Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

Macketina ::
Tisti ki zagovarjate OCZ (vertex/agility) - v cem je pa tako strasna razlika od Intelovega X25-M G2 Postville?

jinzo ::
@Macketina
Cenejši je. To je glavni razlog zakaj ga vzet namesto Intela. Pa seveda enim se dopade aktiven community in razvoj fw-ja ( ki je res opazen. )
Cenejši je. To je glavni razlog zakaj ga vzet namesto Intela. Pa seveda enim se dopade aktiven community in razvoj fw-ja ( ki je res opazen. )

Ta odgovor me je se bolj zmedel... kako cenejsi?
Intel
ab 183,24 (2,291/GB)
Vertex
ab 199,24 (3,321/GB)
Agiltiy
ab 178,56 (2,976/GB)
Intel
ab 183,24 (2,291/GB)
Vertex
ab 199,24 (3,321/GB)
Agiltiy
ab 178,56 (2,976/GB)

_koki_ ::
Ja saj vertex je lahko cenejši, če pa ima 30, 60, 120gb modele, intel pa 80 ter 160gb, bi že blo nekaj hudo narobe če bi blo obrnjeno...
Vertexi so od intelov boljši samo pri hitrosti zapisovanja, to je pa tudi vse, sta pa oba več kot zadovoljiva...
Jaz pa jutri dobim ssd, prvotno bi to naj bil crucial m225 64gb, zaradi slabe dobavljivosti ssd-jev (predvsem na našem trgu)pa sem se odločil za intela...
@swamigi želim ti da čimprej dobiš tega cruciala (definitivno ni slab), po vsej vrjetnosti pa ne prej kot naslednji teden...
Vertexi so od intelov boljši samo pri hitrosti zapisovanja, to je pa tudi vse, sta pa oba več kot zadovoljiva...
Jaz pa jutri dobim ssd, prvotno bi to naj bil crucial m225 64gb, zaradi slabe dobavljivosti ssd-jev (predvsem na našem trgu)pa sem se odločil za intela...
@swamigi želim ti da čimprej dobiš tega cruciala (definitivno ni slab), po vsej vrjetnosti pa ne prej kot naslednji teden...

swamigi ::
Koki malce prej sem dobil sporočilo od MOJCOMP,da je bilo naročilo preklicano.
Zgleda da ga ne morejo dobit.
Si bom crucial m225 64gb sedaj naročil pri enaA.
Upam,da bom nasledji teden že imel ta disk
lp
Zgleda da ga ne morejo dobit.
Si bom crucial m225 64gb sedaj naročil pri enaA.
Upam,da bom nasledji teden že imel ta disk
lp

Da niso preklicali tvojega naročila zaradi mene, ker jaz sem se osebno pogovarjal in nisem nič naročal preko maila...
Definitivno se mi pa ne da čakat v nedogled, če maš denar si praktično nič pametnega ne moreš kupit, ker vse trgovine nimajo nič na zalogi, vsako stvar naročajo in vedno pride nekaj vmes, ti pa čakaš in čakaš....
Definitivno se mi pa ne da čakat v nedogled, če maš denar si praktično nič pametnega ne moreš kupit, ker vse trgovine nimajo nič na zalogi, vsako stvar naročajo in vedno pride nekaj vmes, ti pa čakaš in čakaš....

swamigi ::
Jaz sem pa preko maila naročil...
So mi poslali še en mail,da so se zmotili
Tko,da ga nimajo na zalogi in tam na spletni strani pa zavajao s 3-5 dnemi.
No sedaj upam,da pri enaA tole imajo,ker drugače si bo treba nekaj drugega omislit.
Kje pa si naročil tistile Intelov ssd disk?
So mi poslali še en mail,da so se zmotili
se opravičujemo za napačno poslan status, dobavitelj še nima potrjenega datuma dobave, vas obvestim ko bo znano kaj več
Tko,da ga nimajo na zalogi in tam na spletni strani pa zavajao s 3-5 dnemi.
No sedaj upam,da pri enaA tole imajo,ker drugače si bo treba nekaj drugega omislit.
Kje pa si naročil tistile Intelov ssd disk?

Na bolhi se je prodajal (mislim da je oglas še vedno gor) pa sma se pol zmenla da mi za kupnino cruciala po prvotni ceni proda intela, tako da na koncu bo še 20gb več prostora za isto ceno...

lambda ::
Lahko poročam še nekaj dejanskih razlik pri uporabi (Vertex 120GB, prej 2.5" 5400 RPM):
-splošna odzivnost pri odpiranju datotek in programov je precej večja, tudi instalacije so res hitre
-sveži win 7 in instalirani osnovni programi -> restart traja ~35s od klika do takrat ko je desktop spet naložen in pripravljen za uporabo, prej je šlo isto v ~65s
-ko se sistem sveže naloži traja msbuild večjega projekta (že sicer optimiziranega za čimmanj pisanja po disku ob buildu) ~38s ob prvem buildu, tudi po cleanupu traja isto časa, nič več nič manj. Prej z navadnim diskom je bilo pa tako, da je po startupu sistema prvi build trajal ~75s, tudi če si naredil cleanup pa so bili nadaljni buildi tako hitri kot pri SSD disku - očitno pride do branja iz nekega cache-a. Če malo logično pomislim, bi v primeru večjega števila odprtih aplikacij in skakanja iz dela na eni v drugo aplikacijo tud ta cache ne bil več tako učinkovit, kot je takole ko testiraš samo določeno stvar parkrat zapored.
Za vse, ki ste v dvomu - če potegnem črto, lahko rečem, da je SSD super, vsak pa si mora sam odgovorit na vprašanje, če je vreden toliko €.
-splošna odzivnost pri odpiranju datotek in programov je precej večja, tudi instalacije so res hitre
-sveži win 7 in instalirani osnovni programi -> restart traja ~35s od klika do takrat ko je desktop spet naložen in pripravljen za uporabo, prej je šlo isto v ~65s
-ko se sistem sveže naloži traja msbuild večjega projekta (že sicer optimiziranega za čimmanj pisanja po disku ob buildu) ~38s ob prvem buildu, tudi po cleanupu traja isto časa, nič več nič manj. Prej z navadnim diskom je bilo pa tako, da je po startupu sistema prvi build trajal ~75s, tudi če si naredil cleanup pa so bili nadaljni buildi tako hitri kot pri SSD disku - očitno pride do branja iz nekega cache-a. Če malo logično pomislim, bi v primeru večjega števila odprtih aplikacij in skakanja iz dela na eni v drugo aplikacijo tud ta cache ne bil več tako učinkovit, kot je takole ko testiraš samo določeno stvar parkrat zapored.
Za vse, ki ste v dvomu - če potegnem črto, lahko rečem, da je SSD super, vsak pa si mora sam odgovorit na vprašanje, če je vreden toliko €.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lambda ()

ncc2000 ::
PLS nasvet, kateri je optimalen (zanesljivost, hitrost..) 60GB SSD za ceno do ~200€, na zalogi v SLO in kje?
Za info TNX v naprej.
Za info TNX v naprej.

gruntfürmich ::
kaj je zadnji FW za vertexa odpravljal pomanjkljivosti glede padanja hitrosti zaradi starosti?
kako pa ima intel to porihtano?
kako pa ima intel to porihtano?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

jerry2000 ::
Intel G2 je cenejši me pa trgovec nateguje, da bo dobava v 2 dneh, zdaj mi je rekel 9. sept :-(
Jerry and Tom

lambda ::
Še malo benchmarkov ...
Levo je referenčni test za intel X-25, ki sem ga našel nekje na netu (ne vem če je optimalen) in desno moj test na Vertex 120GB:
Pa še po truecrypt whole disk encryption na Vertex 120GB:
Hitrost niti ni bistveno padla, bolj se pozna na procesorju, ker je pri 150MB/s že kar do konca obremenjen.
Levo je referenčni test za intel X-25, ki sem ga našel nekje na netu (ne vem če je optimalen) in desno moj test na Vertex 120GB:
Pa še po truecrypt whole disk encryption na Vertex 120GB:
Hitrost niti ni bistveno padla, bolj se pozna na procesorju, ker je pri 150MB/s že kar do konca obremenjen.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()

kolk je na 'izboljšanje uporabniške izkušnje' pomembno dejstvo, da je intel superioren, ko gre za test 4kB? in če še kdo ve če je pri intelovih diskih hitrost pisanja (ki je 2×nižja od konkurentov) sploh kakšna pomanjkljivost?

pri prepisovanju večjih datotek se opazi, drugače ne.
torej verjetno to ne bo pravzaprav nič vplivalo na system performance. nice.

PNG ::
Torej je X25-M G2 trenutno nekje najboljša izbira? Imam možnost dobiti 80gb verzijo za 200€, kar je pa že zelo mamljivo...

bate ::
Ob rednem spremljanju te teme sem tud jaz prišel do podobnega zaključka za Intel G2.
i100k100, imaš mogoče možnost dobit 2 kosa?
i100k100, imaš mogoče možnost dobit 2 kosa?

Elektronika jih prodaja za to ceno ;)
(jaz sem do zdaj ogromno stvari nakupil in še nisem imel nobenih problemov, da ne bo kdo kaj rekel...)
(jaz sem do zdaj ogromno stvari nakupil in še nisem imel nobenih problemov, da ne bo kdo kaj rekel...)

Evo danes sem končno dobil intelov ssd po pošti, sicer je G1 ampak dela pa to ko šus, sem zadovoln z nakupu ker mi noben i7 nebi toliko dvignil odzivnost in hitrost samega računalnika...
Prvi vtisi so zelo dobri, definitivno dobro vložen denar, sistem res naloži nenormalno hitro, prej je trajalo preden je net, antivirus pa vso ostalo kramo zagnal...
Definitino najbolša izbira za prenosnike!!!
Garancija se pa vrjetno nikoli ne bo uveljavljala, saj je to "praktično neuničljivo".
Prvi vtisi so zelo dobri, definitivno dobro vložen denar, sistem res naloži nenormalno hitro, prej je trajalo preden je net, antivirus pa vso ostalo kramo zagnal...
Definitino najbolša izbira za prenosnike!!!
Garancija se pa vrjetno nikoli ne bo uveljavljala, saj je to "praktično neuničljivo".

@i100k100 hvala, zarad visokih cen pr nas sploh nisem več gledal :)
NP, cena je res lepa...najbrž bo treba malo počakati edino, samo mi ni problem, saj se ne mudi tako hudo :)

če je v sloveniji 200€ se potem sploh ne splača študirat da uzameš v tujini (182 €).
in končno so si tumasti trgovci prišli gor!
in končno so si tumasti trgovci prišli gor!

charlotte ::
Razmišljam da bi svojega Maca pohitril z SSD diskom. V mislih imam:
http://skinflint.co.uk/a444063.html
Bi mogoče kdo predlagal boljši/hitrejši SSD kapacitete 64+GB in ceno cca. 200€?
http://skinflint.co.uk/a444063.html
Bi mogoče kdo predlagal boljši/hitrejši SSD kapacitete 64+GB in ceno cca. 200€?

XImhotep ::
@charlotte - tako kot je rekel gruntfürmich. Ne bo se ti več splačalo kupovati takšnih stvari v tujini. (poštnina je 30€, to vedno računaj zraven originalne cene, pa še iz anglije mislim da ne pošiljajo v SLO). Glede PRICE/PERFORMANCE pa je Intel X25-M G2 Postville 80GB/160GB trenutno kralj. Tu je opis na dolgo glede SSD-jev: The SSD Relapse: Understanding and Choosing the Best SSD

Kaksnih 30 EUR? Kdaj ste placali za posiljko cca. 100 gramov (disk ma cca. 80 gramov!) 30 EUR?
Postnina bo mene prisla tukaj 11.x EUR, nekje drugje bi me prisla 14 EUR, da se pa dobiti tudi ceneje.
XImhotep, garancijo imam po moje pri prodajalcu, samo take male/lahke stvari ni problema posiljat.
Postnina bo mene prisla tukaj 11.x EUR, nekje drugje bi me prisla 14 EUR, da se pa dobiti tudi ceneje.
XImhotep, garancijo imam po moje pri prodajalcu, samo take male/lahke stvari ni problema posiljat.

kopriwa ::
Glede PRICE/PERFORMANCE pa je Intel X25-M G2 Postville 80GB/160GB trenutno kralj.
Tlele diši po mal prevelikem favoriziranju. Konkurenca je široka, cena/GB pri Intelu še vedno ni ravno pri vrhu, zato nakup kateregakoli drugega SSDja sigurno ni slab (z Indilinx kontrolerjem in dobrim cena/GB razmerjem). Je pa dobro prej preverit, če ima dotični SSD kakšne svoje težave.
Če bi trenutno imel denar za SSD, bi verjetno poiskusil s kakšnim Super Talentom ali pa Maxflash Rapstore, glede na to da je cena/GB padla že skoraj pod 1.9€/GB. Je pa v današnjem času treba vzet v zakup, da gre lahko z SSDjem kaj narobe, je pa težav vedno manj.

blackmack ::
Kaj je razlika pri Intel X25-M G2 med SSDSA2MH080G2C1 in SSDSA2MH080G2R5.
Pa kaj pravite za počasnost intela pri zaporednem zapisovanju? Pri naključnem kolko vidim je car.
SSD bi uporabljal samo za sistem ter programe. Torrenti, filmi in ostalo bi blo na navadnih diskih. Je boljše vzet vertexa turbo?
Pa kaj pravite za počasnost intela pri zaporednem zapisovanju? Pri naključnem kolko vidim je car.
SSD bi uporabljal samo za sistem ter programe. Torrenti, filmi in ostalo bi blo na navadnih diskih. Je boljše vzet vertexa turbo?

allex ::
meni osebno se zdi, da zaenkrat vkolikor se kupuje OCZ SSD, potem sigurno VERTEX, vse ostale varjante agility, turbo in ex,
vse zaostajajo v razvoju firmwareov, pomojem ker favorizirajo vertexa zarad same količine prodanih komadov.
vse zaostajajo v razvoju firmwareov, pomojem ker favorizirajo vertexa zarad same količine prodanih komadov.
struggling with abundancy of computer power

Saladin ::
A ve kdo, kako se obnese konfiguracija 2xSSD v RAID 0 za sistem, poleg tega pa kak IDE disk za shranjevanje podatkov?
A RAID 0 pomeni večjo obremenitev (beri: obrabo) SSD-jev ali manjšo?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

st0jko ::
A ve kdo, kako se obnese konfiguracija 2xSSD v RAID 0 za sistem, poleg tega pa kak IDE disk za shranjevanje podatkov?
Boljšega od tega skoraj ni.
Teoretično manjšo, glede na to da disk polovico manj zapisuje.
keks?

Saladin ::
A W7 polno podpira TRIM v RAIDU?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom

ivanuscha ::
Kolikor sem prebral po tujih forumih, baje da TRIM v raid načinu ne dela. Noben pa ne ve 100%.

Dr_M ::
Marsikaj ne dela v raid nacinu. Dvomim, da bo TRIM kdaj deloval sploh.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

LuGi ::

blackmack, R5 je retail verzija, tista druga pa OEM. Sem ravno zadnjic iskal razliko in sem to nasel, kaj pa vsebuje retail skatla pa ne vem.
kopriwa in ostali:
zgoraj sem napisal tole
Intel
ab 183,24 (2,291/GB)
Vertex
ab 199,24 (3,321/GB)
Agiltiy
ab 178,56 (2,976/GB)
cene so iz geizhals, veljale za takrat ko sem gledal.
kopriwa in ostali:
zgoraj sem napisal tole
Intel
ab 183,24 (2,291/GB)
Vertex
ab 199,24 (3,321/GB)
Agiltiy
ab 178,56 (2,976/GB)
cene so iz geizhals, veljale za takrat ko sem gledal.

boogie_xlr ::
Jaz pa iščem 44-pinski IDE SSD za laptopa, če ve kdo za kakšno cenovno ugodno in hitrostno optimalno 32GB ali pa 64GB varianto?

minimus ::

Evo ga, dobil X25-M G2 80gb. Poročam kako stvar šiba, ko pridem domov.
Do takrat pa lahko kdo pove, če obstaja več revizij G2 Postville SSDjev, ali je samo ta SSDSA2M080G2GC, če kdo ve slučajno na pamet seveda :)
Do takrat pa lahko kdo pove, če obstaja več revizij G2 Postville SSDjev, ali je samo ta SSDSA2M080G2GC, če kdo ve slučajno na pamet seveda :)

wave ::
Ja obstaja tut SSDSA2MH080G2R5,ki je za razliko, se mi zdi, pakiran v BOX verziji oz. retail.