Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

Izi ::
Trenutno p/p razmerje je precej zanimivo:
64 GB SSD-ji se začno pri 100 EUR - 1,56 EUR na GB
80 GB SSD-ji se začno pri 140 EUR - 1,75 EUR na GB
120 GB SSD-ji se začno pri 170 EUR - 1,42 EUR na GB
250 GB SSD-ji se začno pri 460 EUR - 1,84 EUR na GB
500 GB SSD-ji (3,5") se začno pri 1000 EUR - 2,00 EUR na GB
Najbolj presenetljivo se trenutno najbolj splačajo 120 GB SSD-ji,
potem pa si pričakovano po vrsti sledijo 64, 80, 250 in 500
Da bi bilo matematično vse pravilno kot je brez 120 GB, bi moral 120 GB SSD stati 220 EUR.
Zakaj so 120GB SSD-ji za več kot 20% cenejši od ostalih mi ni jasno. Človek bi pomislil, da ena firma prodaja poceni 120 GB SSDje, pa podroben pregled pokaže, da je prav pri vseh firmah enako. 120 GB SSD-ji imajo močno boljše razmerje kot vsi ostali.
OCZjevi so po 170 EUR, Corsarjevi po 180 EUR in Intelovi po 188 EUR.
Najbolj zanimivo je, da so 100 GB modeli kjer jih imajo povsod dražji od 120 GB modelov. Celo če gre za isto firmo in enak SSD z manj prostora, je 100 GB model dražji od 120 GB.
Kakšna logična razlaga za tako "podcenjene" 120 GB modele?
64 GB SSD-ji se začno pri 100 EUR - 1,56 EUR na GB
80 GB SSD-ji se začno pri 140 EUR - 1,75 EUR na GB
120 GB SSD-ji se začno pri 170 EUR - 1,42 EUR na GB
250 GB SSD-ji se začno pri 460 EUR - 1,84 EUR na GB
500 GB SSD-ji (3,5") se začno pri 1000 EUR - 2,00 EUR na GB
Najbolj presenetljivo se trenutno najbolj splačajo 120 GB SSD-ji,
potem pa si pričakovano po vrsti sledijo 64, 80, 250 in 500
Da bi bilo matematično vse pravilno kot je brez 120 GB, bi moral 120 GB SSD stati 220 EUR.
Zakaj so 120GB SSD-ji za več kot 20% cenejši od ostalih mi ni jasno. Človek bi pomislil, da ena firma prodaja poceni 120 GB SSDje, pa podroben pregled pokaže, da je prav pri vseh firmah enako. 120 GB SSD-ji imajo močno boljše razmerje kot vsi ostali.
OCZjevi so po 170 EUR, Corsarjevi po 180 EUR in Intelovi po 188 EUR.
Najbolj zanimivo je, da so 100 GB modeli kjer jih imajo povsod dražji od 120 GB modelov. Celo če gre za isto firmo in enak SSD z manj prostora, je 100 GB model dražji od 120 GB.
Kakšna logična razlaga za tako "podcenjene" 120 GB modele?

destiny ::
Verjetno je po njih največje povpraševanje. V prenosniku noben noče met prostora manj kot 100, 120GB in tudi v tovarniških ponudbah se ponavadi nahajajo 120GB modeli. Tako je konkurenčni boj za kupce pri tej velikosti verjetno največji. 250GB modeli so enostavno že predragi za veliko večino.

Lion29 ::
Verjetno je po njih največje povpraševanje. V prenosniku noben noče met prostora manj kot 100, 120GB in tudi v tovarniških ponudbah se ponavadi nahajajo 120GB modeli. Tako je konkurenčni boj za kupce pri tej velikosti verjetno največji. 250GB modeli so enostavno že predragi za veliko večino.
jaz imam v prenosniku 60gb vertexa 2 in imam po pol leta, trenutno se 12gb frei (vkljucno s pejđfajlom)
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

destiny ::
No, ne preveč dobesedno jemat mojih navedb. Seveda se najdete uporabniki, ki vam je 64 ali celo manj čisto dovolj. Smo pa še od klasičnih diskov navajeni, da mamo na lapiju shranjeno svašta in svega, od fotografij, filmov do raznorazne druge navlake. Tako se je meni nabralo za vsega skupaj 111GB podatkov. Sicer bi se marsičemu lahko odpovedal ampak se mi ni treba, ker mam še cca 40GB fraj :)

No, ne preveč dobesedno jemat mojih navedb. Seveda se najdete uporabniki, ki vam je 64 ali celo manj čisto dovolj. Smo pa še od klasičnih diskov navajeni, da mamo na lapiju shranjeno svašta in svega, od fotografij, filmov do raznorazne druge navlake. Tako se je meni nabralo za vsega skupaj 111GB podatkov. Sicer bi se marsičemu lahko odpovedal ampak se mi ni treba, ker mam še cca 40GB fraj :)
zato pa obstajajo zunanji diski, sd kartice, usb kljucki...ena hitra 16GB sd kartica je zadosti za sprotne potrebe, za vse ostalo so zunanji diski... ne stekam zakaj bi kdo preferiral navadni disk over ssd v prenosniku....
se manj pa stekam zakaj bi kdo kupoval 100GB SSDje (za osebno rabo)?

Keyser Soze ::
Verjetno je najbolj ugoden za prodajalca.
In rajši prodajo malo več 120GB-ih kot manjše, kjer so stroški proizvodnje večji in s tem dobiček na enoto manjši, za 120+GB je pa cena verjetno še vedno previsoka za mainstream potrošnike.
In rajši prodajo malo več 120GB-ih kot manjše, kjer so stroški proizvodnje večji in s tem dobiček na enoto manjši, za 120+GB je pa cena verjetno še vedno previsoka za mainstream potrošnike.
OM, F, G!

kuglvinkl ::
25nm flash version of OCZ Vertex 2 has slower write speeds and is not labeled any differently than 34nm version. See OCZ 25nm Q&A for technical discussion and complaint about 25nm SSD drives for a feel of the user community reaction. Link!
W00t??!!
W00t??!!

Dr_M ::
Teli 25nm cipi bodo bolj kot ne eno veliko sranje.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

No, to je težko rečt. Je pa zgodba precej drugačna.
Tisti, ki kupujete te dni Vertex 2. KOt sam štekam, je čist možno, da bo pod plehom 25nm čip (34nm se menda že zelo tećko dobi), kar pomeni, da je pri 120GB modelu od oka 4-5GB manj placa. + zadeva je počasnejša! Kolk pa še ne vem, menda je to raztrobljeno po vsem netu.
+ še neki.
Še vedno je kot kaže SSD štorija zelo zelo mlada in se ga serje levo in desno.
In jebemti, glih OCZ k je naredu s prvim poceni SSDjem tak epic fail.
Tisti, ki kupujete te dni Vertex 2. KOt sam štekam, je čist možno, da bo pod plehom 25nm čip (34nm se menda že zelo tećko dobi), kar pomeni, da je pri 120GB modelu od oka 4-5GB manj placa. + zadeva je počasnejša! Kolk pa še ne vem, menda je to raztrobljeno po vsem netu.
+ še neki.
Še vedno je kot kaže SSD štorija zelo zelo mlada in se ga serje levo in desno.
In jebemti, glih OCZ k je naredu s prvim poceni SSDjem tak epic fail.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()

Za 25nm rezervirajo vec prostora, ker imajo samo polovico zivljenske dobe napram 34nm cipom.
Je to ena redkih zadev,kjer je manjsanje procesa slaba stvar.
Je to ena redkih zadev,kjer je manjsanje procesa slaba stvar.

kljukusa ::
Živjo,
na svojem prenosniku mislm menjat moj nehumano počasni hdd (5400 rpm) za ssd. Malo sem gledal in sem nekako našel tri potencialne kandidate za nakup:
2,5" SSD Kingston 128 GB V100 NB (SV100S2N/128G)
2,5" SSD Intel 120 GB, SATA2
2,5" SSD OCZ Vertex 2 120 GB OCZSSD2-2VTXE120G
kakor sem videl so cene tam tam, tako da mi je glavno da bo zadeva normalno delala par let. Kaj priporočate?
Hvala
na svojem prenosniku mislm menjat moj nehumano počasni hdd (5400 rpm) za ssd. Malo sem gledal in sem nekako našel tri potencialne kandidate za nakup:
2,5" SSD Kingston 128 GB V100 NB (SV100S2N/128G)
2,5" SSD Intel 120 GB, SATA2
2,5" SSD OCZ Vertex 2 120 GB OCZSSD2-2VTXE120G
kakor sem videl so cene tam tam, tako da mi je glavno da bo zadeva normalno delala par let. Kaj priporočate?
Hvala

WarpedGone ::
Intel, OCZ, Kingston. V takem vrstnem redu.
Vertex je cool, ga mam, ampak mi je že spustil par sumljivih tko da če bi mel dve enako veliki enoti za isto ceno bi vzel intela. Razlike v hitrosti v praksi ne opaziš, razen če je tvoja praksa nabijanje specializiranih benchmarkov cel dan.
Vertex je cool, ga mam, ampak mi je že spustil par sumljivih tko da če bi mel dve enako veliki enoti za isto ceno bi vzel intela. Razlike v hitrosti v praksi ne opaziš, razen če je tvoja praksa nabijanje specializiranih benchmarkov cel dan.
Zbogom in hvala za vse ribe

Pyr0Beast ::
Torej, Tisti ki smo se odločili kupiti SSD prejšnje leto imamo 35nm čipe ?
Glede OCZ-jevega ratinga.
Imel sem podobne težave s poročanjem o nedelujočem S3.
Preprosto se naredijo neumne in to je to.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pyr0Beast ()

ze 100x smo priporocili vertexa
To se je včeraj izkazalo za slab predlog.
Torej, Tisti ki smo se odločili kupiti SSD prejšnje leto imamo 35nm čipe ?
Ja, stari so 34nm in je vse OK.
Zgodovina sprememb…

Izi ::
WarpedGone je izjavil:
Intel, OCZ, Kingston. V takem vrstnem redu.
Se strinjam.
Intel: Najhitrejši pri branju, najpočasnejši pri pisanju, najbolj zanesljiv, ampak verjetno najdražji od vseh treh.
OCZ: Pri branju skoraj enako hiter kot Intel in najhitrejši pri pisanju od vseh treh. Ne slovi ravno po zanesljivosti.
Kingston: Daleč najpočasnejši pri branju od vseh treh, pri pisanju je na sredini. Ima 8 GB več od ostalih dveh in verjetno je najcenejši od vseh treh če gledamo ceno na GB.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()

hm... od kje vam, da je ocz vertex 2 pocasnejsi pri branju od intla?
a nima intel 250mb/s branja vertex pa 285?
pa se en test
a nima intel 250mb/s branja vertex pa 285?
pa se en test

klasicni ::
A se da kako vedet če OCZ Vertex 2 Ext 60GB vsebuje 35nm čipe (in ne 25nm čipe)?
Recimo po kaki serijski?
Glede na to da se ravno odločam za nakup bi bil hvaležen za info :)
Recimo po kaki serijski?
Glede na to da se ravno odločam za nakup bi bil hvaležen za info :)

element ::
Ne moreš vedet, ker prodajajo inferioren izdelek pod isto serijsko številko in imenom. Vedel boš šele po verziji firmwara in formatirani kapaciteti, ko ga že kupiš. Zato se splača bit previden. Kupi po spletu, da lahko vrneš, če dobiš 25nm.

Witboy ::
Sam a niso rekl da ze vsi ki so v januarju oz konec decembra dobili diske z 1.27fw, da imajo 25nm cip?

gruntfürmich ::
kaj kaj kaj?
kje pa je crucial z realssd-jem?
in pa imho je trenutno brezveze delati kakršnekoli zaključke katerega se izplača in kateri je dober, ker so na vidiku tako novi kontrolerji (corsair jih že ima) kot novi pogoni...
bolje da bolje da se zadeve zamrznejo do nadaljnega
kje pa je crucial z realssd-jem?
in pa imho je trenutno brezveze delati kakršnekoli zaključke katerega se izplača in kateri je dober, ker so na vidiku tako novi kontrolerji (corsair jih že ima) kot novi pogoni...
bolje da bolje da se zadeve zamrznejo do nadaljnega

"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Bwaze6 ::
Heh, predvidevaš da bo šlo na bolje... Corsair Performance 3 naj bi po nekaterih testih na AnandTech forumu imel podobne probleme kot novi OCZ Vertex 2 25nm, predvsem 4K branje in pisanje:
Corsair Performance 3 128GB tema
Slabe rezultate kaže le AS SSD orodje za testiranje, ker meri branje in pisanje s stisnjenimi podatki, ki jih Sandforce krmilnik ne more tako učinkovito stiskati. Drugi testi (ATTO) kažejo hitrejše prenose.
Tole pa naj bi pa veljalo za večino novih SSDjev, ki pridejo ven to leto:
"Using higher density, but less NAND chips will most certainly cause performance to go down. SSDs essentially scale linearly (disregarding any firmware effect) with the number of NAND chips (that's why of course larger SSDs are faster). With 25nm, manufacturers can now halve the number of NAND chips, reducing costs significantly. What OCZ has done is basically taken the performance of a 60GB model and sold it as a 120GB model. That is what's unfair to customers. And the reduced lifecycle thing (25nm is good for about 3000 cycles, compared to 5000 for 34nm)."
Čeprav tale "reduced lifecycle" ni samo stvar novih SSDjev, tudi novi firmware popravki večine starih SSDjev vključujejo to. Očitno so bili malce preoptimistični pri oceni vzdržljivosti. Me zanima kaj je zdaj s tistimi ocenami "leta in leta pisanja in branja 24/7"?
Tole SSDLife kaže za mojega Super Talent Ultradrive GX 64GB, starega blizu dve leti (statistika je samo od zadnje posodobitve firmwarea):
Baje če nadgradim firmware na 2030, mi ocena življenske dobe pade iz cirka 20 mesecev na približno 10...
Crucial RealSSD c300 kar hvalijo, čeprav na Crucial forumu precej ljudi benti čez nov firmware - baje nekaterim disk "freezne" za pol minute, in to se ljudem dogaja enkrat, dvakrat dnevno, novega firmwara pa ni in ni.
Kaj pa vem, namesto da bi SSDji počasi dozoreli so forumi proizvajalcev polni težav ljudi ki imajo težave z brickanimi pogoni, prepočasnimi prenosi, revolucionarni prehod na 25nm se vse bolj kaže kot šparanje proizvajalcev, od katerega bojo imeli kupci le slabše karakteristike... Ne vem, se mi zdi da to ni ravno rezultat zrele tehnologije in razvitega trga.
Corsair Performance 3 128GB tema
Slabe rezultate kaže le AS SSD orodje za testiranje, ker meri branje in pisanje s stisnjenimi podatki, ki jih Sandforce krmilnik ne more tako učinkovito stiskati. Drugi testi (ATTO) kažejo hitrejše prenose.
Tole pa naj bi pa veljalo za večino novih SSDjev, ki pridejo ven to leto:
"Using higher density, but less NAND chips will most certainly cause performance to go down. SSDs essentially scale linearly (disregarding any firmware effect) with the number of NAND chips (that's why of course larger SSDs are faster). With 25nm, manufacturers can now halve the number of NAND chips, reducing costs significantly. What OCZ has done is basically taken the performance of a 60GB model and sold it as a 120GB model. That is what's unfair to customers. And the reduced lifecycle thing (25nm is good for about 3000 cycles, compared to 5000 for 34nm)."
Čeprav tale "reduced lifecycle" ni samo stvar novih SSDjev, tudi novi firmware popravki večine starih SSDjev vključujejo to. Očitno so bili malce preoptimistični pri oceni vzdržljivosti. Me zanima kaj je zdaj s tistimi ocenami "leta in leta pisanja in branja 24/7"?
Tole SSDLife kaže za mojega Super Talent Ultradrive GX 64GB, starega blizu dve leti (statistika je samo od zadnje posodobitve firmwarea):
Baje če nadgradim firmware na 2030, mi ocena življenske dobe pade iz cirka 20 mesecev na približno 10...
Crucial RealSSD c300 kar hvalijo, čeprav na Crucial forumu precej ljudi benti čez nov firmware - baje nekaterim disk "freezne" za pol minute, in to se ljudem dogaja enkrat, dvakrat dnevno, novega firmwara pa ni in ni.
Kaj pa vem, namesto da bi SSDji počasi dozoreli so forumi proizvajalcev polni težav ljudi ki imajo težave z brickanimi pogoni, prepočasnimi prenosi, revolucionarni prehod na 25nm se vse bolj kaže kot šparanje proizvajalcev, od katerega bojo imeli kupci le slabše karakteristike... Ne vem, se mi zdi da to ni ravno rezultat zrele tehnologije in razvitega trga.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()

tehnologija je sigurno še v otroški fazi. ampak večina zadovoljnih kupcev je le boljši pokazatelj stanja kot pa par razočaranih na forumih...

jaxi ::
hja, kaj zdaj, a je to dober nakup, ali ne???
http://www3.anobo.de/articledetail.jsp?...
al je bolje intela g2 kupit?? kar p spet ni kul, ker bodo čez dva meseca novi zunaj?? pa bodo meli probleme zarad 25nm??
bolj berem, manj vem...
http://www3.anobo.de/articledetail.jsp?...
al je bolje intela g2 kupit?? kar p spet ni kul, ker bodo čez dva meseca novi zunaj?? pa bodo meli probleme zarad 25nm??
bolj berem, manj vem...
When i let go of what i am, i become what i can be - Lao Tzu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jaxi ()

ja, tudi jst imam občutek, da vsi čakajo kaj se bo izcimilo čez par tednov...

No, Intla lahko zajahaš.
Sam, a zdej pa kar naenkrat postane logično, da je Intel dal ven novo verzijo kontrolerja za 34nm? :) Intel 510 SSD.
Sam, a zdej pa kar naenkrat postane logično, da je Intel dal ven novo verzijo kontrolerja za 34nm? :) Intel 510 SSD.
Zgodovina sprememb…

New update on the 25nm OCZ SSD drives
Hahaha, folku so prodal počasnejše SSDje po nespremenjeni ceni, zdaj pa ponujajo menjavo za stare pogone z doplačilom - ker gre za "more expensive 32 Gbit die‐based drive". Tole je pa res grda poteza. :( In vse to bi bilo čisto nepotrebno če bi OCZ napovedal menjavo na 25nm (ne pa da so jo uporabniki opazili zaradi zmanjšane kapacitete in počasnejših prenosov), spremenjena oznaka modela tudi ne bi škodila.
Ampak ta praksa je v računalništvu očitno popolnoma sprejemljiva. Tudi proizvajalci monitorjev lahko brez vsakršnih težav menjajo zaslone za slabše itd... Si predstavljate, kako bi to izgledalo v avtomobilski industriji?
- Kako to da ima moj nov BMW 320i tako počasne pospeške? - Motor smo zamenjali z novim varčnim trivaljnikom. Našim zvestim kupcem seveda ponujamo tudi možnost menjave za dražji štirivaljni motor - avto pripeljete na menjavo, plačati morate le cenovno razliko med lirskim trivaljnikom in dvolitrskim štirivaljnikom!
Ali pa v prehrambeni industriji?
- Ti ni všeč burek? Za doplačilo treh evrov ti dam namesto pasjega dreka meso not!
:P
For those customers that have already purchased an “E” part and wish to move to a 32 Gbit die based drive solution, OCZ will offer a program in which customers can trade in their “E” drive and receive a credit towards the more expensive 32 Gbit die‐based drives. Customers only need to pay the difference in the raw NAND price and OCZ will ship the replacement drive once the original “E” drive is received. If you are interested in an exchange please contact an OCZ customer service representative and we will be happy to assist you.
Hahaha, folku so prodal počasnejše SSDje po nespremenjeni ceni, zdaj pa ponujajo menjavo za stare pogone z doplačilom - ker gre za "more expensive 32 Gbit die‐based drive". Tole je pa res grda poteza. :( In vse to bi bilo čisto nepotrebno če bi OCZ napovedal menjavo na 25nm (ne pa da so jo uporabniki opazili zaradi zmanjšane kapacitete in počasnejših prenosov), spremenjena oznaka modela tudi ne bi škodila.
Ampak ta praksa je v računalništvu očitno popolnoma sprejemljiva. Tudi proizvajalci monitorjev lahko brez vsakršnih težav menjajo zaslone za slabše itd... Si predstavljate, kako bi to izgledalo v avtomobilski industriji?
- Kako to da ima moj nov BMW 320i tako počasne pospeške? - Motor smo zamenjali z novim varčnim trivaljnikom. Našim zvestim kupcem seveda ponujamo tudi možnost menjave za dražji štirivaljni motor - avto pripeljete na menjavo, plačati morate le cenovno razliko med lirskim trivaljnikom in dvolitrskim štirivaljnikom!
Ali pa v prehrambeni industriji?
- Ti ni všeč burek? Za doplačilo treh evrov ti dam namesto pasjega dreka meso not!
:P

Slabo so se odločili pri OCZ.
Intel bo dominiral še naprej, kot se mi zdi.
Zgleda, da so šli k vragu upi za 25nm + nov Sandforce kontroler.
ME pa čudi, da so novičarkse strani (še vedno) tiho.
Intel bo dominiral še naprej, kot se mi zdi.
Zgleda, da so šli k vragu upi za 25nm + nov Sandforce kontroler.
ME pa čudi, da so novičarkse strani (še vedno) tiho.

Tole je dovolj da ne kupim nobenga OCZ produkta več. Kljub temu da sm js še dobil 34nm varianto.
Isto sranje sm doživel pri XFX grafični kartici. Na vse reviewe po internetu so pošiljali varianto z variabilnim ventilatorjem, navadnim smrtnikom so pa prodajal model z identičnim imenom in oznako z ventilatorjem, ki je bil nonstop na 100% in tulil ko avijon.
Po njihovo to ni poslabšalo uporabniške izkušnje...
OCZ, you deserve to die. Enako kot je smrt že storil XFX.
Isto sranje sm doživel pri XFX grafični kartici. Na vse reviewe po internetu so pošiljali varianto z variabilnim ventilatorjem, navadnim smrtnikom so pa prodajal model z identičnim imenom in oznako z ventilatorjem, ki je bil nonstop na 100% in tulil ko avijon.
Po njihovo to ni poslabšalo uporabniške izkušnje...
OCZ, you deserve to die. Enako kot je smrt že storil XFX.

Corsair Performance 3 naj bi po nekaterih testih na AnandTech forumu imel podobne probleme kot novi OCZ Vertex 2 25nm, predvsem 4K branje in pisanje:
Med vertex 2 in Corsair P3 je ena velika razlika, kontroler.

hotlips ::
Kje pa je kakšna oznaka na SSD Vertex 2, ki označuje razliko med 25nm in 34nm. Se to kje vid, al lahko samo po testu hitrosti sklepaš?
lp.hl
lp.hl

The 25nm drives are OCZSSD2-2VTXE120G and the older drives are OCZSSD2-2VTX120G for the 120GB drive.
Čeprav na Anandtech in OCZ forumih nekateri pravijo da imajo E ter očitno 34nm pogone. Tako da ne vem koliko je to zanesljiv pokazatelj.

Witboy ::
The 25nm drives are OCZSSD2-2VTXE120G and the older drives are OCZSSD2-2VTX120G for the 120GB drive.
Čeprav na Anandtech in OCZ forumih nekateri pravijo da imajo E ter očitno 34nm pogone. Tako da ne vem koliko je to zanesljiv pokazatelj.
hmmm... pol mam pa ocitno ta novga... jah... se vedno je hitrej k hdd... :)

hotlips ::
Ok zasledil sem razlike pri 120GB različicah, samo za 60GB velikosti pa nisem nikjer videl kakšna naj bi bla velikost 25nm vs 34nm.
Pr men si z testom hitrosti glih ne morem pomagat, ker sem ga dal v netbook in ga bogi atomček itak ne more na polno izkoristit, vendar pa sem ga nameraval prestavt v bodoči nov PC.
lp.hl
Pr men si z testom hitrosti glih ne morem pomagat, ker sem ga dal v netbook in ga bogi atomček itak ne more na polno izkoristit, vendar pa sem ga nameraval prestavt v bodoči nov PC.
lp.hl

ZuPk0 ::
Ali se splača kupiti naslednji disk če ga dobim za 70-80Eur (aja pa sata 2 mam in ne 3)
SSD 64GB SATA3 2.5" CRUCIAL C300 RealSSD
Prosim ne se kregat če sm kak komentar spregledal ki se navezuje na Crucial^^
SSD 64GB SATA3 2.5" CRUCIAL C300 RealSSD
Prosim ne se kregat če sm kak komentar spregledal ki se navezuje na Crucial^^
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZuPk0 ()

Performansi so OK, kvaliteta pa odvisna od zvezd - če boš mel "srečo" ti bo crknu in boš mogu pošiljat nazaj.
Pri taki ceni ni kej razmišljat. Ta zadeva nima kakih takih problemov, ki bi skenslal 40 EUR nižjo ceno.
Pri taki ceni ni kej razmišljat. Ta zadeva nima kakih takih problemov, ki bi skenslal 40 EUR nižjo ceno.

Tale Crucial zelo hitro degradira...
Na svojega nevem ce sem zapisal 500GB podatkov (nikjer ne dobim tocnega podatka, sem pa enkrat instaliral windows 7 in nekaj programov, vse nepotrebne pizdrarije izklopljene), pa je health na 94%. Pa odkar sem nadgradil firmware, racunalnik vsakih par minut zasteka tko za 3-4 sekunde.
Na svojega nevem ce sem zapisal 500GB podatkov (nikjer ne dobim tocnega podatka, sem pa enkrat instaliral windows 7 in nekaj programov, vse nepotrebne pizdrarije izklopljene), pa je health na 94%. Pa odkar sem nadgradil firmware, racunalnik vsakih par minut zasteka tko za 3-4 sekunde.

>> Na svojega nevem ce sem zapisal 500GB podatkov
"You'de be supprised" kaj dreka "moderni" sistemi namečejo na HDD. Iz čiste lenobe in dolgcajta.
Glede 94% se ne preveč sekirat. Ta procent je precej podoben "občutku na vodi" - kak drug FW in bo občutek čist drugačen.
Če se je reč začela zatikat, razišči forume in reši problem.
"You'de be supprised" kaj dreka "moderni" sistemi namečejo na HDD. Iz čiste lenobe in dolgcajta.
Glede 94% se ne preveč sekirat. Ta procent je precej podoben "občutku na vodi" - kak drug FW in bo občutek čist drugačen.

WarpedGone je izjavil:
>> Na svojega nevem ce sem zapisal 500GB podatkov
Recimo imam se dva intela G2 80GB in nimata takih tezav, po 1.8TB zapisanih podatkih je health se vedno 97% na starejsemu, drugi je skoraj nov.
Se je tudi oglasil en uporabnik C300 v tej temi, ki ima health se cca 70%...