2012 in vam povem: IZOGIBAJTE SE TEH KAO TWEAKOV!!! Performance merjeno v CrystalDisk je padel, ena vrednost občutno, programi se pa ne odpirajo nič hitreje, ampak prej počasneje.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

stricky ::

PlayTheGame ::

Jst je izjavil:

WARNING!!!

Jaz sem za foro (ker moram itak narediti reinstall) iz http://thessdreview.com strani šel po "The SSD Optimization Guide Redesigned", ki je bil objavljen 16. maja 2012 in vam povem: IZOGIBAJTE SE TEH KAO TWEAKOV!!! Performance merjeno v CrystalDisk je padel, ena vrednost občutno, programi se pa ne odpirajo nič hitreje, ampak prej počasneje.

Katerega tweaka točno se moramo izogibati? Ker jaz (in verjamem da še kdo) sem po tem vodiču nastavil SSD in ne dela nič počasneje. Dosti tweakov pa itak ni namenjenih izboljšanju hitrosti/odzivnosti ampak obstojnosti SSD-ja (npr. indexing, superfetch, TRIM,...). Edino kar nisem naredil je nastavitev za hitrejši shutdown, ker se mi zdi že sedaj več kot dovolj hiter (beri: instanten) ter še eno malenkost, ki se je sedajle ne spomnim - itak je pa treba mal prebrat kaj točno ti določen tweak naredi in se na podlagi tega odločit ali bo to ustrezalo tvojim potrebam? Npr. 'windows search' je že ena takih stvari - nekaterim nepogrešljiv, nekateri ga pa ne uporabljamo itd.

Želimo imeti torej kak konkretnejši argument, zakaj oz. v kateri točki ta vodič ni v redu? :|
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

stricky je izjavil:

http://www.amazon.com/gp/product/B0077C...
Njim je še cenejši.

Si ti že kdaj kaj naročal iz ne EU držav ?

Jst ::

Recimo Visual Studio se nalaga dlje, GIMP iz 3sek na vsaj 10sek. Meni je shutdown že prej trajal dolgo, sedaj še več (nisem pa naredil tistega tweaka, ki force close aplikacije hitreje kot default). Drugače se pa sistem (že od prej) hitreje naloži, kot pa izklopi.

Pri CyristalMark-u so cifre nižje za ene 10%, ena postavka pod random pa za več kot polovico manj. Read seq. prej nad 500, sedaj 460.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Brainstorm ::

Kaj pa pagefile je pametno izklopit, jst sem ga, vendar ne vidim nobene razlike v hitrosti ali stabilnosti systema.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

Fajn je če ga izklopiš, da bo ssd "dalj časa" zdržal, čeprav boš zelo verjetno zamenjal ssd predn boš iztrošu vse celice (z pagefile ali brez..)
#brezpodpisa

Jaz sem sedaj Kingstona dal v desktop, uporabil sem windows fukcijo create disk image in je delalo super.
Samsunga sem pa našravfal v laptop HP 6910p, na novo dal gor win 7 in dela kot navaden HDD. AHCI je on, driverjev nisem našel ali pa ne delajo... mu je kako za pomagat ali je vodilo prepočasno?

Lp

luky ::

Kje izklopiš Pagefile?
luky!

Brezveze. Men se je zdelo kot da je vse skupaj še počasnejše. Sem pustil tko kot je, out of the box in deluje še najlepše. Tud sistem s 6GB RAMa deluje lepše če je pagefile tko kot je ob inštalaciji.

hojnikb ::

Assass1n je izjavil:

Jaz sem sedaj Kingstona dal v desktop, uporabil sem windows fukcijo create disk image in je delalo super.
Samsunga sem pa našravfal v laptop HP 6910p, na novo dal gor win 7 in dela kot navaden HDD. AHCI je on, driverjev nisem našel ali pa ne delajo... mu je kako za pomagat ali je vodilo prepočasno?

Lp

heh tut jst mam ssd v tem istem prenosniku (sicer ne samsunga ampak adata s510) in tut ni nwm kak boost (sploh pr boot časih). Je sicer bolše (ker je bil builtin disk zelo počasn) ampak ni pa nekekga oh in sploh boosta kot na desktopu...
Vodilo imo nebi smel bit problem...
#brezpodpisa

GrMar ::

512GB že pod 300:
http://geizhals.at/eu/626824

s51as ::

Heh pa lih maja sem za vertex 4 256gb dal 290 EUR :/

Sicer pa lepo da cene padajo :)
It's just me myself and I

sennheiser ::

Pa sm tudi sam prešel na ssd, glavni razlog je predvsem mimovrste akcija seveda. Trenutno brez kakršnihkoli težav. Me pa nekaj zanima, ali se mi splača kaj dodatno nastaviti ali je ok če pustim tako kot so windowsi poštimal in seveda kaj naj nastavim če je priporočljivo?

Stran nazaj imaš polno vodičev, načeloma ni treba nič le pazi da ti defrag ne lavfa. Aja pa firmware update če nisi naredil, pri meni ni bil zadnji.

Ga imaš v ahci načinu ?
Na win7/8 ni načeloma potrebno nič nastavljati, poženi samo "windows experience index".
««
193 / 507
»»