» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
98 / 507
»»

gruntfürmich ::

verjetno govoriva o isti 'palici', le da jst govorim o dveh različnih koncih, ti pa kaj celo palico posplošuješ imho.
če si kaj drugega mislil povej.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Dejan99 ::

Kako se kaj obnesejo Corsair Force 3? Cene so kar ugodne.

Dejan99 je izjavil:

Kako se kaj obnesejo Corsair Force 3? Cene so kar ugodne.

tudi mene zanima. jih nekako smatram kot najboljše trenutno glede cene in zanesljivosti...

ST-777 ::

Na forumu newegg.com je zapisanih 47 mnenj uporabnikov Corsair Force Series 3: http://www.newegg.com/Product/Product.a...

Dami ::

gruntfürmich je izjavil:

jih nekako smatram kot najboljše trenutno glede cene in zanesljivosti...

SF 22xx pa zanesljivost? Pomoje so še najbolj zanesljivi (in tudi najbolj ugodni) novi m4, sledijo jim pa inteli 320. Kaj ti pomaga 500/500 (na papirju seveda), če igraš z vsakim bootom BSOD loterijo.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

ja, sem videl da na neweggu niso ravno navdušeni nad njimi...

Dejan99 ::

Ja kar nekaj folka ima probleme. Pa tudi v sleep ne smeš iti ker potem dobiš bsod. To zame sploh ne pride v poštev, ker vedno dajem comp v sleep. Potem je najboljša varianta crucial m4 in intel 320?

ru7 ::

Na intelu 320 mi sleep dela bp, na M4ki bi pa moral probat, ga načeloma ugašam ker spimo v isti sobi kjer je računalnik.

Gwanaroth ::

Še moje stanje:

Od sobote ponosni lastnik Crucial M4 256GB v MB Proju 13" early 2011.

Prvo sem imel nekaj težav z "beachballom", a se je na Crucial forumu že našel patch. Tako, da tale patch + zadnj fw (009) + še par tweakov za nosleep, noatime in stvar dobesedno leti. Prilagam scrshot testa.

Crucial M4 256GB

Lahko samo rečem, da mi je prekleto žal, da nisem že prej presedlal na SSD :)
Lights often keep secret hypnosis..

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

kuglvinkl ::

Huh, c4 urgentno in obvezno rabi trim. A to dela na OS X?

DarkSensei ::

Na levu dela, ja.

Sergio ::

Neverjetno, kako je 3 gbps SATA vmesnik kar naenkrat postal ozko grlo. Na MBP mid-2010 imam R/W oboje 260 MB/s na OCZ Vertex 3.

Performance gain na 6 gbps vodilu naj bi znasal 40%.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Tilen ::

Jaz na mojem Vertexu 3 preko 6 Gbps vodila dosegam 525/558 MB/s.

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Gwanaroth ::

Ja 6 gbps sata vodilo v navezi z enako hitirm diskom je kar zmagovalna kombinacija.

Sergio, a maš enablam trim? Jst ga nisem imel do tega trenutka, zdaj pa opažam rahel performance loss (1-2%). Nič hudega sicer, bolj kot zanimivost.
Lights often keep secret hypnosis..

Tilen je izjavil:

Jaz na mojem Vertexu 3 preko 6 Gbps vodila dosegam 525/558 MB/s.

Od kdaj je pa važen sequential? Random je vse kar šteje, dokler niso VSI podatki na SSD(jih).

RejZoR ::

Tud pri random so SF-2200 v samem vrhu... Je pa sequential tud pomemben.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ne tolk kot random. 320 < 510 al 320 > 510?

Sergio ::

@Gwanaroth: Imam enablan TRIM ze od samega zacetka, tako da nimam osnove za primerjavo, kako dobro/hitro dela brez TRIM-a. Razlika 1-2% v performancah se v realnem scenariju nikjer ne pozna, tako da raje pustim TRIM enablan.

Sem pa danes sel po tvojih navodilih in vkljucil noatime in disablal memory dump ob sleepu. Noatime je itak a must. :)

@Tilen: Torej bo kmalu 6 gbps ze premalo. :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sergio ()

lojze8 ::

Tilen je izjavil:

Da nimaš slučajno tukaj kakšnih čudnih nastavitev?

Ali je nastavitev kot na sliki ki je pod "tukaj" pravilna? Pri meni je bil pod boot nastavljeno samo na 1 procesor čeprav imam 4...

axee ::

Živjo!

Kupujem 2 SSD-ja, en 120GB za domač workstation (budget 180€), in pa 60GB SSD za prenosnika, ki je resnično lahko budget scena, važno je da je relativno zanesljiv in z njem niso problemi (razstavit prenosnik za menjavo bo že tako projekt, Lenovo subnetbook)..

Kakšna so priporočila, berem to temo, a nekih koristnih informacij točno kaj se splača, nisem našel. Imam res dobre izkušnje z Corsair produkti (in supportom), se naprimer CORSAIR Force 3 120GB za 160€ splača? Sata3 kartico že imam. Se mi kakšen Vertex 3 128GB bolj splača za 60€ več? Nisem benchmark freak, mimogrede!

Kaj se splača za prenosnika? Res hitrost niti ni tako pomembna, že sam preskok iz 5400RPM diska bo dovolj. Cena pa res čim manjša, vse kar potrebujem je hitrejši zagon (menjam baterije).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

mr1two ::

Za prenosnika lahko flikneš not po mojem kar ta najcenejšga Cruciala, mislim da pride pod 100 eur. Sam imam Corsaira F60, zelo kul zadevca zaenkrat brez problemov(tudi en power cut je bil vmes, pa ni bilo posledic)- tako da ti za workstation priporočam Corsaira.

silo ::

Zdravo, kateri SSD se torej trenutno najbolj splača glede p/p pa tudi zanesljivosti? Ne bi rad po 3 mesecih nosil v garancijo itd., ker ga imam namen met za sistemca in pričakujem, da bo en čas zdržal. Ali naj raje počakam kakšno leto, da gre tehnologija malo naprej?

Sprašujem, ker SSD situacije ne poznam najbolj in nimam ravno dosti časa spremljat :) Pred nekaj čsa sem našel Corsair Force 3 diske in so se mi zdeli precej ugodni zdaj pa berem tu, da niso najbolj zanesljivi... Torej, kako je z zanesljivostjo SSDjev?

LP

Golden eye ::

silo je izjavil:

Zdravo, kateri SSD se torej trenutno najbolj splača glede p/p pa tudi zanesljivosti? Ne bi rad po 3 mesecih nosil v garancijo itd., ker ga imam namen met za sistemca in pričakujem, da bo en čas zdržal. Ali naj raje počakam kakšno leto, da gre tehnologija malo naprej?

Sprašujem, ker SSD situacije ne poznam najbolj in nimam ravno dosti časa spremljat :) Pred nekaj čsa sem našel Corsair Force 3 diske in so se mi zdeli precej ugodni zdaj pa berem tu, da niso najbolj zanesljivi... Torej, kako je z zanesljivostjo SSDjev?

LP

včasih je dober tud kej prebrat in ne sam na hiter en post napisat.
Kot so že napisal sta to Crucial C4 in Intel 320 (velikost po želji)

silo je izjavil:

Torej, kako je z zanesljivostjo SSDjev?
Obstajajo SSD-ji, ki se celo precej manj kvarijo kot nekateri vrtljivi običajni diski. Katere firme so to, je napisano v članku French Retailer Data Offers SSD Failure Rates in na tem forumu je bil že večkrat objavljen link do njega: http://www.macobserver.com/tmo/article/...

Torej kot sem prebral so se prve izdaje Corsair Force 3 kvarile, ampak so vse trgovine poslale nazaj in sedaj nove delajo brez problema, tako da problemov z pokvarljivostjo F3 ni.

Tudi na lestvici, ki jo je linkal ST-777 vidim da so Corsair SSD-ji med manj pokvarljivimi, tako da bom ziher nabavil.

axee je izjavil:

vidim da so Corsair SSD-ji med manj pokvarljivimi, tako da bom ziher nabavil.
Prej preberi še mnenja uporabnikov Corsair Force 3 na newegg.com: http://www.newegg.com/Product/Product.a...

"stop working in a few hours" 3.9.2011
"It was unstable from the start, from blue screen to unable to finding the OS and many other issues." 2.9.2011
"Worked for 3days fine. Bsod and now drive can not be found also started to make a loud hissing sound" 29.8.2011
"Consistently getting corrupted data throughout the drive" 26.8.
"... still has problems with BSOD and freezing" 25.8.2011
"Unreliable, bsod for all, lockups. The firmware update does not fix the problems" 18.8.2011

Kot sem bral je bil problem, ker je newegg prodajal stare verzije z napako...

Kaj pa vem, bo treba še preskati tole..

Kako je z kompatibilnostjo z SATA3 karticami? Trenutno mi doma leži ASROCK Sata3, bo vredu ali je bolje da nabavim kaj drugega?

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

Ce ti slucajno lezi doma, pol je ql, nabavlat kartice zarad tega se ne splaca.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

V kratkem bom potreboval še eno (v serverju zmankuje portov), če obstaja kakšna boljša (ne predraga) raje nabavim novo in to ASROCK dam v server.

Ce hoces Sata6gbit, potem imas izbiro ali Marvell ali Asmedia kontroler. :)

OK hvala.

Kako pa je z migracijo windowsev, imam dokaj svež install in bi ponovna instalacija predstavljala vsaj kakšen dan tweakanja željenih nastaviev, ali so kakšni problemi, če samo skopiram image na SSD? Nekje pišejo, da potem windowsi niso popolnoma optimizirani za SSD, nekje tudi, da particija ni pravilno align-ana.

Kako je z tem?

Optimizirani za SSD? WTF? BS IMO. Nared image.

Se mi je kar zdelo, ampak sej veš, na netu se najde vse, celo na anandtechu sem našel take bučke.

barakus ::

Da poročam po nekaj tednih sem od updejta firmware-a Agility 3 mi pc deluje stabilno, brez BSODov, upam da tako ostane za vedno!

mr1two ::

Jaz sem dal gor svež install, ker je preteklo kakšne pol leta recimo na klasiki. Boljše je svež install, ampak poskusi z image-om. Če ne bo problemov, potem kul:)

Ene firme so hotle met edge s tem, da so zraven talale SW za nebolečno migravijo. Mogoče clo Intel, se ne spomnim več.

axee je izjavil:

Kako pa je z migracijo windowsev
Intel ima Data Migration Software. Zapisali so: "Data Migration Software simplifies the moving of the contents of your old storage device to your new Intel Solid-State Drive."

Eden od lastnikov SSD-ja Intel, je na newegg.com zapisal tole: "The Intel Data Migration Software was efficient, but I would have liked to be able to chose what you could clone on the new SSD, instead of simply cloning everything." http://www.newegg.com/Product/Product.a...

Pri migraciji iz HDD na SSD je pomembno, da program podpira "File based copy" in ne "Sector by sector". To še posebej velja za SandForce diske ker stiskajo podatke on the fly med shranjevanjem. Če uporabljaš sector by sector se ta del s kompresijo povsem zjebe in posledično disk ne deluje tolk hitro kot bi lahko in tud degradira se hitreje.

Sam sem naredil prenos sistema na netbooku s programom EASEUS Todo Backup Free (in izklopil Sector by sector) ter nato allignal particijo s programom Paragon Alignment Tool (ker uporabljam WinXP, ki se ob inštalaciji ne aligna in tako ostane tudi pri migraciji na nov disk dokler ne alignaš s Paragonom), ki pa na žalost ni free.
Zaenkrat vse deluje bp, za migracijo pa sem rabil kakšno urco dela z vsemi postopki vred ter nato še enim backupom imagea ko sem že alignal particije, da imam zdej za nadaljno obnovo že pripravljen backup, ki je že alignan. Če uporabljate Win7 pa se del z alignanjem preskoči in samo uporabiš EASEUS Todo Backup Free. Zakon program, pa še free je.

tudi jst uporabil easeus, ampak glede opcije ne vem. vem pa, da sistem ni tko hiter kot sem pričakoval...:'(

axee je izjavil:

OK hvala.

Kako pa je z migracijo windowsev, imam dokaj svež install in bi ponovna instalacija predstavljala vsaj kakšen dan tweakanja željenih nastaviev, ali so kakšni problemi, če samo skopiram image na SSD? Nekje pišejo, da potem windowsi niso popolnoma optimizirani za SSD, nekje tudi, da particija ni pravilno align-ana.

Kako je z tem?

To velja za Win XP, za Win 7 pa ne. Pri Win 7 samo izklopis par stvari in to je to.

s51as ::

It's just me myself and I

Tilen ::

Predlagam, da si pogledaš kakšne primerjave z Agility 3, glede na to, da gre za enako ceno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Jinto ::

Ne, ssdji z novimi sandforce krmilniki imajo probleme z BSOD-ji, dokler ne popravijo, jih ne bi kupoval (poglej OCZ, Corsair forume, je milijon tem o temu). Vzemi Crucial m4.

Jinto je izjavil:

Ne, ssdji z novimi sandforce krmilniki imajo probleme z BSOD-ji, dokler ne popravijo, jih ne bi kupoval (poglej OCZ, Corsair forume, je milijon tem o temu). Vzemi Crucial m4.

Še vedno serjejo? Piše se, da je corsair popravil težavo in so sedaj vredu. Nikjer na netu ne najdm DOBRE informacije o SSD-jih, kateri crkujejo in kateri ne crkujejo več. Vsak ko prebrska recimo za F3 ali A3 ga mine, toliko pritožb je, pa sploh ne veš ali so težave zdej odpravljene al ne.

Zgodovina sprememb…

Jinto ::

Še vedno ja. Mislim da je bil od Corsair-a recall za neko drugo napako.

http://forum.corsair.com/v3/showthread....
Tukaj je tema od tistih, ki imajo probleme z vrnjenimi SSDji.

Obup. Očitno je M4 edina zanesljiva izbira tretnutno..

Mam Corsaira pa z njim ni nobenih problemov sploh...

F3? Več kot očitno firma nima več veze, ampak samo serije..

s51as ::

Čep rav razumem so SSDji zaenkrat še loterija? Je pri dražjih modelih to bolje? 120 Gb 180 EUR?
It's just me myself and I
««
98 / 507
»»