» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
14 / 507
»»

gruntfürmich ::

kaj če iz tujine (EU) kupiš kakšno stvar, recimo ssd, na podjetje, je to isto kot če bi kupil pri slovenskem trgovcu (ime, davčna,...)? ali ima forma / računovodkinja kakšne posebne postopke?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

jerry2000 ::

Ja če kupiš iz EU potem ti prodajalec naj ne bi zaračunal davka zaradi samoobdavčitve. Če kupiš pri nas zaračuna davek, potem ga dobiš nazaj. Je razlika kje kupiš.
Jerry and Tom

lambda ::

Je X-25 G2 160GB trenutno dobavljiv kje pri nas?

Iskal sem 80GB in 160Gb in ga nisem našel. Za "malo denarja" ga dobiš tule: http://www.mts-shop.at/?s=product&produ...
Jerry and Tom

Hm zanimivo ... tudi poštnina je ugodna. Morda kdo ve, bi se dalo z njimi zmenit za brez davka na firmo?

kuglvinkl ::

Po moje samo oni vejo? :)
Your focus determines your reallity

Tudi jaz vem. Ker sem se ravno menil z njimi. Se da, samo treba je preko plačila po TRR označiti ne preko kreditne/paypal ker ta takoj pobere denar. Jaz sem naročil in čakam, da mi "popravijo" račun... jutri poročam kako je šlo.
Jerry and Tom

Macketina ::

Porocaj ce je slo in koliko te bo prislo vse skupaj.

Po danjašnjem članku na Anandtechu o SSD sem se kar odločil za Intela X25-M G2 80 GB. Stalo me bo 178 EURO če bo delovalo, o tem bom pa poročal (ceno pa že vem) ;-)
Jerry and Tom

swamigi ::

A mislite,da se splača kupit ssd disk za kakšnih 80€ velik 32 giga za sistem.

gruntfürmich ::

A mislite,da se splača kupit ssd disk za kakšnih 80€ velik 32 giga za sistem.

jst takole ugotavljam da bi naj bilo 32GB več kot dovolj za povprečnega uporabnika, ampak nikoli ne veš.
dilema med 32 in 60 gb je velika imho.
kar pa se tiče cene, bi ti jst priporočal da se držiš preiskušenih in priporočenih (malce dražjih) modelov.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

_koki_ ::

Sam sem včeraj naročil crucial m225 64gb ssd, ki pride 159€ v mojcomp.net, vertex 32gb te pa pride 119€ + poštnina (pixmania) oz. 149€ v mojcomp.net.
Tile crucial po testih zgledajo dobri ssd-ji, bomo vidli jutri ko dobim zadevo...

Sej jaz se tud nagibam k malce dražjim modelom.Predvsem me zanima tale
od corsair 32gb
http://www.fiver.si/trgovina/ssdcorsair...
- velikost: 2,5''
- hitrost:
branje: 170 MB/s
zapisovanje: 100 MB/s
- vmesnik: SATA2
- kapaciteta: 32 GB
- podpira S.M.A.R.T. tehnologijo
- 1 milijon ur MTBF

Me je pa zanimalo,če ima kdo te poceni varjante in kako se obnesejo(80€)

Tale pa zgleda odličen Crucial 64GB M225 2.5\" SSD pa še cena je dobra.
(Koki) Tole le poročaj kako si zadovoljen in če boš te si ga bom še jaz nabavil

Ja to je vrjetno najbol pameten nakup pri nas, v tujini maš velik večjo izbiro po občutno nižjih cenah...
Najbolj me skrbi ker nimajo možnosti fw upgrade, koliko je to dejansko potrebno v praksi, se bo dalo tweak-e od ocz uporablat???

Hmmm pa tale je tud vredu ampak je samo 30 giga.Kar je sicer dovolj za win 7 in še nekaj programov.
http://www.mojcomp.net/index.php?page=s...

Sem gledal mal posnetke na yutubu,kateri uporabljajo tele vertexe in stvari delujejo odlično...

Zdaj je odvisno,če imajo dober fw pol tko al tko ne bo nekakšnih teža.

edit: kaj tale vertex uporablja slc ali mlc za zapis podatkov ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: swamigi ()

jinzo ::

@swamigi
mlc ofcourse.

@_koki_
Jah moj Vertex je kar opazno pridobil na performencu z fw updejti ( pač skoz čas predvsem )

Ko smo ravno pri SSD 2.5" mi lahko prosim kdo pove, kje bi dobil preprosti konverter na 3.5, da bom lahko privijačil? Najraje konzolice. Nekako ne vem kako se temu reče, zato mi iskalec nič pametnega ne najde.
Jerry and Tom

black ice ::

Ko smo ravno pri SSD 2.5" mi lahko prosim kdo pove, kje bi dobil preprosti konverter na 3.5, da bom lahko privijačil? Najraje konzolice. Nekako ne vem kako se temu reče, zato mi iskalec nič pametnega ne najde.

Poglej malo na cool-pc.

allex ::

OCZ 2.5" -> 3.5" Festplattenadapter
ali
OCZ SSD 3.5" Adaptor Bracket (OCZACSSDBRKT)

verjetno obstajajo tud kaki drugi...
struggling with abundancy of computer power

Vem da zunaj so, samo v SLO pa tega ni? Kako potem pritrdite SSD? Ne bi ravno 18EURO poštnine dajal za tole...
Jerry and Tom

Ta mali lahek kos plastike pritrdiš kamorkoli ti paše samo na eni strani, magari ga z ducktape prilepiš nekam ko je plac...
Če ti bo kaj v pomoč maš na spodnjem linku adapter iz 3.5" na 2.5"

Hvala ti, to je to, samo cena je pa $$$...
Jerry and Tom

Kami ::

Hmmm pa tale je tud vredu ampak je samo 30 giga.Kar je sicer dovolj za win 7 in še nekaj programov.

Sem gledal mal posnetke na yutubu,kateri uporabljajo tele vertexe in stvari delujejo odlično...

Zdaj je odvisno,če imajo dober fw pol tko al tko ne bo nekakšnih teža.

edit: kaj tale vertex uporablja slc ali mlc za zapis podatkov ?

Povprašaj še pri Dino-tu (dinokomp.si).

Meni je dobavil Super Talent Master Drive SX 64GB za slabih 170€ in po slabem mesecu uporabe lahko disk samo prehvalim.

Kami

Kaj pa imaš vse inštalirano na tem disku?
Kakšna je razlika v procentih v primerjavi s starim diskom?

bluefish ::

Sčasoma niti ne več. Raje 64GB varianto.

Kami ::

Kami

Kaj pa imaš vse inštalirano na tem disku?
Kakšna je razlika v procentih v primerjavi s starim diskom?

To je moje sporočilo iz pred nekaj tednov (disk se še vedno obnese enako dobro):

Danes sem dobil Super Talent MasterDrive SX 64GB (Samsung krmilnik).

Tukaj so prvi benchmark-i:

Vse kar pa lahko rečem glede prvega vtisa pa je "nepopisno". Namestitev programov, zagon programov in podobne zadeve so res bliskovite. Pa ne, da sem prej imel kak star in počasen disk (dva WD Caviar black v RAID-0) ampak nizek dostopni čas pač naredi svoje :)

Se pa še vsekakor spet javim v roku kakšnega meseca, da povem kako se stvar obnese po daljši redni uporabi.

Drugače imam na disku nameščen operacijski sistem (Windows 7 x64) in vse programe, ki jih uporabljam.

Razliko v procentih pa se mi zdi brez veze pisati, ker bi bilo to bolj kot ne ugibanje pa še definiral nisi kakšna razlika te zanima (pisanje / branje / dostopni čas / hitrost zaganjanja aplikacij / ...).

V primeru, da te pa vseeno zanimajo številke, pa je največja razlika ravno v dostopen času.

Povprečen dostopni čas glede ne HD-Tac benchmark do diskov v RAID polju je bil 9-12 ms, pri SSD-ju pa je 0.1-0.3 ms.

bosmla ::

Bi se jaz vskocil s vprasanjem:
Naj vzamem SSD ali dva SAS v RAID 0 za sistemski disk (za delovno postajo - v glavnem PS). Za tole bi dal max 400€. Pa seveda cimvec GB.
Kaj predlagate (tudi model diska prosim)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bosmla ()

itak37 ::

Jest bi ti predlagal kar dva Vertexa 60GB. PS mislim da vecinoma zapisuje zaporedno, pri zap. pisanju je pa Intel X25M precej pocasnejsi (190MB/s : 70BM/s).

Evo sem se odločil in si naročil tale ssd disk

Pride pa v roku 2 do 3 dni

Jst ::

>Ko smo ravno pri SSD 2.5" mi lahko prosim kdo pove, kje bi dobil
>preprosti konverter na 3.5, da bom lahko privijačil? Najraje konzolice.

Kaj pa ta blažilec vibracij: cool-pc.org

edit:

Cool-Pc.org - Blažilci vibracij

/edit

Cena je dobrih 7EUR, te blažilce sicer uporabljam tudi jaz za navadne diske, a me zanima, če bi bili primerni tudi za ssdje.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Keyser Soze ::

Bi bili čisto OK, le problem je v tem, da so tile verjetno namenjeni za montažo 3,5" diskov v 5,25" bay.

Kar pomeni, da bi bili rahlo preveliki za opcijo 3,5" na 2,5".

P.S.: Ekola, tole bi blo pravo.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

@swamigi, sem ga že v ponedeljek naročil pa bi ga naj danes dobil - no iz tega ni blo nič in bi naj v petek dobil ali celo v ponedeljek nasleden teden...
Nevem no, tolk da naročiš, pol pa čakaš v nedogled da dobiš...

bluefish ::

---

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Keyser: Ja, namenjeni so za v 5" bay. Zato sem pa vprašal, ker imam tudi sam namen kupiti SSD in me zanima, če bi lahko te zadevščine koristno ponucal.

@itak37 (im mogoce se kdo?) zelo zanimivo... ker pa z racunalnikom zelo veliko delam 10+ur/dan me zanima po kaksnem casu se tak SSD "zamaze"? - ker ko imam vse nastimano ne bi rad vsake pol lete sistem na novo gor dajal.

Koki meni so tudi mail poslali,da bo mogoče v petek ali pa naslednji teden.
Zgleda da nimajo na zalogi in morajo naročat.
Kar se tiče resnosti pa so čist mimo...

x45 ::

Evo sem se odločil in si naročil tale ssd disk

Pride pa v roku 2 do 3 dni

in kdo pravi da je recesija :)

Če ne bi skoraj vsak mesec poročali o kakšnih problemih v zvezi z SSDji, bi (vsaj en) Intel SSD počival (oziroma švical) tudi v mojem računalniku.

Tako bom pa raje počakal na Intelovo tretjo generacijo ali pa ko bo OCZ izdal drive, pri katerem ne bo poročanih nobenih problemov na njihovem forumu.

Upam da se to pripeti kmalu...

itak37 ::

@itak37 (im mogoce se kdo?) zelo zanimivo... ker pa z racunalnikom zelo veliko delam 10+ur/dan me zanima po kaksnem casu se tak SSD "zamaze"? - ker ko imam vse nastimano ne bi rad vsake pol lete sistem na novo gor dajal.

Pri Vertex-ih moras obcasno (ko SSDju zmanjka prostih celic) zagnat Wiper tool. Nic ni treba formatirat.

Dobro pa premisli, ce ti bo 60GB prostora dovolj za OS in delo. Jest imam 80GB pa mi stalno primanjkuje prostora. Sicer pa lahko za malo vec kot 400 EUR kupis enega Vertex-a za OS, ter dva Velociraptorja v RAID za PS.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: itak37 ()

PNG ::

Če ne bi skoraj vsak mesec poročali o kakšnih problemih v zvezi z SSDji, bi (vsaj en) Intel SSD počival (oziroma švical) tudi v mojem računalniku.

Tako bom pa raje počakal na Intelovo tretjo generacijo ali pa ko bo OCZ izdal drive, pri katerem ne bo poročanih nobenih problemov na njihovem forumu.

Upam da se to pripeti kmalu...

+1

Poleg tega pa se mi ne da ubadati s praznjenjem polnih celic in ne vem kakšnimi nastavitvami za SSDje...pa sem zelo tech freak človek, samo toliko dela vložiti v to, da imaš malo hitrejši trdi disk...ne hvala (da sploh ne omenjam cen in kapacitet, še vedno!).

allex ::

Poleg tega pa se mi ne da ubadati s praznjenjem polnih celic in ne vem kakšnimi nastavitvami za SSDje...pa sem zelo tech freak človek, samo toliko dela vložiti v to, da imaš malo hitrejši trdi disk...ne hvala (da sploh ne omenjam cen in kapacitet, še vedno!).

za tiste 4-5 nastavitev ti vzame cca. 10min (če še nisi ufuran)
za wiper pa nastaviš skripto in task scheduler, čist simpl
struggling with abundancy of computer power

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: allex ()

Dr_M ::

Ce bos cakal na novo generacijo od intela, potem se bos se kar nekaj let nacakal.

Ta trenutek, je po prakticno vseh testih najboljsa izbira OCZ (vertex/agility), sploh pa ko izide nov firmware, pri katerem ne bo vec potrebe po dodatnih orodjih.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

BALAST ::

Trigger (sprožilec) za moj nakup bo, ko bodo 60Gb SSD po 100€, to se bo pa zgodilo predvidevam da spomladi 2010.

clix ::

Js ma mislim da že prej: :)
http://geizhals.at/eu/a451948.html

LuGi ::

Jst sem si nabavil vertexa 30Gb..več kot dovolj - priblizno 10Gb prostega ;) Za ceno 85EUR je bil dobr dil >:D(v USA)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

Ok, dobil Vertex 120GB - trenutno imam Win XP, namestil bom Win 7 - ga je potrebno pred tem kj nadgradit oz. kako sploh pogledam verzijo FW?

Sem se malo nezaupljiv do teh SSD se ze nagibam da vzamem dva SAS SEAGATE ST3146855SS 146GB drugace pa za Scratch disk ze laufata dva Velociraptorja.

e-marko ::

Vsekakor manj zaupam vrtečim se "krožnikom", kot pa SSD disku. So mi prevečkrat odpovedali. Čakam podobno kot uporabnik BALAST.

LP
...somebody, somewhere...

SPEEEED ::

Tudi jaz potrebujem SSD za mini-itx plato, kjer bodo naloženi samo windowsi ter še nekaj programčkov. nekje okoli 16gb bo dovolj pomoje.

gledal sem tole:
SSD 16gb

Kakšne izkušnje?
««
14 / 507
»»