» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
179 / 507
»»

Samurai ::

Pri nas bodo 300€+ kar pa spet ni dobra novica.

darkolord ::

WarpedOne> Predvsem za to reč NIČESAR plačat. En kos žice je vrh glave dovolj. Če že nisi zadovoljen s selotejpom.

Verjetno misli v laptopu.

noob96 ::

NejcSSD je izjavil:

A je kdo dobil ta teden SSD od agtja?? Tip na agtju mi je natvezil, da se je nemškim dobaviteljem sesul software za skladiščenje in da zato ni nobenih podatkov o zalogi diskov niti o pošiljkah ki jih dobivajo.....

tudi jaz sem naročil in sedaj čakam... na telefon se pa tako ali tako ne javljajo. poslal sem tudi 3 maile pa niti na enega še ni bilo odgovora. fu** them

EjTi ::

AGT RAČUNALNIKI d.o.o. ima trenutno 3 (od 4-ih) račune blokirane.
http://www.idoo.si/sl/boniteta/AGT-RACU...
Moje mnenje: ker niso plačali stare pošiljke v predvidenem roku, so šli dobavitelji v izvržbo in jim nove robe ne pošiljajo. Zato previdnost pri nakupih.

ST-777 ::

Da ima AGT kar 4 bančne račune, je nenavadno. Funtech ima po mojem mnenju dokaj ugodne cene SSD-jev in samo 1 bančni račun, ki seveda ni blokiran: http://www.idoo.si/sl/boniteta/F-U-N-T-...

nodrim ::

pa na Funtechu čist slučajno prodajajo tud tega novega mega zanesljivega Plextorja, a? ;((

ST-777 ::

@nodrim, SSD Plextor M5 Pro v Evropi še ni na prodaj.

fireX88 ::

EjTi je izjavil:

AGT RAČUNALNIKI d.o.o. ima trenutno 3 (od 4-ih) račune blokirane.
http://www.idoo.si/sl/boniteta/AGT-RACU...
Moje mnenje: ker niso plačali stare pošiljke v predvidenem roku, so šli dobavitelji v izvržbo in jim nove robe ne pošiljajo. Zato previdnost pri nakupih.

eno vpr, kako je v takih primerih z garancijo? nekaj moram poslat na garancijo..
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

bluefish ::

Če firma propade, potem poskušaš pri zastopniku, drugače direktno preko proizvajalca z RMA postopkom.

Gatsu ::

Če že naročate pri AGT vsaj upam da ne plačate za robo vnaprej... Pa nasploh mi ni jasno, zakaj zarad par eurov prihranka naročate pri firmi, za katero je znano, da imajo hude težave z dobavnimi roki že dlje časa. Tole kar so zmislil glede zamude SSD dobav je pa tko banalno, da niti smešno ni...

nene,pri agtju sm naroču prvič in zadnjič oktobra 2010, zdj mi je pa matična nekaj začela jebat pa bi poslal preden mi poteče garancija, sj ni drugega, ostale komponente razen proca pa rama (te pa zaenkrat delajo vredi!) so pa tako ali tako iz drugih trgovin

ducttape ::

Mja, jaz sem dobil Samsunga pri AGT v sredo. Sem pa plačal ob prevzemu, tako da zna to biti razlog zakaj sem prej dobil. Mi je pa omenil da imajo probleme z dobaviteljem, da so jim od 26 naročenih Samsungov v tej pošiljki poslali samo 6.

NejcSSD ::

ducctape a mi lahko poveš datum naročila? Lahko tudi na zs, o zdj so me razpizdil, meni so rekli da ni blo pošiljke. Gremo tja prefukat g. Ješeta, g. Rojino in kompanijo

jaz sem naročil 20.7. in sem 4. v vrsti kao, ti pa praviš da so jih dobili 6.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NejcSSD ()

23.7. sem naročil. Verjetno si 4. v vrsti pri naslednji pošiljki. ;)

lol :D
temu se reče biznis! :D

s51as ::

čuden biznis če mene vprašaš... v tem času je kakih 10 slo tehovcev iz hoha dobil te ssdje... oni pa dobivajo po 6 komadov... kokr da se kdo bran prodajat te zadeve...
It's just me myself and I

tt1024 ::

23.7. Hehe, super potem si samo 3 tedne cakal. No ja vazno da si sedaj zadovoljen.

ductape a si mi pripravljen zaupati številko narocila na zs, ali pa če poskeniraš, v ponedeljek bomo razčistl.

nejc sm ne se tepst, drgač pa boš vedel za v naprej. Jst sm iz dinota čakal 5 dni (delovnih), vmes je bil pa še vikend

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fireX88 ()

seveda sm mislil verbalno, da ne bo pomote

In kaj ti bo pa moja številka naročila pomagala? :|

Ja pred tabo sem naročil pa še zdaj nisem dobil, za dokaz ane.

feedback03 ::

Pozdrav!

Mika me nakup SSD-ja, pa me zanima katerega naj vzamem - Samsung 830 120GB ali Intel 330 120GB - ter ali bo kmalu izšel kakšen SSD, za katerega bi bilo vredno počakat z nakupom.

LP
Why do people feel safe under blankets?
It's not like a murderer will come in thinking:
I'M GOING TO KILL.. Ah darn, he's under a blanket!

darkolord ::

Je bilo že velikokrat odgovorjeno v tej temi.

iloveboobz ::

feedback03 je izjavil:

Pozdrav!

Mika me nakup SSD-ja, pa me zanima katerega naj vzamem - Samsung 830 120GB ali Intel 330 120GB - ter ali bo kmalu izšel kakšen SSD, za katerega bi bilo vredno počakat z nakupom.

LP

samsung all the way..
razn če si posebi navezan na intel ;)

klinker ::

NejcSSD je izjavil:

Ja pred tabo sem naročil pa še zdaj nisem dobil, za dokaz ane.

Frend narocu v petek na hoh.de...v ponedeljek ob 11h zjutraj pozvonil postar z SSDjem v rokah :)

Kar provociraj :D Danes imam namen iti stornirat naročilo, tko da verjetno hoh.de tut zame velja.

FlyingBee ::

klinker, blagor tebi, ko lahko za 11. uro dopoldne rečeš zjutraj

Sem gledal na različnih straneh trgovin in nekje ima intel daljšo garancijsko dobo od Samsunga tako, da ali ste prepričani, da je Samsung 830 all the way?

integral15 ::

iloveboobz je izjavil:

feedback03 je izjavil:

Pozdrav!

LP

samsung all the way..

Zakaj pa samsung ? gledal teste in bral forume vecina jih priporoca intel ??

klinker ::

FlyingBee je izjavil:

klinker, blagor tebi, ko lahko za 11. uro dopoldne rečeš zjutraj

Hja...ob 12h imamo malco, tako da kar je pred malco je zame jutro :D

integral15 je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

feedback03 je izjavil:

Pozdrav!

LP

samsung all the way..

Zakaj pa samsung ? gledal teste in bral forume vecina jih priporoca intel ??

Pac, Intel al pa Samsung...oba trenutno veljata za najzaneslivejse SSDje.

NejcSSD je izjavil:

Kar provociraj :D Danes imam namen iti stornirat naročilo, tko da verjetno hoh.de tut zame velja.

Ne vem kaj se cakas. Pri AGTju sem samo 1x narocu Mugena2...jim 3 tedne posiljal maile, na katere seveda nisem dobil odgovora...po 2 mescih pa dobim mail da je artikel bil odposlan ;(( pazi da sem sel dvignit, ja :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

noob96 ::

Odgovor AGT-ja na povpraševanje o samsungu 830 128GB
V tem trenutku je na žalost dobavna doba okoli 2 -3 tedne, saj vsak teden dobimo več naročil, kot dobave. Vedno jih zmanjkuje.

integral15 ::

Sprasujem se zakaj je to samo pri njih tak problem in to z vsemi artikli. Cudno

Zasekamoz ::

Ali je kdo tukaj, ki ima Crucial M4 128GB priključen preko SATA2 in je naredil SSDmark, da bi malo primerjal rezultate?

korenje3 ::

zaradi uvoza iz amerike ;)
kupijo za 40% cenejšo robo :p
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

ni res, uvažajo samo iz nemčije, za antec pa niso več distributerji

Dr_M ::

SSD TRIM Command on RAID 0 Possible

Na Win8, baje tudi na Win7 :)

Gatsu ::

bah kaj ko sem še na sata 2 in ich6 platformi...

alkoo ::

Ali kdo uporablja truecrypt ali kateri drug program za kriptiranje na ssd-ju? Do sedaj sem imel na hdd-ju kriptirano sistemsko particijo, sedaj bom pa menjal za ssd (samsung) in berem na nekaterih tujih forumih da je kriptiranje zelo slaba ideja za ssd (hitrost in obraba). Lahko to kdo potrdi/ovrže?

kuglvinkl ::

Smo v tej temi o tem že na dolgo debatirali. Truecrypt je NO-GG za SSD. Tako iz performančnega stališča, ki ga ubiješ in glede obrabe celic (za slednje mi je sicer precej vseeno).

Namesto tega se uporablja FDE - full disk encryption, mora ga pa mamaplata podirati. Pa tudi SSDjev, ki bi podpirali 256-bitno kodiranje ni prav veliko. Recimo SF-2xxx tega že ne zmore (128 pa ja).

Zmore Samsung 830, vendr samo v OEM različici, v retail pa ne (morda čudno na prvi pogled, vendr s tem želijo spodbuijati nakup svojih prenosnikov).

M4 mislim, da omogoča.

Zgodovina sprememb…

OmegaM ::

s51as je izjavil:

Sej VERTEX 4 nikol ni imel sandforce kontrolerja... Indilinx od vedno.

Če je komentar letel name, sem hotel samo pvoedati za sterejšo Vertex serijo.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

s51as ::

Ja vertex 3 je imel sandforce kontroler. Vertex 4, pa zdaj tudi Agility 4 imata pa Indilinx.
Sicer pa zadne čase vsi SSDji delajo :)
It's just me myself and I

kljukusa ::

Ali mogoče kdo ve kateri SSD-ji so vgrajeni v novi seriji HP ProBook-ov 6570b? Malo sem gledal po internetu pa to "skrivnost" kar dobro skrivajo... :)

hvala, lp

Ashrack ::

ta HOH.de ki ga vsi tu hvalite se tudi splaca druge racunalniske komponente tam kupovati?
....

kuglvinkl ::

se, in imamo posebno temo v zvezi s hoh.de, kar uporabi jo.

tt2 ::

Torej že kakega pol leta ne spremljam te scene, ampak sedaj je prišlo do tega, da bom verjetno mogel zamenjati disk v laptopu in hočem kupiti enga SSD. Trenutno gledam tegale samsunga 830 128GB http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko.... Sedaj pa ne vem, ali se da dobit za manj denarja kaj boljšega oziroma enako kvalitetnega. Če se prav spomnim je bil še nek Crucial M4, ampak ne vem, nekako se je folk raje odločal za samsunga. Je pa to bilo že kar nekaj časa nazaj, tako da ne vem, kakšne so sploh izkušnje s temi diski. Hočem pa predvsem, da je disk zanesljiv in da stane čim manj, saj nimam denarja na pretek. Bi pa rad, da je vsaj 120GB.

FlyingBee ::

intel 330 ima več garancije

si pa verjetno presenečen nad cenami zdaj glede na pred pol leta, a? 830 128gb je padla za 70 EUR vsaj

Zgodovina sprememb…

iloveboobz ::

FlyingBee je izjavil:

intel 330 ima več garancije

si pa verjetno presenečen nad cenami zdaj glede na pred pol leta, a? 830 128gb je padla za 70 EUR vsaj

proof ?
afaik ma 330 serja 3 leta, tako kot tale samsung..

Adrijan0 ::

Kateri SSD disk je sedaj najbolši nakup? Velikost do cca 120GB.

spirit ::

Vsi priporočajo Samsung 830, falil ne boš niti z Intelovo 520, 330 serijo ali pa Vertex4, Agility 4, sam bi vzel vseeno Samsunga ali Intela (330 imam v prenosniku, kolega pa ima 520 v sacionarcu in sva oba zadovolna).

Adrijan0 ::

spirit hvala. A je mogoče še kaj kar morem pazit po namestitvi sistema?
««
179 / 507
»»