» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
86 / 507
»»

zavajon ::

Sem ravno inštaliral za štos Win7-32 Enterprise v vmware in so zasedli 8.1 GB.

WyattEarp ::

Tud če so WIN 7 (mam 32 bit), 20Gb, pa pol še office, pa kakšni programčiči - 10Gb, je 30Gb, pol še skuz ostane 20Gb, kar je recmo za kak špil kdaj pa kdaj, pa kak fajl. Drgač pa ne rabim my documents pa desktopa dajat na D, ker itak ne shranjujem na desktop in u my documents :) že mnogo let na D :)
Kaj pol predlagate, za 110-120EUR - Agility 3 60Gb al Vertex 2 60Gb? kaj je preizkušeno, da bo delalo in da ne bo nekih težav, ker berem da recmo Force 3 od Corsaira da ma kar težave...
Hvala.
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

yayo ::

zavajon je izjavil:

Sem ravno inštaliral za štos Win7-32 Enterprise v vmware in so zasedli 8.1 GB.

Blagor tebi, jaz sem naložil Win7 64bit na ssd pa je porabil 20gb
http://windows.microsoft.com/en-US/wind...

PNG ::

Win 7 x64 do konca updejtani + programi (multimedija, pdf, office, modelirniki (catia, autocad), itd.) - 25gb. 30gb ostane fraj. Igre na SSD dajat, LOL. BMK za tisti 2 sekundi hitrejši load.

MedusasPath ::

Torej, razmišlja kdo o nabavi SSDjev iz Nemčije?

Dr_M ::

PNG je izjavil:

Win 7 x64 do konca updejtani + programi (multimedija, pdf, office, modelirniki (catia, autocad), itd.) - 25gb. 30gb ostane fraj. Igre na SSD dajat, LOL. BMK za tisti 2 sekundi hitrejši load.

Kaksne igre pa ti igras? Men se GPU bench zalaufa v cca 30 sekundah iz SSDja, iz HDDja traja pa kar ene 2 minuti (tko od oka). Tudi nalaganje med stopnjami iz SSDja je tko, kot da bi spil malo steknil, iz HDDja grem pa lohk na WC umes.. :))
Pa ne scijem 2 sekundi..
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

zavajon ::

Ok, sem malo prehitro napisal brez dodatne obrazložitve.
Iz firbca sem na hitro vrgel v vmware windowse, pa sem pustil default ram 1 GB in mi je naredil tolikšen pagefile. Pa inštalacijo imam s slipstreamanimi SP1 in vsemi updati do maja.
Imam pa na htpc mašini na SSD windows-32 z utilitiji za muziko in video, pa nekaj splošnimi programi (word, livemail, corel, chrome), po cca. pol leta je C: na 18 GB.

A kljub semu se mi zdi, da je za običajen sistem 60 GB disk čisto dovolj. Na službeni mašini imam sicer zasedenega 55 GB na win-64, a je gor en kup razvojnih orodij, pa Oracle baza, pa clienti za razne baze, pa vsi možni .NET frameworki (ti se množijo bolj kot zajci), vmware, pa en kup druge "solate", ker si pač ne vzamem časa, da bi počistil stvari, ki sem jih morda uporabil samo enkrat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

Tilen ::

MedusasPath je izjavil:

Kje in kaj bi nabavil?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Kater 60Gb bi potem bil dobra izbira? Agility 3, Vertex 2, F60, C300?
Hvala.
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

Spock83 ::

Jaz mislim, da so vsi OK, ki si jih naštel :) Agility 3 je novejši?

mr1two ::

Vertex 2 so spluval, ker so vmes menjali čipe in je vse skup izpadlo počasnejše. C300 uporablja marvell controler, zato je malenkost cenejši(pisanje je mal bl počasno), F60(sandforce) je ok, če ga dobiš za manj kot 120eur, ga imam sam in zaenkrat dobro kaže. Agility3 je pa nova zadeva, sicer počasnejši med novimi, ampak vsekakor hiter, če ga postaviš ob bok vsem ostalim, ki si jih naštel.
LP

Potem se splača vzet Agility 3 - 60Gb in to je to. mam pa sata 6Gb/s. Edino kar me sedaj teži, je berem po forumih, da je Intel mnogo bolj zanesljiv in to, da so manjše težave z njim. Se splača potem uzeti raje Intel - koliko je dejansko počasnejši, ker po testih je počasnejši mnogo, kaj pa realno? če bi 40Gb ali pa 80Gb -320 verzijo?
Kako je pa s Crucial M4 ali ap C300 - 64Gb verzijo? je ta novejša boljše za vzeti, ali je starejša boljša?

Zgodovina sprememb…

Tilen je izjavil:

MedusasPath je izjavil:

Kje in kaj bi nabavil?

Razmišljam o nabavi Corsair Force 3 120GB SSD. Kje točno pa ne vem, zato spračujem.

kuglvinkl ::

poglej na geizhals.at.

andrej24 ::

Mam Agility 3 120gb na sata 6 sam dela tko kot ga bi mel na sata 2?

ST-777 ::

WyattEarp je izjavil:

Edino kar me sedaj teži, je berem po forumih, da je Intel mnogo bolj zanesljiv in to, da so manjše težave z njim. Se splača potem uzeti raje Intel - koliko je dejansko počasnejši, ker po testih je počasnejši mnogo, kaj pa realno? če bi 40Gb ali pa 80Gb -320 verzijo?
Imam SSD Intel 320 in sem zelo zadovoljen z njegovo hitrostjo pri odpiranju fajlov in v delovanju programov. Intel 320 ima tudi prednost za tiste, ki imajo XP in zato ne morejo uporabiti TRIM. V Intel Toolbox je programček, ki opravlja enako vlogo kot TRIM. Intel 320 ima tudi 5-letno garancijo, večina drugi SSD-jev pa 3-letno.

TOP ::

S tisto 5 letno garancijo si nimaš kej pomagat.O tem je že bilo napisano

Veron ::

PNG je izjavil:

sicer osebno iščem SSD 120-160 zato, ker bo v prenosniku. Dodaten zunanji disk pa se mi ne lubi okol vlačit, zato recimo zame 60GB ssd premalo.

Za prenosnik itak rabiš 120Gb, manj je že res težko da bi shajal. Mogoče 80Gb, samo pol res samo za uporabljat, nič za shranjevat na njem. Za namizni pa je mislm da 60Gb čist dost, ker mp3-je, filme, slike in podobno maš na navadnem HD-ju, sistem pa vsi programi pa 60Gb ne zasedejo kar tako. Za povprečnega uporabnika.
Raj dam pa danes 110€ za 60Gb SSD, pa čez 3 leta ko bodo že dost cenejši in boljši spet zamenam za 110€, se bo dobilo saj 120Gb (na pamet govorim), kot da dam zdej 250€ za 120Gb, s katerim ne bom nič pridobil pri delovanju, samo pri hrambi... 250€ je že velik denar (razen še rabiš profesjonalno kej).
ST-777, pol si zadovoljen s Intlom 320 - kuk gigabajtnega pa maš? škoda k nima 60Gb intel. ker 80Gb je že 160€, 40GB je pa malo premalo.

WyattEarp je izjavil:

škoda k nima 60Gb intel. ker 80Gb je že 160€, 40GB je pa malo premalo.

Jest sem si dons omislu rabljenega Intla G2 80 GB za 100 evrov.

Naredu bom pa tko kot ti praviš: Ko bodo cene padale, se bo kličina prostora na SSDjih povečevala.

WyattEarp je izjavil:

ST-777, pol si zadovoljen s Intlom 320 - kuk gigabajtnega pa maš? škoda k nima 60Gb intel. ker 80Gb je že 160€, 40GB je pa malo premalo.
Moj SSD ima 120 GB. Pri nas (funtech.si) se prodaja SSD Intel 320 80GB za 150€.

TOP je izjavil:

S tisto 5 letno garancijo si nimaš kej pomagat.O tem je že bilo napisano
Meni se zdi pet letna garancija pod pogoji, ki jih ima Intel, v redu.

Je pa bilo na slo-tech.com o tem zapisano tole:
"Garancija velja le za težave, ki niso povezane z obrabo pomnilnika. Obenem garancijsko obdobje traja do pet let od nakupa oz. do izrabe pomnilnika, seveda kar pride prej. Izrabo pomnilnika je mogoče preveriti z Intelovim programčkom Toolbox, išče pa se zastavico E9 iz SMART-a. V primeru, da ima zastavica vrednost 1, garancije zaradi izrabljenosti pomnilnika ni več. Cilj pogonov iz serije 320 je, da bi izrabljenost dosegli prav po petih letih, če uporabnik vsak dan zapiše okrog 20 GB podatkov."

20 GB podatkov in to vsak dan v 5-letnem obdobju? To naredi le malo uporabnikov, zato mislim, da je garancija 5 let zelo v redu.

ru7 ::

Naročil Crucial M4 64GB, komaj čakam da pride :)

svit ::

Kateri SSD disk velikosti 80 GB se splača nabaviti?
Ni ideje

ameba ::

Svit... vsakega se splača kupt, ker človeško oko ne zazna teh razlik, ki pišejo v specifikacijah ( vsaj če sm prov razumel v temah, ki so jih pisal fantje ) .....
Samo tisti k obožujejo benchmark gledajo na vsako malenkost ( popravte me če se motm ).

Hm... zdaj sem gledal Intelovo 320 serijo. Podatki o hitrosti branja in pisanja te serije so v primerjavi s konkurenco porazni. Kakšna je zanesljivost firm Intel, OCZ, Corsair, Kingston, Patriot, Crucial? Za Intela sem slišal, da je najbolj zanesljiv... Kaj pa ostali?
Ni ideje

trnvpeti ::

POglej si teste na anandu, tam je intel cisto v vrhu.

Link please :)?

Poleg tega verjamem, da so ene Intelove serije čisto v vrhu... Ali to velja tudi za 320 serijo, ker sem slišal, da so to bolj SSD-ji za mase in so zato počasnješi...

Edit: najdu.
Ni ideje

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: svit ()

recimo
http://www.anandtech.com/show/4421/the-...

Vsak ki je imel vsaj dva ssdja, ni opazil neke razlike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

trnvpeti je izjavil:

recimo
http://www.anandtech.com/show/4421/the-...

Vsak ki je imel vsaj dva ssdja, ni opazil neke razlike.

Tle je treba dodat: pri uporabi za sistemski disk. Če imaš SSD za bazo, npr. od Fusion-Io, potem se po moje še kako čuti razlika.

POtem si bos se veliko vec pomagal z ramom(96G+).
Je tako?
In vec kot 1% bo imelo za kaj drugega kot sistemski?
Ni tako?

Ne morš met baze v RAMu. Drugega vprašanja pa ne razumem.

Veš da lahko mas bazo v ramu.
Vecina uporabnikov tukaj(pa ne samo tukaj) bo imela disk za sistemski disk.
Torej se lahko za vecino rece, da ne bo opazila razlike.

Torej cena in zanesljivost.

če se gleda zanesljivost in ceno, pol je itak Intla treba vzet... samo k drugi pa niso tako zanesljivi?
Prej je napisal uporabnik: ru7 da čaka Crucial M4 64GB. ta je najceneši 64Gb ssd. samo je dost zanesliv? al je bulš kupt Corsair F60, al pa C300 64Gb, al Agility 3 k je nov model zdej, kako je s zanesljivostjo le teh, pa delovanjem z različno hardwersko opremo?

trnvpeti, resne baze ne hraniš v RAMu, 300 kosmatih... Drugače pa ja. Vsen kurc je, katerega vzameš. Sam imam Intle. G2 generacijo.

Nisem pa še imel v _moji_ mašini kakšno res SLC zver, da bi bil lahko kej posebej pameten. IMO je treba gledat predvsem random read (pa write, če imate SSD za cache (scratch) disk, tako kot jest.). Jebeš sequential.

In če znam brat grafe, C300 rulz, za njim je pa Intel z G3 in G2, SF-2xxx je tut tle nekej (za MAX IOPS nimam v glavi podatka9). S pravi, al G3, SF-2xxx ali C300 (C400 je malo bolj počasen, mogoče zaradi tega, ker je sparjen z 25nm).

svit je izjavil:

Kakšna je zanesljivost firm Intel, OCZ, Corsair, Kingston, Patriot, Crucial? Za Intela sem slišal, da je najbolj zanesljiv... Kaj pa ostali?
O tem, kako se SSD-ji različnih firm kvarijo, oziroma koliko so zanesljivi, lahko prebereš tukaj: http://www.macobserver.com/tmo/article/...

sej nisem rekel, da hranis bazo v ramu
ko bos rabil veliko hitrost, bos uporabil ram in ne ssd
ko bos rabil veliko hitrost , bos imel tudi farmo, in ne samo en disk/server

za vse nas bo vseeno kaj
je pa se res najbolje, da se gleda rajsi st-777 link

tole so pa velike razlike
Intel
Corsair
Crucial
Kingston
OCZ 0.59%
2.17%
2.25%
2.39%
2.93%

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

Zato pa je garancija, ce kaj crkne.

Dr_M je izjavil:

Zato pa je garancija, ce kaj crkne.
Pošiljanje aparata v garancijo stane denar in ti vzame čas. Če že izbiram med firmo SSD, ki je znana po tem, da se njihovi aparati dosti kvarijo in med firmo, ki je znana po tem, da se njihovi aparati manj kvarijo, bom vzel tisto drugo, pa čeprav se pokažejo na testu hitrosti nekoliko bolj skromni hitrostni podatki od prve firme.;)

Zanimivo, da potem dosti folka kupuje WD diske, ce je res tako :))

Glede Corsair Force 3 serije..

"We have stopped shipments of the affected drive, Corsair part number CSSD-F120GB3-BK, effective immediately and have implemented the following remediation plan:

(1) ALL users should cease using the CSSD-F120GBG3-BK drive immediately, even if you have not experienced issues of stability. "

http://forum.corsair.com/v3/showpost.ph...

Zgodovina sprememb…

Dr_M je izjavil:

Zanimivo, da potem dosti folka kupuje WD diske, ce je res tako :))
Koliko WD-jev so kupci kupili, ne vem. Poznan pa mi je podatek za Intel, ki so ga objavili tukaj: http://thessdreview.com/our-reviews/int...

"Intel has sold just under 1 million X25m solid state drives as of 2010 to which only 0.59% were returned by customers for warranty replacement."

Tako kot je reku Dr M... kupiš ga, če kej crkne, ga zamenjaš. maš delo, maš stroške, samo tako je pr vseh stvareh. to je to. nimaš kej. jaz sem se kar odloču za Agility 3 -60Gb, podatke bom meu drgje, sistem bom pa že naložu še enkrat če bo kej crknlo...

mr1two ::

Jaz sem si star sistem kr lepo pustu na HDDju, za vsak slučaj. Raje potrpim tistih 100GB in imam zihr mir. Samo boot disk za prestavt v BIOSu in to je to:D

Furbo ::

Garancija je drugotnega pomena pri diskih, najbolj so važni podatki, ki ti jih pa seveda nihče ne povrne.

Jaz sem si za sistem vzel dokaj zanesljiv (upam) Intel 510ssd za ostalo pa tri cenene diske v RAID5. Pa če dobro premislim, bo najbolje da si omislim še en SSD in dam oba v RAID1.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

kihc ::

x

Za sistemski disk ne boš opazil razlike IMO, tko da je Intel way to go, če ne drucga zaradi cene.

Lion29 ::

Founder and CTO @ Article-Factory.ai

En prodaja v malih oglasih intla 80 gb G3 za 130 evrovo. Če ne bi dons dobil še enga, bi ga vzel.

novega dobis za 150
torej 130 sploh ni dobra cena
««
86 / 507
»»