Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

mihco ::
WarpedGone je izjavil:
Da. 1,25EUR/GB je super cena.
??
Cena iz linka je 118,67 € za 64GB model, kar znese 1,85421875EUR/GB...kar pa je dalec od 1,25EUR/GB?

ZuPk0 ::
WarpedGone je izjavil:
>> Na svojega nevem ce sem zapisal 500GB podatkov
"You'de be supprised" kaj dreka "moderni" sistemi namečejo na HDD. Iz čiste lenobe in dolgcajta.
Glede 94% se ne preveč sekirat. Ta procent je precej podoben "občutku na vodi" - kak drug FW in bo občutek čist drugačen.
Če se je reč začela zatikat, razišči forume in reši problem.
Recimo imam se dva intela G2 80GB in nimata takih tezav, po 1.8TB zapisanih podatkih je health se vedno 97% na starejsemu, drugi je skoraj nov.
Se je tudi oglasil en uporabnik C300 v tej temi, ki ima health se cca 70%...
:O :O :O zdej me je pa res strah kupit, odloču sm se da bom neki časa še počaku da vidm kaj se bo "rodilo ali splavilo" v naslednih parih mescih :)
WarpedGone je izjavil:
Da. 1,25EUR/GB je super cena.
??
Cena iz linka je 118,67 € za 64GB model, kar znese 1,85421875EUR/GB...kar pa je dalec od 1,25EUR/GB?
Js sm reku da ga dobim za 70-80Eur tako da je kalkulacija PRAVA (za moj primer)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZuPk0 ()

WarpedGone ::
Healt se ne zmeri ampak se zračuna na podlagi zapisane količine podatkov in statistike ter z dodatkom ščepca optimizma/pesimizma. Skratka - healt je občutek na vodi.
Ker intel uporablja drugačen algoritem, tisti procenti niso primerljivi. Če te res matra firbec, razišči kdo je proizvajalev uporabljenih flash čipov v tisti napravi in se čudi, ko ugotoviš da so isti čipi tudi v intlih, OCZjih ...
Panika na podlagi Healt nima smisla. Smisel ima le vezanje rok softveru da ne piše ko zmešan po disku vsak drek, katerga se spomne.
BTW: kaj je pravo orodje za Linux, ki zna pokazat količino zapisanih podatkov? GSmartControl tega NE zna. Prikaže neke neumne številke.
Ker intel uporablja drugačen algoritem, tisti procenti niso primerljivi. Če te res matra firbec, razišči kdo je proizvajalev uporabljenih flash čipov v tisti napravi in se čudi, ko ugotoviš da so isti čipi tudi v intlih, OCZjih ...
Panika na podlagi Healt nima smisla. Smisel ima le vezanje rok softveru da ne piše ko zmešan po disku vsak drek, katerga se spomne.
BTW: kaj je pravo orodje za Linux, ki zna pokazat količino zapisanih podatkov? GSmartControl tega NE zna. Prikaže neke neumne številke.
Zbogom in hvala za vse ribe

Dr_M ::
Če te res matra firbec, razišči kdo je proizvajalev uporabljenih flash čipov v tisti napravi in se čudi, ko ugotoviš da so isti čipi tudi v intlih, OCZjih ...
Vecina uporablja IMFT cipe ze nekaj casa.
Problem je v wear leveling algoritmu, eni imajo boljse, drugi slabse.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

To je res ampak ne pričakuj revolucionarnih razlik med njimi. Vse kar lahko WL sčara je to, da cela enota dolgo časa dela kot da se ne izrablja sploh (kapaciteta ne pada) nato pa zelo na hitro pocrkajo vsi čipi. Če je WL zanič pa pač kapaciteta začne že prej upadat ampak ne upada tko zlo hitro.

gruntfürmich ::
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()

Major ::
Moj je star približno 1 leto in pol in imam boljše rezultate na zadnjem FWju. Uporabljaš kaj Intelov Toolbox za "čiščenje" in optimizacijo?
IT Developer & Photography enthusiast.

Pyr0Beast ::
Nope. Tudi v istem izdelku niso nujno vedno isti čipi.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Moj je star približno 1 leto in pol in imam boljše rezultate na zadnjem FWju. Uporabljaš kaj Intelov Toolbox za "čiščenje" in optimizacijo?
na žalost ne, ker mi 'teži', da ne more delovati v raid.u. zato ga nisem še niti enkrat zagnal...

nightbird ::
kak pa je stanje serije OCZ Agility 2? je z njo tudi ista fora kot z vertex 2?
recimo ta disk me zanima: http://www.dinokomp.si/product_info.php...
lp
recimo ta disk me zanima: http://www.dinokomp.si/product_info.php...
lp

Izi ::
gruntfürmich, tista meritev, ki si jo prilepil zgoraj na sliki od CrystalDiskMark zagotovo ni Intelov X25-M 80GB 
Intelovi X25-M 80GB imajo namreč vsi brez izjeme 74GB prostora, na tvoji sliki pa kaže 75GB.
Poleg tega hitrosti niso niti približno podobne Intelovemu X25-M 80GB. Zaporedno branje je ne glede na nastavitve računalnika, vrsto kontrolerja in driver vedno med 255 in 265 MB/s, pri tvojem pa samo 244. 4K branje ne more biti v nobenem primeru nižje od 20 MB/s, pisanje pa od 30 MB/s. Tam pa je kar za polovico nižje.
Kakorkoli že, CrystalDiskMark za Intelov X25-M 80GB, ki ima v resnici 74,5 GB ne bo nikoli pokazal 75 GB, razen, če zadaj piše Made in China

Intelovi X25-M 80GB imajo namreč vsi brez izjeme 74GB prostora, na tvoji sliki pa kaže 75GB.
Poleg tega hitrosti niso niti približno podobne Intelovemu X25-M 80GB. Zaporedno branje je ne glede na nastavitve računalnika, vrsto kontrolerja in driver vedno med 255 in 265 MB/s, pri tvojem pa samo 244. 4K branje ne more biti v nobenem primeru nižje od 20 MB/s, pisanje pa od 30 MB/s. Tam pa je kar za polovico nižje.
Kakorkoli že, CrystalDiskMark za Intelov X25-M 80GB, ki ima v resnici 74,5 GB ne bo nikoli pokazal 75 GB, razen, če zadaj piše Made in China

noh, če je intelov ali ne ne vem 100%, vendar pa mi je bil 100% prodan pod temi specifikacijami v mylemon
drugače pa se mi zdi da moji prvi testi kot ide, ne ahci, na stari plati, so bili boljši. in tudi 4k je bilo boljše. sem prilepil sem sliko, pa jo bom morda še enkrat poiskal.

drugače pa se mi zdi da moji prvi testi kot ide, ne ahci, na stari plati, so bili boljši. in tudi 4k je bilo boljše. sem prilepil sem sliko, pa jo bom morda še enkrat poiskal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

moj prvi rezultat je bil tale, stara plata, ide, win xp:
ja, pa intelovega toolboxa nisem nikoli zagnal, ker ga ne morem :( če bom dobil kašno zunanje ohišje za hdd, ga bom morda kdaj poskušal osvežit...
ja, pa intelovega toolboxa nisem nikoli zagnal, ker ga ne morem :( če bom dobil kašno zunanje ohišje za hdd, ga bom morda kdaj poskušal osvežit...
Zgodovina sprememb…

Tale stari rezultat je povsem v redu, če bi vklopil AHCI bi dobil enake rezultate kot ostali.
Kaj se dogaja na tvojem novem računalniku pa je skrivnost, še posebno misteriozno je od kje je tvoj SSD potegnil 1 dodatni GB prostora in zakaj je postal za polovico počasnejši kot prej
Kaj se dogaja na tvojem novem računalniku pa je skrivnost, še posebno misteriozno je od kje je tvoj SSD potegnil 1 dodatni GB prostora in zakaj je postal za polovico počasnejši kot prej

explorer pravi 74,5GiB. 80,024GB. na novi plati pa imam uključen ahci mode. pa mi je vseeno padel performance glede na staro plato v ide mode...

svetetko ::
Govora je bilo, da se da ločiti 25nm od 34nm Vertexe po kapaciteti. Morda kdo ve kakšna naj bi le ta bila pri obeh varjantah? Zanima me za 60 gb model.

"Uporabna" kapaciteta je obakrat ista.
Različna je količina "rezerviranega" placa, kar pa brez kakega zelo posebebnega softvera ne vidiš.
Različna je količina "rezerviranega" placa, kar pa brez kakega zelo posebebnega softvera ne vidiš.

Ziher?
To pomen da oglaševana kapaciteta ni resnična. Fraud.
To pomen da oglaševana kapaciteta ni resnična. Fraud.

kuglvinkl ::
Ne, ni isto. Lepo razloženo na OCZjevem forumu. Razlika med 120 GB 34nm in 120GB 25nm je poleg tega, da ima slednji nižje hitrosti, 5 GB nižjo kapaciteto.
Sam nimam nobenih težav, da je 25nm v obstoječi zasnovi počasnejši - manjše število čipov (SSD skalira linearno), pač pa to, da so vzeli uveljavljeni brand: vertex 2, in brez da bi nam povedali SPREMENILI LASTNOSTI NA SLABŠE! To je nagravžno.
Me pa obupno čudi molk spletnih strani. Še posebi Anand se je običajno napihoval, kolk v o SSD, zdej pa samo tišina. No, mogoče pa bo kej izplunu.
Sam ne morem napisati na front page na ST nič, ker zadev ne morem preveriti, nimam namreč ne enga ne drucga pogona.
Sam nimam nobenih težav, da je 25nm v obstoječi zasnovi počasnejši - manjše število čipov (SSD skalira linearno), pač pa to, da so vzeli uveljavljeni brand: vertex 2, in brez da bi nam povedali SPREMENILI LASTNOSTI NA SLABŠE! To je nagravžno.
Me pa obupno čudi molk spletnih strani. Še posebi Anand se je običajno napihoval, kolk v o SSD, zdej pa samo tišina. No, mogoče pa bo kej izplunu.
Sam ne morem napisati na front page na ST nič, ker zadev ne morem preveriti, nimam namreč ne enga ne drucga pogona.

svetetko ::
Pri mojem 60 gigabajtnem modelu je uporabnega placa 55,7GB. Če sem prav računal, bi ga moralo biti 55,88, vsaj po praksi izdelovalcev pogonov sodeč. Torej ima kapaciteto takšno, kot naj bi bila.
120GB različica bi morala imeti 111,76GB prostora. Pa je tako? Se komu znatno razlikuje?
120GB različica bi morala imeti 111,76GB prostora. Pa je tako? Se komu znatno razlikuje?

25nm verzija ima kapaciteto 107 GB.
Še enkrat, za OCZ se bolj površno zanimam, ker ga nimam. 100% vem sam tolk, da ga do nadaljnega ne jebem.
Še enkrat, za OCZ se bolj površno zanimam, ker ga nimam. 100% vem sam tolk, da ga do nadaljnega ne jebem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()

To si ziher? Ker pri 120 GB modelu je uporabnega placa za 5 GB manj.
Zakaj pol folk jamra, da ne vejo točno kaj so dobili?
Različna uporabna velikost je dead give away.
Moj 60GB Vertex 2 pravi tole:
CHS current addressable sectors: 16514064 LBA user addressable sectors: 117231408 LBA48 user addressable sectors: 117231408 Logical Sector size: 512 bytes Physical Sector size: 512 bytes Logical Sector-0 offset: 0 bytes device size with M = 1024*1024: 57241 MBytes device size with M = 1000*1000: 60022 MBytes (60 GB)

kitara8 ::
ker program je najbolši za vzdrževanje ssd-ja (vertex) a je treba s kakšnim posebnim programom čistit? a je dobr že če v winsih dam očisti diske

Nimaš kej vzdrževat.
Izklopi hibernacijo in pagefile.sys al pa ga prestavi na klasičen disk in si dobr.
Izklopi hibernacijo in pagefile.sys al pa ga prestavi na klasičen disk in si dobr.

nightbird ::
ok, še eno vprašanje. kakšno pa je splošno mnenje o G.Skill Falcon II?
sem prebral nekaj strani nazaj in mislim, da ni bil omenjen.
drugače pa me še vedno zanima, če je v seriji Agility 2 pri OCZ-ju isti problem z počasnejšimi čipi.
hvala za odgovore.
lp
sem prebral nekaj strani nazaj in mislim, da ni bil omenjen.
drugače pa me še vedno zanima, če je v seriji Agility 2 pri OCZ-ju isti problem z počasnejšimi čipi.
hvala za odgovore.
lp

Ne vidim zakaj nebi bil. Agility 2 je praktično ista reč kot Vertex 2 - razlika je le v FW. Cenovno so še bolj občutljivi in OCZ pri njih še bolj špara.
Za vse SSDje velja, da najprej preveriš kater kontroler se uporablja in nato poiščeš kako se obnašajo zadeve s tem kontrolerjem.
Glede PageFajla: vsem vernikom v pagefile svetujem, da izmed silnih gigabajtov RAMa namenijo kakih 128 MB za RAMDISK in pagefajl počijo na njega.
Za vse SSDje velja, da najprej preveriš kater kontroler se uporablja in nato poiščeš kako se obnašajo zadeve s tem kontrolerjem.
Glede PageFajla: vsem vernikom v pagefile svetujem, da izmed silnih gigabajtov RAMa namenijo kakih 128 MB za RAMDISK in pagefajl počijo na njega.

Pa smo spet tam 
Jaz sem tudi eden izmed pagefile vernikov, pa ne svetujem RAMDISK zanj. Računalnik se precej dalj časa zaganja, ker je treba najprej narediti RAMDISK, potem pa še kreirati pagefile, najhuje pa je, da imaš potem vsakič ob zagonu prazen pagefile, kar precej uniči njegov namen. Na ta argument nato pagefile heretiki svetujejo avtomatsko kopiranje pagefila na disk ob izklopu računalnika in ob vklopu spet nazaj, kar pa še dodatno podaljša čas izklopa in zagona računalnika, na koncu koncev pa še vedno rabiš prostor za pagefile na disku, čeprav ga uporabljaš v RAMU.
Glede na vse to je še vedno najbolj učinkovito uporabljati pagefile lepo na SSD-ju tako kot je predvidel Microsoft, ki je sistem tudi izdelal in ve, da je pagefile koristen in potreben ne glede koliko RAMA imaš.
Bom probal biti bolj splošno tehničen:
Odstranjevanje pagefila iz Windows sistema je enako kot da bi kupil nov avto s turbinsko mašino, takoj odprl mašino in odstranil turbino, ker je nepotrebna teža v avtu, saj ima mašina več kot dovolj konj za hitro vožnjo in je turbina popolnoma nepotrebna

Jaz sem tudi eden izmed pagefile vernikov, pa ne svetujem RAMDISK zanj. Računalnik se precej dalj časa zaganja, ker je treba najprej narediti RAMDISK, potem pa še kreirati pagefile, najhuje pa je, da imaš potem vsakič ob zagonu prazen pagefile, kar precej uniči njegov namen. Na ta argument nato pagefile heretiki svetujejo avtomatsko kopiranje pagefila na disk ob izklopu računalnika in ob vklopu spet nazaj, kar pa še dodatno podaljša čas izklopa in zagona računalnika, na koncu koncev pa še vedno rabiš prostor za pagefile na disku, čeprav ga uporabljaš v RAMU.
Glede na vse to je še vedno najbolj učinkovito uporabljati pagefile lepo na SSD-ju tako kot je predvidel Microsoft, ki je sistem tudi izdelal in ve, da je pagefile koristen in potreben ne glede koliko RAMA imaš.
Bom probal biti bolj splošno tehničen:

Odstranjevanje pagefila iz Windows sistema je enako kot da bi kupil nov avto s turbinsko mašino, takoj odprl mašino in odstranil turbino, ker je nepotrebna teža v avtu, saj ima mašina več kot dovolj konj za hitro vožnjo in je turbina popolnoma nepotrebna

morda je boljša primerjava z meglenkami; fino je če jih imaš, ampak v resnici zelo dobro shajaš tudi brez njih

Zgodovina sprememb…

_Sajmon_ ::
Pa smo spet tam
Izi, dej mi razloži, zakaj vidiš v težavo v praznem pagefiletu? Kakor jaz razumem delovanje pagefileta, so podatki v tem fajlu povsem irelevantni ob naslednjem zagonu windozov. Hočem reči, ti lahko pagefile fajl pobrišeš (ok, ne direkt..., lahko ga preseliš na drug disk recimo), pa ga windowsi ob naslednjem bootu skreirajo na novo. Skratka, hočem reči, da vsak zagon windowsov v nekem smislu na novo postavi pagefile, stara vsebina je nepomembna. Lahko pa da se motim...
Pagefile na ramdisku? Morda koristno iz vidika performans, vendar v res specifičnih primerih oz. pri uporabi določenih programov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Sajmon_ ()

Tkole, na Storage review so raziskal problem OCZja pri 34nm vs. 25nm.
Pros
* Handles real-world performance test well
* Fast and priced competitively against 40GB boot drives
* Up to 10% less power used compared to 32nm Vertex 2
Cons
* Marketing practices could burn bridges with customers
* Up to 49% slower in certain synthetic benchmarks
* No sure-fire way to tell which model you have until you plug it in
Pros
* Handles real-world performance test well
* Fast and priced competitively against 40GB boot drives
* Up to 10% less power used compared to 32nm Vertex 2
Cons
* Marketing practices could burn bridges with customers
* Up to 49% slower in certain synthetic benchmarks
* No sure-fire way to tell which model you have until you plug it in
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()

WyattEarp ::
Kaj se potem splača za en SSD kupt za sistem gor met za okul 200-250EUR? Al še ni za kupt SSD - je še za počakat kako leto? Se splača kupt kake za 150EUR, al raj ne, ker niso glih dobri? saj ene 80Gb bi rabu. Hvala
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

Kako veš če imaš 25nm ali 34nm?
Saj je Kuglvinkl napisal.
Da prevedem: Ni zanesljive metode za ugotavljanje kateri model imaš, dokler ga ne priključiš.
WyattEarp, SSD se splača kupiti že vsaj eno leto, ampak če se ti ta hip ne mudi je mogoče pametno počakati, da Intel izda svojo 3. generacijo na 25 nm, čez kakšen mesec. Potem se bo bolj vedelo pri čem smo kupci.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()

kogledom ::
OK, samo potem ne boš čakal samo 1 mesec pa pridejo novi inteli ven ampak se splača počakat še 3 mesece dlje da se pokažejo napake. Če si lahko privoščiš kupi zdaj.
alpha1 pa je verjetno mislil kako veš kateri model imaš potem ko si ga že priključil...
alpha1 pa je verjetno mislil kako veš kateri model imaš potem ko si ga že priključil...

Aha, v tem primeru pa kolikor sem razumel preveriš količino prostora na SSD.
Recimo za 60 GB vertexa 2, se ti bo tako pri 25 nm kot pri 32 nm modelu v računalniku napisalo, da imaš priklopljeno enoto OCZSSD2-2VTXE60G
Največja razlika, ki jo boš takoj opazil je ko preveriš količino prostora ki je na voljo. Pri 32 nm bo na voljo 57241 MB, pri 25 nm pa bo na voljo 52472 MB. Šele takrat vidiš kaj si nabavil.
25 nm je počasnejši ampak se lahko tolažiš s tem, da porabi okoli 10% manj elektrike

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()

klasicni ::
OK zdaj mislim da nam je že vsem jasno, da OCZ Vertex 2 s 25nm čipi manjši po kapaciteti in počasnejši od tistega s 35nm čipi. Ampak... a je še vedno najboljši nakup, glede na ceno in zmogljivosti?
Ali se sedaj bolj splača katerega drugega vzet? Crucial, IBM?
Predvsem pa predvidevam da je 25nm še vedno dosti hitrejši od dveh diskov v raid?
p.s. Mogoče kdo pozna kako trgovino kjer še imajo stare 35nm na zalogi?
Ali se sedaj bolj splača katerega drugega vzet? Crucial, IBM?
Predvsem pa predvidevam da je 25nm še vedno dosti hitrejši od dveh diskov v raid?
p.s. Mogoče kdo pozna kako trgovino kjer še imajo stare 35nm na zalogi?

OK zdaj mislim da nam je že vsem jasno, da OCZ Vertex 2 s 25nm čipi manjši po kapaciteti in počasnejši od tistega s 35nm čipi
32 nm, mislim, da 35 nm čipi sploh ne obstajajo.
OCZ je imel 32 nm in sedaj prehajajo na 25 nm, Intel pa je imel 1. generacijo na 50 nm, 2. generacijo na 34 nm in 3. bo na 25 nm
Jasno. Vsak SSD je v praksi vsaj 10-krat hitrejši od kateregakoli diska v RAID ali brez RAID. RAID pri diskih tako ali tako prinese pohitritve samo pri zaporednem branju in pisanju, dostopni časi pa so enaki in tako vsaj pri trdih diskih v praksi RAID ne prinese dejansko nič, razen če ves čas na veliko kopiraš desetine GB sem in tja. Pri SSD pa ima RAID polje večji vpliv na hitrost.

Bwaze6 ::
Prvi vpogled v SSDje, ki prihajajo:
OCZ Vertex 3 Pro Preview: The First SF-2500 SSD
Žal gre za čisto testni primerek z 32nm čipi, v prodajo bodo šli samo 25nm pogoni. Sicer je vprašanje, če bo to močno vplivalo na hitrost - tudi 25nm bodo izkoristili vse kanale kontrolerja. Ravno to naj bi bil glavni vzrok padca hitrosti pri 25nm OCZ Vertex 2.
200GB pogon ima po formatiranju samo še 186GB :P In pa cene za OCZ Vertex 3 Pro so predvidene naravnost astronavtske (beri: višje od astronomskih):
OCZ Vertex 3 Pro Pricing: 100GB - $525.00, 200GB - $775.00, 400GB - $1350.00.
Torej ne vemo, kako se bo obnašal OCZ Vertex 3 Pro s 25nm čipi ter kakšna bo hitrost ne-Pro izvedenke. Očitno ne bo kakšne posebne revolucije. AS-SSD test pisanja nestisljivih podatkov ni nič pretresljivega, kljub visokim specifikacijam. SandForce pač.
OCZ Vertex 3 Pro Preview: The First SF-2500 SSD
Žal gre za čisto testni primerek z 32nm čipi, v prodajo bodo šli samo 25nm pogoni. Sicer je vprašanje, če bo to močno vplivalo na hitrost - tudi 25nm bodo izkoristili vse kanale kontrolerja. Ravno to naj bi bil glavni vzrok padca hitrosti pri 25nm OCZ Vertex 2.
200GB pogon ima po formatiranju samo še 186GB :P In pa cene za OCZ Vertex 3 Pro so predvidene naravnost astronavtske (beri: višje od astronomskih):
OCZ Vertex 3 Pro Pricing: 100GB - $525.00, 200GB - $775.00, 400GB - $1350.00.
The Vertex 3 Pro is still at least a month or two away from shipping so pricing could change, but right now OCZ is estimating sales at between $3.75 and $5.25 per GB. The client focused Vertex 3 will be significantly cheaper - I'd estimate somewhere north (but within range) of what you can currently buy Vertex 2 drives for.
Torej ne vemo, kako se bo obnašal OCZ Vertex 3 Pro s 25nm čipi ter kakšna bo hitrost ne-Pro izvedenke. Očitno ne bo kakšne posebne revolucije. AS-SSD test pisanja nestisljivih podatkov ni nič pretresljivega, kljub visokim specifikacijam. SandForce pač.

Težko bodo, če je čipov pol manj.

3man ::
Samo medklic - Vertex 3 ni naslednik Vertexa 2. Vertex 3 je namenjen t.i. enterprise segmentu kupcev (diskovna polja ipd). Vertex 2 evolvira, kot ste že ugotovili, znotraj tega imena.
lp
lp

Vx 3 je tisto kar je bil Vx2 ? :)

A je kdo spregledal, da so tiste cene za Vertex 3 PRO. PRO je enterprise serija, ki ni namenjena navadnim smrtnikom. EX je pa še za bogataše nedosegljiv s svojimi kot žafran dragimi SLC čipi.
Počakajte, da pride navaden Vertex 3, grem stavit, da bo precej cenejši od Vertex 2.
Vertex ima vedno 3 zmogljivostne (cenovne) razrede: Navadnega, Pro in EX.
Najcenejši primerki za Evropo ta trenutek za Vertex 2:
Vertex 2 100GB - 160 EUR
Vertex 2 PRO 100GB - 550 EUR
Certex 2 EX 100GB - 1360 EUR
Vsi trije so 100 GB, pa primerjajte cene.
Če torej napovedujejo ceno za Vertex 3 PRO $525 je to opazno ceneje kot Vertex 2 PRO, ki je precej čez $600
Glede na to lahko pričakujemo navaden Vertex 3 100GB za okoli 130 EUR, kar še zdaleč ni drago.
Počakajte, da pride navaden Vertex 3, grem stavit, da bo precej cenejši od Vertex 2.
Vertex ima vedno 3 zmogljivostne (cenovne) razrede: Navadnega, Pro in EX.
Najcenejši primerki za Evropo ta trenutek za Vertex 2:
Vertex 2 100GB - 160 EUR
Vertex 2 PRO 100GB - 550 EUR
Certex 2 EX 100GB - 1360 EUR
Vsi trije so 100 GB, pa primerjajte cene.
Če torej napovedujejo ceno za Vertex 3 PRO $525 je to opazno ceneje kot Vertex 2 PRO, ki je precej čez $600
Glede na to lahko pričakujemo navaden Vertex 3 100GB za okoli 130 EUR, kar še zdaleč ni drago.