» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
87 / 507
»»

kuglvinkl ::

Ah kristus, kolk pa si ga obrabil v dveh tednih?

Tomi ::

Tomi je izjavil:

Če vam ne mudi z nakupi, poglejte Skupinski nakupi iz tujine - deljenje poštnine, je kdo za?. V kratkem imam namen spet naročati, SSD-ji pa so lahki in niti ne prispevajo k masi pošiljke, cene so precej nižje. Pazite, da ima trgovina v naslovu direkt, ker ima Jacob tudi "klasično" trgovino. Zadeva je v Sloveniji okoli en teden od naročila, ker banka rabi nekaj časa za SEPA prenos.

Konec tedna bom oddal naročilo, če se je vmes našel še kakšen kandidat, naj mi sporoči na ZS.
metrodusa.blogspot.com

Dr_M ::

Garancija je drugotnega pomena pri diskih, najbolj so važni podatki, ki ti jih pa seveda nihče ne povrne.

Zato pa na sistemskih diskih ni pomembnih podatkov, vsaj jaz jih nimam oz ce je ze kaj, delam backup vsaj na 2 HDDja. Mam pa povsot za sistemce SSDje :)
OCZ je po podatkih med slabsimi s skoraj 3%, ampak to je se vedno bistveno bolje, kot je povprecje pri HDDjih. Meni je v zadnjih 7 letih od ene 15 HDDjev eden neki sral, dobil novega. Najmanj zanesljiva zadeva kar sem pa jo imel, je bil pa ravno raid5 na intel chipsetu. Zgubil za cca 500GB podatkov.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tilen ::

Kakšna je razlika med :

212 EUR
http://direkt.jacob-computer.de/Festpla...

OCZ Vertex 3 Series - Solid-State-Disk - 120GB - intern - 6,4 cm (2,5") - SATA-600 (VTX3-25SAT3-120G)

in

244 EUR
https://www.jacob-computer.de/Festplatt...

OCZ Vertex 3 Series - Solid-State-Disk - 120GB - intern - 6,4 cm (2,5") - SATA-600 (VTX3-25SAT3-120G)

A so ga malo biksnili na strani in imajo 2 enaka vnosa z različno ceno? Za 212 EUR se mi zdi tale Vertex dober nakup.

Edit : Sedaj nikakor ne morem preko iskanja do tega diska za 212 EUR, link pa še dela.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Tomi ::

Tilen je izjavil:

Kakšna je razlika med :

212 EUR
http://direkt.jacob-computer.de/Festpla...

in

244 EUR
https://www.jacob-computer.de/Festplatt...

A so ga malo biksnili na strani in imajo 2 enaka vnosa z različno ceno? Za 212 EUR se mi zdi tale Vertex dober nakup.

Dve strani imajo, ena je brez direkt, in je "klasična" trgovina s prevzemom, tista, ki ima direkt, pa je samo spletna in ima nižje cene. Glej samo ono, ki ima direkt v povezavi.
metrodusa.blogspot.com

Izi ::

Gre za isti SSD.
Pri tistem za 241,70 pod ceno piše, da je dostava na področju Nemčije zastonj, pri tistem za 211,80 pa piše, da bodo zaračunali še 8 EUR tudi za pošiljanje v Nemčiji.
Za pošiljanje v tujino je treba pri obeh prišteti še 14 EUR, tako da vsekakor naroči tistega, ki je cenejši.

Bistvo pa se menda skriva v tistem delu kjer piše, da je SSD za 241,70 vedno na zalogi, tisti za 211,80 pa samo takrat kadar jih imajo več kot 100.

andrej24 ::

Jest sem dobu v sloveniji OCZ AGILITY 3 SATA III 2.5" SSD 120gb za 225€.

lojze8 ::

218.90 € je cena pri SOLO

Tisto za 211,80 je bil Vertex 3. Agility 3 pa imajo pri Jakobu že za 172,20 EUR. tudi s 14 EUR poštnine je to še vedno ugodnih 186,20 EUR in kar 32,70 EUR ceneje kot pri našem najcenejšem SOLOtu.

WyattEarp ::

Gledam specifikacije od Agility 3 SSD-ja. Pa ma 60Gb pol manjše IPSe za večino ''testov'' kot 120Gb verzija. v realni uporabi, je to tudi tako velika razlika?
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

Ja, poznalo bi se, ce bi bil SSD konstantno 100% obremenjen z branjem/pisanjem.

Torej za običajnega uporabnika - windows, office, IE, kdaj kaka igra, film in to, se dejansko ne bo poznalo? no, super pol. sem kar anroču Agility 3 - 60Gb, za sistem bo, čez par let pa kej večjega.
pa še to: preden naložim sistem gor na SSD, v biosu izberem ACHI ali nekaj takega za disk?
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

AHCI obvezno.

Danes je še 3.2 eur cenejši.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

ST-777 ::

WyattEarp je izjavil:

preden naložim sistem gor na SSD, v biosu izberem ACHI ali nekaj takega za disk?
AHCI če nameravaš naložiti WIN7. Naložitev XP-ja je bolj zapletena, možno je, da ti bodo že v začetku WIN sporočili, da je prišlo do napake. Za XP pač potrebuješ AHCI driver.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ST-777 ()

ST-777 je izjavil:

WyattEarp je izjavil:

preden naložim sistem gor na SSD, v biosu izberem ACHI ali nekaj takega za disk?
AHCI če nameravaš naložiti WIN7. Naložitev XP-ja je bolj zapletena, možno je, da ti bodo že v začetku WIN sporočili, da je prišlo do napake. Za XP pač potrebuješ AHCI driver.

WIN 7. itak. samo zdej mam en disk notr 2Tb navaden, pa ne vem al moram že prej u biosu naštimat ahci, al pol šele. pa al bo delal ta disk ko bo ahci naštimano? ker na ''navadnem'' bom pustu sistem zaenkrat, če bo kej narobe, da samo preklopm u biosu iz kjerga zažene.

WyattEarp je izjavil:

WIN 7. itak. samo zdej mam en disk notr 2Tb navaden, pa ne vem al moram že prej u biosu naštimat ahci, al pol šele. pa al bo delal ta disk ko bo ahci naštimano? ker na ''navadnem'' bom pustu sistem zaenkrat, če bo kej narobe, da samo preklopm u biosu iz kjerga zažene.

AHCI moraš vklopiti PREJ preden začneš nalagati nov sistem. Če najprej naložiš sistem in šele potem preklopiš se Windows ne bodo mogli zagnati in boš dobil moder ekran.
To preklapljanje med IDE in AHCI sploh ni pomembno za Diske in SSD-je, ampak za Sistem. Sistem mora namreč uporabiti povsem druge driverje za IDE ali pa za AHCI. Sami diski in SSD-ji nimajo nikoli problema s preklopom.

Torej najprej v ugasnjen računalnik vgradiš nov SSD, potem računalnik prižgeš, greš takoj BIOS in premakneš nastavitev iz IDE na AHCI, in nastaviš nov vrstni red enot za zagon. CD na prvem mestu, da boš lahko naložil sistem, SSD pa mora biti pred HD, drugače se ti bo hotel zagnati stari sistem iz HD. Restartaš in začneš nalagati sistem na novo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

zakaj pa pol nimamo skuz na AHCI? tud navadne diske? al kaj to naredi? pa kaj je še treba vklopt al pa izklopt pr ssd-ju? hvala

PNG ::

Superfetch, indexing (search), page file, system back up in hibernacijo izklopit. Superfetch načeloma niti ni obvezen, no.

Major ::

Nič ne izklaplaj, vse našteto je vklopljeno z razlogom. Razen, če imaš OCZ SSD (firmware starejši od verzije 1.33), priporočam izklop funkcije sleep.
IT Developer & Photography enthusiast.

alpha1 ::

PNG je izjavil:

Superfetch, indexing (search), page file, system back up in hibernacijo izklopit. Superfetch načeloma niti ni obvezen, no.

Kje se pa te funkcije lahko izklopijo? To velja tudi če imaš ssd v raid0?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alpha1 ()

DixieFlatline ::

Imam kake 4 leta star računalnik z matično Asus P5Be (http://www.asus.com/Motherboards/Intel_.... Na spec. v linku piše, da SATA1 vodila na plati podpira do 3Gb/s. Mislim si kupiti Intelov 320 SSD, ki naj bi bral do 270MB/s.

Zanima me, če bo SATA1 vodilo ovira pri hitrosti diska (na te številke zgoraj ne, ima kdo kake izkušnje)?

Hvala
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

DixieFlatline je izjavil:

Zanima me, če bo SATA1 vodilo ovira pri hitrosti diska (na te številke zgoraj ne, ima kdo kake izkušnje?
DixieFlatline, SATA1 deluje do 1,5 Gbit/s, SATA2 do 3 Gbit/s, SATA3 pa do 6 Gbit/s.
Tvoja matična ima SATA2 in 3 Gbit/s pomeni okoli 280 MB/s, torej povsem dovolj za Intelov 320 SSD.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

DixieFlatline ::

Ok kul, pol ga pa lahk nabavm da dam compu še mal življenja.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Vertex 3

Vertex 3

Jaz mislim, da bom kar naročil. še dvakrat premislim... :)

rdecaluc ::

Jst pa se zanimam za Intel 320 80gb SSD. Rabm ga za v prenosnika, ki še nima sata 3. A je za kej?
Est modus in rebus. ,typos

lojze8 ::

Tilen je izjavil:

Vertex 3

Vertex 3

Jaz mislim, da bom kar naročil. še dvakrat premislim... :)

Jaz sem tudi že kar naročil...

JerryP ::

rdecaluc je izjavil:

Jst pa se zanimam za Intel 320 80gb SSD. Rabm ga za v prenosnika, ki še nima sata 3. A je za kej?

Js mam 120gb verzijo, v prenosniku z sata 2 vodilom. Prej sm meu 5400rpm hitachija in napram temu je k dan in noč. Comp se zažene neprimerno hitrej, vsi programi se odprejo instantno, špili se tud nalagajo zlo hitro. Skratka priporočam nakup 320 serije za laptop z sata 2 vodilom8-)

rdecaluc ::

Hvala za odgovor.

Zdle sm pripravlen dat sam 150€ in to je lih 80gb :D. Če pozna kdo kej bolšga za ta dnar, lahko tud v avstriji (okolica salzburga) pol se priporočam. Hvala :D
Est modus in rebus. ,typos

robotek87 ::

Koliko se opazi razlika med obivcajnim sata2 diskom (wd black) in ssd?

ru7 ::

Crucial M4 64 je vgrajen in stestiran. So dobljene številke v redu, nism najdu kake reference glih na netu, da vidim če so številke "kot bi mogle bit", delo je fajn, odzivno :)

Crucial M4

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Testira se z vsaj 500MB ali se bolje,1000MB.

tec ::

a lahko en in a nutshell svetuje kateri ssd za win7 v novo mašino. Zdej mam 73gb raptorja. Prvo cena potem pa vse ostalo :)

Uff..preveč. Pomoje mam dost 80gb al pa celo 40gb.

Jets mam 40 in ima še 18 GB frej. Gor so W7, LR + office, drobnarije verjetno znese za kak giga. Podatkov gor jasno ni.

ja..sej to mi je dovolj. Na 70gb raptorju mam sedaj pe 40gb frej. Torej OCZ je dober nakup? Kaj pa intel? 40gb verzija je pri nas 80 eur

Jest mam Intle in sem zadovoljen. Za druge pa ne morem nič reči.

WarpedGone ::

You can't go wrong with Intel.
Not so with OCZ.
Zbogom in hvala za vse ribe

Upam, da se nisem nategnu k sm kupu OCZ Agility 3... samo če bi mu intel 60Gb izvedbo bi.

gruntfürmich ::

kateri ~100EUR, ~60GB disk bi bil najboljši za SATA 2 plato?
gledam vertex 2 -agility 2&3 -solid 3 - 60GB, corsair F40 & Perf 3 64GB malce manj, intel 320 80GB ponuja zanesljivost ob slabi zmogljivosti in visoki ceni!?, crucial C300 & M4 64GB; pa se mi zdi da je nekako samo vertex 2 & agility 3 v špici...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Slaba zmogljivost, lol. Je bistvena razlika med 500mb/s ali pa 250mb/s pri prenosu na 60gb SSDju, kjer je največ kar boš prenašal kvečjemu kakšnih 10gb, pa še to boš omejen iz strani USB ključka na okrog 30mb/s (če imaš dober usb ključek!) ali pa spet trdega diska, a ne?

galu ::

WyattEarp je izjavil:

Upam, da se nisem nategnu k sm kupu OCZ Agility 3... samo če bi mu intel 60Gb izvedbo bi.

Js mam Agility 3 60gb, in sem zelo zadovoljen z njim. Dobil sem ga za 120€... IMO worth the price.
Tako to gre.

ru7 ::

Crucial M4 64 je 102€ (z najcenejšo poštnino vred) pri pixmania(.si).

alpha1 ::

Kje se pa te funkcije lahko izklopijo? Superfetch, indexing (search), page file, system back up in hibernacijo izklopit. Superfetch. To velja tudi če imaš ssd v raid0?

Superfetch še ni toliko kritičen, ostalo pa se večinoma da izklopit v run -> services.msc

http://forum.corsair.com/v3/attachment....

€uro ::

Kateri je najcenejši 2.5''-3.5'' adapter? Seveda ne toliko poceni, da razpade. ;)

gruntfürmich ::

eh, pa sj ne rabite adapterjev. en šraufek ob strani not, pa zadnja stranica da je položena pa je čist ok.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

al so diski po 70-80g težki... to lahko samo na kablu visi. tresljajev itak ni... edino, če velikokrat kišto neseš sm pa ke, pol je dobro da daš kak šrauf.

€uro ::

Hvala obema, "prosta" namestitev bo najbrž res zadoščala.
««
87 / 507
»»